انتخاب رشته نهم به دهم
انسانها در طول زندگی خود با انتخابهای فراوانی روبرو هستند و بعضی از این انتخابها از اهمیت بیشتری برخوردارند. انتخاب رشته نهم یکی از این تصمیمات مهم است. یکی از مهمترین دلایل اهمیت انتخاب رشته این است که دیگر انتخابهای مهم زندگی، مانند ادامه تحصیل در دانشگاه، انتخاب شغل، تشکیل خانواده و غیره، بر مبنای این انتخاب انجام میشود و کل زندگی فرد را تحت تأثیر قرار میدهد.
در نظام آموزش متوسطۀ دوم کشور ما، 5 رشتۀ اصلی شامل: ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، فنی و حرفهای و کار و دانش برای ادامه تحصیل و انتخاب رشته نهم به دهم وجود دارد.
در رابطه با انتخاب رشته لازم است اطلاعات گسترده و موثقی در اختیار دانشآموزان قرار گیرد تا آنها با آگهی کافی بتوانند انتخاب رشته مناسبی داشته و مجبور به ترک تحصیل، تغییر رشته، افت تحصیلی و جابجایی مدرسه در طول دوران تحصیل نشوند. انتخاب رشته نامطلوب باعث میشود فرد هدف درستی در یکی از ابعاد مهم سبک زندگیاش یعنی تحصیل و بعدها شغل نداشته باشد و دچار سردرگمی و بیهویتی شود؛ بنابراین بیتوجهی به این مسئله میتواند آثار مخربی در آینده به دنبال داشته باشد. در این صفحه، فرایند انتخاب رشته نهم به دهم را به طور کامل بررسی میکنیم؛ با ما همراه باشید.
روند و مراحل انتخاب رشته نهم به دهم
انتخاب رشته در هر مقطع تحصیلی، در زندگی آینده به صورت مستقیم تأثیرگذار است. اولین مرحله انتخاب رشته که هر فرد با آن مواجه میشود، انتخاب رشته نهم به دهم است. بر خلاف آنچه تصور میکنید، پایه و اساس انتخاب رشته نهم به دهم، تنها علاقه نیست!!! بلکه شناخت خود و تواناییهاست. برای انتخاب رشتۀ درست توجه به دو اصل علاقه و استعداد اهمیت دارد. هنگامی که هر یک از این مبناها در انتخاب رشته در نظر نگیرید، میتوان گفت که انتخاب رشتۀ درست و هدفمندی صورت نگرفته است.
بعد از این که امتحانات نیمسال دوم تحصیلی پایۀ نهم شما به اتمام برسد، موعد انتخاب رشته فرا میرسد. روند انجام انتخاب رشته نهم به این صورت است که شما در آزمونهای مشاورهای شرکت کرده و با تکمیل فرم هدایت تحصیلی و زیر نظر مشاور مدرسه، به انتخاب رشته نهم به دهم میپردازید. براساس نمرههایی که دارید، باید بین رشتههای ریاضی فیزیک، علوم تجربی، فنی حرفهای، علوم انسانی و رشتههای کاردانش برای تحصیل در مقطع متوسطه دوم انتخاب کنید. انتخاب رشته پایه نهم در سالهای گذشته به صورت اینترنتی، از طریق سامانه همگام انجام میشد اما در سال قبل انتخاب رشته در سامانه پادا انجام شد. پیشبینی میشود که امسال نیز از طریق سامانه پادا انجام شود. مراحل کلی انجام انتخاب رشته مطابق با تصویر بالاست و روند انتخاب رشته اینترنتی را در تصویر زیر میبینید.
نقش هدایت تحصیلی در انتخاب رشته نهم به دهم
بر اساس تعریف آییننامه هدایت تحصیلی، هدایت تحصیلی مجموعهای از خدمات راهنمایی و مشاوره به دانشآموزان است که در آن استعدادها، علایق، تواناییها و ویژگیهای شخصیتی دانشآموز بررسی شده و شما بهعنوان شاخهها و رشتههای تحصیلی، حرفه و مشاغل موردنیاز جامعه میشناسید و سپس آگاهانه شاخه و رشته تحصیلی مناسب خود را انتخاب میکنید.
حداقل نمره برای انتخاب رشته نهم
همانطور که گفتیم، برای اینکه بتوانید در رشته مورد علاقهتان ثبتنام کنید، باید در مرحله اول نمرات لازم را کسب کنید. در شکل بالا حداقل نمرۀ لازم در رشتههای مختلف آورده شده است.
اولویتبندی رشتهها بر اساس هدایت تحصیلی
هدف از راهنمایی و هدایت تحصیلی در دوره متوسطه، هدایت شما دانشآموزان به رشتۀ تحصیلی متناسب براساس استعداد و علاقهتان و به تناسب امکانات و نیازهای کشور است. اولویتبندی شاخهها و رشتهها در هدایت تحصیلی، بر اساس ملاکها و گزینههای مختلفی انجام میشود و جمعبندی نتایج و امتیازات این گزینهها رشتههای در نظر گرفتهشده برای دانشآموزان اولویتبندی میشوند. هر رشتهای که دارای امتیاز بیشتری باشد، بهعنوان اولویت مطرح میشود.
ساختار نظام آموزشوپرورش برای ورود به بازار کار
آموزشوپرورش از مهمترین نهادهای اساسی همۀ جوامع محسوب میشود. اهمیت آموزشوپرورش ناشی از گسترش کارکردهای آن است که بهطور روزافزونی در کانون توجه جامعه قرار گرفته است. در کشور ما اهداف آموزشوپرورش متوسطۀ دوم در دو حوزۀ عمده قابل بررسی است: یکی آمادهسازی دانشآموزان برای ورود به بازار اشتغال و دیگری ادامه تحصیل و ورود به دانشگاه.
مقدمۀ هر پیشرفتی در سطح فردی و اجتماعی توجه به انتخاب رشته و هدایت تحصیلی محسوب میشود. از مهمترین هدفهای نظام آموزشی، هدایت تحصیلی دانشآموزان در مسیری است که با پیمودن آن نیازهای جامعه از یکسو و نیازهای فردی آنها از طرف دیگر برآورده شود. از زمان آغاز تأسیس مدارس در ایران، دورۀ متوسطه همواره دستخوش تغییراتی در کشور ما بوده است که آخرین آن مربوط به سال 1390 و اجرای طرح تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش به شیوه جدید 3-3-6 است. براساس آییننامهها و دستورالعملهای موجود، هدایت تحصیلی بر اساس چهار عامل استعداد، علاقه، نیاز و امکانات کشور انجام میشود؛ بنابراین از این چهار عامل دو عامل (استعداد و علاقه) به دانشآموز و دو عامل دیگر (نیازهای شغلی و امکانات کشور) به جامعه مربوط است که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.
در سالهای اخیر تغییراتی در شرایط انتخاب رشته در پایه نهم صورت گرفت. به طور مثال نمرات متوسطه اول (هفتم، هشتم و نهم) در انتخاب رشتههای کلاس نهم تأثیر خواهند داشت. یکی دیگر از شرایط انتخاب رشته در پایه نهم تأثیر سهمیهها مانند سهمیه منطقه، ایثارگران، جانبازان، خانواده شهدا و رزمندگان در انتخاب رشته است. انواع آن را در تصویر زیر میبینید:
مهمترین شرط سهمیۀ انتخاب رشته پایه نهم، سهمیۀ منطقه است. سهمیۀ منطقه یعنی امکان انتخاب و ورود به مدارس دولتی و نمونهدولتی در هر رشته که بنابر منطقۀ زندگی و تحصیل شما تعیین میشود و به تعداد مدارس آن منطقه و ظرفیت تحصیل در پایه نهم بستگی دارد. به طور مثال، در یک منطقه ممکن است ۴۵۰ سهمیه برای ورود به رشته تجربی در نظر گرفته شده باشد؛ بنابراین اگر نمره شما برای انتخاب رشتۀ مدنظرتان به حدنصاب کافی برسد اما ظرفیت خالی برای آن رشته باقی نماند، متأسفانه باید رشته دیگری را انتخاب کنید. برای همین گاهی توصیه میشود که دانشآموز منطقه و محل زندگی خود را تغییر دهد. سهمیههای دیگری مانند ایثارگران و جانبازان هم در اینکه جای خالی برای انتخاب رشته باقی بماند، مؤثر هستند.
معرفی انواع رشته پایه نهم
رشتههای دوره متوسطه دوم شامل ۳ مجموعه نظری، فنی و حرفهای و کار و دانش است که هر کدام دارای زیرشاخههایی هستند. در ادامۀ مطلب به توضیح مختصری درباره هر یک از رشتهها میپردازیم:
معرفی رشته ریاضی و فیزیک
این رشته مناسب برای دانشآموزانی است که به مباحث محاسباتی و دروس مرتبط با ریاضی و فیزیک علاقه دارند و توانایی بالا در تحلیل و تجزیه مباحث مختلف ریاضی و هوش، موضوعات فکری دارند. همچنین رشته ریاضی فیزیک مناسب دانشآموزانی است که توانایی کار در محیطهای صنعتی را دارند. اگر شما هم جزء دانشآموزان علاقهمند به انواع رشتههای مهندسی و رشتههای ریاضی فیزیک هستید، میتوانند با انتخاب رشتۀ ریاضی در دورۀ دبیرستان در رشتههای مهندسی در دانشگاه تحصیل کنید.
معرفی رشته علوم تجربی
اغلب ما با شنیدن اسم رشته تجربی، به یاد رشتههای پزشکی میافتیم و این رشته را فقط در چند رشته داروسازی، پزشکی و دندانپزشکی خلاصه میکنیم. بیشتر ما از اهمیت سایر رشتهها غافل میشویم. کادر درمانی یک بیمارستان متشکل از افرادی با وظایف مختلف هستند که همواره در کنار پزشکان در حال فعالیت بوده و بدون آنها فرایند درمان انجام نمیشود. تمامی این شغلها در زیرمجموعه رشتّ تجربی هستند. داشتن استعداد و علاقه به علوم آزمایشگاهی، موجودات زنده و مشاغل پزشکی و درمانی شرط ورود به رشته تجربی است. دروس شیمی و زیستشناسی از مهمترین دروس این رشته هستند.
معرفی رشته علوم انسانی
رشتۀ انسانی دومین گروه پرجمعیت کنکور سراسری است. یکی از دلایل آن رشتههای پردرآمد انسانی و آیندۀ شغلی رشتۀ انسانی است. شاخۀ علوم انسانی دارای صدها رشته و 5 زیرگروه است که تنوع بسیار زیادی در انتخاب داوطلبان ایجاد میکند. علاقه به اصول فلسفی و دروس حفظی، استعداد در حفظ کردن مطالب و داشتن ذهن خلاق برای تحلیل مطالب شخصیتی و روانشناختی از ویژگیهای افراد علاقهمند به رشتۀ انسانی است. رشتۀ حقوق، رشتۀ روانشناسی، رشتۀ حسابداری، رشتۀ مدیریت، رشتۀ علوم سیاسی هستند.
معرفی رشته علوم و معارف اسلامی
رشتۀ تحصیلی معارف دروس مرتبط با علوم دینی و مذهبی را در برمیگیرد. دروس آموزشی این شاخه به دو زبان عربی و فارسی تدریس میشوند و تا حدودی موضوعاتی نزدیک به دروس شاخه علوم انسانی دارند. اگر به موضوعاتی پیرامون مسائل اسلامی و مذهبی و تأثیر دین بر مسائل اساسی جامعه و همچنین ادبیات عرب علاقهمند هستید، میتوانید به شرط داشتن شرایط لازم در این شاخۀ تحصیلی به ادامۀ تحصیل بپردازید.
معرفی رشته فنی و حرفهای
رشته فنی و حرفهای دارای 4 گروه صنعت، هنر، خدمات و کشاورزی است. هر کدام از این گروهها دارای زیرگروههای مختلفی هستند؛ در ادامه به معرفی هر یک از این گروهها میپردازیم:
- گروه صنعت: این گروه یکی از پرطرفدارترین گروهها بهویژه برای آقایان است. رشتههای این گروه اغلب شبیه رشتههای فنی و مهندسی هستند. مکانیک خودرو، ماشینابزار، مکاترونیک، ساختمان، نقشهبرداری، معدن، تأسیسات، مکانیک موتورهای دریایی، شبکه و نرمافزار رایانه، الکترونیک، الکتروتکنیک، الکترونیک و مخابرات دریایی، متالوژی، چاپ، صنایع فلز، سرامیک، صنایع شیمیایی، صنایع نساجی و صنایع چوب رشتههای این گروه هستند.
- گروه هنر: یکی از پر متقاضیترین شاخههای فنی حرفهای، گروه هنر است. رشتههای این گروه میان خانمها طرفدار بیشتری دارد. این گروه شامل رشتههای موسیقی ساز ایرانی و جهانی، موسیقی ساز جهانی، نقشهکشی معماری و معماری داخلی، گرافیک، فتوگرافیک، نقاشی، نمایش و تولید برنامههای تلویزیونی است.
- گروه خدمات: رشتههایی چون مدیریت خانواده، ناوبری، حملونقل عمومی، حسابداری، کودکیاری یا تربیت کودک (مخصوص دختران) و تربیتبدنی در این گروه قرار میگیرند.
- گروه کشاورزی: این گروه شامل امور باغی، امور زراعی، امور دامی، صنایع غذایی و ماشینهای کشاورزی است.
معرفی رشته کار و دانش
رشتههای شاخه کاردانش نیز به 3 گروه صنعت، هنر و کشاورزی و خدمات تقسیم میشوند. در شاخه کاردانش تعداد رشتهها به حدود 150 میرسد و هنرجویان با توجه به علاقه، انتخابهای بیشتری دارند. در ادامه، فهرستی از رشتههای مختلف این شاخه ارائه میکنیم:
- گروه صنعت: این گروه شامل رشتههای آبکاری فلزات، کارهای فلزی ساختمان، ریختهگری، ساخت مصنوعات فلزی، تعمیر موتور خودرو، تعمیر موتورهای دیزل دریایی، کارهای عمومی ساختمان، سنگکاری و کاشیکاری، معماری آینهکاری، الکترونیک صنعتی، تابلوسازی، برنامهنویسی پایگاه داده، تولید محتوای الکترونیکی، عیبیابی سیستمهای رایانهای، مکانیک صنایع، ماشینهای الکتریکی و... است.
- گروه هنر: از جمله مهمترین رشتههای این شاخه میتوان به آشپزی و قنادی، تصویربرداری، عکاسی، نگارگری، معماری داخلی، تولید محتوا و پویانمایی، سفالگری، چهرهسازی، منبتکاری، نقاشی ایرانی، نوازندگی ساز ایرانی، خیاطی لباس زنانه و لباسهای محلی اشاره کرد.
- گروه کشاورزی و خدمات: در این گروه رشتههایی چون تکثیر میگو ، پرورش ماهیان گرم آبی، امور خانواده، هوانوردی، ایمنی و آتشنشانی، مددکاری سالمندان، تولید نهال و جنگلکاری، کشت و کار مکانیزه، امور اداری، حسابداری مالی، هتلداری و مدیریت و برنامهریزی ارائه میشوند.
شرایط انتخاب رشته نهم به دهم
برای انتخاب رشته نهم به دهم باید معیارهای مختلفی وجود دارد؛ اما بهطورکلی میتوان قوانین و شرایط انتخاب رشته در سال نهم را در چند مورد بالا جمعبندی کرد. در ادامه هم، به بیان شرایط اختصاصی انتخاب هر رشته میپردازیم:
مشاوره انتخاب رشته نهم به دهم
سردرگمی در انتخاب رشته نهم
گروهی از شما دانشآموزان متأسفانه به دلیل عدم آگاهی حتی با در نظر گرفتن استعداد و علاقه و بازار کار در انتخاب رشته، متأسفانه دچار سردرگمی میشوید. در تصویر بالا به چند مورد از عواملی كه میتواند موجب سردرگمی شود، اشاره کردهایم.
عوامل مؤثر بر انتخاب رشته پایه نهم
همانطور که در تصویر بالا میبینید، 3 عامل مؤثر بر انتخاب رشته نهم به دهم وجود دارد که در ادامه هر کدام را توضیح میدهیم:
استعداد: هر انسانی دارای استعدادی منحصربهفرد است که اگر درست و به موقع کشف شود، تأثیر شگرفی در موفقیت وی خواهد داشت. پس یکی از مهمترین فاکتورهای انتخاب رشته نهم، استعداد شماست. اگر شما در راستای استعداد اصلی خود انتخاب رشته کنید، قطعاً با سرعت بیشتری رشد خواهید کرد و انرژی بیشتری برای ادامۀ تحصیل خواهید داشت.
علاقه: اگر شما علاقهای به رشته خود نداشته باشید و فقط به خاطر کسب نمرات بالا و یا نظر مشاور انتخاب رشته کنید، احتمال موفقیت شما بسیار کم میشود. چون در این صورت نه تنها میل و رغبتی به درس ندارید بلکه تلاش شما برای ادامه تحصیل و انتخاب شغل زیر نیز بسیار کم خواهد شد.
آينده و بازار کار رشته: توجه به بازار کار رشته یکی از عوامل بسیار مهم در انتخاب رشته است. اگر بدون توجه به تیپ شخصیتی، علاقه و استعداد و فقط بر اساس بازار کار رشته مورد نظر دست به انتخاب رشته بزنید، پس از مدتی مأیوس خواهید شد. از طرفی اگر هم توجهی به بازار کار رشته نداشته باشید، ممکن است عواقب خوبی برای شما نداشته باشد.
جدول انتخاب رشته بر اساس تیپ شخصیتی
علاوه بر استعداد و علاقه و نمرات شما، ویژگیهای شخصیتی نیز در انتخاب رشته نهم به دهم بسیار مهم هستند. اگر این انتخاب رشته بر اساس شیوههای علمی و خصوصیات ذاتی باشد، میتوانند نتایج بهتری را به همراه داشته باشند. پژوهشها نشان میدهد که با استفاده از آزمونهای نسبتاً ساده مثل تست MBTI یا تست جان هالند میتوان عملکرد افراد را در مسیر انتخاب رشته پیشبینی کرد. هالند در طبقهبندی خود شخصیت افراد را بر شش نوع واقعبین، معنوی، اجتماعی، قراردادی، سنتی، متهور و هنری تقسیم میکند. در جدول بالا شغلهای مناسب هر گروه شخصیتی طبقهبندی شده است.
مشاوره در مدارس برنامهای مهم است كه در عرصه تعليم و تربيت جهان از سالهای دور مورد توجه قرار گرفته است و یکی از مهمترین وظایف مشاوران در مدرسه، کمک به فرایند انتخاب رشته نهم به دهم است. دریافت مشاوره انتخاب رشته دبیرستان چه در مدرسه و چه خارج مدرسه میتواند آیندهای درخشان را برای دانشآموز رقم بزند و موجب تجربه انتخاب رشتهای درست و مناسب شود؛ اما این اتفاق زمانی میافتد که مشاور انتخاب رشته ویژگیهای خاصی داشته باشد. در اینجا به چند مورد از مهمترین این ویژگیها اشاره میشود:
- توجه به ویژگیهای شخصی مختص هر دانشآموز
- اختصاص وقت کافی برای شناخت دانشآموز
- ارتباط با والدین
تعیین رشته مجدد
هر ساله با گروهی از دانشآموزان مواجه هستیم که قصد تغییر رشته در مقاطع بالاتر دارند. امکان تغییر رشته هم در مقاطع بالاتر معمولاً دشوار است، چراکه به عواملی مانند قبولی دانشآموز از واحدهای تعیینشده و وجود ظرفیت در مدرسه مقصد و بستگی دارد. تغییر رشته حتی اگر به بهترین حالت ممکن هم پیش برود، باز هم شما یک سال از زمان خود را در رشتهای نادرست از دست میدهید؛ بنابراین برای جلوگیری از این اتفاق، شرایط اعتراض در نظر گرفتهشده است. برای ثبت اعتراض به نتایج هدایت تحصیلی پایه نهم، در مناطق مختلف آموزش و پرورش کمیسیون ثبتنام راهاندازی میشود.
اگر انتخاب رشته نهم به دهم بهدرستی و مطابق با شخصیت، علاقه و استعداد فرد انجام نشود، مشکلات زیادی در ادامه زندگی برای او به وجود خواهد آمد. اگر هنوز شناخت کافی از خود ندارید، قبل از انتخاب رشته سال نهم به دهم و ورود به متوسطه دوم، میتوانید با ورود به بخش مشاوره تحصیلی تیزلند و تماس با مشاوران برای انجام تستهای شخصیتشناسی از آن، آگاهی پیدا کنید. همچنین سوالات خود را در بخش کامنتها برای ما بفرستید.
-
انتخاب رشته نهم به دهم کی شروع میشود؟
زمان انتخاب رشته تحصیلی بعد از امتحانات نیمسال دوم تحصیلی پایۀ نهم است؛ در ادامه مطلب دقیقتر مراحل آن را میبینید.
-
انتخاب رشته نهم به چه صورت است؟
روند انتخاب رشته نهم به این صورت است که ابتدا باید آزمون مشاورهای شرکت کرده و بعد فرم هدایت تحصیلی تکمیل شود؛ در مطلب مراحل کامل را خواهید دید.
نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.
خانم ♡
سلام من میخواهم برم رشته تجربی ولی همه میگن سخته
سختیش کجاست؟
من معدل هشتم شد ۱۹ تمام
معدل نهمم باید چند باشه تا برم تجربی؟
آقای نیکان
سلام ببخشید کسی که دیپلم انسانی داره الان میخواهد در رشته تجربی یا ریاضی تحصیل کند، اگر طبق برگ هدایت تحصیلی تراز ریاضی ۴۹۲۵ و تجربی ۵۲۴۲ و اولویت های قطعی شده برای ریاضی ۴ و تجربی ۲ باشه و نمره کارنامه ریاضی سال نهم ۱۳/۵ و علوم تجربی ۱۴ باشه به نظر شما میتونه یک کدوم از این رشته ها بره و دیپلم آنها را بگیره؟ ممنون و سپاس از پاسخ شما
آقای محمد پارسا قریبیان
سلام خسته نباشید
من پایه نهم هستم و پیانو میزنم وبه تحصیل در این رشته هم علاقه مند هستم ولی معدل هفتم و هشتم ۱۹.۹۳
و نوبت اول نهم ۱۹.۸۶ شده بنظرتون چیکار کنم ؟
خانم معیاری
وقتتون بخیر
من نهمم و خب معدل هفتمم شد ۱۴ معدل هشتم ۱۶ و نیم ولی نهمم شدم ۱۶/۹۳ اگر نرم دو بشم ۱۷ و نیم میتونم برم رشته طراحی دوخت؟ و میشه بگید معدل لازم برای رفتن به این رشته چیه؟
آقای محمد حسن مافی
من کلاس نهم هستم رشته تراشکاری چه معدلی میخواد
آقای میلاد
سلام میخواستم ببینم میتونم در رشته علوم تجربی قبول شم با این نمرات
هفتم ریاضی 15 علوم 17
هشتم ریاضی 16علوم 15
نهم ریاضی 18 علوم 17
معدل کل 18
آقای آقای بهبود سرلک
هدایت تحصیلی بر اساس تیپ شخصیتی دقیق نیست و در مواردی اشتباه است.
خانم
سلام
من درس رو جدی نگرفتم و الان پشیمونم معدلم شده 13 ولی تصمیم گرفتم پیشرفت کنم
به رشته کامپیوتر یا برنامه نویسی علاقه دارم میشه رشته ای برداشت که به اینا بخوره؟
آقای امیر
سلام وقت بخیر
من ریاضی تجدید شدم و چند ساعت دیگه امتحان دارم
میخوام برم مکانیک نمره ریاضیم باید چند باشه که قبول شم.
معدلم شده 16.29، ریاضی 27، علوم 38، فناوری 60، هنر60 (ضریب سه)
ممنون میشم کمکم کنید
خانم
سلام من موندم کامپيوتر برم یا معماری معدلم 18
خانم محمدی
من دهم رشته محتوای تولید در کاردانش میخوام تغییر رشته بدم به تجربی الان رشته ای که هستم اینده دار هست یا تغییر رشته بدم به تجربی
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، تولید محتوا را جدی بگیرید، تمامی سایتهای برتر مثل دیجی کالا، زومیت، بامیلو، تبیان، ورزش 3 و غیره با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیدند.
آقای امیری
سلام من رشته ادبیات میخام برم ایا این نمرات خوب هستن ادبیاتم 13- عربی 14 - مطالعات14- معدل کل شده 17
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرایط تحصیلی لازم برای انتخاب رشته علوم انسانی پایه نهم عبارتند از: حداقل ضریب مجموع نمرات دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، عربی در سه پایه متوسطه (هفتم ، هشتم ،نهم) باید 42 باشد. محاسبه نمرات دروس زیر با ضرایب ذکر شده انجام می پذیرد: نمره زبان و ادبیات فارسی در سه سال اول متوسطه با ضریب 4 - نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 - نمره درس عربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 2 - داشتن حداقل معدل 14 برای تحصیل در رشته علوم انسانی الزامی است.
آقای حیدری
سلام وقت بخیر
جواب هدایت تحصیلی چه موقعی میاد ؟
درس فارسی در سه دوره حساب کردم کمتر از ۴۲شد ولی درس های دیگه که مربوط به انسانی میشه خیلی بیشتر از ۴۲ بوده حالا چکار کنم ؟
یعنی انسانی نمیارم ؟
فارسی هفتم 10 هشتم 15 نهم 14
اجتماعی هفتم 20 هشتم 18 نهم 19
عربی هفتم 16 هشتم 11 نهم 16
ریاضی هفتم 20 هشتم 17 نهم 12
علوم تجربی هفتم 17 هشتم 11 نهم 14
بنظرتون چه رشته اولویت الف دارم ؟
معدل نهم 17.71 ممنون میشم
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرایط تحصیلی لازم برای انتخاب رشته علوم انسانی پایه نهم عبارتند از: حداقل ضریب مجموع نمرات دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، عربی در سه پایه متوسطه (هفتم ، هشتم ،نهم) باید 42 باشد. محاسبه نمرات دروس زیر با ضرایب ذکر شده انجام می پذیرد: نمره زبان و ادبیات فارسی در سه سال اول متوسطه با ضریب 4 - نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 - نمره درس عربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 2 - داشتن حداقل معدل 14 برای تحصیل در رشته علوم انسانی الزامی است.
آقای مصطفی حیدری
سلام وقت بخیر
جواب هدایت تحصیلی چه موقعی میاد ؟
درس فارسی در سه دوره حساب کردم کمتر از ۴۲شد ولی درس های دیگه که مربوط به انسانی میشه خیلی بیشتر از ۴۲ بوده
حالا چکار کنم ؟
یعنی انسانی نمیارم ؟
فارسی
هفتم 10 هشتم 15 نهم 14
اجتماعی
هفتم 20 هشتم 18 نهم 19
عربی
هفتم 16 هشتم 11 نهم 16
ریاضی
هفتم 20 هشتم 17 نهم 12
علوم تجربی
هفتم 17 هشتم 11 نهم 14
بنظرتون چه رشته اولویت الف دارم ؟
معدل نهم 17.71
ممنون میشم
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، در حال حاضر زمان دقیقی برای اعلام نتایج هدایت تحصیلی پایه نهم ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ در نظر گرفته نشده است. به محض اعلام تاریخ دقیق در سایت و کنال سرزمین تیزهوش ها اطلاع رسانی خواهد شد.
آقای مصطفی حیدری
سلام وقت بخیر من در انتظار انتخاب رشته هستم
میخوام برم رشته انسانی هفتم اجتماعی 20
فارسی 10 عربی 16 هشتم اجتماعی 18 فارسی 15
عربی 11 نهم اجتماعی 19 فارسی 14 عربی 16
معدل هفتم 15.87 هشتم18.21 نهم17.71
بنظرتون رشته انسانی میارم ؟
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرایط تحصیلی لازم برای انتخاب رشته علوم انسانی پایه نهم عبارتند از: حداقل ضریب مجموع نمرات دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، عربی در سه پایه متوسطه (هفتم ، هشتم ،نهم) باید 42 باشد. محاسبه نمرات دروس زیر با ضرایب ذکر شده انجام می پذیرد: نمره زبان و ادبیات فارسی در سه سال اول متوسطه با ضریب 4 - نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 - نمره درس عربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 2 - داشتن حداقل معدل 14 برای تحصیل در رشته علوم انسانی الزامی است.
آقای مصطفی حیدری
سلام وقت بخیر من در انتظار انتخاب رشته هستم
میخوام برم رشته انسانی هفتم اجتماعی 20 فارسی 10 عربی 16 هشتم اجتماعی 18 فارسی 15 عربی 11 نهم اجتماعی 19 فارسی 14 عربی 16 معدل هفتم 15.87 هشتم18.21 نهم17.71
بنظرتون رشته انسانی میارم ؟
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرایط تحصیلی لازم برای انتخاب رشته علوم انسانی پایه نهم عبارتند از: حداقل ضریب مجموع نمرات دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، عربی در سه پایه متوسطه (هفتم ، هشتم ،نهم) باید 42 باشد. محاسبه نمرات دروس زیر با ضرایب ذکر شده انجام می پذیرد: نمره زبان و ادبیات فارسی در سه سال اول متوسطه با ضریب 4 - نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 - نمره درس عربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 2 - داشتن حداقل معدل 14 برای تحصیل در رشته علوم انسانی الزامی است.
خانم نیلا
سلام برای رشته فنی حرفه ایی خدمات اگه با ضریب 30 بالاتر باشه قبوله؟
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز؛ دانش آموزان برای انتخاب در این رشته باید شرایط زیر را داشته باشند:
نمره درس ریاضی 1 اول متوسطه بدون تبصره بالای 10 باشد. مجموع 3 نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی، علوم تجربی، حرفه و فن در سه سال هفتم، هشتم و نهم (بدون احتساب ضریب) نباید کمتر از 30 باشد.
مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در دوره متوسطه اول (بدون احتساب نمره درس کارگاه خوداتکایی) باید بالای 120 باشد. معدل دانش آموز نباید کمتر از 12 شود.
خانم بازدیدکننده سایت
سلام ببخشید معدل کلاس نهم من ۱۸٫۵۷ صدم هست و در ادبیات ۱۷٫۵ و مطالعات ۱۷٫۵ و عربی ۱۶٫۵ کسب کردم آیا با این نمرات که هیچ کدوم کمتر از ۴۳ نیست میشود به رشته انسانی رفت؟
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرایط تحصیلی لازم برای انتخاب رشته علوم انسانی پایه نهم عبارتند از: حداقل ضریب مجموع نمرات دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، عربی در سه پایه متوسطه (هفتم ، هشتم ،نهم) باید 42 باشد.
محاسبه نمرات دروس زیر با ضرایب ذکر شده انجام می پذیرد:
نمره زبان و ادبیات فارسی در سه سال اول متوسطه با ضریب 4- نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3- نمره درس عربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 2 - داشتن حداقل معدل 14 برای تحصیل در رشته علوم انسانی الزامی است.
خانم هیوا
سلام و درود و خسته نباشید خدمت شما
من در طی دو سال هفتم و هشتم نمرات ریاضی علوم کار و فناوری و هنرم بالای 13 و معدلم 17 بوده در پایه نهم علوم کار و فناوری و هنرم بالای 15 بوده اما ریاضیم نوبت دوم 10 شد و نوبت اول 9که گفتن با تک ماده درست میشه آیا دیگه شانس رفتن به فنی حرفه ای شاخه صنعت رو ندارم با تبصره یا تکماده؟
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، معدل و شرایط لازم برای ورود به شاخه فنی حرفه ای:
مجموع نمرات پایانی دروس ریاضی، علوم تجربی و حرفه و فن در سه پایه دوره متوسطه اول باید بدون ضریب بیشتر از 30 باشد.
حداقل نمره درس ریاضی 1 در دوره متوسطه اول باید 10 باشد.
دروس مرتبط با رشته های تحصیلی این شاخه، باید دارای مجموع نمرات حداقل 120 و معدل حداقل 12 باشند.
خانم سرگل
سلام وقتتون بخیر
معدل سال هشتم ونهمم بالای ۱۸ هست و درس هایی ادبیات،عربی،و مطالعات هشتم و نهمم بالی 17هست بجز مطالعات سال هشتم که 16/5شدم ولی سال هفتم رو نمیدونم کارنامه سال هفتم رو گم کردم اگه ادبیات ،مطالعات ،فارسی سال هفتم کم باشه رشته انسانی الف رو نمیارم
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرایط تحصیلی لازم برای انتخاب رشته علوم انسانی پایه نهم عبارتند از: حداقل ضریب مجموع نمرات دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، عربی در سه پایه متوسطه (هفتم ، هشتم ،نهم) باید 42 باشد.
محاسبه نمرات دروس زیر با ضرایب ذکر شده انجام می پذیرد:
نمره زبان و ادبیات فارسی در سه سال اول متوسطه با ضریب 4- نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3- نمره درس عربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 2 - داشتن حداقل معدل 14 برای تحصیل در رشته علوم انسانی الزامی است.
خانم آرمان باغدرقی
سلام قربان خسته نباشید من هفتم عربی ۱۹ اجتماعی ۱۸ و فارسی۲۰
و در هشتم عربی ۷ اجتماعی ۱۰ و فارسی ۲۰
و در نهم اجتماعی ۱۷ عربی ۱۵ و فارسی ۱۸
میتونم برم رشته انسانی ؟
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرایط تحصیلی لازم برای انتخاب رشته علوم انسانی پایه نهم عبارتند از: حداقل ضریب مجموع نمرات دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، عربی در سه پایه متوسطه (هفتم ، هشتم ،نهم) باید 42 باشد.
محاسبه نمرات دروس زیر با ضرایب ذکر شده انجام می پذیرد:
نمره زبان و ادبیات فارسی در سه سال اول متوسطه با ضریب 4- نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3- نمره درس عربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 2 - داشتن حداقل معدل 14 برای تحصیل در رشته علوم انسانی الزامی است.
آقای ولیپور
سلام. با توجه به اینکه معدل سالهای هفتم و هشتم در انتخاب رشته پایه دهم تاثیر دارد آیا به نظر شما نباید امتحانات پایان سال هفتم و هشتم هم مثل نهم بصورت امتحان نهایی برگزار بشه تا برای همه سوالات یکسان باشه. اینطوری به عدالت نزدیکتره.یه مدرسه سوال ساده میده و معدل دانش آموزانش بالا هست و یه مدرسه سوال سخت میده و معدل دانش آموزانش پایینه. شاید بهتر باشه تا زمانیکه نمیتونیم امتحان نهایی در پایه های هفتم و هشتم برگزار کنیم نباید معدل این پایه ها در انتخاب رشته تاثیرگذار باشه.
خانم یکتا حسن نژاد
خوب است
خانم حدیثه ارباب جعفری
سلام خسته نباشید
برای رشته هنر چجوری میشه که والدین رو راضی کنیم و حتما باید کلاس رفت قبلش؟
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، برای ورود به رشته هنر در هنرستان مجموع نمرات پایانی دروس ریاضی، علوم تجربی و حرفه و فن در سه پایه دوره متوسطه اول باید بدون ضریب بیشتر از 30 باشد. حداقل نمره درس ریاضی 1 در دوره متوسطه اول باید 10 باشد. دروس مرتبط با رشته های تحصیلی این شاخه، باید دارای مجموع نمرات حداقل 120 و معدل حداقل 12 باشند.
برای راضیت والدین در انتخاب رشته در ابتدا ارتباط موثری با والدین خود برقرار کنید،به احتمال زیاد موفق خواهید شد و آنها را قانع خواهید کرد. البته فراموش نکنید که قبل از آن با کسب اطلاعات و انجام بررسی های مناسب، مطمئن شوید که رشته و شغلی را که انتخاب کرده اید، واقعا مناسب شماست. به یاد داشته باشید در بسیاری از موارد والدین اگر مطمئن شوند که فرزندان با آگاهی و اطلاعات کافی تصمیم به انتخاب رشته خاصی گرفته اند، مخالفت نکرده و این انتخاب را می پذیرند
خانم مهسا
سلام و خسته نباشید. من میخواستم برم رشته ی موسیقی و کلاس نهم هستم. میخواستم بدونم، حتما باید یه سازی رو بلد باشیم؟
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، دانشآموزان ورودی هشتم، نهم و دهم باید هم در آزمون تئوری موسیقی و سلفژ و هم در آزمون عملی ساز، شرکت کنند تا بتوانند وارد هنرستان موسیقی شوند.
خانم کیانا
سلام وقت بخیر داداش من راهنمایی هست و اینکه علاقه زیاد به هنر داره میخواستم بدونم مدارس برتر برای رشته هنر هم وجود داره یا نه ؟؟
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، برای اطلاعات بیشتر به قسمت بهترین هنرستان ها در سایت مراجعه کنید .
خانم آرزو ابراهیم زاده
سلام من میخواستم برم رشته تربیت بدنی در شاخه هنر هر چقدر مطلب میخونم متوجه نمیشم کدوم درسا تاثیر داره در پذیرفته شدن توی یه مدرسه دیگه؟
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، دانش آموز پایه نهم اگر رشته تربیت بدنی را در شاخه فنی و حرفه ای انتخاب کند پس از گذراندن سه سال تربیت بدنی در هنرستان برای ورود به دانشگاه دو مسیر دارد: مسیر اول: شرکت در کنکور فنی و حرفه ای کاردانی مسیر دوم: شرکت در کنکور سراسری یکی از رشته های ریاضی، تجربی و انسانی و انتخاب رشته تربیت بدنی. دانش آموزان تربیت بدنی در هنرستان هم می توانند در آزمون سراسری شرکت کنند تا در دوره کارشناسی پیوسته ادامه تحصیل دهند و هم می توانند در کنکور فنی حرفه ای شرکت کنند و ابتدا در مقطع کاردانی و سپس در مقطع کاردانی به کارشناسی ادامه تحصیل دهند.
آقای مهدی
سلام ببخشید میگم،که،برای رشته علوم انسانی چه درس های لازم است و زبان هم تأثیر داره چون که من در درس زبان ضیف هستم می خواهم ببینم می توانم بروم انسانی یا نه
یه سوال دیگه داشتم برای رشته برق هنرستان چه درس های مهم هست و چه نمره های لازم است میشه بگید
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرایط تحصیلی لازم برای انتخاب رشته علوم انسانی پایه نهم عبارتند از: حداقل ضریب مجموع نمرات دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، عربی در سه پایه متوسطه (هفتم ، هشتم ،نهم) باید 42 باشد. محاسبه نمرات دروس زیر با ضرایب ذکر شده انجام می پذیرد: نمره زبان و ادبیات فارسی در سه سال اول متوسطه با ضریب 4 - نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 - نمره درس عربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 2 - داشتن حداقل معدل 14 برای تحصیل در رشته علوم انسانی الزامی است.
خانم سما تهرانی
سلام من معدل هفتمم 19/30 هشتم 19/50 ونهم 19/93شدم وعلوم هفتم 16 هشتم 17 نهم 20
میتونم برم تجربی
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرایط تحصیلی لازم برای انتخاب رشته تجربی پایه نهم عبارتند از: حداقل ضریب مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی در سه پایه متوسطه (هفتم، هشتم، نهم) باید 42 باشد. نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می شود. حداقل معدل لازم برای تحصیل در رشته علوم تجربی نمره بالای 14 می باشد.
آقای رضا
با سلام من علوم هفتم 20 شدم ریاضی هم 17 بعد هشتم علوم 20 ریاضی 20 امسال باید چقدر نمره بگیرم میتونم تجربی قبول بشم ممنون میشم جواب بدید
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرایط تحصیلی لازم برای انتخاب رشته تجربی پایه نهم عبارتند از:
حداقل ضریب مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی در سه پایه متوسطه (هفتم، هشتم، نهم) باید 42 باشد.
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می شود.
حداقل معدل لازم برای تحصیل در رشته علوم تجربی نمره بالای 14 می با
آقای غلام علی
سلام من سال هفتم ریاضی ۱۱ و علوم ۱۸ با معدل ۱۶ و سال هشتم ریاضی ۹وعلوم ۱۵ با معدل ۱۱ اگه امسال نمره ی خوبی بیارم میتونم برم تجربی؟ من حساب کردم اگه درس ریاضی نهم رو ۲۰ بگیرم با ریاضی های سال های دیگه جمع بشه میشه ۴۰ ولی اگه با ضریب هفتم و هشتم که ۱ هست و ضريب نهم که ۳ هست جمع اش میشه ۸۰ که اگه تقسيم بر ۵ کنی میشه ۱۶
ریاضی هفتم ۱۱،ریاضی هشتم۹،ریاضی نهم۲۰
9+11+(3×20)÷5=16
9+11+20=40
اگه نمره ی خوبی بیارم میتونم برم تجربی
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرایط تحصیلی لازم برای انتخاب رشته تجربی پایه نهم عبارتند از: حداقل ضریب مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی در سه پایه متوسطه (هفتم، هشتم، نهم) باید 42 باشد.
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می شود. حداقل معدل لازم برای تحصیل در رشته علوم تجربی نمره بالای 14 می باشد.
آقای مهدی
عالی فقط یک سوال من سال هفتم ۱۸.۵ شدم و درسال هشتم ۱۹.۷۹ اگر سال نهمم رو خوب بیارم میتونم ریاضی فیزیک در مدرسه نمونه دولتی برم
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، سلام . می تونین در آزمون مدارس نمونه دولتی شرکت کنین ، شانس قبولی به معدل کتبی نوبت دوم پایه نهم و نمره آزمون شما و رقبای شما بستگی داره .
خانم فاطمه
سلام در مورد مدارس نمونه دولتی، در آن مدارس شرایط نمره سه سال دوره اول چگونه است؟
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، نمره نهایی هر دانش آموز برای گزینش در مدارس نمونه دولتی میانگین نمره آزمون تستی و معدل کل دانش آموز در پایه هشتم است. ذکر این نکته از آن جهت قابل تامل است که نشان می دهد اگر معدل دانش آموز در پایه نهم نزدیک 20 باشد شانس قبولی بیشتری خواهد داشت. بنابراین معدل علاوه بر این که جزو شرایط ثبت نام آزمون مدارس نمونه دولتی است تاثیر زیادی در قبولی داوطلبان می گذارد.
خانم سحر کابلی
من معدل سال نهمم 19/80بوده ومیشه گفت مشکلی برای درس خوندن ندارم حالا بین دوراهی موندم که برم تجربی یا رشته شبکه ونرم افزار هردوشم دوست دارم وبرام فرقی نمیکنه ولی نمیدونم آینده کدوم بهتره میشه لطفا راهنمایی کنید
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، برای انتخاب رشته، هدفتان از ادامه تحصیل را مشخص کنید. بهطورمثال به دنبال علاقه خود هستید یا صرفا کسب درآمد؟
خانم میترا
سام من میخواهم برم رشته بهیاری معدلم باید چند باشه؟
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، در هر دبیرستان متفاوت است.
آقای آرمین کل لر
سلام. توضیحات بسیار خوبی در رابطه با انتخاب رشته نهم به دهم داشتین، ازتون ممنونم.قطعا شناخت صحیح از خودمون، کمک گرفتن از مشاوره و انجام تستها، شناخت رشتههای مختلف تحصیلی کمک بسیار خوبی به انتخاب رشته نهم به دهم دانش آموزانی نهمی میکنه.
خانم mojarad
سلام اگر پایه هفتم معدل 17 و هشتم مهدل شونزده باشه ولی پایه نهم 18 یا نوزده بشه میتونم قبولی رشته تجربی باشم؟
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، رایط تحصیلی لازم برای انتخاب رشته تجربی پایه نهم عبارتند از:
حداقل ضریب مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی در سه پایه متوسطه (هفتم، هشتم، نهم) باید 42 باشد.
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می شود.
حداقل معدل لازم برای تحصیل در رشته علوم تجربی نمره بالای 14 می باشد.
خانم بازدیدکننده سایت
خب من فک کنم سال هفتم نمره ریاضیم ۲۰ بود علوم ۱۸ سال هشتم هم ریاضی ۱۹٫۷۵ علوم ۱۸٫۵۵ بود اگ امسالم ریاضیمو طبق روال خب بیارم میتونم برم تجربی ؟
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، برای تحصیل در رشته تجربی حداقل ضریب مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی در سه پایه متوسطه (هفتم، هشتم، نهم) باید 42 باشد.
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می شود.
حداقل معدل لازم برای تحصیل در رشته علوم تجربی نمره بالای 14 می باشد.
آقای طاها
خیلی خوبه
آقای محمد مهدی
سلام ببخشید من دوست دارم یه رشته ای برم که زبان انگلیسی و ریاضی داشته باشه ولی خیلی هم سخت نباشه بنظر شما چه رشته ای برم مخصوصاًکه زبان انگلیسی داشته باشه
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، ریاضی و زبان در تمامی رشته های تحصیلی تدریس می شود .
آقای محمد علیزاده
من برای انتخاب رشته خیلی استرس دارم حفظیم هم خیلی خوبه
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، برای خود هدف تعیین کنید، برنامه مشخصی داشته باشید تا نگرانی برای شما وجود نداشته باشد و با پشتکار حرکت کنید. این ها استرس شما را کاهش می دهد.
آقای رضا
آقا سلام میتونم بانمره های هفتم.18.38.هشتم.16.30وامسال هم اگه بالای 18باشم میتونم بزن تجربی
پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، حداقل ضریب مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی در سه پایه متوسطه (هفتم، هشتم، نهم) باید 42 باشد. نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می شود. حداقل معدل لازم برای تحصیل در رشته علوم تجربی نمره بالای 14 می باشد.
خانم دلوین
سلام
لطفا یه ازمونی توی سایت بزارید که با استفاده از اون ازمون بفهمیم که چه رشته ایی برامون بهتره