انتخاب رشته کنکور
قطعا یکی از بزرگترین و سرنوشتسازترین تصمیمات هر فرد انتخاب رشتۀ تحصیلات دانشگاهی اوست؛ انتخابی که در داشتن آیندۀ درخشان اثرگذارترین مهره است. بعد از برگزاری کنکور و اعلام نتایج آن، داوطلب ورود به دانشگاه باید این انتخاب رشتۀ را بر اساس الویتبندی درست و مختص خود انجام دهد، اما متاسفانه هر ساله عدهای از داوطلبان، به دلیل نداشتن اطلاعات کافی و آگاهی لازم در مورد جزئیات و روند صحیح انتخاب رشته و همچنین نداشتن مشاوره برای انتخاب رشته کنکور سراسری که رقابت در آن برای هر پنج گروه علوم ریاضی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبانهای خارجی نفسگیر است، نمیتوانند وارد دانشگاه شوند یا باید برای کنکور سال بعد تلاش کنند.
نحوه مطالعۀ دانشآموزان، داشتن هدف و مهارت برنامهریزی، حفظ انگیزه تا پایان مسیر، یادگیری مهارت تستزنی و آشنایی کامل با فرایند کنکور و جوانب مختلف آن از جمله فاکتورهای مهم برای موفقیت در این مارتن نفسگیر است، بهخصوص برای کنکور 1402 که تغییراتی در سیستم کنکور و دو قسمت شدن آن برای دی و تیرماه، داشتیم.
بعد از اعلام رتبه کنکور سراسری 1402 لازم است داوطلبان اقدام به انتخاب رشته نمایند. بنابراین در کنار مطالعه و تقویت مهارت تستزنی لازم است داوطلبان دانش و آگاهی خود را در مورد رشتههای تحصیلی موجود در دانشگاه ارتقا دهند تا وارد مسیری بدون بازگشت نشوند. عدم انتخاب صحیح رشته و دانشگاه تنها موجب هدر رفتن تلاشها و زحمات شبانهروزی داوطلبان میشود. ضمن اینکه رضایت و خشنودی در امور تحصیلی و زندگی شغلی را برای همیشه از داوطلبان سلب میکند.
با توجه به اهمیت این موضوع ما تصمیم گرفتیم با پرداختن به موضوع انتخاب رشته کنکور 1402 و انتخاب رشته سال گذشته، ضمن آماده کردن داوطلبان برای کنکور جدید صفر تا صد انتخاب رشته کنکور 1402 را در اختیار این گروه از افراد قرار دهیم. شما نیز اگر از داوطلبان کنکور هستید، فرصت خواندن این مطلب را از دست ندهید.
انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 چگونه است؟
طبق روال هر سال، بعد از ثبتنام کنکور سراسری، اعلام رتبه و توزیع کارنامه هر داوطلب در سایت سازمان سنجش نوبت به مهمترین و حساسترین مرحله یعنی انتخاب رشته دانشگاه فرا میرسد. پیشبینی میشود روال انتخاب رشته کنکور 1402 هم به همین صورت انجام پذیرد. در این مرحله داوطلبان بایستی با بررسی کارنامه از وضعیت مجاز یا غیرمجاز بودن خود در انتخاب رشته اطمینان حاصل پیدا کنند. آن دسته از داوطلبانی که موفق به کسب رتبه قابل شده باشند، این فرصت را پیدا میکنند که متناسب با رتبه و تراز قبولی خود اقدام به انتخاب رشته نمایند. برای هر داوطلب امکان انتخاب 150 کد رشته وجود دارد. داوطلبان باید به این نکته مهم توجه داشته باشند، در اولین کد انتخابی خود که جای خالی وجود داشته باشد، پذیرفته میشوند. به این ترتیب لازم است اولویتهای انتخابی خود را با دقت و هوشمندی کامل تکمیل نمایند. اعمال قوانین چینش در این امر میتواند همراهیتان کند. طبق قانون چینش انتخاب رشته تحصیلی را میتوان در چهار گروه زیر که در تصویر میبینید، تقسیمبندی کرد.
بهترین حالت در نحوۀ چینش انتخاب 150 رشته این است که انتخابهای خود را از رشتههایی با وضعیت کماحتمال آغاز کنید و 20 درصد ابتدایی را به انتخاب این رشتهها اختصاص دهید. در این گروه از رشتههای تحصیلی اگرچه احتمال قبولیتان در آن نزدیک به صفر است، با این حال جایی برای علایق خود در فرم انتخاب رشته خالی گذاشتهاید. 30 درصد بعدی را به انتخابهای خوشبینانه، سپس 30 درصد را به انتخابهای پراحتمال و در نهایت 20 درصد آخر را به انتخاب رشتههای منطقی که احتمال قبولیتان در آن قطعی است، اختصاص دهید.
پیشبینیها در مورد کنکور 1403
پیشبینیها در مورد کنکور 1404
تاثیر سوابق تحصیلی در انتخاب رشته کنکور
تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور موضوع تازهای نیست. چندین سال است که به منظور یکسانسازی شرایط برای همه داوطلبان و اجرای عدالت تاثیر معدل در کنکور اهمیت بیشتری پیدا کرده است. طبق این قانون بخشی از رتبه قبولی داوطلبان در کنکور سراسری 1402 وابسته به معدل آنها در دورۀ دوم متوسطه است. قابل ذکر است که این لایحه در ثبتنام کنکور 1402 نیز اجرا میشود. تاثیر معدل در کنکور سراسری 1402 در پنج گروه آزمایشی ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، زبان خارجه و هنر به میزان 40 درصد است. این معدل شامل دروس عمومی و تخصصی پایۀ دوازدهم میشود که 26 درصد آن متعلق به دروس عمومی و 14 درصد دیگر متعلق به دروس اختصاصی پایۀ دوزادهم است. بنابراین لازم است داوطلبان به وضعیت تحصیلی خود در این پایه توجه کافی داشته باشند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سال 1402 شامل حال داوطلبان نظام جدید و نظام قدیم میشود. این معدل برای نظام جدید شامل مجموع نمرات داوطلب در پایه دوازدهم میشود. برای داوطلبان نظام قدیم تاثیر معدل شامل نمرات داوطلب در امتحانات نهایی سوم دبیرستان میشود. به طور کلی افرادی که مشمول تاثیر معدل در کنکور میشوند شامل افراد زیر میشوند:
- داوطلبان فارغالتحصیلشده در نظام قدیم که مدرک دیپلم خود را از سال 1384 به بعد در یکی از پنج گروه آزمایشی ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان خارجه دریافت کردهاند.
- داوطلبان فارغالتحصیلشده در نظام قدیم که مدرک پیشدانشگاهی خود را از سال 1391 به بعد در یکی از پنج گروه آزمایشی ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان خارجه دریافت کردهاند.
- داوطلبان فارغالتحصیلشده در نظام جدید که مدرک دیپلم خود را از سال 1398 به بعد در یکی از 5 گروه آزمایشی ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان خارجه دریافت کردهاند.
قانون تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری 1402 شامل افراد زیر نمیشود:
- افرادی که در یکی از رشتههای فنی حرفهای فارغالتحصیل شده باشند.
- افرادی که فارغالتحصیل یکی از رشتههای غیرنظری باشند.
- آن دسته از داوطلبانی که مدرک تحصیلی خود را قبل از سال 1384 دریافت کرده باشند.
تطبیق سوابق تحصیلی نظام قدیم به جدید
زمانبندی انتخاب رشته کنکور 1402
سازمان سنجش کشور تلاش کرده هرساله وضعیت برگزاری کنکور را بهبود بخشد. به همین خاطر باتوجه به نیازی که احساس میشد، کنکور سال 1402 در دو نوبت دیماه 1401 و تیرماه 1402 برگزار میشود. این میتواند انتخاب رشته کنکور را برای داوطلبان ورود به دانشگاه آسانتر کند.
علت دونوبتی شدن کنکور سراسری را باید در شکل آمادهسازی دانشآموزان برای شرکت در آن مشاهده کرد. بااینکه سالها است بر یادگیری کیفی در مدارس تاکید میشود، اما تاثیر مخرب آزمونهای تستی همچنان پابرجا است. بهطوری که دانشآموزان مقطع دوازدهم، بیشتر از حضور در کلاس و توجه به اهداف درسی این مقطع، فقط به تستزدن میاندیشند.
حجم استرسها و فشارها در این مقطع برای دانشآموزان به حدی است که بعضی از آنها ممکن است در روز کنکور موفق ظاهر نشوند. در نتیجه آنها انتخاب رشته دانشگاه خوبی انجام نخواهند داد. بدین ترتیب این دسته از داوطلبان، یک سال از عمر خود را برای شرکت دوباره در کنکور و موفقیت در آن از دست میدهند.
سازمان سنجش کشور برای رفع این مشکل و آثار مخرب آن، تصمیم به برگزاری کنکور در دو نوبت گرفته است. بدینترتیب اگر دانشآموزی در آزمون نوبت اول خود که در 29 و 30 دیماه برگزار میشود موفق عمل نکند، یک فرصت دوباره خواهد داشت. او میتواند به فاصله چند ماه در آزمون نوبت دوم در تاریخ 14 و 15 تیر شرکت کند.
انتخاب رشته کنکور دیماه 1401
شما میتوانید در کنکور سراسری دیماه 1401 شرکت و فقط بر اساس نتایج این آزمون، انتخاب رشته کنید. بااینحال برای انتخاب رشته دانشگاه، باید تا پایان امتحانات خردادماه و زمان تحویل کارنامه، صبر کنید.
کارنامهای که شما دریافت میکنید بهعنوان سابقه تحصیلی در مشخصشدن رتبه شما نقش دارد. با مشخصشدن رتبه، میتوانید انتخاب رشته کنید. زمان انتخاب رشته از 14 مرداد 1402 تا 18 مرداد است که معمولا سه تا چهار روز تمدید میشود.
انتخاب رشته کنکور تیرماه 1402
ممکن است به هر دلیلی دوست داشته باشید در کنکور تیرماه 1402 نیز شرکت کنید. دلایل مختلفی برای این کار وجود دارد:
- نتیجۀ کنکور دیماه 1401 رضایتبخش نبوده است.
- دوست دارید از فرصت مجدد شرکت در کنکور استفاده کنید.
- بخواهید دانش و شانس خود را در رشتۀ دیگری امتحان کنید.
دلیل شما هر چیزی که باشد، شرکت در کنکور تیرماه 1402 یک تصمیم عاقلانه است. اینگونه بدون صرف زمان یکساله، میتوانید در مدت کوتاهی برای رسیدن به رتبه بهتر و انتخاب رشته کنکور موفقتر تلاش کنید. کنکور نوبت تیر 1402 در تاریخهای 14 و 15 تیرماه برگزار میشود. همچنین در نیمۀ مرداد از چهاردهم لغایت هجدهم باید انتخاب رشته کنید.
حذف زیرگروهها از آزمون سراسری
یکی دیگر از تغییرات آزمون سراسری 1402، حذف تمامی زیرگروهها است. در سالهای گذشته رشتههای مختلف علوم تجربی، ریاضی، علوم انسانی، هنر و زبان خارجه چند زیرگروه داشتند.
دانشآموزان برای موفقیت در رشته مورد نظرشان باید ضرایب درسها در زیرگروههای مختلف را در نظر میگرفتند. بدینترتیب اگر در یکی از درسها موفق عمل نمیکردند، شانس خود را برای موفقیت در سایر رشتهها نیز از دست میدادند. بر اساس مصوبه شورای انقلاب فرهنگی، زیرگروهها در کنکور 1402 حذف شدهاند. با حذف زیرگروهها، تمامی درسها از اولویت یکسانی برای مطالعه برخوردارند. اینگونه نگرانیهای کمتری برای انتخاب رشته دانشگاه خواهید داشت.
رتبه اصلی در نتیجه کنکور
با حذف زیرگروهها از آزمون سراسری، یکی از رتبههای مهم در انتخاب رشته کنکور از بین رفت. تا سالهای قبل ما در کارنامه کنکور سراسری شاهد سه رتبه بودیم:
- رتبه کشوری
- رتبه در سهمیه
- رتبه در زیرگروهها
اکنون با حذف زیرگروهها، رتبه این بخش وجود ندارد. از میان دو رتبه باقیمانده، رتبه در سهمیه نهایی اهمیت بیشتری دارد، چون مشخصکنندۀ وضعیت شما در میان داوطلبان هممنطقهای است.
توجه به این نکته لازم است که هر رشته محل دارای ظرفیت مشخصی است و این ظرفیت بین سهمیههای مختلف تقسیم میشود. بخشی از این ظرفیت برای سهمیه ایثارگری و جانبازی و بخشی برای مناطق است.
مراحل انتخاب رشته کنکور 1402
انتخاب رشته کنکور سال 1402 با اعلام نتایج و توزیع کارنامه در سامانه سنجش و آموزش کشور آغاز میشود. فرایند انجام انتخاب رشته کنکور 1402 به شرح زیر است:
- مراجعه داوطلبان به سامانه سنجش و آموزش کشور به نشانی sanjesh.org و دریافت کارنامه
- دریافت دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 و مطالعه دقیق آن
- استخراج کد رشتههای مرتبط با رشته امتحانی و تهیه لیست نهایی
- اولویتبندی رشتههای استخراج شده از دفترچه بر حسب علاقه و رتبه داوطلب
- تکمیل فرم مربوط به انتخاب رشته
- بارگذاری در سامانه و دریافت کد رهگیری
دفترچه انتخاب رشته کنکور 1402
با نزدیک شدن به فرایند ثبتنام کنکور دفترچه ثبتنام کنکور و انتخاب رشته در سامانه سنجش و آموزش کشور توزیع میشود. از آنجایی که دفترچه انتخاب رشته کنکور 1402 حاوی اطلاعات مهمی در مورد نحوه انتخاب رشته و رشتههای تحصیلی است، مطالعه دقیق و جامع آن میتواند در موفقیت داوطلبان تاثیر به مراتب چشمگیری داشته باشد.
برای دریافت دفترچه انتخاب رشته کافی است داوطلبان به سامانه سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه نمایند و بعد از مطالعه کامل آن اقدام به تکمیل فرم انتخاب رشته نمایند.
پیشبینیها در مورد دفترچه کنکور 1403
پیشبینیها در مورد دفترچه کنکور 1404
انتخاب رشته آزاد 1402
داوطلبانی که به تحصیل در دانشگاه آزاد علاقهمند هستند میتوانند بعد از شرکت در کنکور سراسری 1402 فرایند انتخاب رشته خود را از سامانه دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.org تکمیل نمایند. لازم به ذکر است که پذیرش در دانشگاه آزاد به دو صورت با کنکور و بدون کنکور انجام میپذیرد. داوطلبان میتوانند با مطالعه کامل دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1402 با رشتههای تحصیلی بدون کنکور و با کنکور آشنایی کامل پیدا کنند. این دفترچه در سامانه دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.org قابل دریافت است.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که تحصیل در دانشگاههای برتر آزاد تنها از طریق شرکت در کنکور سراسری امکانپذیر است. برای آن دسته از داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد بدون کنکور دارند داشتن سوابق تحصیلی مهمترین معیار در پذیرش آنها محسوب میشود. در نهایت باید به این نکته مهم اشاره کنیم که فرم انتخاب رشته دانشگاه آزاد دارای 100 کد رشته است که داوطلبان میتوانند بر حسب علاقه، رتبه و سوابق تحصیلی خود به اولویتگذاری این 100 رشته بپردازند.
انتخاب رشته آزاد 1402
داوطلبانی که به تحصیل در دانشگاه آزاد علاقهمند هستند میتوانند بعد از شرکت در کنکور سراسری 1402 فرایند انتخاب رشته خود را از سامانه دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.org تکمیل نمایند. لازم به ذکر است که پذیرش در دانشگاه آزاد به دو صورت با کنکور و بدون کنکور انجام میپذیرد. داوطلبان میتوانند با مطالعه کامل دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد 1402 با رشتههای تحصیلی بدون کنکور و با کنکور آشنایی کامل پیدا کنند. این دفترچه در سامانه دانشگاه آزاد به نشانی azmoon.org قابل دریافت است.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که تحصیل در دانشگاههای برتر آزاد تنها از طریق شرکت در کنکور سراسری امکانپذیر است. برای آن دسته از داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد بدون کنکور دارند داشتن سوابق تحصیلی مهمترین معیار در پذیرش آنها محسوب میشود. در نهایت باید به این نکته مهم اشاره کنیم که فرم انتخاب رشته دانشگاه آزاد دارای 100 کد رشته است که داوطلبان میتوانند بر حسب علاقه، رتبه و سوابق تحصیلی خود به اولویتگذاری این 100 رشته بپردازند.
نرمافزار انتخاب رشته کنکور
یکی از ابزارهایی که در روزهای حساس انتخاب رشته میتواند برای گرفتن تصمیمی بهتر کمک کند، نرمافزار انتخاب رشته کنکور سراسری است. معمولا نسخههای رایگانی از آن وجود دارد که با فیلتر رتبه، گروه آزمایشی و نوع سهمیه و انتخاب چند شهر و رشتۀ مورد علاقه، رشته و محل قبولی داوطلب را تخمین میزند. شما هم میتوانید از این نرمافزارها برای انتخاب رشتۀ دقیقتر استفاده کنید.
دورههای دانشگاههای سراسری برای انتخاب رشته
دانشگاههای سراسری دارای شش دورۀ روزانه، شبانه (نوبت دوم)، غیرانتفاعی، پیام نور، پردیس خودگردان و مجازی هستند. معمولا اکثر دانشگاههای سراسری دورهها روزانه و شبانه و همچنین پردیس و مجازی را در کنار هم دارند.
یکی از موارد مهمی که باید به هنگام انتخاب رشته در نظر بگیرید، اولویتبندی دورههای تحصیلی دانشگاه در کنار عنوان رشتۀ تحصیلی است؛ در ادامه به بررسی هر کدام از دورههای دانشگاههای سراسری میپردازیم تا انتخاب بهتری بر اساس مسافت، هزینه، نوع مدرک و اعتبار، امکانات آموزشی و... داشته باشید.
دوره روزانه دانشگاههای سراسری
- تحصیل در رشتههای دورۀ روزانه رایگان است.
- دانشجویان دوره روزانه از تسهیلات، امتیازات و امکاناتی که توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی تعیین میشود، برخوردار خواهند شد.
- رشتههای با آزمون دورۀ روزانه (رجوع شود به دفترچه انتخاب رشته) مختص متقاضیانی است که در کارنامۀ اولیه، مجاز به انتخاب رشتههای دورۀ روزانه شدهاند.
- رشتههای بر اساس سوابق تحصیلی دورۀ روزانه را همه متقاضیان میتوانند انتخاب کنند و از نظر تعداد، مقطع و درج کد رشتههای مورد علاقه، محدودیتی نیست.
دوره نوبت دوم (شبانه) دانشگاههای سراسری
- دانشگاههای مجری دورهای نوبت دوم برای پذیرفتهشدگان این دوره امکان ارائه خوابگاه، وام تحصیلی، سرویس ایاب و ذهاب و تسهیلات رفاهی ندارند؛ پس پیشنهاد میشود، انتخاب رشته در این دوره بر اساس شهر محل سکونت انجام شود.
- دانشجویان شبانه تابع مقررات آموزشی دانشجویان دوره روزانه بوده و برنامههای آموزشی مطابق با دورۀ روزانه است.
- انتقال دانشجوها دورۀ نوبت دوم به دورۀ روزانه ممنوع است.
- از دانشجویان دورههای شبانه شهریه دریافت میشود و این شهریه بر اساس مصوبات هیات امنای دانشگاههای مربوط تعیین میشود.
دوره پیام نور دانشگاههای سراسری
- پذیرش دانشجو در کلیۀ رشتههای تحصیلی برای مقطع کارشناسی و از همه متقاضیان خانم و آقاست.
- حضور دانشجو در کلاسهای دروس نظری اختیاری بوده و امکان اشتغال دانشجو همزمان با تحصیل مهیاست.
- دروس عملی در دانشگاه به صورت کلاس حضوری و در تعدادی از روزهای هفته برگزار میشود.
- از دانشجویان دانشگاه پیام نور شهریه دریافت میگردد.
- آموزش دانشگاه پیام نور مبتنی بر نظام آموزشی از راه دور (نیمهحضوری، الکترونیکی و...) است.
دورههای پردیس خودگردان دانشگاههای سراسری
- از دانشجویان دورههای پردیس خودگردان شهریه دریافت میشود و میزان شهریه بر اساس مصوبات هیات امنای دانشگاههای مربوط تعیین میشود.
- پذیرش دانشجو در رشتههای تحصیلی تمامی مقاطع پردیسهای خودگردان به صورت متمرکز و بدون انجام مصاحبه انجام میشود.
- نظام درسی موسسات آموزش عالی غیردولتی_غیرانتفاعی نظام واحدی است و بر اساس نظام اموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواهد بود. با تحصیل در این موسسات مدرک مربوط برابر ضوابط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعطا میشود.
- دانشگاههای غیرانتفاعی تعهدی نسبت به تامین مسکن، خوابگاه و غذای دانشجویان ندارند.
- از دانشجویان دانشگاههای غیرانتفاعی شهریه دریافت میشود و میزان شهریه بر اساس مصوبات هیات امنای دانشگاههای مربوط تعیین میشود.
- دانشجویان این موسسات میتونند از وام تحصیلی مطابق با آییننامه وزارت علوم استفاده کنند.
برای انتخاب دقیقتر علاوه بر بررسی دانشگاههای سراسری میتوانید دانشگاههای آزاد و علمی کاربردی را نیز بررسی کنید.
رشتههای دانشگاهی کنکور 1401
یکی از مواردی که در کنار نوع و شرایط دانشگاه به هنگام انتخاب رشته باید به آن توجه کرد، رشتههای تحصیلی گروه آزمایشی داوطلب است که در گزینههای زیر میتوانید هر کدام را بررسی و بر اساس الویتهای خود انتخاب کنید.
انتخاب رشته کنکور سراسری 1401 چطور بود؟
طبق تقویم کنکور سراسری 1401، آزمون برای گروههای آزمایشی مختلف در بازۀ زمانی 9 تا 11 تیر 1401 برگزار شد. 17 مرداد 1401 نتایج اولیه اعلام شد و فرایند انتخاب رشته 1401 برای حدود یک هفته ادامه داشت و در نهایت اواخر شهریور (28 شهریور 1401) نتایج نهایی و رتبهها اعلام شد که در ادامه میتوانید، رتبههای برتر سال 1401 را مشاهده کنید.
شما میتوانید برای مشاهده اخبار بهروز نتایج کنکور و زمان انتخاب رشته به بخش اخبار تیزلند یا کانال تلگرام آن مراجعه کنید.
رتبههای برتر کنکور ۱۴۰۱
رئیس سازمان سنجش اسامی نفرات برتر کنکور را در شهریور 1401 اعلام کرد.
گروه زبانهای خارجی
- کیارش علیزاده از تبریز
- امیرحسین کیوانی از مشهد
- علیرضا ملک حسینی از اراک
- نوید یونسی ملردی از تهران
- سیدعلیرضا سیدشاکری از تهران
گروه هنر
- کیاناز شاطریان از اصفهان
- شایا قنادان زاده از تهران
- صبا سلطانی از تهران
- ملیکا هادی نیا از تهران
- علیرضا فصیحی نژاد از تهران
گروه علوم انسانی
- محمد بهرامی از کرمانشاه
- مائده ملکی از تبریز
- سیده مهرناز سیدی از مشهد
- امیرمهدی تبار از تهران
- پرهام سنکیان از مشهد
- احسان کلاته عربی از مشهد
- حدیث گرجی از تهران
- سوگند بیگلری از تهران
- مطهره قربانعلی از اراک
- علیرضا نصیری از شمیرانات
گروه علوم ریاضی و فنی
- سیدحسین سیدمهدی جاسبی از تهران
- امیرپارسا بهرامی از تهران
- علیرضا ملک حسینی از اراک
- امیرهمایون شریفی زاده از گرگان
- پوریا غفوری از یزد
- امیرماهان معصومی از اصفهان
- محمدپارسا قادر احمدی از تهران
- آرمین خسروی از تهران
- شایان بقائی نژاد از مشهد
- سبحان لطفی از نیشابور
گروه علوم تجربی
- فرناز حسن زاده از کهگیلویه و بویر احمد
- علیرضا دهقانی تفتی از یزد
- سبا رضایی بروجنی از بروجن
- محمدطه رنجی از ارومیه
- نگار هاشم زاده از تبریز
- ارشیا انتظاری ابوخیلی از تهران
- عالیه میرزایی از شهربابک
- رضا نوری از ارومیه
- سیدعلی علوی خوشحال از سبزوار
- امیرمهدی امامی از زنجان
مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری
خیلی از متقاضیان ورود به دانشگاه سراسری هر ساله در زمان انتخاب رشته نیازمند مشاوره هستند. الویتبندی دقیق کد رشته محلها بر اساس علاقه، شرایط زندگی و نتیجه و رتبۀ کنکور خود کار سادهای نیست و انتخابی است که آیندۀ یک فرد را رقم میزند.
به همین دلیل ما سوالات مختلفی را که در رابطه با انتخاب رشته کنکور و سایر موارد تحصیلی است، جمعآوری کرده و با کمک مشاوران مجرب تحصیلی سعی بر پاسخگویی این دغدغهها داریم.
موفقیت در امور تحصیلی از جنبههای مهم توفیق و پیشرفت افراد به حساب میآید که جوانب مختلفی از بخشهای زندگی را از جمله حوزه شغلی تحت تاثیر قرار میدهد. بخشی مهمی از موفقیت تحصیلی افراد به عملکرد آنها در کنکور سراسری گره خورده است. ما در این مقاله تلاش کردیم با ارائه جزئیات کامل انتخاب رشته کنکور بهخصوص در سال جاری یعنی انتخاب رشته کنکور 1402 داوطلبان را برای این ماراتن نفسگیر آماده کنیم.
در صورتی که همچنان سوالاتی در مورد انتخاب رشته کنکور سراسری دارید، در قسمت کامنت برای ما بفرستید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشیم. در ضمن اگر این مطلب را مفید دیدید، برای سایر دوستان که کنکوری هستند یا در سالهای بعدی قصد شرکت در کنکور و ورود به دانشگاه را دارند، بفرستید.
پیشبینیها برای انتخاب رشته کنکور 1403
پیشبینیها برای انتخاب رشته کنکور 1404