
تصیم جدید برای کنکوریها/معافیت 2گروه از امتحان نهایی یازدهم

به گزارش تیزلند به نقل از تسنیم، موسیالرضا کفاش؛ معاون شورایعالی آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره جزئیات مصوبه شورایعالی آموزش و پرورش درباره تعیینتکلیف کنکوریها گفت: یکی از مصوبات مهم دیروز در شورایعالی آموزش و پرورش، مربوط به تعیین دروس پایه یازدهم برای ایجاد سابقه تحصیلی بود. در این جلسه تصمیم گرفته شد که دانشآموزان در پایه یازدهم در مجموع ۶ درس امتحان نهایی داشته باشند.
وی درباره اینکه آیا این دروس شامل ۴ درس عمومی و ۲ درس تخصصی است، بیان کرد: البته این تقسیمبندی در رشتههای مختلف متفاوت است. بهعنوانمثال، در رشتههای ریاضی و تجربی، دروس عمومی شامل تعلیمات دینی ۲، زبانخارجه ۲، فارسی ۲ و عربی و زبانقرآنی ۲ هستند اما در رشته انسانی و معارف، درس عربی بهعنوان درس تخصصی محسوب میشود. با این احتساب باید گفت در این رشتهها دانشآموزان ۳ درس تخصصی امتحان خواهند داد؛ به همین دلیل گفتیم دانشآموزان باید در ۶ درس در پایه یازدهم امتحان نهایی بدهند.
کفاش بیان کرد: دروس پایه دوازدهم همانند روال گذشته باقی میماند. همچنین، بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، پایه دهم امتحان نهایی نخواهد داشت.
ترمیم نمرات بهصورت تکدرس فقط در خرداد ۱۴۰۴
معاون شورایعالی آموزش و پرورش درباره تصمیمگیری درباره ترمیم نمرات گفت: در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ ترمیم نمرات برای اولینبار بهصورت تکدرس یا برای تمام دروس مجاز است. یعنی اگر دانشآموزی بخواهد در خرداد ۱۴۰۴ برای اولینبار در پایه یازدهم ترمیم نمرات انجام دهد، میتواند بهصورت تکدرس یا برای تمام دروس اقدام کند.
کفاش با اشاره به اینکه برای افرادی که میخواهند ترمیم مجدد انجام دهند یا دانشآموزانی که از سال تحصیلی آینده قصد ترمیم نمرات دارند، مصوب شد که باید تمام دروس را انتخاب کنند، متذکر شد: تفاوت اصلی خرداد ۱۴۰۴ در این است که امکان ترمیم نمرات بهصورت تکدرس برای اولینبار مجاز است اما از سال ۱۴۰۵ ترمیم نمرات بهصورت تکدرس وجود ندارد.
وی افزود: اگر فردی تمام دروس را انتخاب کند اما فقط در امتحان سه درس شرکت کرده و در بقیه دروس حضور پیدا نکند، سابقه تحصیلی قبلی او ملاک قرار خواهد گرفت و نمرات جدید محاسبه نمیشود.
ترمیم نمرات پایه یازدهم برای ۶ درس
معاون شورایعالی آموزش و پرورش درباره وضعیت ترمیم نمرات داوطلبان پشت کنکوری که قبلاً برای ترمیم نمرات اقدام کردهاند، عنوان کرد: این داوطلبان هم میتوانند برای ترمیم نمرات اقدام کنند اما باید توجه داشته باشند که در پایه یازدهم باید برای ۶ درس اقدام به ترمیم نمرات کنند، زیرا امتحانات نهایی پایه یازدهم برای ۶ درس تعیین شده است.
سوابق تحصیلی فارغالتحصیلان قبل از سال ۱۴۰۳ فقط در پایه دوازدهم
وی درباره وضعیت دانشآموزان فارغالتحصیلشده قبل از سال ۱۴۰۳ بیان کرد: در حال حاضر، تعداد زیادی از فارغالتحصیلان این درخواست را مطرح کردهاند که آنها یکبار در پایه یازدهم در امتحانات داخلی شرکت کردهاند و نمیخواهند مجدداً در این امتحانات شرکت کنند. این موضوع دیروز در شورایعالی آموزشوپرورش مطرح شد و اکثر اعضای شورا با آن موافق بودند و به این جمعبندی رسیدند که این گروه از فارغالتحصیلان در امتحانات نهایی پایه یازدهم شرکت نکنند و ۶۰ درصد سوابق تحصیلی آنها فقط از پایه دوازدهم محاسبه شود. بااینحال، یک ملاحظه مهم وجود دارد: ازآنجاکه این موضوع مربوط به مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی است، باید تأیید و تصویب نهایی توسط این شورا انجام شود. اگر شورایعالی انقلاب فرهنگی با این پیشنهاد موافقت کند، اجرایی خواهد شد.
کفاش ادامه داد: علت آنکه این موضوع را در مصوبه شورایعالی آموزش و پرورش ذکر نکردیم، این بود که شورا بهطور مستقیم نمیتوانست به این موضوع ورود کند. بنابراین پیشنهاد به شورایعالی انقلاب فرهنگی منعکس شد. در صورت تأیید، این گروه از فارغالتحصیلان فقط در پایه دوازدهم سابقه تحصیلی ایجاد خواهند کرد و ۶۰ درصد سهم سابقه تحصیلی آنها بر اساس نمرات پایه دوازدهم محاسبه میشود.
مصوبات از چه زمانی اجرا میشود؟
معاون شورایعالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی ذکر شده است که عناوین و ضرایب دروس باید هر سه سال یکبار بازنگری شود و تا قبل از شروع سال تحصیلی (پایان شهریور) اطلاعرسانی شود، متذکر شد: برای عملیاتی کردن مصوبات شورایعالی آموزش و پرورش از سال تحصیلی جاری باید این بندها در مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی اصلاح شود که پیشنهاد اصلاح آن را به این شورا ارائه کردیم.
وی درباره وضعیت برگزاری کنکور عنوان کرد: در مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شده است که کنکور دو بار در سال برگزار شود و نتیجه آن دو سال اعتبار داشته باشد. اما پیشنهاد ما این است که کنکور یکبار در سال برگزار شود و نتیجه آن یک سال اعتبار داشته باشد. این موضوع نیز باید توسط شورایعالی انقلاب فرهنگی تصمیمگیری شود.
کفاش در پایان گفت: به نظر من، برگزاری کنکور دو بار در سال کار سنگین و پرهزینهای است و ضرورتی هم ندارد. همچنین، اعتبار نتیجه کنکور برای دو سال چندان منطقی نیست، زیرا ترازها هر سال تغییرمیکند.
تبلیغات:
منبع: تسنیم
نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.
تبلیغات:
اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟