توانمندسازی معلمان برای بهرهگیری از ابزارهای نوین آموزشی/ نقش بازیها در تقویت یادگیری دانشآموزان
1403/10/19
به گزارش تیزلند به نقل از آنا، رضوان حکیمزاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره وضعیت کنونی و برنامههای آینده در حوزه آموزش ابتدایی کشور، از اهداف و چالشهای پیشروی وزارت آموزش و پرورش صحبت کرد.
وی با اشاره به برخی برنامههای آموزشی، بر اهمیت استفاده از فناوریهای نوین و روشهای فعال در کلاسهای درس تأکید کرد و گفت: این رویکردها بهویژه در دوره ابتدایی میتواند به رشد و پیشرفت تحصیلی دانشآموزان کمک کند.
دستاوردهای استفاده از سیستم آموزشی دوری
حکیمزاده در پاسخ به سوالاتی درخصوص استفاده از سیستم آموزشی دوری اظهار کرد: اگر شرایط لازم برای اجرای این نظام وجود داشته باشد، قطعاً میتواند دستاوردهایی داشته باشد، اما اگر شرایط موجود اجازه ندهد، اجرای این سیستم ممکن است منجر به نارضایتی برخی از دانشآموزان شود. در صورتی که این سیستم در مناطق خاصی از کشور اجرا شود، لازم است که میزان آموزش و تجربه معلمان بهطور دقیق رعایت شود.
توانمندسازی معلمان و بهرهگیری از ابزارهای نوین
وی در ادامه به چالشهای ساختاری و محیطی در استفاده از روشهای آموزشی نوین اشاره کرد و گفت: در بسیاری از مناطق، کلاسهای درسی پرجمعیت و فضای محدود برای تدریس وجود دارد که این شرایط اجرای روشهای فعال و نوین را دشوار میکند. در این راستا، یکی از اولویتهای ما توانمندسازی معلمان است تا از ابزارهای نوین آموزشی، مانند هنر، داستانگویی، نمایش و کار گروهی، بهرهبرداری بیشتری داشته باشند.
چگونگی استفاده از بازیها در فرآیند یادگیری
معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین در مورد استفاده از بازیها در فرآیند یادگیری تصریح کرد: بازی یکی از ابزارهای مهم در فرآیند یادگیری است که میتواند به جذابتر و مؤثرتر شدن آموزش کمک کند. در گذشته برنامههایی مانند اتاق بازی و یادگیری به اجرا درآمد که نتایج مثبتی داشت. اکنون ما به دنبال احیای این برنامهها و تأکید بر استفاده از بازی در کلاسهای درس هستیم تا معلمان بتوانند از این ابزار در جهت تقویت یادگیری و مشارکت دانشآموزان استفاده کنند.
بهرهبرداری شیوههای فعال آموزشی برای ارتقای کیفیت آموزش ابتدایی
حکیمزاده در پایان گفت: برای ارتقای کیفیت آموزش ابتدایی، معلمان باید توانمند شوند تا از شیوههای فعال آموزشی بهرهبرداری کنند، بهویژه که این شیوهها به یادگیری عمیقتر و پایدارتر دانشآموزان منجر میشود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر ضرورت استفاده از فناوریهای نوین، روشهای فعال و بازیها در کلاسهای درس، از چالشهای موجود در کلاسهای پرجمعیت و کمبود نیروی انسانی برای پیادهسازی این رویکردها گفت. وی همچنین خواستار تقویت آموزش معلمان در این زمینه شد تا بتوانند بهطور مؤثری از این روشها در جهت ارتقای کیفیت آموزش ابتدایی بهرهبرداری کنند.
اگر به دنبال راهی برای بهبود آزمونها و ارزیابی دقیقتر دانشآموزان خود هستید، پیشنهاد میکنم سری به صفحه نمونه سوالات بزنید. در اینجا میتوانید به انواع سوالات استاندارد و متنوع دسترسی پیدا کنید که به شما کمک میکند آزمونهایی موثرتر و هدفمندتر طراحی کنید. این منابع میتوانند در صرفهجویی زمان و ارتقای کیفیت تدریس شما در مدارس نقش مهمی داشته باشند. حتماً نگاهی به این صفحه بیندازید و از این ابزارهای مفید استفاده کنید!
تبلیغات:
منبع: آنا
نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.
تبلیغات:
اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟