
شروع فاز اول همکاری آموزشوپرورش و معاونت علمی ریاستجمهوری؛ آموزش رایگان هوش مصنوعی به یک میلیون دانشآموز و 100 هزار معلم

به گزارش تیزلند به نقل از پانا، علیرضا کاظمی، صبح امروز در جلسه کارگروه هوش مصنوعی که با حضور حسین افشین؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در سالن جلسات دفتر وزیر برگزار شد، با اشاره به اینکه کتابهای درسی برای نظام آموزشی بسیار مهم است، اظهار کرد: سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی باید تا مهر ۱۴۰۴ الگوی چگونگی مواجهه با هوش مصنوعی در کتابهای درسی را مشخص کند.
وی افزود: ضروری است کارگروه مشترکی با مسئولیت دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش شکل بگیرد تا اقدامات لازم در این زمینه را پیگیری کنند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برخی از وظایف این کارگروه، خاطرنشان کرد: این کارگروه باید برنامه اقدام و اجراییسازی طرح آموزش هوش مصنوعی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری را برنامهریزی و تهیه کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: استفاده از ظرفیتهای موجود در آموزش و پرورش، آموزش عموم معلمان و دانشآموزان، جانمایی موضوع هوش مصنوعی در کتابهای درسی و فعالیتهای فوقبرنامه و استعدادیابی باید کاملاً دقیق و عملیاتی مدنظر قرار بگیرند.
کاظمی بر شکلگیری نگاه ساختارمند به هوش مصنوعی در آموزش و پرورش و استفاده از فناوریهای نوین تأکید کرد و گفت با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، آموزش رایگان هوش مصنوعی به یکمیلیون دانشآموز و همزمان از تابستان ۱۴۰۴ در فاز اول به یکصد هزار معلم انجام خواهد گرفت.
در بخشی از این نشست مشترک، علی لطیفی؛ رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به اقدامات انجامگرفته در خصوص هوش مصنوعی و محتوای آموزشی، اظهار کرد: با توجه به اینکه برنامه درسی آداب و مناسک خاص خود را دارد، سطح پایه شناخت هوش مصنوعی در بخشهای مختلف برنامه درسی توزیع شده است.
اتمام پروژه تفصیلی بهکارگیری موضوع هوش مصنوعی در کتابهای درسی تا خرداد
وی اذعان کرد: پروژه تفصیلی بهکارگیری موضوع هوش مصنوعی در کتابهای درسی تا خردادماه به پایان خواهد رسید و پس از آن تصمیم اساسی گرفته خواهد شد.
لطیفی پیشنهاد داد تا کارگروه مشترکی بین سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری شکل بگیرد تا سیاستگذاری دقیقتری شکل بگیرد.
در ادامه الهام یاوری؛ رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این موضوع مدارس سمپاد همراه بوده و اغلب دانشآموزان با هوش مصنوعی و بهکارگیری آن آشنا هستند و رویدادهای ارزشمندی در زمینه هوش مصنوعی در این مدارس برگزار شده است.
وی پیشنهاد کرد: آموزش هوش مصنوعی در مدارس به شکل تیمی و گروهی انجام بگیرد تا دانشآموزان از تجربههای یکدیگر استفاده کنند.
در ادامه علی زرافشان؛ مشاور وزیر آموزش و پرورش در تحقق عدالت آموزشی، اذعان کرد: آشنایی با ظرفیتهای موجود در آموزش و پرورش مسیر دستیابی به هدف را کوتاهتر و همافزایی را بیشتر خواهد کرد.
وی افزود: آموزش و پرورش از سال ۱۳۹۴ با تأسیس رشته کدنویسی در پژوهشسراهای کشور در این عرصه ورود پیدا کرده و از همان سال جشنواره کدنویسی با حضور دانشآموزان علاقهمند را برگزار کرده است.
وی وجود قریب ۷۰۰ پژوهشسرا در کشور را ظرفیت عظیمی خواند که محل رجوع دانشآموزان صاحب ایده است تا ایدهها و اندیشههایشان را عملیاتی کنند.
زرافشان به ظرفیت معلمان درس کار و فناوری در مدارس اشاره کرد و اذعان داشت: استفاده از ظرفیت این گروه از معلمان و دیگر علاقهمندانی که با کدنویسی آشنا هستند، میتواند مسیر میانبری برای تحقق و دستیابی به اهدافمان باشد.
رضوان حکیمزاده؛ معاون آموزش ابتدایی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۹ با مطالعهای تطبیقی سواد دیجیتالی را بررسی کردیم، گفت: بر اساس مطالعات انجامگرفته طرحی تصویب شد که مهارتهای برنامهریزی در مدارس را آموزش میداد و در فاز اول این برنامه، ۴۲۰ هزار معلم با مفاهیم و مطالب مربوطه آشنا شدند.
در این نشست سجاد سیاح؛ رئیس مرکز فناوری اطلاعات و توسعه آموزشهای مجازی، خاطرنشان کرد: در موضوع هوش مصنوعی سیاست یکپارچهسازی برای حوزههای فناوری اطلاعات و ارتباطات ابلاغ شود تا از سلیقهانگاری پرهیز شود و به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.
تبلیغات:
منبع: پانا
نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.
تبلیغات:
اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟