سرزمین تیزهوش‌ها

مرجع آموزشی همۀ دانش‌آموزان باهوش سرزمینمان، ایران

تحصیل در مقطع متوسطه دوم زیرو رو می شود/انتخاب واحد به جای انتخاب رشته کد مطلب : 14284 | چاپ | لینک‌کوتاه | نظرات

تحصیل در مقطع متوسطه دوم زیرو رو می شود/انتخاب واحد به جای انتخاب رشته

در بازطراحی و تحول در مقطع متوسطه دوم، موضوعات و سناریوهای مختلفی را پیگیری می‌کنیم؛ یکی از این موارد، تلفیق برخی از رشته هاست.
توجه بازدیدکننده عزیز، از زمان تنظیم این خبر بیش از 3 ماه گذشته است. برای مشاهده اخبار به روز، به بخش اخبار آموزشی مراجعه کنید!

. . . . . . . . . . . . .

به گزارش تیزلند به نقل از ایلنا، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: در بازطراحی و تحول در مقطع متوسطه دوم موضوعات و سناریوهای مختلفی را پیگیری می‌کنیم؛ یکی از این موارد، تلفیق برخی از رشته هاست. سناریوهای دیگری نیز مطرح است که اساسا دوره متوسطه به صورت دوره‌ای کاملا یکپارچه در نظر گرفته شود.

حجت الاسلام و المسلمین «علی لطیفی» معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در مورد تحول مدارس دولتی و ارتباط آن با محتوای آموزشی و نقش منابع درسی در ارتقای کیفیت این مدارس بیان کرد: در زمینه تقویت مدارس دولتی یکی از مهم‌ترین رویکردهای سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی مسئله تجهیز مدارس است. 

معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: ما از جهت کتب درسی و تامین آن موظف هستیم برای همه به صورت یکسان این کار را انجام دهیم و طبیعتا نمی‌توانیم اختصاص و ویژگی خاصی در مدارس دولتی ببنیم، اما این نکته وجود دارد که‌ عدم تجهیز مدارس یا فقدان امکانات، تجهیزات و فضای کافی در مدارس دولتی بسیار بر کیفیت آن‌ها اثرگذار است. 

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی افزود: با توجه به اینکه بخش‌هایی از برنامه و کتب درسی نیازمندی‌های مشخصی به یک سری تجهیزات، امکانات و فضا دارد، ما پیگیری جدی در سازمان انجام می‌دهیم تا مطالبه تجهیزات مدارس دولتی مطرح شود. در واقع به دنبال تجهیز مدارس با اولویت مدارس دولتی هستیم. با این رویکرد شاهد رشد خوبی در مدارس دولتی خواهیم بود. 

  تصویری از تجهیز مدارس دولتی

او اظهار کرد: در مدارس امکانات، مواد و منابع آموزشی و معلم سه عامل اساسی هستند که نقش بسیار جدی در کیفیت مدرسه دارند. بنابراین در حال حاضر تصور ما این است که فضای مدارس و تجهیزات نیاز به تقویت جدی دارد. 

لطیفی در مورد افزودن محتواهایی به منابع آموزشی در خصوص آسیب‌های اجتماعی و کاهش آن اظهار کرد: یک سری از پژوهش‌ها مانند پژوهش نیازسنجی و پژوهش‌های دیگری که پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش انجام می‌دهد، همچنین کارهایی که معاون پرورشی در طرح نماد پیگیری می‌کند، ناظر بر وضعیت‌سنجی است و به ما چشم اندازی از نیازهای خاص مناطق ارائه می‌کند، ولی نمی‌توان برنامه ریزی برای تامین آن نیازها به صورت متمرکز را در سازمان پژوهش آموزش و پرورش انجام داد. 

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی عنوان کرد: ما می‌توانیم این نیازها را به مناطق منعکس و به آنها کمک کنیم تا مواد و محتوای آموزشی لازم و متناسبی را که می‌تواند برای مواجهه با مسائل کمک کند را تهیه کنند. این بخش انتخاب و برنامه ریزی مدارس، مناطق و استان هاست و به عبارت دیگر ما به عنوان ستادی متمرکز نمی‌توانیم ناظر به نیاز تک تک مناطق برنامه‌ای جدا در سازمان بنویسم. می‌توانیم آنچه نیاز است و همچنین نتایج مطالعات و پژوهش‌ها را به آن‌ها منتقل کنیم و طبیعتا برنامه ریزی برای تامین نیازهای شناخته شده باید در منطقه انجام شود. باید مسئولیت‌پذیری را در این فضا در همه استان ها، شهرستان‌ها و مناطق توزیع کنیم. 

معاون وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: در بازطراحی و تحول در مقطع متوسطه دوم موضوعات و سناریوهای مختلفی را پیگیری می‌کنیم؛ یکی از موارد تلفیق برخی از رشته هاست. سناریوهای دیگری نیز مطرح است که اساسا دوره متوسطه به صورت دوره‌ای کاملا یکپارچه در نظر گرفته شود و برخی دروس در چهارچوب خاصی توسط مدرسه و دانش آموز انتخاب شود. 

لطیفی یادآوری کرد: یعنی دیگر تفکیک رشته‌ای نداشته باشیم و مثلا ۵ رشته در متوسطه دوم وجود داشته باشد بلکه کل شاخه نظری می‌تواند تبدیل به یک رشته شود و به صورت یکپارچه باشد و دانش آموزان بر اساس انتخابی که برای ادامه مسیر زندگی خود می‌خواهند داشته باشند خوشه‌هایی از دروس را انتخاب کنند. 

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در آخر بیان کرد: در واقع چیزی شبیه به انتخاب واحد کردن که در نظام‌های آموزشی خارج از کشور هم وجود دارد. این موضوعات هنوز به نتیجه نرسیده و در حال کار روی سناریوها هستیم. انتظار داریم در نیمه دوم سال بتوانیم پیش‌نویس اولیه خود در خصوص بازطراحی متوسطه دوم را تهیه و به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه کنیم.

 



تبلیغات:

منبع: ایلنا



نظرات شما

 نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.

عدد 1883 را در این کادر وارد کنید:


تبلیغات:
همین حالا در سرزمین تیزهوش ها عضو شوید!
چرا باید در سایت عضو شویم؟عضویت چه مزایایی دارد؟!

اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟


همین حالا عضو شوید! قبلاً عضو بوده‌اید؟ وارد شوید!

تبلیغات

برندینگ مدارس
فناپ
مدرسه مجازی آینو
دبیرستان صالح
دبیرستان دخترانه پیمانه ثنا
مجتمع آموزشی هدی
راهنمای تیزهوشان نهم
راهنمای تیزهوشان ششم