سرزمین تیزهوش‌ها

مرجع آموزشی همۀ دانش‌آموزان باهوش سرزمینمان، ایران

آشنایی با شغل پرستاری +بررسی مزایا و معایب کد مطلب : 16927 | چاپ | لینک‌کوتاه | نظرات

آشنایی با شغل پرستاری +بررسی مزایا و معایب

شغل پرستاری از مهم‌ترین مشاغل در حوزه سلامت و درمان است که پرستاران در آن با ارائه انواع خدمات بهداشتی و مراقبتی به بیماران، نقشی به‌سزا در بهبود و حمایت افراد ایفا می‌کنند

. . . . . . . . . . . . .

شغل پرستاری از حرفه‌های حیاتی در حوزه سلامت است که به بهبود کیفیت زندگی افراد جامعه کمک می‌کند. پرستاران و اعضای کادر درمان جدا از خدمات پزشکی، امید و آرامش را در دل بیماران و خانواده‌هایشان جاری می‌کنند. شناخت پرستاری و بررسی مزایا و معایب آن در تیزلند، دیدگاه شفافی را در اختیار افرادی قرار می‌دهد که به دنبال انتخاب این مسیر شغلی هستند. بنابراین در این مطلب به شیوه استخدام، حقوق و مهارت‌های لازم برای تبدیل شدن به پرستاری و انتخاب رشته پرستاری اشاره خواهد شد.

 

معرفی شغل پرستاری (مزایا و معایب پرستاری) 

شغل پرستاری از مهم‌ترین مشاغل در حوزه سلامت و درمان است که پرستاران در آن با ارائه انواع خدمات بهداشتی و مراقبتی به بیماران، نقشی به‌سزا در بهبود و حمایت افراد ایفا می‌کنند. مسلما این حرفه به تعهد، صبر و دانش تخصصی دانشجویان نیاز دارد. یک پرستار جدا از نظارت روی وضعیت بیماران، وظایف مهم دیگری همچون کمک در درمان‌های پزشکی، مشاوره به بیماران و خانواده‌ها و همچنین مدیریت داروها را به عهده دارد. برای شناخت بیشتر پرستاری و تصمیم‌گیری بهتر، در ابتدا لازم است به مزایای این شغل اشاره کنیم:

 

  • پرستاری از جمله مشاغلی است که همواره به نیروی کار نیاز داشته و می‌توانید با دانش و تخصص لازم، در هر زمانی استخدام شوید.
  • تنوع زمینه‌های کاری این شغل نیز نسبتا بالا است. پرستاران می‌توانند در محیط‌های مختلفی همچون مراکز بهداشتی، بیمارستان‌ها، منازل و کلینیک‌ها مشغول به کار شوند.
  • اگر به دنبال امنیت شغلی هستید، پرستاری حرفه مناسب شما خواهد بود. این حرفه جدا از امنیت شغلی، درآمد قابل قبولی هم دارد. این حقوق به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه مطلب به آن‌ها اشاره می‌شود. در مجموع، پرستاران حقوق و مزایای مناسبی مانند بیمه، مرخصی، پاداش، حقوق تعطیلات و تسهیلات پزشکی دارند.
  • از بزرگ‌ترین مزایای این شغل، کمک به بیماران و بهبود زندگی آن‌ها است. بنابراین، هرگز نباید از ارزش معنوی انجام وظایف پرستاری غافل شد.

 

به غیر از مزایا، بد نیست به معایب یک شغل نیز توجه کرد. پرستاری نیز درست مانند سایر مشاغل، معایب خاص خود را دارد که عبارتند از:

 

  • پرستاران اغلب فشار و استرس زیادی را با توجه به شرایط کاری دشوار خود تجربه می‌کنند. پس تنها در صورتی که تحمل مسئولیت‌های سنگین را دارید، سر وقت این شغل بروید.
  • پرستاری اکثرا به شیفت‌های طولانی و شبانه نیاز داشته و این اختلالاتی در برنامه روزمره و تعادل زندگی شخصی به وجود می‌آورد. شیفت‌های شبانه‌روزی نامنظم، ممکن است منجر به کاهش زمان برای گذراندن وقت با خانواده و ایجاد محدودیت‌هایی در زندگی خانوادگی شود.
  • مشاهده درد و رنج دیگران و حتی مرگ می‌تواند برای بسیاری از پرستاران دشوار باشد.
  • با توجه به تماس مستقیم با بیماران، پرستاران ممکن است در معرض ابتلا به بیماری‌ها و عفونت‌های گوناگون قرار بگیرند.
  • متاسفانه برخی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ایران، مشکلاتی مانند کمبود منابع، تجهیزات و نیرو را تجربه می‌کنند و قطعا کار کردن در چنین شرایطی برای بسیاری از پرستاران ممکن نیست. برای نمونه در صورت نبود نیروی کافی از پرستاران، احتمالا وظایف شما در بیمارستان افزایش پیدا می‌کند.

شغل پرستاری در کدام رشته است؟ 

شغل پرستاری زیرمجموعه گروه تجربی بوده و دوست‌داران آن می‌توانند با کسب نمره لازم در برگه هدایت تحصیلی سال نهم دبیرستان، این رشته را برگزینند. بعد از اتمام تحصیلات در دوره دوم دبیرستان، افراد با شرکت در کنکور سراسری و کسب رتبه مناسب برای این رشته، برای ادامه تحصیل در دانشگاه اقدام خواهند کرد. در نتیجه، تنها در صورتی می‌توانید وارد این حوزه شوید که از گذشته در رشته تجربی تحصیل کرده باشید.

 

 اشنایی با شغل پرستاری

شغل پرستاری برای چه کسانی مناسب است؟ 

پیش‌تر هم به این موضوع اشاره شد که شغل پرستاری به برخی ویژگی‌ها و مهارت‌های خاص نیاز دارد. این شغل در درجه اول برای کسانی مناسب است که مهارت‌های ارتباطی قدرتمندی دارند. در واقع، پرستاران باید توانایی برقراری ارتباط موثر با بیماران، خانواده‌های آن‌ها و نیز اعضای تیم درمانی داشته باشند. در ادامه لازم است به چند نمونه دیگر از ویژگی‌های لازم برای یک پرستار اشاره شود تا بدانید آیا روحیات لازم برای حضور در این چالش مهم زندگی را دارید یا نه.

 

  • به این خاطر که پرستاری شغلی پرفشار و پر از استرس است، افرادی برای آن مناسب هستند که آرامش و خونسردی خود را در شرایط دشوار و تحت فشار حفظ کنند.
  • پرستاران باید نسبت به کمک به دیگران و بهبود وضعیت سلامت بیماران علاقه‌مند باشند. مسلما عدم علاقه به انجام این کار، باعث ناکامی شما در آینده‌ای نزدیک خواهد شد. پرستاران نمونه همواره از این که نقشی برجسته در درمان و بهبود زندگی افراد دارند، احساس رضایت می‌کنند.
  • ماهیت پرستاری به گونه‌ای است که به مراقبت‌های شبانه‌روزی نیاز دارند. تنها اگر شرایط فعالیت در شیفت‌های مختلف مانند شب، روز و تعطیلات را دارید، می‌توانید یک پرستار موفق شوید.
  • توانایی حل مسئله و تصمیم‌گیری سریع، یکی دیگر از ویژگی‌های پرستاران را شامل می‌شود. آن‌ها در مواقع ضروری باید با مشکلات و بحران‌های مختلفی روبرو شوند.
  • در نهایت، این شغل به تحرک بدنی زیاد و برخورد با شرایط احساسی و روحی پیچیده نیاز دارد. پس باید مطمئن شوید آمادگی لازم را به لحاظ جسمانی و روانی دارید.

بررسی بازار کار، حقوق و مزایای شغل پرستاری چگونه است؟ 

حقوق شغل پرستاری در کشورمان متفاوت بوده و به عواملی همچون سطح شغلی، آموزش‌ها و مهارت‌ها، سابقه کار، شهر یا شهرستان محل زندگی و نوع سازمان یا بیمارستان بستگی دارد. طبیعی است که حقوق شما به عنوان یک پرستار در همان ابتدای کار زیاد نیست و رفته رفته می‌توانید موقعیت و امنیت شغلی خود را بهبود ببخشید. در ادامه بیشتر در خصوص هرکدام از این عوامل صحبت شده است:

 

1- سطح شغلی

نخستین عاملی که روی دستمزد و حقوق پرستاران تاثیر می‌گذارد، سطح و جایگاه شغلی آن‌ها است. پرستاران فعالیت خود را در سطح پایه و مبتدی آغاز کرده و با گذشت زمان و کسب مهارت‌های بیشتر می‌توانند جایگاه‌ها و فرصت‌های شغلی بهتری را تجربه نمایند. برخی از این سطوح شامل مترون و سرپرستار است که با رسیدن به آن‌ها، حقوق نیز تغییر چشمگیری خواهد کرد. فراموش نکنید داشتن مدارک تحصیلی بهتر و کسب مهارت‌های تخصصی و فنی ارتباط مستقیمی با افزایش حقوق دارد.

 

2- سابقه کار

به غیر از سطح شغلی، سابقه کار نیز تاثیر به‌سزایی در حقوق و پاداش خواهد داشت. پرستاران بعد از افزایش سابقه کار و سال‌ها فعالیت در این حوزه، درآمد و مزایای مالی بیشتری را از آن خود می‌کنند. البته با توجه به دشواری‌های این حرفه، طبیعتا بسیاری از افراد از عهده این کار بر نمی‌آیند.

 

3- شهر محل استخدام

محل استخدام نیز از جمله عوامل تاثیرگذار روی حقوق و پاداش پرستاران است. طبق آمار، پرستارانی که در کلان‌ شهرهایی مانند تهران، مشهد و اصفهان فعالیت دارند، حقوق بیشتری نسبت به سایر پرستاران دریافت می‌کنند. البته استثناهایی در این زمینه وجود دارد.

 

4- نوع سازمان و بیمارستان

هرکدام از سازمان‌ها و بیمارستان‌های موجود در کشور با توجه به عملکرد خود، حقوق و پاداش مالی متفاوتی را برای پرستاران در نظر می‌گیرند. آمارها نشان می‌دهد بیمارستان‌های خصوصی حقوق و مزایای بهتری نسبت به بیمارستان‌های دولتی به پرستاران ارائه می‌کنند. بنابراین، شاید بسیاری از پرستاران استخدام در چنین بیمارستان‌هایی را اولویت خود قرار دهند که آن هم به سابقه کار و تخصص نسبتا بالایی نیاز دارد.

 

 

ادامه تحصیل و کسب مهارت‌ها 

جهت ادامه تحصیل و کسب مهارت‌ها برای شغل پرستاری، افراد می‌توانند از طریق دوره‌های آموزشی و مقاطع تحصیلی بالاتر، توانایی‌های خود را افزایش دهند. تحصیل در مقاطع بالاتر مانند کارشناسی ارشد پرستاری، متداول‌ترین راه است. پرستاران بعد از اتمام مقطع کارشناسی خود می‌توانند گرایش مورد نظرشان را از میان پرستاری سالمندان، پرستاری مراقبت‌های ویژه و مدیریت و آموزش انتخاب کرده و تحصیلشان را ادامه دهند.

 

افراد در این مقطع برای فعالیت‌های تخصصی‌تر و همچنین سمت‌های مدیریتی آماده خواهند شد. علاقه‌مندان به تدریس و پژوهش در دانشگاه‌ها نیز می‌توانند وارد مقطع دکتری این رشته شوند. تحصیل دکتری، تخصص در زمینه‌های خاص و فعالیت در پژوهش‌های کاربردی و آکادمیک را برای دانشجویان فراهم می‌کند.

 

پرستاران همچنین با شرکت در دوره‌های تخصصی می‌توانند مهارت‌های علمی و عملی خود در زمینه‌های خاص مربوط به این حرفه را تقویت نمایند. از جمله این دوره‌ها می‌توان مراقبت‌های ویژه (ICU)، اورژانس، دیالیز، مراقبت‌های قلب و عروق و اتاق عمل را نام برد. این دوره‌ها، مهارت‌های پیشرفته و متفاوت نسبت به آموزه‌های دوران دانشگاه را برای فعالیت در واحدهای خاص در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد داد.

 

علاوه‌بر تمام این موارد، کسب مهارت‌های ارتباطی و اخلاقی، مدیریتی و رهبری و نیز تصمیم‌گیری و حل مسئله در اختیار پرستاران قرار می‌گیرد. با وجود این که برخی از این آموزه‌ها در قالب کلاس‌های درسی در دانشگاه‌ها ارائه می‌شوند، اما برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توان به کارگاه‌ها و دوره‌های تخصصی حضوری یا آنلاین هم مراجعه کرد. البته مدیریت و رهبری شامل پرستارانی می‌شود که می‌خواهند در سمت‌های مدیریتی فعالیت داشته باشند.

 

اشنایی با شغل پرستاری

چگونه به عنوان پرستار استخدام شویم؟

اگر بعد از گذراندن دوره‌های دانشگاهی به دنبال استخدام شغل پرستاری بودید، باید بدانید موقعیت‌های فراوانی از جمله سازمان‌های دولتی، بیمارستان‌ها و مراکز خصوصی برایتان در نظر گرفته شده است. گاهی اوقات خود دانشگاه‌ها، دانشجویان برجسته خود را به بیمارستان‌ها و مراکز گوناگون معرفی می‌کنند تا کارشان را به طور رسمی و با درآمد ثابت به همراه حقوق و مزایای کافی آغاز نمایند.

 

در غیر این صورت می‌توانید سری به سایت‌ها و منابع کارجویی بزنید. سازمان‌ها و افراد مختلف، آگهی‌های خود را به طور روزانه درج می‌کنند که در صورت موافقیت دو طرف با شرایط، استخدام خیلی سریع انجام می‌شود. حضور در بخش مراقبت‌های ویژه، مراقبت از سالمندان و پرستاری در منازل، از جمله شاخه‌های متنوعی هستند که می‌توانید در آگهی‌ها بیابید.

 

سایت‌های کارجویی معمولا فیلترها و گزینه‌های متنوعی برای جست‌وجوی بهتر را در اختیارتان قرار می‌دهند تا هر چه سریع‌تر به شغل دلخواه دست یابید. روزنامه‌ها و سایر انواع آگهی نیز منابع نسبتا مناسبی برای پیدا کردن شغلی مناسب در حوزه پرستاری هستند. قبل از هر چیز، لازم است اطلاعات لازم در مورد نوشتن رزومه‌ای مناسب در این زمینه شغلی را به دست آورید.

 

چطور نیروی پرستار جذب کنیم؟ 

اگر در یک سازمان درمانی فعالیت دارید و به دنبال استخدام پرستارانی با شرایط کاری مورد نظر خود هستید، می‌توانید از انواع آگهی‌های گفته شده استفاده کنید. سایت‌های کارجویی جدا از یافتن شغل، برای درج آگهی‌های شغل پرستاری از سوی مدیران بیمارستان‌های خصوصی، کلینیک‌ها و درمانگاه نیز مناسب هستند. تنها کافیست موارد دلخواه و شرایط کاری مدنظر را در آگهی درج کرده و منتظر دریافت روزمه‌ از سوی افراد مختلف باشید. با مشاهده رزومه‌ها به صورت آنلاین، بهترین تصمیم را برای استخدام پرستاران خواهید گرفت.

 

سخن پایانی

با وجود این که شغل پرستاری با چالش‌های فراوان همراه بوده و نیازمند روحیه‌ای قوی و انگیزه‌ای بالا است، اما همچنان به عنوان یکی از محبوب‌ترین رشته‌های دانشگاهی در کشورمان به حساب می‌آید. این شغل نقشی کلیدی در احیا، درمان و مراقبت از بیماران داشته و همواره باید خود را برای شرایط دشوار آماده کنید. همان‌طور که گفته شد، پرستاری درآمد نسبتا خوبی دارد، اما تاثیری که آن‌ها بر زندگی بیماران می‌گذارند، ارزش آن را چند برابر کرده است. اگر شما نیز به کارهای عملی و انسان‌دوستانه علاقه دارید و بدون ترس نسبت به مواجهه با مشکلات و مسئولیت‌های سنگین به کارتان ادامه می‌دهید، پرستاری انتخابی لذت‌بخش خواهد بود.

 

سوالات متداول

1-شغل پرستاری چه وظایف و مسئولیت‌هایی دارد؟

از وظایف این پرستاری باید به مراقبت از بیماران، کمک به روند بهبودی آن‌ها، پیگیری وضعیت پزشکی و همکاری با پزشکان اشاره داشت.

2- چطور می‌توان پرستار شد و به چه تحصیلاتی نیاز است؟

برای ورود به حرفه پرستاری باید در رشته‌های پرستاری یا کمک پرستاری دانشگاه‌های علوم پزشکی یا مراکز آموزش عالی کشور شرکت کرد.

3- پرستاری چه مزایایی دارد و چرا باید آن را انتخاب کرد؟

امنیت شغلی بالا، امکان پیشرفت و هچنین نقش مثبت در بهبود سلامت جامعه به عنوان ارزش معنوی، تنها گوشه‌ای از مزایای این شغل هستند.



تبلیغات:


نظرات شما

 نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.

عدد 1324 را در این کادر وارد کنید:


تبلیغات:
همین حالا در سرزمین تیزهوش ها عضو شوید!
چرا باید در سایت عضو شویم؟عضویت چه مزایایی دارد؟!

اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟


همین حالا عضو شوید! قبلاً عضو بوده‌اید؟ وارد شوید!

تبلیغات

تخفیف شب یلدا
شب امتحان
دبیرستان پسرانه دانش وحید
دبستان ندا
راهنمای تیزهوشان نهم
راهنمای تیزهوشان ششم