مطالب و مقالات علمی و آموزشی : آمار و تحلیل های آموزشی

برای ارزشیابی دانش آموزان در پساکرونا چه کنیم؟
یک استاد دانشگاه فرهنگیان، مشکلات و مسائل ارزشیابی در شرایط پساکرونا را تببین کرد و راهکارهایی پیرامون رفع این مشکلات ارائه داد.

مدارس تیزهوشان در ترازوی عدالت تربیتی
عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش گفت: مدارس تیزهوشان در چارچوب مدل پیشنهادی مطلوب توزیع خیرِ تربیت مدرسه ای قرار نمی گیرد و نافی عدالت است و باید تا جایی که ممکن است این ساختار را حذف کنیم و دسترسی برابر و بهره گیری متناسب را فراهم کنیم.

حذف تنوع مدارس بر مدار عدالت آموزشی است؟
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بیست و یکم مهرماه جاری مصوبه ای را از سرگذراندند و دولت را مکلف کردند که حداکثر تا پایان سال تحصیلی جاری کلیه واحدهای آموزشی تحت مدیریت خود را منحصرا به دو صورت دولتی و غیردولتی اداره کنند.

سمپاد در مسیر تضعیف یا تقویت؟!
در حالی که قرار است تنوع مدارس طبق مصوبه مجلس کاهش یابد، برخی مدارس خاص در این مسیر بلاتکلیف هستند.

توضیحات کارنامه کنکور سراسری 98
انتخاب رشته کنکور سراسری یک امر مهم و حساس است و باید با دقت بسیار زیادی انجام شود چرا که با اشتباه در انتخاب رشته یقینا آینده تحصیلی و حتی ممکن است آینده شغلی شما تغییر کند.


آیا کنکور سراسری سال 98 عادلانه تصحیح خواهد شد؟
این مقاله برگرفته از کتاب: همتراز سازی؛ نوشته ساموئل لیوینگستون، ترجمه دکتر خدایی رییس سازمان سنجش آموزش کشور و دکتر مقدم زاده مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور و مقاله : روش بهینه هموارسازی داده ها در همتراز سازی در فصلنامه اندازه گیری تربیتی نوشته دکتر مقدم زاده است. بخوانید

چگونه تخته سیاه آموزش و پرورش را دگرگون کرد؟
تخته سیاه انقلابی ترین فناوری ای بود که وارد کلاس های درس شد

4 پیشنهاد برای تعدیل معضل کنکور سراسری
کارگروه آموزشی سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت در گزارشی که رونوشت آن به وزاری علوم، آموزش و پرورش و همچنین رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی ارسال شده است با اشاره به مسائل متعدد مطرح شده در زمینه حذف کنکور و تبعات پیش بینی نشده آن، تاکید کرده ضمن جلوگیری از سواستفاده های عده ای، نسبت به اصلاح روش جاری و جایگزینی شیوه های جدید به نحو مطلوب اقدام گردد.

لاکچری ها چطور رتبه برتر کنکور می شوند؟
نگاهی به نتایج کنکور و رتبه های برتر نشان می دهد ضرب المثل هرچقدر «پول بدهی، آش می خوری» میان کنکوری ها صادق است و مدارس گرانقیمت بهترین رتبه ها را از آن خود کرده اند.

در نقد پولی سازی آموزش و پرورش
اگر هدف، بهسازی کلی آموزش و پرورش یک کشور باشد، راه و روش آن خصوصی سازی یا پولی سازی آموزش و پرورش نیست.