سرزمین تیزهوش‌ها

مرجع آموزشی همۀ دانش‌آموزان باهوش سرزمینمان، ایران

تغذیه مناسب دانش‌آموزان در مدرسه چگونه باید باشد؟ کد مطلب : 16550 | چاپ | لینک‌کوتاه | نظرات

تغذیه مناسب دانش‌آموزان در مدرسه چگونه باید باشد؟

محمدباقر ملجایی مصرف کربوهیدرات‌ها و صبحانه‌ سالم را برای تقویت یادگیری دانش‌آموزان ضروری دانست و از والدین خواست تا وعده‌های غذایی مناسب آماده کنند.

. . . . . . . . . . . . .

به گزارش تیزلند به نقل از پانا، محمدباقر ملجایی در گفت‌وگو با پانا با بیان اینکه مهم‌ترین عضو بدن در یادگیری «مغز» است و برای عملکرد آن باید تغذیه‌ مناسبی داشته باشیم، گفت: «تأمین‌کننده‌ انرژی مغز گلوکز یا قند خون است که قند خون در عملکرد مغز نقش مؤثر و تأثیرگذاری دارد و عامل اصلی آن محسوب می‌شود. افرادی که مشغول تحصیل هستند یا به‌طور کلی انسان‌ها، برای اینکه عملکرد مناسب ذهنی داشته باشند، باید در فواصل زمانی مختلف از طریق مواد غذایی، کربوهیدرات‌ها را دریافت کنند؛ این کربوهیدرات‌ها در گردش خون و پس از جذب به دستگاه گوارش به گلوکز تبدیل و به سیستم عصبی می‌رسند و برای تأمین سوخت سیستم عصبی تأثیرگذار هستند و تأمین سوخت را انجام می‌دهند.»

 

 

دانش‌آموزان برای داشتن عملکرد مناسب ذهنی، باید در فواصل زمانی مختلف از طریق مواد غذایی، کربوهیدرات‌ها را دریافت کنند.

 

 

این متخصص و پژوهشگر حوزه‌ تغذیه افزود: «در کنار کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها نقش اساسی در عملکرد هورمون‌های بدن دارند و همچنین سایر مواد مغذی مثل ویتامین‌ها و مواد معدنی شامل ویتامین‌های گروه B، اسیدهای چرب امگا سه، آهن، روی و زینک می‌شود و تمام این موارد در عملکرد سیستم عصبی تأثیرگذار هستند.»

 

 

وی با تأکید بر داشتن رژیم غذایی مناسب در فواصل تحصیلی گفت: «رعایت رژیم غذایی متنوع که شامل همه‌ گروه‌های غذایی باشد از جمله مواردی است که قشر محصل باید در نظر داشته باشند و در رژیم غذایی خود با تأکید بر مواد غذایی که از نظر مواد مغذی غنی هستند، مانند نان‌های سبوس‌دار و پروتئین‌های باکیفیت (پروتئین تخم‌مرغ و پروتئین‌های حیوانی) می‌توانند در داشتن یک رژیم غذایی سالم موفق باشند.»

 

 

ملجایی ادامه داد: «دانش‌آموزانی که در شیفت صبح به مدرسه می‌روند، باید قبل از خروج از خانه حتماً وعده‌ صبحانه‌ خود را میل کنند، به‌طوری‌که یک صبحانه‌ ساده و سبک می‌تواند در روند تحصیل و روز آن‌ها تأثیرگذار باشد و برای یادگیری اول صبح بسیار مهم و مؤثر است.»

 

 

 

کدام صبحانه؟

 

وی اضافه کرد: «صبحانه‌های مفیدی که می‌توانند در کمال سادگی و سبکی مفید واقع شوند شامل نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و سبزیجات، نان و پنیر و خیار و گوجه و نان و کره و مربا است و سایر خوراک‌ها از جمله عدسی، تخم‌مرغ آب‌پز، تخم‌مرغ نیمرو که در ترکیب با نان سبوس‌دار که به‌عنوان یکی از منابع مهم است، می‌توانند یک صبحانه‌ مفید را برای دانش‌آموزان به ارمغان بیاورند.»

 

 

نان‌ها از نظر دارابودن کربوهیدرات، پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌ها غنی هستند، مخصوصاً نان‌های سبوس‌دار (نان سنگک، نان بربری، نان جو) که نسبت به نان‌های سفید (نان لواش، نان تافتون) اولویت دارند و این اولویت به خاطر این است که نان‌های سبوس‌دار از نظر مواد مغذی محتوای بالاتری دارند.

 

 

 

آنچه والدین درباره‌ تغذیه‌ فرزندان خود باید رعایت کنند

 

محمدباقر ملجایی با تشریح وعده‌های غذایی مناسب برای بسته‌های غذایی دانش‌آموزان در مدرسه، خطاب به والدین دانش‌آموزان اظهار کرد: «والدین سعی کنند برای آماده‌کردن وعده‌ غذایی فرزندان، مخصوصاً دانش‌آموزان ابتدایی، در مدرسه با آن‌ها مشورت کنند و باتوجه‌به ذائقه‌ آن‌ها وعده‌ غذایی را تهیه کنند. به‌طورکلی در کنار اینکه والدین نظرات خودشان را اعمال می‌کنند، به نوعی همراه با مشورت با فرزندان خود وعده‌هایی از جمله میوه‌ها، میان‌وعده‌ها، انواع بیسکویت‌ها (بیسکویت‌های سبوس‌دار)، انواع مغزهای گیاهی و دیگر خوراک‌ها که می‌تواند برای دانش‌آموزان جالب و مغذی باشد را تهیه کنند. امروزه صنایع غذایی کشورمان پیشرفت خوبی در این زمینه داشته است و به‌راحتی می‌توان پک‌های غذایی مغذی را که انتخاب خوبی هم برای تغذیه‌ دانش‌آموزان در مدارس هستند، تهیه کرد.»

 

 

وی افزود: «در تهیه‌ پک‌های غذایی برای دانش‌آموزان آب‌میوه‌ها را توصیه نمی‌کنیم، یعنی تا زمانی که امکان مصرف میوه‌ تازه هست، نیازی به مصرف آب‌میوه نیست. ولی شیرهای طعم‌داری که وجود دارند در صورت استفاده از شیرهای پاستوریزه یا استریلیزه توصیه می‌شود که این نوع شیرها از نظر بار میکروبی، سطح پایین یا فاقد بار میکروبی هستند.»

 

 

 

حتماً در فواصل بین کلاس‌ها، برای یادگیری بهتر مواد غذایی که حاوی کربوهیدرات هستند مصرف شود / ناشتا به کلاس درس نروید

 

محمدباقر ملجایی خطاب به دانش‌آموزان در خصوص داشتن یک تغذیه‌ مناسب در مدرسه گفت: «حتماً در فواصل بین کلاس‌ها، برای یادگیری بهتر مواد غذایی که حاوی کربوهیدرات هستند مصرف شود و در اولویت قرار گیرد تا مغز بتواند عملکرد مناسبی در درک و یادگیری داشته باشد. همچنین دانش‌آموزان نباید به حالت ناشتا یا در واقع بدون مصرف مواد غذایی سر کلاس قرار بگیرند چون در این حالت یادگیری به پایین‌ترین حد ممکن می‌رسد.»

 

 

 

در ساعت‌های انتهایی مدرسه، از مصرف مواد غذایی که سیری طولانی‌مدتی را ایجاد می‌کنند پرهیز کنید

 

این متخصص حوزه‌ تغذیه اذعان کرد: «در ساعت‌های انتهایی مدرسه، از مصرف مواد غذایی که سیری طولانی‌مدتی را ایجاد می‌کنند پرهیز کنید، به این دلیل که باعث می‌شود اشتهای دانش‌آموز برای مصرف ناهار که وعده‌ اصلی است تحت تأثیر قرار بگیرد. ترجیحاً میان‌وعده‌های سبک را برای وعده‌ قبل از ظهر در نظر بگیرید.»

 



تبلیغات:

منبع: پانا


نظرات شما

 نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.

عدد 1834 را در این کادر وارد کنید:


تبلیغات:
همین حالا در سرزمین تیزهوش ها عضو شوید!
چرا باید در سایت عضو شویم؟عضویت چه مزایایی دارد؟!

اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟


همین حالا عضو شوید! قبلاً عضو بوده‌اید؟ وارد شوید!

تبلیغات

برندینگ مدارس(3)
موسسه علامه حلی
ماه مهر
مجتمع آموزشی موعود
آینو
داناپلاس
راهنمای تیزهوشان نهم
راهنمای تیزهوشان ششم