سرزمین تیزهوش‌ها

مرجع آموزشی همۀ دانش‌آموزان باهوش سرزمینمان، ایران

مقایسه آموزش در خانه با مدرسه کد مطلب : 12405 | چاپ | لینک‌کوتاه | نظرات

مقایسه آموزش در خانه با مدرسه

آموزش در خانه به دانش‌آموزان یکی از مسیرهای آموزش به‌جای مدرسه است که خیلی از والدین آن را انتخاب می‌کنند. این نوع آموزش نسبت به تحصیل در مدرسه مزایا و معایبی دارد که در این مقاله به این مسئله می‌پردازیم.

. . . . . . . . . . . . .

در چند سال اخیر تعداد والدینی که آموزش در خانه را به فرستادن فرزندشان به مدارس دولتی یا خصوصی ترجیح می‌دهند رو به افزایش است. به همین دلیل برای پاسخگویی به نیاز این دسته از والدین تصمیم گرفتیم راهنمای کاملی درباره مدارس خانگی تهیه کنیم تا به شما در تصمیم‌گیری کمک کند.

  • آیا آموزش به فرزند در خانه روشی مناسب برای تحصیل فرزند است؟
  • این سبک آموزشی چه مزایا و معایبی دارد و مناسب چه گروه از دانش‌آموزان و چه نوع والدینی است؟

برای یافتن پاسخ این پرسش‌ها با ما همراه باشید.

 

 از مزایا و معایب آموزش در خانه به دانش‌آموزان توسط والدین می‌توان به این موضوع اشاره کرد که از این طریق ارتباط قوی‌تری بین فرزند و اولیا ایجاد می‌شود ولی کودکان بعضی تعاملات اجتماعی با همسالان خود را از دست می‌دهند.

 

آموزش در خانه چیست؟

با نگاهی به لیست مدارس تهران متوجه خواهید شد که بیش از 5000 مدرسه در تهران وجود دارد. اما با وجود این مدارس برخی والدین تمایل دارند خودشان عهده‌دار آموزش فرزندشان شوند. آموزش در خانه یک روند رو به رشد در جهان است که در آن والدین به جای فرستادن فرزندان خود به مدارس دولتی یا خصوصی، آن‌ها را در خانه آموزش می‌دهند. خانواده‌ها به دلایل مختلفی از جمله نارضایتی از سبک آموزشی موجود، اعتقادات مذهبی یا آموزشی متفاوت و این باور که کودکان در مدارس سنتی پیشرفت نمی‌کنند، مدرسه خانگی را انتخاب می‌کنند. بر اساس گزارش موسسه ملی تحقیقات آموزش خانگی، در حال حاضر بیش از 2 میلیون کودک در ایالات متحده تحت آموزش خانگی قرار دارند که این میزان به سرعت در حال افزایش است. آموزش در خانه در تمام 50 ایالت آمریکا و در بسیاری از کشورهای جهان قانونی است.

 

تفاوت و ترجیح والدین برای تحصیل فرزندان در خانه یا مدرسه

مهم‌ترین چیزی که والدین برای آموزش در خانه نیاز دارند این است که رابطه دوستانه‌ای با فرزندشان داشته باشند و از نظم خانوادگی بالایی برخوردار باشند. والدین باید صبور باشند و بتوانند به سوالات کنجکاوانه دانش‌آموز پاسخ دهند.

در آموزش در خانه برنامه درسی بدون محدودیت خاصی طبق تشخیص والدین و دانش‌آموز تدوین می‌شود. بعضی والدین به پیروی از مدارس سنتی برنامه درسی را از صبح زود شروع می‌کنند، اما برخی ترجیح می‌دهند پایبند به این محدودیت‌ها نباشند. برای مثال اگر کودکی قبل از خواب در مورد یک آزمایش علمی سوال داشته باشد و یا از شنیدن یک داستان حماسی هیجان‌زده شود، همان تایم را به آموزش اختصاص دهند.

 آموزش در خانه برای پیش‌دبستانی

 

بسیاری از ما تنها با این سبک آموزشی آشنا هستیم؛ کتاب‌های درسی، میز و نیمکت و سرفصل‌های آموزشی معین؛ اما روش‌های آموزشی متنوعی وجود دارد. دانش‌آموزان در خانه این آزادی را دارند که ایده‌هایشان را با هم ترکیب کنند و به بهترین وجه نیازهای خود را برآورده کنند. البته تحقق این کار ساده نیست و همین سختی‌هاست که آموزش دانش‌آموز در منزل را با اما و اگرهایی مواجه می‌کند.

یکی از سوالات متداول درباره این روش آموزشی این است که آیا دانش‌آموزان محصل در سیستم آموزش در خانه باید از تقویم سال تحصیلی مدارس دولتی پیروی کنند؟ دانش‌آموزان خانگی نسبت به انتخاب سال تحصیلی خود آزادی کامل دارند. البته بسیاری از آن‌ها از تقویم سنتی مدرسه تبعیت می‌کنند اما برخی از والدین در تمام طول سال فرزندشان را آموزش می‌دهند. در این خصوص باید به قوانین منطقه‌ای مراجعه کرد.user

 

مزایا و معایب آموزش دانش آموز در خانه

مسلما به عنوان والدین، شما بهترین را برای فرزندانتان می‌خواهید. آموزش در خانه می‌تواند فرصت‌های یادگیری زیادی ایجاد کند که در سایر مدارس حتی  مدارس مجازی در دسترس نیست. با این حال، مهم است که هم جوانب مثبت و هم معایب را در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که تصمیمی آگاهانه می‌گیرید. در جدول زیر اطلاعاتی از مزایا و معایب آموزش در خانه آمده است.

 جدول مزایا و معایب آموزش در خانه به دانش‌آموزان

مزایا و معایب آموزش در مدرسه

اگرچه سیستم آموزشی سنتی در سراسر جهان اجرا می‌شود، اما بخشی از محبوبیت خود را از دست داده است. امروزه بخشی از موفقیت دانش‌آموزان در این مدارس به والدین و سطح سواد آن‌ها بستگی دارد. نظام آموزشی سنتی نیاز به بازنگری دارد تا بتواند روند آموزش را با موفقیت ادامه دهد.

 

بیشتر بدانید: تاثیر سطح سواد والدین بر پیشرفت تحصیلی فرزندان

 

مزایای مدرسه سنتی

  • برنامه‌ریزی: سیستم آموزشی سنتی یک نهاد سازماندهی شده با کلاس درس، ساختمان و تعداد زیادی معلم و کادر آموزشی و مدیریتی است. هر مطلبی که قرار است آموزش داده شود، حتی فعالیت‌های فوق برنامه، از پیش برنامه‌ریزی شده است.
  •  انضباط و وقت‌شناسی: در مدرسه سنتی کلاس‌ها در زمان مشخصی شروع و پایان می‌یابد. دانش‌آموزان هم‌زمان در مدرسه حضور پیدا می‌کنند و مدرسه را ترک می‌کنند. هم معلمان و هم دانش‌آموزان را در امور روزمره نظم و انضباط دارند و از برنامه‌ای که از قبل توسط تیم مدیریت مدرسه تعیین شده است، پیروی می‌کنند.
  • برابری: برابری مهم‌ترین بخش سیستم آموزشی سنتی است. فرقی نمی‌کند دانش‌آموز در کدام طبقه، مذهب و نژاد باشد. در مدرسه با او منصفانه رفتار می‌شود، چه متعلق به یک خانواده طبقه بالا باشد و چه از طبقه پایین.
  • ارتباط اجتماعی: در مدرسه دانش‌آموزان و معلمان در یک کلاس درس هستند که در آن هر روز در مورد موضوعات خاصی بحث می‌کنند. این امر باعث می‌شود آن‌ها احساس مشارکت بیشتری داشته باشند؛ زیرا می‌توانند دانش خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
  • فعالیت‌های فوق برنامه: به طور کلی یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی است که در تک‌تک مدارس سنتی انجام می‌شود. این فعالیت‌ها بستری برای دانش‌آموز فراهم می‌کند تا مهارت‌های فردی خود را توسعه داده و تقویت کند.
  • سیستم درجه‌بندی و رقابت: در مدارس سنتی سیستم درجه‌بندی به اشکال مختلف اجرا می‌شود. این سیستم به دانش‌آموز کمک می‌کند تا در طول دوره‌های آموزشی مراقب و هوشیار باشد و بر تعلل غلبه کند.
  • هزینه بالا: هزینه‌های تحصیلی و فوق برنامه در مدارس سنتی نسبتا بالا است.
  • آموزش عمومی: دانش‌آموزان علایق منحصربه‌فردی دارند. یک دانش‌آموز دوست دارد دکتر، مهندس یا وکیل شود، در حالی که دیگری می‌خواهد نویسنده، استاد یا خواننده شود. سیستم آموزش عمومی گاهی قادر نیست مقدمات مورد نیاز برای تحقق این اهداف را فراهم کرده و مسیر را برای دانش آموز هموار کند.
  • یادگیری غیرفعال: در مدارس سنتی منبع اصلی اطلاعات کتاب است و موظف به آموزش سرفصل‌های مندرج در آن هستند. این سیستم گاهی باعث می‌شود دانش‌آموزان هیچ تلاشی برای خلق ایده‌های جدید نداشته باشند.
  • روال خسته‌کننده: مدارس سنتی گاهی خسته‌کننده و طولانی هستند.

معایب آموزش سنتی

 طرح مدرسه در خانه

 

  • نظم اجباری: در مدارس سنتی دانش‌آموز تحت نظارت معلم است. تا زمانی که یک دانش‌آموز تحت نظر معلم باشد، ملزم به رعایت نظم و انضباط است و این نظم اجباری به معنی درونی شدن آن در دانش‌آموز نیست!
  • کلاس‌های شلوغ: در اغلب مدارس تعداد زیادی از دانش‌آموزان باید در یک کلاس درس بخوانند. در این حالت معلم نمی‌توانند به تک‌تک دانش‌آموزان حاضر در کلاس گوش کند و به سوالات آن‌ها پاسخ دهد.

 

جمع‌بندی

در این نوشتار درباره نکات مثبت و منفی آموزش دانش‌آموز در خانه صحبت کردیم. ممکن است این سبک آموزشی به نظر ساده بیاید، اما در عمل دشوارتر از سیستم آموزش سنتی است. امیدواریم با مطالعه این مطلب به پاسخ پرسش‌هایی که در ذهن خود دارید رسیده باشید و اگر باز هم ابهامی دارید، جای نگرانی نیست؛ چون فاصله شما با پاسخ سوالتان تنها وارد کردن آن در بخش نظرات است. سوال خود را در بخش نظرات بپرسید تا پاسخگوی شما باشیم.



نظرات شما

 نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.

عدد 1381 را در این کادر وارد کنید:
همین حالا در سرزمین تیزهوش ها عضو شوید!
چرا باید در سایت عضو شویم؟عضویت چه مزایایی دارد؟!

اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به 200 هزار نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟


همین حالا عضو شوید! قبلاً عضو بوده‌اید؟ وارد شوید!

تبلیغات

نخبه پروران
پیش دبستان و دبستان نسیم بهار
بسته های آموزشی منتا
13 بدر
راهنمای تیزهوشان نهم
راهنمای تیزهوشان ششم
دبیرستان دخترانه جامی نوین