سرزمین تیزهوش‌ها

مرجع آموزشی همۀ دانش‌آموزان باهوش سرزمینمان، ایران

معرفی سامانه پادا «pada.medu.ir» کد مطلب : 11153 | چاپ | لینک‌کوتاه | نظرات

معرفی سامانه پادا «pada.medu.ir»

با اتصال به سامانه پادا دیگر نیازی به حضور والدین در مدارس برای گرفتن کارنامه نیست و امکانات این سامانه بیشتر از دریافت کارنامه است.

. . . . . . . . . . . . .

رد پای هر تغییری که در جهان ایجاد می‌شود را باید در نظام آموزشی و تربیتی کشورها جست‌و‌جو کرد. کشورهایی که از قدرت بسیار زیادی برای تطبیق دادن نظام آموزشی خود با تغییرات ایجاد شده دارند، ناخواسته از نظر آموزشی در رتبۀ بسیار خوبی قرار می‌گیرند. کرونا در جهان، مرزهای سنتی را در نظام آموزش و پرورش کشور دگرگون ساخت. در شرایط پیش آمده دیگر یادگیری و آموزش به سبک و روش‌های قدیمی، نهتنها اثربخش نیست، بلکه در زنجیرۀ رشد فردی و اجتماعی وقفه ایجاد می‌کند. به همین منظور، با شیوع بیشتر کرونا، مدارس از قالب سنتی و حضوری خارج شدند و به‌سمت مجازی و غیرحضوری شدن کلاس‌ها پیش رفتند. با مجازی شدن کلاس‌های آموزشی، امکان حضور دانش‌آموزان و والدین در مدرسه از بین رفت. به همین دلیل، وزارت آموزش و پرورش با هدف ارائۀ خدمات غیرحضوری به دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها، اقدام به طراحی سامانه‌ای به نام «سامانه پادا» کرد. کلمات اختصاری این سامانه برگرفته از عبارت «پروندۀ الکترونیکی دانش‌آموزان» است.

سامانۀ پادا فرصتی را برای دانش‌آموزان فراهم می‌کند تا در شرایط کرونا در کم‌ترین زمان، بدون نیاز به حضور در مدارس از خدمات غیرحضوری مدارس نظیر دریافت کارنامه و آگاهی از عملکرد تحصیلی خود بهره‌مند شوند. راه‌اندازی این سامانه تأثیر چشمگیری را در کاهش فاصلۀ والدین با نظام آموزشی داشته است. والدین با مراجعه به این سامانه می‌توانند ضمن آگاهی از وضعیت تحصیلی فرزند خود، بسیاری از امور اداری و آموزشی را به کمک همین سامانه پیگیری کنند. محور اصلی فعالیت سامانۀ پادا، ارائۀ کارنامۀ دانش‌آموزان بهصورت الکترونیکی است. اما در طول زمان به خدمات ارائهشده توسط این سامانه افزوده شده است. این نکته قابل ذکر است که امکان دسترسی دانش‌آموزانِ تمام پایه‌های تحصیلی در تمام استان‌ها به این سامانه فراهم شده است و برای استفاده از خدمات آن هیچ محدودیتی وجود ندارد.

 

 سامانۀ پادا فرصتی را برای دانش‌آموزان فراهم می‌کند تا در شرایط کرونا در کم‌ترین زمان، بدون نیاز به حضور در مدارس از خدمات غیرحضوری مدارس نظیر دریافت کارنامه و آگاهی از عملکرد تحصیلی خود بهره‌مند شوند.

 

نحوه ورود به سامانه پادا

برای ورود به سامانه پادا لازم است ابتدا اطلاعات تحصیلی دانش‌آموزان در «سایت سیدا» ثبت شود. بعد از ثبت و تأیید نهایی اطلاعات در سامانۀ سیدا، نام کاربری و رمز عبور توسط مدیر مدرسه در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد. درنهایت دانش‌آموزان با ورود به سامانۀ «pada.medu.ir» و وارد کردن نام کاربری و رمز عبور در کادرهای مربوطه، می‌توانند از خدمات آموزشی و اداری متنوع در آن، نظیر دریافت کارنامه بهره‌مند شوند.

امکانات سامانه پادا چیست؟

سامانه پادا با هدف ارائه کارنامۀ آموزشی به دانش‌آموزان و والدین آن‌ها راه‌اندازی شده است. اما بعد و به مرور زمان خدمات دیگری هم به این سامانه افزود شد. در ادامه، امکانات موجود در این سامانه را بررسی خواهیم کرد:

  •  دریافت کارنامه دانش‌آموزان

همان‌طور که گفته شد اولین و مهم‌ترین هدف وزارت آموزش و پرورش از راه‌اندازی این سامانه، ارائۀ کارنامۀ آموزشی به‌شکل الکترونیکی بود. این سامانه فرصتی را فراهم کرد تا دانش‌آموزان در زمانی کوتاه و بدون مراجعۀ حضوری، از عملکرد تحصیلی خود به دو صورت ماهانه و سالانه مطلع شوند.

  •  دریافت پرونده الکترونیکی

یکی دیگر از خدمات ارائه‌شده توسط سایت پادا، ارائۀ پروندۀ دانش‌آموزان به‌صورت الکترونیکی است. دانش‌آموزانی که قصد جابه‌جایی از یک مدرسه به مدرسۀ دیگر را دارند، با مراجعه به سامانۀ پادا می‌توانند امور اداری مربوط به نقل و انتقال خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهند.

  •  ارائه کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی

دانش‌آموزان پایۀ دوازدهم می‌توانند با ورود به این سامانه کارت ورود به جلسۀ امتحانات نهایی خود را دریافت کنند. کارت ورود به جلسۀ ارائه‌شده توسط سامانۀ پادا شامل تمام اطلاعات مربوط به امتحان، مانند تاریخ، روز، ساعت، حوزۀ امتحانی و درس موردنظر است. لازم به ذکر است که دریافت کارت ورود به جلسه تنها در تاریخی که توسط وزارت آموزش و پرورش اعلام می‌شود، امکان‌پذیر است.

 

بیشتر بدانید: معرفی سایت‌های مهم آموزش و پرورش

 

ثبت‌نام الکترونیکی دانش‌آموزان

وزارت آموزش و پرورش با راه‌اندازی سامانۀ پادا، فرصتی را در اختیار دانش‌آموزان و اولیای‌شان قرار داده‌ است تا آن‌ها بتوانند بدون نیاز به حضور در مدارس با مراجعه به این سامانه امور مربوط به ثبت‌نام در مدارس و پایه‌های تحصیلی موردنظرشان را انجام دهند. تاریخ ثبت‌نام در این سامانه از ابتدای خرداد ماه آغاز و تا پایان مرداد ماه ادامه دارد.

 

نحوه دریافت کارنامه و مشاهده نمرات در سامانه پادا

معمولاً نمرات کسب‌شده توسط دانش‌آموزان طی نیمسال تحصیلی، بازخورد بسیار خوبی از وضعیت تحصیلی و عملکرد درسی آن‌ها است. همین امر موجب شده تا مشاهدۀ نمرات تحصیلی برای دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار باشد. همان‌طور که گفته شد وزارت آموزش و پرورش با راه‌اندازی سایت پادا، شرایط را برای دریافت راحت‌تر و آسان‌تر کارنامه تحصیلی فراهم کرده است. دانش‌آموزان می‌توانند با مراجعه به این سایت، بدون نیاز به حضور در مدرسه، کارنامۀ تحصیلی خود را دریافت نمایند. تاریخ انتشار کارنامه روی سایت پادا، یک هفته بعد از برگزاری آخرین امتحان در دسترس است.

از آنجایی که مدارسِ مختلف، امتحانات را در تاریخ‌های متفاوتی برگزار می‌کنند، امکان تعیین یک تاریخ ثابت برای دریافت کارنامه از سایت وجود ندارد. بنابراین، دانش‌آموزان هر مدرسه و پایه می‌توانند بعد از یک هفته از برگزاری آخرین امتحان خود، برای دریافت کارنامه به این سامانه مراجعه کنند. کار با سامانۀ پادا بسیار راحت و آسان است و دانش‌آموزان با یک نگاه ساده به سایت می‌توانند نحوۀ کار کردن با آن را یاد بگیرند. دانش‌آموزان برای دریافت کارنامه، باید مراحل زیر را طی کنند:

  1.  ورود به سامانۀ «pada.medu.ir»؛
  2.  انتخاب کادر مربوط به مشاهدۀ کارنامه؛
  3.  ثبتِ نامِ کاربری و رمز عبور در کادر مربوطه؛
  4.  دریافت و مشاهدۀ کارنامه تحصیلی.

دانش‌آموزان در صورت تمایل برای داشتن نسخۀ چاپی از کارنامه‌شان می‌توانند با انتخاب گزینۀ پرینت، کارنامۀ خود را به‌صورت چاپی دریافت کنند.

 

 ثبت‌نام سامانه پادا

 

ارزیابی سواد حرکتی در پادا

آموزش و پرورش با راه‌اندازی سایت‌های مختلفی همچون سایت همگام و سامانۀ پادا خدمات ارزشمندی را به دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها ارائه داده است. دانش‌آموزان در مدرسه از نظر ابعاد مختلف شناختی، اجتماعی، هیجانی و جسمانی مورد آموزش و تعلیم و تربیت قرار می‌گیرند و در کنار پرورش بُعد شناختی دانش‌آموزان، بُعد جسمانی هم برای آموزش و پرورش از اهمیت بسزایی برخوردار است. با توجه به شیوع کرونا و عدم حضور دانش‌‌آموزان در مدرسه، برنامه‌ای تدارک دیده شده تا دانش‌آموزان بتوانند به‌شکل الکترونیکی، در بُعد جسمانی مورد ارزیابی قرار بگیرند. به همین منظور، سایت ارزیابی سواد حرکتی در سامانۀ پادا راه‌اندازی شد. این طرح به‌منظور ارزیابی دقیق دانش‌آموزان در حوزۀ جسمانی و افزایش فعالیت بدنی، از سوی وزارت آموزش و پرورش کشور برنامه‌ریزی شده است. ارزیابی سواد حرکتی در این سامانه ازطریق تکمیل فرم‌های مربوطه امکان‌پذیر است. آموزش و پرورش با بررسی پاسخ‌های دانش‌آموزان به سؤالات موجود در فرم، ضمن شناسایی نقاط ضعف و نیازهای آنها، فضایی را برای افزایش سلامت جسمانی دانش‌آموزان فراهم می‌کند.

موضوعات مورد ارزیابی در این طرح، ابعاد مختلف جسمانی نظیر قد، وزن و فعالیت‌های ورزشی دانش‌آموزان است. این طرح در دو بازۀ زمانی مختلف اجرا می‌شود و حضور و پاسخ‌دهی دانش‌آموزان در این سامانه کاملاً اجباری است. زمان اول برگزاری این طرح، در نیمسال تحصیلی اول، یعنی ترم اول است. دانش‌آموزان در تاریخ 1 تا 30 مهر می‌توانند با مراجعه به سامانۀ پادا، در طرح ارزیابی سواد حرکتی شرکت کنند. تاریخ دوم برگزاری طرح ارزیابی سواد حرکتی در نیمسال تحصیلی دوم است که دانش‌آموزان تا قبل از نیمۀ اول اسفند موظفند در طرح دوم این ارزیابی شرکت کنند. این نکته قابل ذکر است که دانش‌آموزان باید قبل از پاسخ ‌دادن به سؤالات در طرح اول و دومِ ارزیابی سواد حرکتی، فیلم‌های دریافت‌شده توسط معلمشان را مشاهده کنند. این فیلم‌ها را معلم در برنامۀ شاد بارگذاری می‌کند که شامل حرکات ورزشی است. دانش‌آموزان بعد از مشاهدۀ فیلم‌ها، حرکات ورزشی را به کمک والدین خود انجام می‌دهند و سپس فرم مربوط به ارزیابی سواد حرکتی را تکمیل می‌کنند.

سؤالات تشکیل‌دهندۀ این طرح به شرح زیر است:

  •  سوالات عمومی

این سؤالات دربرگیرندۀ مشخصات کلی دانش‌آموز نظیر نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، مقطع تحصیلی، محل سکونت، نام مدرسه و میزان قد و وزن است.

  •  سوالات اختصاصی

در این بخش، لیستی از سؤالات در اختیار دانش‌آموز قرار می‌گیرد تا به‌صورت اختصاصی، سلامت جسمانی او را ازطرق سه دسته فعالیت جسمانی شدید، فعالیت جسمانی آرام و میزان بی‌تحرکی، ارزیابی و سنجش کند.

  •  فعالیت‌های آرام بدنی، مانند پیاده‌روی آرام یا دوچرخه‌سواری؛
  •  فعالیت‌های شدید بدنی، مانند دوچرخه‌سواری تند؛
  •  فعالیت‌هایی که تحرک ندارند، مانند تماشای فیلم یا بازی‌های کامپیوتری؛
  •  درنهایت، ثبت زمان دقیق خوابیدن و میزان ساعت خواب و بیداری دانش‌آموز در شبانه‌روز.

سلامت جسمانی، یکی از پیش‌شرط‌های لازم برای سلامت روانی و رشد و ارتقای شناختی دانش‌آموزان است. ورود مهمان ناخوانده‌ای به نام کرونا، فرصت حضور دانش‌آموزان را در مدرسه از آن‌ها سلب کرد. همین امر منجر به عدم تحرک بیشتر دانش‌آموزان و بروز مشکلاتی در سلامت روان آن‌ها شده است. همچنین، این طرح‌ با ارزیابی دقیق فعالیت‌های بدنی و ارائۀ فیلم‌ها و فعالیت‌های ورزشی ازطریق برنامۀ شاد، سلامتِ جسمانی و روانی را دوباره به دانش‌آموزان برگردانده است.

 

جمع‌بندی

امروزه به‌دلیل تغییرات ایجادشده در جهان، کمتر شاهد حضور دانش‌آموزان در مدرسه و فضای آموزشی هستیم. این عدم حضور، میزان تسلط مدیران و معلمان را بر فعالیت‌‌های آموزشی و ارزیابی عملکرد دانش‌آموز به‌طور قابل توجهی کاهش داده است. وزارت آموزش و پرورش با در نظر گرفتن شرایط فعلی و با هدف بهبود فعالیت‌های آموزشی اقدام به راه‌اندازی «سامانه پادا» کرده تا ضمن جلوگیری از فاصله بیشتر بین دانش‌آموز و فضای آموزشی، شرایط را برای رشد بهتر آنها فراهم کند. این سامانه با ارائۀ خدمات آموزشی و اداری به‌شکل الکترونیکی، فضای آموزشی مدرسه را در خانه بازسازی کرده است. سامانۀ پادا در کنار خدمات آموزشی متنوعی که به دانش‌آموزان ارائه می‌دهد، به ارزیابی و سنجش دقیق فعالیت‌ها در حوزۀ شناختی و جسمانی دانش‌آموزان می‌پردازد و به این ترتیب، شرایط را برای رشد و ارتقای بیشتر این افراد فراهم می‌کند.

 



تبلیغات:


نظرات شما

 نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.

عدد 1637 را در این کادر وارد کنید:

   خانم حدیث مغنی پور
عالی بود





تبلیغات:
همین حالا در سرزمین تیزهوش ها عضو شوید!
چرا باید در سایت عضو شویم؟عضویت چه مزایایی دارد؟!

اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟


همین حالا عضو شوید! قبلاً عضو بوده‌اید؟ وارد شوید!

تبلیغات

موسسه علامه حلی
ماه مهر
آینو
داناپلاس
راهنمای تیزهوشان نهم
راهنمای تیزهوشان ششم