سرزمین تیزهوش‌ها

مرجع آموزشی همۀ دانش‌آموزان باهوش سرزمینمان، ایران

آزمون هدایت تحصیلی چیست؟ کد مطلب : 3842 | چاپ | لینک‌کوتاه | نظرات

آزمون هدایت تحصیلی چیست؟

فرایند هدایت تحصیلی برای انتخاب رشته پایه نهم به دهم و حداقل نمرات مورد نیاز برای تحصیل در هر رشته که شرایط آینده‌ساز هر دانش‌آموز است، خیلی اهمیت دارد.

. . . . . . . . . . . . .

آزمون، به محض این که کلمه آشنا «آزمون» به گوش دانش‌آموزان می‌خورد، دچار استرس می‌شوند و این سوال در ذهن دانش‌آموزان نقش می‌بندد که «آزمون هدایت تحصیلی چیست؟».

آزمون هدایت تحصیلی یکی از مراحل تحصیلی دانش‌آموزان است که برای بسیاری از دانش‌آموزان سوال‌برانگیز و استرس‌آور است، اما راستش را بخواهید جای نگرانی نیست، این آزمون می‌تواند مسیر زندگی و آینده شغلی دانش‌آموزان را روشن کند و مانند یک نقشه راهنما است؛ هر مسافری پیش از این که در مسیر سفر قرار بگیرد، در ابتدا تلاش می‌کند، تجهیزات سفر و مسیر رسیدن به مقصد را مشخص کند، نقشه را از مبدا تا مقصد به خوبی بررسی می‌کند تا از اتلاف وقت، انرژی و پول جلوگیری کند.در واقع آزمون هدایت تحصیلی مانند یک نقشه است که به دست دانش‌آموز سپرده می‌شود و مسیر تحصیلی پیش‌رو را برای دانش‌آموز روشن می‌کند.

ما در این مقاله تلاش می‌کنیم، آزمون هدایت تحصیلی و هدف از برگزاری این آزمون را برای شما دانش‌آموزان محترم به‌خوبی توضیح دهیم و اهمیت آزمون هدایت تحصیلی را برای شما روشن کنیم.

 

 اغلب دانش‌آموزان دوره متوسطه سال نهم به دهم در یک سردرگمی و حیرت برای انتخاب رشته به سر می‌برند در نتیجه برای از میان برداشتن این سردرگمی برنامه هدایت تحصیلی پیشنهاد و اجرایی شد.

 

فرایند هدایت تحصیلی چیست؟

هدایت تحصیلی در واقع یک فرایند بسیار مهم و آینده ساز برای دانش‌آموزان دوره متوسطه است، اغلب دانش‌آموزان دوره متوسطه سال نهم به دهم در یک سردرگمی و حیرت برای انتخاب رشته به سر می‌برند در نتیجه برای از میان برداشتن این سردرگمی برنامه هدایت تحصیلی پیشنهاد و اجرایی شد و سایت همگام به آدرس hamgam.medu.ir جهت سهولت کار طراحی شد. دانش‌آموزان سال نهم پیش از هر کاری برای انتخاب رشته باید به سوالات آزمون هدایت تحصیلی پاسخ دهند. پاسخگویی به سوالات این آزمون سبب شناخت دانش‌آموزان از استعداد و توانایی‌هایشان می‌شود.

در فرایند هدایت تحصیلی خدمات راهنمایی و مشاوره‌ای به دانش‌آموزان ارائه می‌شود، یعنی علاوه بر این که دانش‌آموزان را با شاخه‌ها و رشته‌ها و شغل‌های مختلف آشنا می‌کند، به آن‌ها کمک می‌کند تا علایق و استعدادها و توانایی‌های خود را در زمینه‌های مختلف بشناسند، این بررسی‌ها با مدیریت مشاوره تحصیلی انجام می‌شود و شامل آزمون‌های استعداد و رغبت و نظرخواهی از دانش‌آموز و ولی دانش‌آموز و دبیران و مطالعه شاخص‌های عملکرد تحصیلی در سه سال دوره متوسطه اول است. همه این تلاش‌ها بیانگر ضرورت هدایت تحصیلی در انتخاب رشته است.

دانش‌آموزان پایه نهم، هدایت تحصیلی خود را می‌توانند در این سایت به راحتی انجام دهند، به یاد داشته باشید دانش‌آموزانی که سال هشتم را به پایان رسانده‌اند تا پایان سال نهم فرصت دارند تا برای انتخاب رشته اقدام کنند، پس از لحاظ زمانی تقریبا یک سال فرصت دارید تا با رشته‌های مختلف آشنا شوید و سپس با خیال راحت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید. هدایت تحصیلی دارای دو دفترچه است، دفترچه شماره یک شامل آزمون رغبت سنج تحصیلی 167 سوال دارد و دفترچه شماره 2 توانایی ادراک است که 167 سوال دارد. برای آشنایی بیشتر شما دانش‌آموزان گرامی لازم است به عنوان نمونه به چند سوال آزمون هدایت تحصیلی اشاره کنم تا با نوع سوالات آزمون تحصیلی بیشتر آشنا شوید پس به سوالات زیر دقت کنید:

  1.  آیا به سیستم‌های کامپیوتری علاقه دارید؟
  2.  آیا به طراحی یک وب‌سایت علاقه دارید؟
  3.  آیا به ساخت اسباب بازی علاقه دارید؟
  4.  آیا به کارمندی در یک محیط اداری علاقه دارید؟

در نگاه اول سوالات آزمون هدایت تحصیلی به نظر بسیار ساده می‌آید، اما در واقع پاسخگویی به این سوالات سرنوشت‌ساز است. در پس جواب هر یک از این سوالات آینده شغلی شما رقم می‌خورد، در نهایت شما باید پاسخ‌های واقعی به این سوالات بدهید.

 

  دانلود فایل صوتی : آزمون هدایت تحصیلی آنلاین چیست؟

 

هدف از انجام هدایت تحصیلی

دانش‌آموزان با آزمون‌ها و برنامه‌های متفاوتی در طول تحصیلی آشنا می‌شوند، ممکن است برخی از دانش‌آموزان از حجم زیاد این آزمون‌ها و برنامه‌های تحصیلی کلافه شوند، ولی در نهایت متوجه می‌شوند که پشت طراحی هر برنامه‌ای، هدف مهمی است. در واقع هدف از هدایت تحصیلی راهنمایی دانش‌آموزان به رشته تحصیلی متناسب با روحیات، علایق و استعدادهای هر دانش‌آموز است، راهنمایی در گرفتن یک تصمیم سرنوشت‌ساز بسیار اهمیت دارد، هدایت تحصیلی درست و صحیح، شما را به نتیجه دلخواه خواهد رساند. به این ترتیب بر اساس نیازهای کشور و امکاناتی که در کشور موجود است، دانش‌آموزان به سمت درست و صحیح هدایت می‌شوند.

هدف اصلی هدایت تحصیلی، هدایت دانش‌آموز به مسیر تحصیلی درست و مناسب است، اما همین مسأله یعنی انتخاب رشته سبب سردرگمی بسیاری از دانش‌آموزان و والدین می‌شود و به همین دلیل در سامانه اطلاع رسانی هدایت تحصیلی، سوالات متداول و اطلاعیه‌ها و مقالات مشاوره‌ای جهت برطرف شدن ابهام و سوالات ذهن شما دانش‌آموزان و والدین گرامی قرار داده شده است و پیشنهاد ما به شما این است که حتما از این مشاوره‌ها و سوالات استفاده کنید، تمام این امور بیانگر ضرورت هدایت تحصیلی است.

 

عوامل موثر بر هدایت تحصیلی

هدایت تحصیلی یک فرایند است که عوامل زیادی می‌تواند بر نتیجه آن تاثیرگذار باشد، به طور حتمی می‌توان، هوش و استعداد و توانایی را از مهم‌ترین عوامل موثر بر هدایت تحصیلی دانست، اما در کنار این عوامل علاقه دانش‌آموز و نظر والدین دانش‌آموز نیز تاثیر گذار است و در نهایت نظر معلمان و مشاوران مدرسه هم از اهمیت خاصی برخوردار است. در واقع مجموع این عوامل در هدایت تحصیلی دانش‌آموز تاثیرگذار هستند.

دانش‌آموز موظف است برای انتخاب رشته از والدین خود مشورت بگیرد، به هر حال والدین گرامی تمام تلاش خود را می‌کنند که به بهترین راه دانش‌آموز را هدایت کنند و نظر والدین برای انتخاب رشته از اهمیت فراوانی برخوردار است.

سوابق تحصیلی و بررسی مشاوره‌ای نیز از عوامل هدایت تحصیلی است، سوابق تحصیلی 35 امتیاز دارد و دروس هفتم و هشتم با ضریب یک و دروس نهم با ضریب سه محاسبه می‌شوند و عوامل مشاوره‌ای هم 65 امتیاز دارد و در مجموع 100 امتیاز می‌شود، به این ترتیب که 30 امتیاز آزمون مشاوره‌ای، 10 امتیاز نظر دانش‌آموز، نظر والدین 5 امتیاز، نظر معلمان10 امتیاز و نظر مشاور مدرسه 10 امتیاز است، این 65 امتیاز به اضافه 35 امتیاز سوابق تحصیلی روی هم 100 امتیاز را تشکیل می‌دهد.

هدایت تحصیلی نهم چیست؟

 

حداقل نمرات دریافتی انتخاب رشته‌های مختلف

دانش‌آموزان عزیز، پایه نهم برای انتخاب رشته تحصیلی نیاز هست که بدانید رشته ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، ادبیات و علوم انسانی و علوم و قرآن و معارف اسلامی زیر شاخه نظری هستند که بیانگر ضرورت هدایت تحصیلی است و شرایط ورود به هر یک از این رشته‌ها متفاوت است که در ادامه این مطلب، به توضیح این شرایط می‌پردازیم.

  •  حداقل نمرات انتخاب رشته علوم تجربی

طرفداران رشته علوم تجربی که کم هم نیستند باید بدانند برای ورود به این رشته مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی آنان در سه پایه متوسطه اول کمتر از ضریب 42 نباشد و نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می‌شود. حداقل معدل مورد نیاز برای تحصیل در رشته علوم تجربی نمره بالای 14 می‌باشد.

  •  حداقل نمرات انتخاب رشته ریاضی فیزیک

و اما طرفداران پرشور و اشتیاق رشته ریاضی فیزیک هم بدانند که مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم تجربی در سه پایه متوسطه اول کمتر از ضریب 42 نباشد و نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می‌شود و حداقل معدل مورد نیاز برای تحصیل در رشته ریاضی فیزیک نمره بالای 14 است.

  •  حداقل نمرات انتخاب رشته انسانی

در خصوص رشته انسانی هم لازم است بدانید مجموع نمرات دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، عربی در سه پایه متوسطه هفتم و هشتم و نهم کمتر از ضریب 42 نباشد. نمرات دروس زبان و ادبیات فارسی با ضریب 4، مطالعات اجتماعی با ضریب 3 و عربی با ضریب 2 در سه سال اول متوسطه محاسبه می‌شوند و کسب معدل حداقل 14 برای تحصیل در رشته علوم انسانی شرط است.

  •  حداقل نمرات انتخاب رشته معارف اسلامی

رشته معارف اسلامی، حداقل میانگین سه سال هفتم و هشتم و نهم در دوره اول متوسطه برای دروس معارف اسلامی14، زبان عربی 13 و ادبیات فارسی 12 است و حداقل معدل 14 برای تحصیل در رشته علوم و معارف اسلامی را باید کسب کنید.

  •  حداقل نمرات انتخاب رشته فنی و حرفه‌ای

درصورتی که شما دانش‌آموز عزیز تمایل داشته باشید در شاخه فنی و حرفه‌ای و کار و دانش ادامه تحصیل بدهید، نیاز هست که در مورد شرایط ورود به شاخه فنی و حرفه‌ای اطلاعات داشته باشید، مجموع نمرات پایانی دروس ریاضی، علوم تجربی و حرفه و فن در سه پایه دوره متوسطه اول باید بدون ضریب بیش از 30 باشد و حداقل نمره درس ریاضی 1در دوره متوسطه اول باید 10 باشد. دروس مرتبط با رشته‌های تحصیلی این شاخه، باید دارای مجموع نمرات حداقل 120 و معدل 12 باشند.

  •  حداقل نمرات انتخاب رشته کار و دانش

شاخه کار و دانش هم شرایط خاص خود را دارد، مجموع نمرات پایانی دروس ریاضی و کار و فناوری در سه پایه دوره متوسطه اول باید بدون ضریب حداقل 36 باشد. نمرات دروس ریاضی با ضریب 2 و درس کار و فناوری با ضریب 3 در سه پایه تحصیلی متوسطه اول محاسبه می‌شود. دروس مرتبط با رشته‌های تحصیلی این شاخه باید دارای مجموع نمرات حداقل 180 و معدل حداقل 12 باشد.

 

جمع‌بندی

آزمون هدایت تحصیلی دارای دو دفترچه است، دفترچه شماره یک شامل آزمون رغبت سنج تحصیلی 167سوال دارد و دفترچه شماره 2 توانایی ادراک است که دارای 167 سوال است. پس از ورود به سایت همگام در قسمت مدیریت دو دفترچه را خواهید دید، دفترچه ها را بهتر است، پرینت بگیرید و با حوصله پاسخ دهید و بعد پاسخ ها را وارد سایت کنید در کل حدود یک ساعت و نیم وقت دارید، فعالیت شما و آشنایی شما با ابزارها و دیگر توانایی و استعداد های شما بررسی می شود.

حدود 30 نمره از 100 نمره هدایت تحصیلی شما وابسته به آزمون های هدایت تحصیلی است، پاسخ شما به این سوالات باید بسیار واقعی باشد. تلاش کنید سوالات را با دقت بخوانید و با حوصله و آرامش کامل جواب بدهید و سپس جواب ها را با حوصله وارد سایت کنید. پاسخگویی به این سوالات سبب شناخت کامل شخصیت شما می‌شود و در نهایت در مسیر هدایت تحصیلی و انتخاب رشته به شما کمک فراوانی می‌کند. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شود و ضمن آرزوی موفقیت، منتظر نظرات شما دانش‌آموزان و همراهان گرامی هستیم.



تبلیغات:



نظرات شما

 نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.

عدد 1641 را در این کادر وارد کنید:

   آقای بنیامین
من رفتم دادم و تو علاقه هام تجربی آورد و تو توانایی هام ریاضیات و طراحی لباس و فنی و تجربی آورده آیا برای من در نوبت دوم مشکل اینجاد نمیکنه


   آقای امير رضا بادپیما
سلام من آزمون رغبت و توانایی ندادم الان چی کار کنم

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، این مورد رو از مشاور مدرسه خود پیگیری کنید.


   آقای علی رضا ره پیمای اقدم
من کلاس نهم هستم میخوام برم رشته علوم انسانی چجوری برم چجوری برم هدایت تحصیلی میشه بگی ممنونم

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام پاسخ سوالات انتخاب رشته رو با مشاهده ویدیوهای این صفحه به دست بیار
https://mim.education/show/?id=3169


   خانم سمانه
سلام من امسال هشتم هستم...
پارسال این آزمون رو ندادم
مشکلی به وجود میاد؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، این آزمون در پایان دوره اول متوسطه انجام می شود.


   خانم فاطمه
سلام، من امسال نهم هستم نمرات بالایی دارم نمیدونم دنبال علاقه ام برم یا استعدادم؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام پاسخ سوالات انتخاب رشته رو با مشاهده ویدیوهای این صفحه به دست بیار
https://mim.education/show/?id=3169


   خانم بهار
سلام من امسال میرم نهم و انتخال رشته دارم.بنظرتون علاقم(انیماتور) رو دنبال کنم یا چیز دیگه ای رو؟
نمراتم بالا هستن هرچیزی بخوام میتونم برم فقط بین انتخاب علاقه و چیزای دیگه موندم.
یکی میگه برو تجزبی و زیرشاخه پزشکی بخون. یکی میگه علاقتو دنبال کن.
من چیکار کنم؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام پاسخ سوالات انتخاب رشته رو با مشاهده ویدیوهای این صفحه به دست بیار
https://mim.education/show/?id=3169


   آقای متین
ایا احتمال اینکه تمدید بشود هست

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، از مدرسه خود پیگیری کنید.


   آقای نیما صوری
من در پایه هفتم و هشتم ازمون مشاوره ای را انجام دادم ولی در پایه نهم آزمون رو انجام ندادم
آیا مشکلی در هدایت تحصیلی برای من ایجاد می شود؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیزم با مشاور سایت میم مشورت کن
لینک مشاوره:
http://ffo.ir/moshavere-mim


   خانم کاربر
چطور ازمون بدهم

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
از طریق سایت همگام و در تاریخ هایی که اعلام خواهند شد می توانید آزمون بدهید


   آقای هادی اسفندیاری
سلام سایتتون خیلی خیلی عالیه این مشکلی که من داشتم فک نمیکردم حل بشه ولی وقتی به صوت مشاور محترم گوش دادم همه چیرو متوجه شدم


   خانم کوثر حسن زاده
سلام می خواستم بپرسم این ازمون هرچی تعیین کرد باید بریم مثال من تجربی دوست دارم برم و به همه سولات که مربوط به شاخه های دیگه بود عدد 1و 2و کمتر3 دادم وفقط به سولایی که برای تجربی بود عدد4و5 دادم

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز
برای مشاوره جهت پاسخ به سوال شما میتوانید به کانال تلگرامی ما به نشانی @ERnohom مراجعه فرمایید.


   خانم بازدید کننده سایت
من گزینه چاپ رو پیدا نمیکنم ایا میشه امسال دفترچه رو کپی گرفت؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
با سلام فرم بصورت نمونه در سایت قرار گرفته که شما در صورت نیاز می توانید از گزینه save as استفاده نمایید.


   خانم بازدید کننده سایت
با سلام من در این ازمون های همگام شرکت کردم ولی من خطایی کردم که بدون اینکه سوالات را نگاه کنم جواب داده ام این مورد در نمرا ت من برای انتخاب رشته تاثیر دارد ..


   آقای علی اصغر رحیمی
سلام ببخشید معدل من ۱۸/۶۰ بوده و جمع نمرات ریاضی ۳۶ و علوم هم ۳۶ بوده توی اون ازمون سایت ها هم با مشاور رفتم بر اساس علاقه ام به تجربی زدم میگفت کجا چی بزنم که به نفع باشه من میتونم این رشته رو قبول بشم؟ هنوز هدایت تحصیلی هم نیومده :(

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز
برای مشاوره جهت پاسخ به سوال شما میتوانید به کانال تلگرامی ما به نشانی @ERnohom مراجعه فرمایید.


   آقای سپهر شهرایینی
سلام منظور از تست هدایت تحصیلی همان سوالاتی است کی در وسط سال در سایت همگام پر کردیم یا یک تست دیگه است که آخر سال میگیرن

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز
این تست قبل از تعیین رشته شما جهت انتخاب شاخه مورد نظر از شما گرفته میشود.


   خانم بازدیدکننده سایت
من میخوام تو سایت همگام شرکت کنم کلاس نهمم کارت ملی نگرفتم بعد با استفاده از شماره ملی شناسنامم میخواستم ثبت نام ولی هرچی میزنم مینوسه اطلاعات شخص معتبر نیست

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، لطفاً به آدرس http://hamgam.medu.ir/portal/home.php مراجعه کنید.


   خانم بازدید کننده سایت
سلام من هر چی می زنم کارت ورود به جلسه آزمون نمونه دولتی رو نمیتونم بگیرم و را ستی کد امنیتی چیست وچرا رمز عبورم را قبول نمیکنه

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
برای دریافت کارت ورود به جلسه ، بیشتر استان ها از همان سایت ثبت نام نمونه دولتی که قبلا اعلام کرده بودیم برای توزیع کارت آزمون استفاده می کنند . به این شکل که داوطلبان باید از شنبه 3 تیر تا حداکثر روز قبل از آزمون ( 8 تیر ) با مراجعه به سایت اینترنتی استان خودشان و وارد کردن اطلاعات ثبت نامی مانند کد ملی و شناسه پیگیری ( رمز عبور ) ثبت نام ، اقدام به دریافت فایل کارت ورود به جلسه نمونه دولتی 96 – 97 و چاپ آن کنند .


   خانم حسینی
با سلام مدرسه ی ما هیچ توضیحی واسه این آزمون نداد فقط ی روز اومدن گفتن هفته بعد شنبه تبلت بیارید و اجازه هم ندادن تو خونه با خانواده انجام بدیم،ما هم یهو آزمون دادیم هم خسته شده بودیم هم سایت مشکل پیدا میکرد و مشاور محترم هم فقط میگفت ساکت و میگفت بر اساس صداقت انجام بدین ها،بعدشم رمزارو عوض کرد و دیگه نشد بریم تو سایت.خلاصه به افتضاح ترین وضع ازمون آزمون گرفتن.و اینکه اگر تو خونه بودیم با کمک خانواده جواب میدادیم ولی یهویی تو مدرسه اونم هر دوتا آزمون پشت سرهم گرفتن تازه شاید ما ی چیزو فک کنیم توانمند باشیم بعد بزنیم چهار بعد بعد از آزمون یا کلا اون معلم بدونه توانمند نیستیم بعد ب ما میگن شما با دروغ جواب دادین،در ضمن مگه نه اینکه دفترچه رغبت سنج میخواد علاقه مارو بسنجه ممکنه ما ب ی چیز علاقه مند باشم ولی توانمند نباشیم پس توی رغبت سنج میزنیم چهار تو توانایی میشیم دو چرا حتما باید شبیه هم باشند؟تازه معلم ما گفت اگر پنج تا سوال بی پاسخ بزارید سیستم آزمونو حذف میکنه بنابراین ما مجبور شدیم حتی سوالایی هم که نمیخواستیم رو جواب بدیم😒😒😒


   خانم مریم جوانسیاه
بسیار عالی




تبلیغات:
همین حالا در سرزمین تیزهوش ها عضو شوید!
چرا باید در سایت عضو شویم؟عضویت چه مزایایی دارد؟!

اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟


همین حالا عضو شوید! قبلاً عضو بوده‌اید؟ وارد شوید!

تبلیغات

آکادمی ویموند
برندینگ مدارس(4)
موسسه علامه حلی
دبستان و پیش دبستان بوستان امید
دبستان و پیش دبستان ایران دخت
مجتمع آموزشی سیمای فرهنگ
راهنمای تیزهوشان نهم
راهنمای تیزهوشان ششم