تکنیک ف.ش.م.ن در تستزنی
یکی از مهارتهایی که تمامی دانشآموزان برای شرکت در آزمونهای مهم باید داشته باشند، مهارت تستزنی و در کنار آن استفاده از تکنیکهایی مانند تکنیک ف.ش.م.ن است. همانطور که میدانید، آزمونهایی مانند آزمون تیزهوشان و بعد از آن کنکور سراسری شامل سوالات تستی هستند و داوطلب باید با رعایت زمانبندی و دقت کافی به سوالات پاسخ دهد.
برای موفقیت در این آزمونها، داوطلبان باید با آزمونهای شبیهساز و آزمایشی، مهارت تستزنی خود را تقویت کنند. در کنار شرکت در آزمونهای مختلف، داوطلبان باید از یک تکنیک اساسی به نام ف.ش.م.ن استفاده کنند. این تکنیک به یادگیری در حین آزمون کمک کرده و نقاط ضعف و قوت داوطلب را طبقهبندی میکند.
برای اینکه بهتر با این تکنیک اساسی آشنا شوید، این مقاله میتواند برای شما بسیار مفید باشد؛ بنابراین توصیه میکنیم که این مقاله را حتما بخوانید.
تکنیک ف.ش.م.ن چیست؟
تکنیک ف.ش.م.ن یک تکنیک اساسی است که باعث یادگیری در حین آزمون خواهد شد. این تکنیک در کنار حل نمونه سوالات امتحانی سالهای گذشته، تاثیر بسزایی در موفقیت دانشآموز در آزمون تستی خواهد داشت. در واقع این تکنیک ذهن دانشآموز را در مسیر تثبیت دانستهها و کاهش ضعفها قرار میدهد.
این تکنیک شامل 4 حرف ف.ش.م.ن است که دانشآموز باید در هنگام تستزنی سوالات امتحانی سالهای قبل، در کنار هر سوال بنویسد. نوشتن هر حرف از این 4 حرف در کنار سوال با توجه به نظر و احساس دانشآموز خواهد بود.
با استفاده از تکنیک ف.ش.م.ن سوالات طبقهبندی شده و دانشآموزان میتوانند به روشنی وضعیت خود را مشاهده کنند و تعیین کنند که در کدام مباحث تسلط بیشتری داشته و در کدام مباحث دچار ضعف هستند.
دانشآموز زمانی که پاسخ یک سوال را فراموش کرده است، باید در کنار سوال حرف «ف» را بنویسد. این به این معناست که او تمرینهای تشریحی و تستی را حل کرده ولی در زمان آزمون، پاسخ را فراموش کرده است.
زمانیکه دانشآموز در پاسخ یک سوال شک دارد، باید در کنار سوال از حرف «ش» استفاده کند. برای اینکه دانشآموز بتواند این سوالات را بهدرستی پاسخ دهد، باید از کتابها و منابع معتبر استفاده کرده و پاسخهای درست را در ذهن خود بسپارد تا در آزمون اصلی هیچ سوال شکداری نداشته باشد.
حرف «م» یعنی اینکه این سوال مهم است و باید برای سوالاتی از این قبیل زمان زیادی گذاشته شود. معمولا دانشآموزان با توجه به حرف معلمان و دبیران خود باید سوالات مهم را تشخیص دهند و همواره درصد بیشتری از وقت مطالعه خود را صرف این مباحث کنند تا بتوانند به این سوالات پاسخ صحیح دهند.
حرف «ن» برای نشان دادن ناقص بودن مطالعه دانشآموز در این مبحث است. زمانی که دانشآموز در پاسخ دادن به سوال خود را ناتوان میبیند، بهتر است که این سوال را با حرف «ن» نشاندار کند تا مطالعات خود را در این مبحث تکمیل کرده و خود را برای آزمون اصلی آماده کند. بهصورت خلاصه:
با استفاده از تکنیک ف.ش.م.ن سوالات طبقهبندی شده و دانشآموزان میتوانند به روشنی وضعیت خود را مشاهده کنند و تعیین کنند که در کدام مباحث تسلط بیشتری داشته و در کدام مباحث دچار ضعف هستند؛ بنابراین ذهن دانشآموز به سمت رفع نقایص رفته و از دوبارهکاری و هدر رفتن زمان پیشگیری میشود.
تماشای ویدیو: انواع تست آموزشی
تکنیک ف.ش.م.ن چه زمانی کاربرد دارد؟
همانطور که قبلا نیز به آن اشاره شد، تکنیک ف.ش.م.ن یک تکنیک برای یادگیری در حین آزمون است؛ بنابراین دانشآموزان باید از این تکنیک در تمامی مسیر مطالعه برای آزمون از روزهای آغازین تا روزهای باقیمانده به کنکور یا هر آزمون مهم دیگری، استفاده کنند.
روش کار به این صورت است که دانشآموز در هنگام مطالعه در منزل باید نمونه سوالات و شبیهسازها را تهیه کرده و از آنها استفاده کند. در حین پاسخدهی به نمونه سوالات، دانشآموز باید از تکنیک ف.ش.م.ن استفاده کند تا بتواند نقاط ضعف خود را به دقت شناسایی کرده و هر بار بیشتر از قبل، بر روی آزمون تسلط داشته باشد.
این تکنیک تاثیر بسیار زیادی در یادگیری، مدیریت زمان و موفقیت در کنکور یا هر آزمون تستی دیگری خواهد داشت؛ بنابراین استفاده از آن به همه داوطلبان آزمون تیزهوشان، آزمونهای علمی مختلف و مهمتر از همه برای شرکت در کنکور توصیه میشود.
بیشتر بخوانید: تکنیک زمانهای نقصانی در تستزنی
جمعبندی
یکی از مهمترین مهارتهایی که برای موفقیت در کنکور بسیار مهم است، مهارت تستزنی است. در کنار مهارت تستزنی، تکنیکهای مختلفی نیز وجود دارد که به یادگیری و تسلط بیشتر داوطلبان به مباحث کمک میکند.
یکی از این تکنیکها، تکنیک ف.ش.م.ن است. این تکنیک برای طبقهبندی میزان توانمندی دانشآموز استفاده شده و به او نقاط ضعف و قوت را نشان خواهد داد. بدین ترتیب دانشآموز برای رفع نقاط ضعف خود زمان بیشتری گذاشته و برای آزمون آماده میشود.
روش کار به این صورت است که در زمان پاسخدهی به نمونه سوالات سالهای قبل، دانشآموز باید در کنار هر سوال با توجه به احساسی که نسبت به سوال دارد، حرف مرتبط را قرار دهد؛ یعنی اگر سوالی مهم است از حرف «م»، پاسخ سوالی فراموش شده است، از حرف «ف» برای سوالات شکدار از حرف «ش» و برای سوالاتی که مطالعات دانشآموز در آن زمینه ناقص است از حرف «ن» استفاده شود.
اگر دوست دارید بیشتر درباره این تکنیک بدانید، سوالات خود را در زیر همین پست برای ما بنویسید.
بیشتر بخوانید: تکنیک دو خودکار در تستزنی
نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.
اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به 200 هزار نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟