سرزمین تیزهوش‌ها

مرجع آموزشی همۀ دانش‌آموزان باهوش سرزمینمان، ایران

معرفی انواع المپیاد دانش‌آموزی و شرایط شرکت در آن کد مطلب : 5547 | چاپ | لینک‌کوتاه | نظرات

معرفی انواع المپیاد دانش‌آموزی و شرایط شرکت در آن

شرایط شرکت در المپیادهای دانش‌آموزی، مراحل المپیادهای علمی، انواع المپیادها، مزایای شرکت در المپیادهای جهانی دغدغه افراد زیادی است که در این مقاله به بررسی آن می‌پردازیم.

. . . . . . . . . . . . .

المپیاد بستری بین‌المللی است که در آن دانش‌آموزان سرتاسر دنیا با وجود آموزش در سیستم آموزشی، فرهنگ و زبان‌های گوناگون به طور هم‌زمان به رقابت علمی می‌پردازند و استعداد و مهارت‌های خود را در رشته دلخواه خود محک زده و نقاط ضعف و قدرت خود را شناسایی می‌کنند. المپیاد از عرصه‌هایی است که سال‌هاست فعالیت خود را با وجود کشمکش‌های سیاسی و دسته‌بندی‌های موجود، فارغ از تفاوت‌های فرهنگی، اقتصادی و نژادی ادامه می‌دهد تا دانش‌آموزان مستعد در سرتاسر دنیا بتوانند در این رقابت سالم علمی امکان حضور داشته باشند.

المپیاد دانش‌آموزی برای اولین بار به شکل رشته مسابقات ریاضی در سطح مدارس دوره دبیرستان طراحی شد و به این ترتیب حدود چهل و چهار سال پیش اولین المپیاد ریاضی در کشور رومانی شکل گرفت. در پی نتایج و اثرات مثبتی که از این آزمون حاصل شد، رفته‌رفته المپیاد دیگر رشته‌های علوم پایه نیز ایجاد شد. شرکت کردن دانش‌آموزان در المپیاد رشته‌های مختلف، آن‌ها را با عمق بیشتری از دانش آشنا کرده و همچنین فضای رقابت علمی سالم و مفیدی را بین آن‌ها ایجاد می‌کند. از مزایای مهم شرکت در المپیاد بین‌المللی برای دانش‌آموزان، تقویت اعتماد به نفس و سخت‌کوشی برای رسیدن به اهداف است. زیرا موفقیت در این آزمون‌ها نیازمند خروج از منطقه امن خود و به چالش کشیدن مهارت‌ها است. شرکت در المپیاد نیازمند کسب آگاهی کامل درباره انواع مختلف آن، پروسه شرکت در آن و شرایط مورد نیاز برای امکان حضور در این مسابقات است. بنابراین در این مقاله به بررسی بیشتر انواع المپیاد دانش‌آموزی و شرایط و نحوه ثبت‌ نام المپیاد مدرسه می‌پردازیم تا بهتر بتوانید در فرآیند تصمیم‌گیری درباره رشته دلخواه خود عمل کنید.

 

 در کشور ما المپیادهای علمی دانش‌آموزی توسط باشگاه دانش‌پژوهان جوان و زیر نظر وزارت آموزش و پرورش در سطح ملی و بین‌المللی طی سه مرحله آزمون برگزار می‌شود و به برگزیدگان کشوری مدال‌های طلا، نقره و برنز اهدا می‌شود. مرحله چهارم این مسابقات مختص دانش‌آموزانی است که مدال طلا رشته خود را کسب کرده‌اند. در این مرحله اعضای تیم ملی المپیاد دانش‌آموزی ایران، جهت شرکت در المپیاد جهانی انتخاب می‌شوند.

 

المپیاد دانش‌آموزی چیست؟

المپیاد دانش‌آموزی ابزاری است برای رقابت دانش‌آموزان سرتاسر دنیا در یک سطح آموزشی. هدف از ایجاد المپیاد، پیشرفت تحصیلی بین دانش‌آموزان بوده است و برگزاری و شرکت در آن اقدامی در جهت توجه به سرمایه‌های علمی کشور تلقی می‌شود. فرآیند کسب مهارت‌ها و ایجاد آمادگی جهت شرکت در المپیاد می‌تواند باعث تقویت و عمق بخشیدن به آموخته‌های دانش‌آموزان شود. بهترین مدارس تهران همواره در تلاش هستند تا بستر مناسبی را برای دانش‌آموزان علاقه‌مند به شرکت در این رقابت‌ها فراهم آورند. در کشور ما این مسابقات علمی توسط باشگاه دانش‌پژوهان جوان و زیر نظر وزارت آموزش و پرورش در سطح ملی و بین‌المللی برگزار می‌شود. این المپیادها طی سه مرحله آزمون برگزار گردیده و به برگزیدگان کشوری مدال‌های طلا، نقره و برنز اهدا می‌شود. مرحله چهارم این مسابقات مختص دانش‌آموزانی است که مدال طلا رشته خود را کسب کرده‌اند. در این مرحله اعضای تیم ملی المپیاد دانش‌آموزی ایران، جهت شرکت در المپیاد جهانی انتخاب می‌شوند. در ادامه به شرح مختصر جزئیات این مسابقات در هر مرحله می‌پردازیم:

• مرحله اول: در اوایل سال تحصیلی، شرایط لازم برای شرکت در مرحله اول المپیاد دانش‌آموزی طی یکی بخش‌نامه به مدارس ارسال می‌شود. این مرحله در اواسط بهمن ماه هر سال تحصیلی برگزار می‌شود. این آزمون به صورت چندگزینه‌ای بوده و زمان آن بین 2 تا 5 ساعت متفاوت است. در اواخر اسفند ماه سال تحصیلی نتایج مرحله اول آزمون اعلام شده و در هر رشته بین 800 تا 1500 نفر به مرحله دوم راه پیدا می‌کنند.

• مرحله دوم: این مرحله بین دانش‌آموزان پذیرفته‌شده مرحله اول و در اوایل اردیبهشت ماه سال تحصیلی برگزار می‌‎شود. سوالات آزمون در این مرحله شامل سوالات تشریحی و چندگزینه‌ای است و مدت زمان آن بسته به رشته درسی بین 3 تا 4 ساعت می‌باشد. در مرحله دوم، حدود 40 نفر در هر رشته به مرحله سوم راه پیدا می‌کنند.

• مرحله سوم: این مرحله شامل چندین آزمون تئوری و عملی است که دانش‌آموزان پس از گذراندن یک دوره فشرده آموزشی 2 تا 3 ماهه توسط اساتید باشگاه دانش‌پژوهان جوان در آن‌ها شرکت می‌کنند. این مرحله طی تابستان و در مدت زمان 2 تا 3 ماه برگزار می‌شود. در این مرحله به 57 دانش‌آموز برتر مدال طلای کشوری اهدا می‌شود که در این میان به رشته ریاضی 13، فیزیک 10، نجوم 10، کامپیوتر 8، شیمی 8 و زیست‌شناسی نیز 8 مدال طلا اختصاص دارد. همچنین بقیه دانش‌پژوهان نیز مدال نقره یا برنز دریافت می‌کنند.

• مرحله چهارم: در مرحله پایانی که طی 6 ماه برگزار می‌شود، دانش‌پژوهان برگزیده که مدال طلا دریافت کرده باشند، در باشگاه دانش‌پژوهان جوان آموزش می‌بینند و در نهایت تیمی از آن‌ها در قالب رشته‌های مختلف تیم ملی جمهوری اسلامی ایران به کشور برگزارکننده المپیاد جهانی اعزام می‌شوند.

 

المپیادهای علمی دانش آموزی

 

انواع المپیادهای دانش‌آموزی

المپیادهای دانش‌آموزی در 12 شاخه علمی برگزار می‌شود. هرکدام از شاخه‌های المپیاد دانش‌آموزی علاوه بر شرایط عمومی که برای تمامی رشته‌ها یکسان و ثابت است، دارای شرایط اختصاصی نیز هست. به سبب پشتکار و مطالعه فراوانی که برای موفقیت در آزمون‌های المپیاد نیاز است، بهتر است انتخاب از بین شاخه‎های مختلف آن از روی علاقه و استعداد دانش‌آموز انجام شود. در ادامه به معرفی انواع المپیاد دانش‌آموزی می‌پردازیم.

• المپیاد فیزیک: این آزمون برای اولین بار در شهر ورشو کشور لهستان برگزار شد و از آن پس هر سال در یک کشور برگزار می‌شود. این مسابقه شامل آزمون‌های نظری و آزمایشگاهی فشرده است. این آزمون مختص دانش‌آموزان پایه یازدهم است. اما دانش‌آموزان پایه دهم نیز می‌توانند به صورت آزمایشی در مرحله اول آن شرکت کنند. کسب حداقل نمره 17 از شرایط شرکت در المپیاد فیزیک است.

• المپیاد شیمی: این المپیاد که پس از ریاضی دومین المپیاد پرسابقه است، به صورت دو آزمون تئوری و عملی در یکی از کشورهای میزبان برگزار می‌شود. المپیاد شیمی نیز مانند المپیاد فیزیک مختص دانش‌آموزان پایه یازدهم بوده و شرط شرکت در آن کسب حداقل نمره 17 در درس شیمی است.

• المپیاد کامپیوتر: این المپیاد هر سال بین دانش‌آموزان سال دهم و یازدهم برگزار می‌شود. در واقع این المپیاد یک مسابقه برنامه‌نویسی رقابتی است و از نظر تعداد کشورهای شرکت‌کننده در آن، پس از ریاضی در جایگاه دوم قرار دارد. هر کشور شرکت‌کننده در این مسابقه می‌تواند تنها چهار شرکت‌کننده داشته باشد. این مسابقه طی مدت دو روز و در دو بخش برنامه‌نویسی و حل مسئله الگوریتمی برگزار می‌شود.

 

بیشتر بدانید: المپیاد کامپیوتر چیست؟

 

• المپیاد ریاضی: المپیاد در این رشته طی دو روز متوالی و با آزمونی 270 دقیقه‌ای و متشکل از سه مسئله چالشی در هر کدام و به صورت انفرادی برگزار می‌شود. دانش‌آموزان پایه دهم و یازدهمی که دارای حداقل نمره 16 در درس ریاضی باشند، می‌توانند در این مسابقات شرکت کنند. البته شرکت دانش‌آموزان پایه دهم در مرحله دوم مسابقات به صورت آزمایشی خواهد بود.

• المپیاد زیست‌شناسی: المپیاد جهانی زیست‌شناسی مختص دانش‌آموزان دبیرستانی پایه دهم و یازدهم است. هر کشور شرکت‌کننده می‌تواند چهار نفر از کسانی که بالاترین امتیاز را در مسابقات کشوری به دست آورده‌اند، اعزام کند. این المپیاد از سال 77 در ایران شکل رسمی به خود گرفت و عضو المپیاد جهانی زیست‎شناسی شد.

• المپیاد سلول‌های بنیادین و پزشکی بازساختی: این مسابقه در سه مرحله به صورت متمرکز برگزار می‌شود. کشور ایران بنیان‌گذار این المپیاد است که مرحله اول آن در سال 1394 به صورت آزمایشی برگزار شد. دانش‌آموزان پایه دهم و یازدهم متوسط دوم فارغ از رشته تحصیلی با توجه به علاقه خود می‌توانند در این المپیاد شرکت کنند. هدف از تشکیل این المپیاد نوظهور آشنایی دانش‌آموزان با علوم و دانش جدید در زمینه سلول‌های بنیادی و پزشکی است. البته این المپیاد هنوز سطح جهانی نداشته و ایران در تلاش است تا دبیرخانه دائمی سلول‌های بنیادی در ایران باشد.

• المپیاد علوم و فناوری نانو: تمامی دوره‌های آموزشی از پایه نهم تا دوازدهم می‌توانند در این مسابقات شرکت کنند. این المپیاد تاکنون 11 دوره برگزار شده و امسال نیز دوره دوازدهم این المپیاد در سه دوره شامل دو مرحله کتبی و یک مرحه عملی برگزار شد. ستاد ویژه توسعه فناوری نانو از سال 1387 فعالیت‌های آموزشی خود را در بستر باشگاه دانش‌آموزی نانو آغاز کرد. ثبت نام این المپیاد بر خلاف دیگر شاخه‌ها از طریق سایت ثبت نام آزمون المپیاد علوم و فناوری نانو انجام می‌شود.

• المپیاد نجوم و اخترفیزیک: پایه علم نجوم با رشته‌هایی مانند فیزیک، شیمی، مکانیک و کیهان‌شناسی ارتباط تنگاتنگ دارد. این آزمون طی سه مرحله انجام شده و در آن علاوه بر رصد نجوم، توانایی حل مسئله دانش‌آموز نیز مورد سنجش قرار می‌گیرد. سومین دوره این المپیاد در سال 2009 در کشور ایران برگزار شد. هر کشور می‌تواند با تیمی حداکثر پنج نفره به همراه دو لیدر در سطح جهانی این المپیاد شرکت کند. این آزمون که حدود ده روز به طول می‌انجامد، شامل آزمون نظری، تحلیل داده و رصد است.

  •  المپیاد ادبی
  •  المپیاد علوم زمین
  •  المپیاد جغرافیا
  •  المپیاد اقتصاد و مدیریت
  •  المپیاد تفکر و کار آفرینی
المپیادهای جهانی دانش آموزی

 

شرایط شرکت در المپیاد دانش‌آموزی پایه‌های مختلف

دانش‌آموزان تمامی مدارس دولتی، نمونه دولتی، غیرانتفاعی و تیزهوشان دوره دوم متوسطه در پایه دهم و یازدهم می‌توانند پس از آن‌که از میان شاخه‌های مختلف المپیاد، رشته مورد نظر خود را انتخاب کردند، در ابتدای آذر ماه هر سال تحصیلی اقدام به ثبت‌نام کنند تا بتواند در بهمن‌ماه مرحله اول آزمون را پشت سر بگذارند. شرایط کلی المپیاد دانش‌آموزی در تمامی شاخه‌ها به صورت زیر است:

  •  دانش‌آموز می‌بایست مشغول به تحصیل در یکی از پایه‌‌های دهم و یازدهم باشد.
  •  در دوره متوسطه وقفه‌ای میان تحصیل آن‌ها رخ نداده باشد یا ترک تحصیل نکرده باشند.
  •  شرکت در المپیاد تمامی رشته‌ها برای دانش‌آموزان پایه یازدهم میسر است اما شرکت دانش‌آموزان پایه دهم در هر رشته شرایط متفاوتی دارد.
  •  دانش‌آموزان در صورت دارا بودن شرایط لازم می‌توانند در بیش از یک رشته المپیاد شرکت کنند.

در ادامه شرایط شرکت در هر رشته خاص المپیاد را ذکر می‌کنیم تا با آگاهی و شناخت بیشتری تصمیم بگیرید.

شرایط شرکت در المپیاد نانو: از میان دانش‌آموزان پایه نهم تا دوازدهم، تنها دارندگان تابعیت ایرانی مجاز به شرکت در این المپیاد هستند.

شرایط شرکت در المپیاد ریاضی: دانش‌آموز باید در درس ریاضی نمره بالای 16 کسب کند. بر اساس بالاترین امتیازات به‌‌دست‌آمده از آزمون مرحله اول 600 نفر از هر دو پایه به مرحله دوم راه پیدا می‌کنند. اما شرکت دانش‌آموزان دهم در مرحله دوم به صورت آزمایشی خواهد بود.

شرایط شرکت در المپیاد ادبی، فیزیک و شیمی: دانش‌آموزان دهم در مرحله اول این المپیادها حضور آزمایشی خواهند داشت و به دوره آموزشی تابستان راه نخواهند یافت. شرکت‌کنندگان در این رشته‌ها باید در درس مورد نظر نمره بالای 17 را کسب کرده باشند و از تمامی رشته‌ها مجاز به ثبت نام هستند.

شرایط شرکت در المپیاد جغرافیا: تنها دانش‌آموزانی که در رشته انسانی تحصیل کنند، می‌توانند در این المپیاد شرکت کنند. میانگین نمره درس زبان انگلیسی متقاضیان این رشته در دوره‌های اول متوسطه و پایه‌های دهم و یازدهم باید بیش‌تر از 17 باشد.

شرایط شرکت در المپیاد علوم زمین: شرکت در این المپیاد برای دانش‌آموزان رشته ریاضی فیزیک و تجربی ممکن است.

باقی رشته‌های المپیادی شرایط خاصی نداشته و شرکت در آن‌ها برای تمامی رشته‌ها مجاز است. هزینه ثبت نام نیز حداکثر تا زمان دریافت کارت ورود به جلسه اعلام شده و توسط درگاه الکترونیکی سامانه ثبت نام دریافت خواهد شد.

 

بیشتر بدانید: معرفی آزمون‌های دانش‌آموزی

 

ثبت نام در المپیاد دانش‌آموزی و دفترچه آن

آذرماه هر سال تحصیلی زمان ثبت نام همه شاخه‌های مختلف المپیاد است. آن دسته از دانش‌آموزان پایه دهم و یازدهم که واجد شرایط ذکر شده در بخش قبل باشند، می‌توانند در این زمان اقدام به ثبت نام کنند. سایت ثبت نام المپیاد دانش‌آموزی به آدرس oly.medu.ir، راهنمای مناسبی است تا برای مطالعه اطلاعات بیشتر درباره ثبت نام آزمون به آن مراجعه کنید. از طریق این سایت می‌توانید دفترچه راهنمای ثبت نام المپیاد دانش‌آموزی را دریافت کنید. در این دفترچه اطلاعات مهمی مانند زمان ثبت نام و برگزاری آزمون، شرایط و ضوابط عمومی و اختصاصی هر رشته، زمان اعلام نتایج و اعتراض به نتایج، ذکر می‌شود و به محض شروع ثبت نام المپیاد دانش‌آموزی در این سایت قرار می‌گیرد. موارد مورد نیاز برای ثبت نام اینترنتی در المپیاد دانش‌آموزی شامل مبلغ ثبت نام و یک فایل عکس با زمینه سفید و مربوط به سال جاری با ابعاد 300*400 یا 300*200 است.

 

 زمان برگزاری المپیادهای دانش آموزی

 

مزایای شرکت در المپیاد مدرسه

شرکت و کسب موفقیت در هر یک از رشته‌های المپیاد دانش‌آموزی دارای مزایایی است که می‌تواند باعث ترغیب هر چه بیشتر دانش‌آموزان به رقابت علمی شوند. این مزایا شامل کسب امتیازات و تسهیلاتی برای ورود به دانشگاه و رشته‌های خاصی است. از دیگر مزایای موفقیت در المپیاد دانش‌آموزی، عضویت بنیاد ملی نخبگان کشوری است. اعضای این بنیاد می‌توانند از مزایایی مانند وام‌های خرید مسکن، جذب و استخدام در دستگاه‌های دولتی، کسری خدمت وظیفه سربازی و حمایت جهت پذیرش به عنوان هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی مختلف بهره‌مند شوند.

کسب مدال در رشته‌های ادبی، فیزیک، شیمی، ریاضی، زیست‌شناسی، کامپیوتر، نجوم و اخترفیزیک باعث معافیت کنکور خواهد شد. دارندگان مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی، کامپیوتر و فیزیک می‌توانند علاوه بر رشته‌های گروه ریاضی فیزیک، به ادامه تحصیل در رشته‌های گروه پزشکی نیز بپردازند. نفرات برتر المپیاد سلول‌های بنیادی و پزشی بازساختی در صورت پذیرش در کنکور سراسری در رشته‌های مربوط با این شاخه، از کمک هزینه‌های تحقیقاتی در این راستا بهره‌مند می‌شوند. دانش‌آموزان پایه دهم که به صورت آزمایشی در المپیاد کامپیوتر شرکت کرده و موفق به کسب مدال شده باشند، می‌توانند در پایه بعدی بدون شرکت در آزمون‌های مرحله اول و دوم به صورت مستقیم در اردوهای آموزشی تابستانی شرکت کنند.

 

جمع‌بندی

با توجه به مطالب عنوان شده می‌بینیم که با وجود این که هدف اولیه از تشکیل المپیادهای دانش‌آموزی تنها پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان و محک زدن آموخته‌ها و عمق بخشیدن به آموخته‌ها بوده است، اما در کنار حصول این نتایج، مزایای دیگری نیز برای دانش‌آموز حاصل می‌شوند. کارشناسان توصیه می‌کنند که هدف از شرکت در المپیاد رسیدن به مزایای آن نباشد؛ بلکه با علاقه و با توجه به استعدادهای دانش‌آموز تصمیم‌گیری شود تا پیامدهای بعدی متوجه او نشود. با مطالعه بخش‌های مختلف این مقاله می‌توانید به تصمیم جامع و صحیحی برای ثبت نام در آزمون المپیاد رشته دلخواه خود انجام دهید. شما تجربه شرکت در کدام المپیادها را داشته‌اید یا در آینده خواهید داشت؟ در قسمت کامنت تجربه‌های خود را با ما در میان بگذارید.

 

دانلود نمونه سوالات المپیادهای علمی و آموزشی

 



تبلیغات:



نظرات شما

 نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.

عدد 1563 را در این کادر وارد کنید:

   خانم زهرا برغمدی
سلام وقت بخیر. لطفا درمورد المپیادهای دانش آموزی دوره دوم دبستان (پایه های چهارم تا ششم) اطلاعاتی بدهید


   خانم ربکا
سلام من دانش آموزا کلاس دهم هستم در مرحله اول سلول های بنیادی پذیرفته شدم میخواستم ببینم برای مرحله دوم اگه پذیرفته شدم میتونم به مرحله تابستان راه پیدا کنم؟


   خانم بهار
سلام ، وقتتون بخیر، داشن آموزان رشته ی علوم انسانی میتونن در المپیاد ریاضی شرکت کنن؟ المپیاد ریاضی شامل چه مباحثی هست ؟ و اگر انسانی ها میتونن در المپیاد ریاضی شرکت کنن چه مطالعاتی باید داشته باشن؟


   خانم
یه سوال الپیماد فقط برای دهم. یازدهم هست یا برای بچه های متوسط اول هم انجام میشه


   خانم خانم خدیجه کورش فرد
سلام و عرض ادب و احترام خدمت شما
پسر بنده پایه ششم هستند و میخواهم در مورد المپیاد های که برای این پایه مناسب است اطلاعات کسب کنم .
المپیاد نجوم را چگونه میتوان پیگیری کرد که دانش آموز بتواند در آن شرکت کند ؟
در کل المپیادهایی که در کشور و جهان برگزار می شود را در چه سایت و کانالی میتوان پیگیری کرد؟


   خانم حسینی
سلام ببخشید برای پایه نهم هیچ المپیادی هست؟


   خانم سوگند آفتاب
آیا کسانی که سال دوازدهم هستند می توانند شرکت کنند؟


   خانم
سلام
ببخشید میخواستم بدونم آیا اونایی ک تو سال دوازدهم انسانی در حال تحصیل هستن
چ رشته هایی رو برای المپیاد میتونن انتخاب کنن
میشه لطفا راهنمایی کنید


   خانم بازدیدکننده سایت
سلام قصد شرکت در المپیاد ریاضی و کامپیوتر و دارم پایه دهم هستم
برای المپیاد ریاضی چه کتاب هایی رو باید بخونم ؟
همجنین برای کامپیوتر چه کتابایی باید بخونم؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، منابع متعددی برای المپیاد ریاضی وجود دارد. مواد آزمون المپیاد ریاضی شامل تمام کتاب های درسی با عناوین زیر می باشد:
ریاضی - هندسه- آمار و احتمال- حسابان پایه های دهم و یازدهم (ریاضی فیزیک)
لازم به ذکر است نوع سوالات آزمون المپیاد ریاضی در مرحله اول به صورت تستی و کوتاه پاسخ و در مرحله دوم به شکل تستی، تشریحی، عملی و کوتاه پاسخ می باشد.
روند المپیاد کامپیوتر به گونه ای است که مباحث مورد هدف در آزمون های نخست آن به شیوه ساده و پر کاربرد شمارش و در ادامه به دانش ریاضیات مانند جبر و احتمال و ریاضیات گسسته اشاره دارد؛ اما در مراحل بالاتر به دانش برنامه نویسی و تخصص در رایانه ها پرداخته می شود و شما لازم دارید که در این زمینه ها دانش کافی را داشته باشید.


   آقای علی یوسفی
فرزندم پایه یازدهم ریاضی فیزیک تزهوشان درس می خواند و برای المپید اقتصاد و همچنین تفکر نمرات دور دوم را کسب نموده و برای اقتصاد جهت شرکت در دوره مرحله سوم اعلام آمادگی نموده . جای بس تاسف است که بجز چند رشته مثل ریاضی ، کامپیوتر ، وفیزیک و... با کسب مدال طلا از امتحان ورودی کنکور معاف می شوند اما برای اقتصاد که اهمیت آن برای جامعه مهم است چنین معافیتی در نظر نمی گیرند


   خانم مژگان میرزایی
سلام وقت بخیر
ببخشید اگه دانش آموز سمپاد پایه دهم رشته تجربی باشه میتونه توی المپیاد نجوم و اختر فیزیک شرکت کنه؟ ممنون میشم راهنماییم کنید من خیلی نیاز دارم که بدونم

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، دانش آموزان برای ثبت نام در المپیاد عملی باید در پایه دهم و یازدهم دوره متوسطه مشغول به تحصیل باشند. دانش آموز نباید هیچگونه وقفه تحصیلی و یا ترک تحصیل در دوره متوسطه داشته باشد.


   خانم بازدیدکننده سایت
سلام من سال تحصیلی بعد پایه دوازدهم هستم میتونم تو المپیاد شرکت کنم دقیقا تو کدوم المپیاد میتونم شرکت کنم

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرایط عمومی ثبت نام و شرکت در آزمون المپیادهای علمی دانش آموزی: دانش آموزان برای ثبت نام باید در پایه دهم و یازدهم دوره متوسطه مشغول به تحصیل باشند. دانش آموز نباید هیچگونه وقفه تحصیلی و یا ترک تحصیل در دوره متوسطه داشته باشد.


   خانم نیایش محمدی
سلام من پایه هشتم هستم، منم میتونم المپیاد شرکت کنم؟ بعد اگه میشه المپیاد چه رشته هایی هست؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، دانش آموزان برای ثبت نام باید در پایه دهم و یازدهم دوره متوسطه مشغول به تحصیل باشند.


   خانم بازدیدکننده سات
من ١٣سالمه ميتونم در ازمون المپياد شركت كنم ؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، دانش آموزان برای ثبت نام باید در پایه دهم و یازدهم دوره متوسطه مشغول به تحصیل باشند.


   خانم بازدیدکننده سایت
سلام ایا برای دانش آموزان غیر سمپادی هم امکان شرکت در المپیاد هست؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، بله


   خانم بازدیدکننده سایت
از چند سالگی میشه برای المپیاد ثبت نام کرد؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، افراد شرکت کننده در المپیاد دانش اموزان متوسطه دوره دوم هستند.


   خانم ایدا
سلام من امسال به کلاس هفتم میرم می خواستم بدونم برای المپیاد زیست بهتره اول چه کتابی رو بخونم

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، در مرحله اول مباحث موجود در کتاب های زیست شناسی، فیزیک و شیمی دبیرستان باید مورد مطالعه قرار گیرند.


   خانم نیایش
ایا المپیاد برای دوره های ابتدایی ام هست؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، خیر


   آقای علی
سلام پایه یازدهم تجربی هستم قصد شرکت در المپیاد زیست شناسی رو دارم باید چیکار کنم ؟ الان ۷ اسفند ۱۴۰۰ هست و سال بعد دوازدهم هستم میتونم اون موقع شرکت کنم ؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرکت کنندگان باید در یکی از پایه های دهم یا یازدهم مشغول به تحصیل باشند.


   خانم بازدید کننده سایت
سلام
آیا برای بزرگسالان فارغ التحصیل از دانشگاه امکان شرکت در المپیاد های کشوری وجود دارد ممنون میشم اگه جواب بدین

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرایط شرکت در المپیاد های علمی دانشجویی بین شرح می باشد:
متقاضیان شرکت در المپیاد باید حداقل ۷۰ واحد درسی را گذرانده باشند.
زمان برگزاری المپیاد علمی دانشجویی متمرکز مواد امتحانی رشته های المپیاد همانند مواد امتحانی آزمون کارشناسی ارشد است.
متقاضیان با توجه به بالاترین نمره علمی و بدون احتساب معدل انتخاب می شوند.
متقاضیان شرکت در المپیاد متمرکز و غیرمتمرکز باید در زمان شرکت در آزمون المپیاد (در نیمه دوم سال تحصیلی) دانشجو باشند.
فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی نمی توانند در المپیاد علمی دانشجویی کشور شرکت کنند.


   خانم بازدید کننده سایت
سلام وقت بخیر
آیا ثاثیر قبولی در المپیاد برای کنکور بر اساس رشته انتخاب شده یا اینکه مدال آوردن در هر رشته ی انتخابی در المپیاد به یک
صورت برای ثاثیر کنکور بهرمند می شوند

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، یکی از مزایای کسب مدال طلا در المپیاد علمی ورود به دانشگاه بدون کنکور، در هر رشته دلخواه و در هر شهر دلخواه می باشد.


   خانم بازدید کننده سایت
سلام.ببخشید من پایه هفتم هستم.وارد سایتی که گفته بودید شدم اما نتونستم جواب سوالم رو پیدا کنم.من هم می تونم توی المپیاد ریاضی یا علوم شرکت کنم/؟اخه ازمون ریاضی19اذره و من برای ثبت نام که وارد شدم خطا داد

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، برای اطلاعات بیشتر به دستور العمل ابلاغی مراجعه کنید.
لینک : https://tizland.ir/show/?id=11017


   خانم بازدید کننده سایت
سلام نهم ها هم میتونن تو المپیاد شرکت کنن؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید.
لینک : https://tizland.ir/show/?id=5547


   آقای بازدید کننده سایت
سلام میشه در المپیاد ریاضی و زیست با هم شرکت؟ و اینکه در پایه دهم هم میشه مدال گرفت یا به طور ازمایشی؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، شرایط شرکت در آزمون برای دانش‌آموزان پایه‌دهمی در هر المپیاد متفاوت است.


   خانم رها نوروزی
ببخشید با شرکت در المپیاد میشه برای تحصیل در کشور های دیگر بورسیه گرفت؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، تمامی دارندگان مدال نخبه حساب می‌شوند و از مزایای بنیاد نخبگان بهره می‌برند. البته مزیای آن‌ها بسته به مدال تفاوت دارد. تمامی آن‌ها می‌توانند همچون دیگر نخبگان از طرح بنیاد نخبگان برای خدمت سربازی استفاده کنند. دارندگان مدال طلا از کنکور سراسری معاف هستند. مدال‌های نقره و برنز هم 15 درصد سهمیه در کنکور سراسری دارد (برای گروه های پزشکی 10 درصد) . (تسهیلات ورود به دانشگاه ممکن است هرسال تغییراتی داشته باشد.)
به نفرات برگزیده در هر رشته که در سطح کشور در زمینه‌های درسی خود، مقام اول را کسب کنند، امتیازاتی همچون استخدام در یکی از دستگاه‌های دولتی استان و امکان استفاده از بورسیه تحصیلی داده می‌گردد که همگی زیر نظر آموزش و پرورش می‌باشد.


   خانم مریم دائمی
اگر در مدارس تیزهوشان یا نمونه نباشیم امکان ثبت نام در المپیاد را داریم؟
و اینکه اگر مدال طلا بگیریم می‌توانیم از کشور های دیگه بورسیه بگیریم؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، دانش آموزان برای ثبت نام باید در پایه دهم و یازدهم دوره متوسطه مشغول به تحصیل باشند . دانش آموز نباید هیچگونه وقفه تحصیلی و یا ترک تحصیل در دوره متوسطه داشته باشد


   خانم بازدید کننده سایت
با سلام ببخشید من رشته تحصیلیم انسانی هست آیا میتوانم در المپیاد ریاضی در پایه یازدهم شرکت کنم؟ و یه مورد هم اینکه آیا امکانش هست در پایه یازدهم همزمان در دو المپیاد ریاضی و ادبی شرکت کنیم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، دانش آموزان پایه دهم و یازدهم تمامی رشته ها می توانند در المپیاد ریاضی شرکت نمایند.


   خانم بازدیدکننده سایت
سلام من امسال نهم میرم خواستم بدونم اگه بخواهم دهم در المپیاد رشته ادبی برم کدام منابع بخونم. و اصلا المپیاد برای چه کسایی هست سطح درسی شان باید چگونه باشه

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید.
لینک : https://tizland.ir/show/?id=5553


   خانم ثنا جلیلی
سلام وقت بخیر
میخواستم بدونم فقط از طریق مدارس شناخته شده و با سطح درسی بالا مثل فرزانگان ها علامه ها سلام و... توی المپیادا شرکت کرد ؟ یا از مدارس دولتی یا غیر دولتی های دیگه هم امکان شرکت وجود داره؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، دانش آموزان در صورت دارا بودن شرایط عمومی و اختصاصی مندرج در بخشنامه‌ پس از ثبت نام آزمون المپیاد علمی دانش آموزی ، مجاز به شرکت در آزمون می باشند.


   خانم فائزه
کسانی که دانش اموز و دانشجو نیستن میتونن تو المپیادها شرکت کنن؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، خیر


   خانم سارینا
سلام ببخشید اگه یه کلاس نهمی خیلی در زمینه نجوم استعداد داشته باشه یعنی بتونه با بقیه رقابت کنه، باز هم نمیتونه به مرحله سوم بره؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز میتونید از سایت میم کمک بگیری
https://mim.education/


   خانم نگار
ببخشید دانش اموزان پایه هفتم هم میتونن در المپیاد امسال شرکت کنند؟

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز میتونید از سایت میم کمک بگیری
https://mim.education/


   آقای امیر
المپیاد یه ماراتون حرفه ای که تمام کشور ها قبولش دارند. نمیشه بگی می رم منبع این 3 تا رو بگیرم و بخونم.
باید یکی رو انتخاب کنی و حرفه ای روش وقت بزاری. حتی بیشتر از کنکور باید تلاش کرد.
شما هم که گفتی ریاضی فیزیک یا کامپیوتر، باید بگم شما برای مر حله 3 کامپیوتر به برنامه نویسی احتیاج داری بعدشم تو المپیاد رتبه مهم نیست بلکه رنگ مدال مهمه.
بهترین مدارس المپیتد هم تو تهرانن و کلا 3 تا هستن: علامه طباطبایی(واحد ادونس)، علامه حلی 1، انرژی اتمی.


   آقای علی
سلام من امسال به کلاس نهم میرم و سال بعد به دهم.برای شرکت و رتبه آوردن در المپیاد های ریاضی ، فیزیک و کامپیوتر چه منابعی رو باید خوند ؟چون از کلاس دهم میخوام هرکدوم از این سه تا که شد رو بخونم فقط نمیدونم چجوری و از چه منبعی باید بخونم.لطفا راهنمایی کنید.

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز
برای پاسخ به سوال شما از طرف مشاور تیزلند عضو کانال تلگرامی ما به نشانی
@ERnohom شوید .




تبلیغات:
همین حالا در سرزمین تیزهوش ها عضو شوید!
چرا باید در سایت عضو شویم؟عضویت چه مزایایی دارد؟!

اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟


همین حالا عضو شوید! قبلاً عضو بوده‌اید؟ وارد شوید!

تبلیغات

برندینگ مدارس(3)
موسسه علامه حلی
ماه مهر
مجتمع آموزشی موعود
آینو
داناپلاس
راهنمای تیزهوشان نهم
راهنمای تیزهوشان ششم