سرزمین تیزهوش‌ها

مرجع آموزشی همۀ دانش‌آموزان باهوش سرزمینمان، ایران

نمونه سؤالات آزمون جهشی کد مطلب : 12667 | چاپ | لینک‌کوتاه | نظرات

نمونه سؤالات آزمون جهشی

یکی از مواردی که خیلی از والدین و دانش‌آموزان متقاضی آزمون جهشی سرچ می‌کنند، نحوه دریافت نمونه سوالات آزمون جهشی چه برای مرحله تست هوش، چه برای آزمون پایۀ بالاتر جهشی است؛ در این مطلب به توضیحات مربوط به منابع آزمون جهشی می‌پردازیم.

. . . . . . . . . . . . .

جهش تحصیلی از سال‌ها پیش به عنوان یک مسیر میانبر در فرایند نسبتاً طولانی‌مدت تحصیلات عمومی در نظام آموزش‌وپرورش ایران شناخته شده است و همواره دانش‌آموزان جهشی، با مقاصد مختلف دشواری‌های پشت سر گذراندن فشردۀ یک پایۀ تحصیلی را در مدتی کوتاه به بهای یک سال زودتر فارغ شدن از تحصیل، بر خود هموار کرده‌اند. بر اساس تعریف دانشنامه هوش، استعداد و خلاقیت، جهش تحصیلی نوعی رویکرد آموزشی یا مداخله آموزشی است که بر اساس آن دانش‌آموزان باهوش و سرآمد می‌توانند دوره‌ها و برنامه‌های درسی و آموزشی را در مدت‌زمان کوتاه‌تر و با سرعتی بیشتر از معمول و در سنین پایین‌تر طی کنند. طبق آمار اعلام‌شده از سوی سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور سالانه بیش از پنج درصد از دانش‌آموزان مقطع دبستان متقاضی جهش تحصیلی هستند. نگاهی اجمالی به آمار دانش‌آموزان جهشی نشان می‌دهد که تعداد این دانش‌آموزان رو به افزایش است و هر ساله بر تعداد والدینی که متقاضی جهش تحصیلی برای فرزندانشان هستند، افزوده می‌شود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مقاله مروری جامع دربارۀ نحوه ارائه نمونه سوالات آزمون جهشی داشته باشیم. با ما همراه باشید.

 

آزمون جهش تحصیلی در مرحله اول، شامل سؤال‌های هوش است. نمونه سوالات هوش آزمون جهشی نیز به گروه‌های هوش ریاضی، هوش فضایی، هوش تصویری و غیره تقسیم‌بندی می‌شوند.

 

مراحل ثبت‌نام و قبولی در آزمون جهشی

فرایند کلی جهشی خواندن در یک مقطع به این صورت است که بعد از اینکه دانش‌آموز واجد شرایط شناخته شد، درخواست کتبی به مدرسه داده می‌شود و پس از طی مراحل اداری، دانش‌آموز در آزمون شرکت می‌کند. حال به صورت مختصر به بررسی جزئیات هر کدام از این مراحل می‌پردازیم. برای مطالعه بیشتر می‌توانید مقالۀ شرایط و ضوابط ثبت‌نام در آزمون جهشی را مطالعه کنید.

قدم صفر برای وارد شدن در مسیر شرکت در آزمون جهشی، شناسایی دانش‌آموزان واجد شرایط است. هر دانش‌آموزی نمی‌تواند از این امکان استفاده کند. دانش‌آموزی که قرار است یک مقطع را به صورت جهشی بخواند، باید از توانایی‌های لازم برخوردار باشد و  آموزش‌وپرورش منطقه نیز وضعیت علمی دانش‌آموز را برای جهشی درس خواندن تأیید کند. محیط خانه اولین جایی است که می‌تواند به تشخیص دانش‌آموزان مستعد كمک كند. در واقع پدر و مادر اولین کسانی هستند که می‌توانند از سرآمد بودن یا نبودن کودک آگاه شوند؛ والدین شاهد فرایند درس خواندن فرزندشان هستند و با دقت نظر كافی می‌توانند به توانایی و هوش گذراندن جهشی پایه‌های تحصیلی فرزندشان پی ببرند. یکی از مهارت‌های مهم دانش‌آموزان مستعد، توانایی خواندن است. درک مطلب خواندن نقش مهمی را در تحول حوزۀ تحصیل بازی می‌کند؛ مهارت خواندن در دانش‌آموزان جهشی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به طوری که در کودکان جهشی آنچه در اکثر مواقع می‌تواند نمایانگر سرآمد بودن آن‌ها باشد، توانایی زودهنگام آنان در خواندن است. پژوهش‌های بسیاری گزارش کرده‌اند که کودکان جهشی از سنین پایین توانسته‌اند بخوانند. لذا به نظر می‌رسد خواندن، می‌تواند طلیعه تجلی دیگر توانمندی‌های این کودکان باشد. یکی دیگر از راه‌های تشخیص توانایی دانش‌آموزان، سنجش تحصیلی پیش از مقطع اول دبستان است. کارشناسان خبره توانایی دانش‌آموزان را ارزیابی می‌کنند و با ارائه نقطه نظرات در برگه‌های مخصوص، به شناسایی دانش‌آموزان کمک می‌کنند. از آنجایی که جهش از مقطع پیش‌دبستانی به پایه دوم، وجود ندارد و همۀ دانش‌آموزان ملزم به تحصیل در پایه اول هستند، معلمان پایه اول نیز نقش مهمی در شناسایی سرآمد بودن یا نبودن دانش‌آموزان دارند.

  تست هوش جهش تحصیلی

 

بعد از شناسایی اولیه، نوبت به ارائه درخواست به مدیر مدرسه می‌رسد. والدین در زمان مشخص که معمولاً بعد از دریافت مقطع فعلی دانش‌آموز است، درخواست کتبی خود را به مدیر مدرسه تحویل می‌دهند. مدیر مدارس شرایط اولیه را بررسی می‌کنند و پس از بررسی درخواست در شورا، اطلاعات فردی و خانوادگی دانش‌آموز را در سامانه سناد ثبت می‌کند. با تکمیل کاربرگه‌ای مربوطه پیش‌ثبت‌نام را انجام می‌دهد. سپس مدارک توسط اداره آموزش‌وپرورش استان بررسی شده و در صورت حائز شرایط بودن دانش‌آموز، هزینه مربوطه پرداخت شده و نوبت انجام تست هوش برای کودک در پایگاه‌های تخصصی سنجش تعیین می‌شود. نتایـج حاصل از ارزیابی ذهنی برای مـدیر مدرسه از طریق سامانه ارسال می‌شود و دانش‌آموز برای شرکت در آزمون جهشی معرفی می‌شود و اگر موفق به کسب امتیاز لازم شد، برای تحصیل در پایه بالاتر اقدام کند.

 

نمونه سؤالات تست هوش جهشی 1403

 همان‌طور که گفتیم، آزمون جهش تحصیلی در مرحله اول، شامل سؤال‌های هوش است. نمونه سوالات هوش آزمون جهشی نیز به گروه‌های هوش ریاضی، هوش فضایی، هوش تصویری و غیره تقسیم‌بندی می‌شوند. هر وقت سخن از آزمون باشد، اولین سؤالی که پیش می‌آید این است که آیا نمونه سؤالی برای آمادگی بیشتر در این آزمون وجود دارد یا خیر؟ این سؤال برای داوطلبان شرکت در آزمون جهشی و والدین آن‌ها نیز ایجاد می‌شود. قاعدتاً آشنایی با تیپ کلی سؤالات هوش می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد و دانش‌آموز را در جریان قرار دهد.

 

بیشتر بخوانید: معرفی انواع تست هوش برای کودکان و نوجوانان در سنین مختلف

 

تست‌های هوش مختلفی مانند تست هوش ریون وجود دارند که مطالعه آن‌ها مفید است؛ البته انتشارات مختلف کتاب‌های نمونه سوالات تست هوش جهشی زیادی به‌همراه درس‌نامه دارند که می‌تواند مفید باشد، کتاب‌هایی مانند:

  • هوش مالتیپل (انتشارات خیلی سبز)
  • هوش کمپلکس (انتشارات مهروماه)
  • 1000 تست هوش و استعداد تحلیلی (انتشارات مهروماه)
  • 33 آزمون دقت و تمرکز (انتشارات پویش)

و کتاب‌های دیگر که می‌توان براساس پایه‌‌‌ای که دانش‌آموز می‌خواهد جهش کند، تهیه و کار کرد. البته در رابطه با تست هوش آزمون جهشی یک واقعیت بسیار مهم وجود دارد و آن هدف این تست است. هدف این تست، ارزیابی هوش دانش‌آموز برای خواندن یک مقطع تحصیلی در مدت زمان فشرده و یادگیری کامل درس‌های آن مقطع است. مسیر شرکت در آزمون جهشی برای یک دانش‌آموز با توانایی معمولی، مسیر ساده‌ای نیست و اتفاقاً می‌تواند بسیار هم سخت باشد؛ بنابراین وقتی دانش‌آموزی به هر دلیلی فقط به دنبال قبولی در این آزمون باشد و بخواهد با زحمت بسیار و تنها با مطالعه نمونه سؤال تست هوش، یا به اصطلاح دوپینگ کردن از این مرحله عبور کند، کار بسیار مشکل خواهد بود. قرار نیست که این نمونه سؤالات آن‌قدر با دانش‌آموز کار شود تا بتواند امتیاز لازم را کسب کند. توصیه کارشناسان و معلمان خبره این است که مسیر آشنایی با سؤالات هوش در منزل طی شود تا نتیجه کاملاً واقعی و متناسب با توانایی فرد باشد.

 

چرا برای تحصیل جهشی از دانش‌آموز تست هوش می‌گیرند؟

از نظر معلمان و مربیان تعلیم و تربیت، افراد تیزهوش و با استعداد کسانی هستند که طبق تشخیص افراد صاحب صلاحیت به دلیل استعدادهای برجستۀ خود عملکردی عالی دارند. این افراد معمولاً در زمینۀ توانایی ذهنی و عمومی، استعداد تحصیلی خاص، تفکر سازنده یا خلاق، توانایی رهبری، هنرهای نمایشی و دیداری و توانایی روان-حرکتی، دارای موفقیتی مشهود یا توانایی بالقوه هستند و لذا به برنامه‌ها و خدمات آموزشی متفاوت و فراتر از آنچه که در مدارس عادی عرضه می‌شود، نیازمندند. حال باید روشی برای تشخیص دقیق این ویژگی‌ها وجود داشته باشد. در چند سال گذشته شیوه پذیرش متقاضیان جهش تغییر کرده است. بدین ترتیب که در گذشته دانش‌آموزان متقاضی جهش، تابستان همان سال در امتحان‌های پایه‌های که قصد جهش از آن را داشتند، شرکت کرده و در صورت قبولی، اجازه‌ی ورود به پایه بالاتر را کسب می‌کردند؛ اما از سال 1383، صدور مجوز جهش منوط به قبولی در آزمون هوش عملی، معروف به لیتر است که توسط سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی برگزار می‌شود. با توجه به این سیاست جدید، دانش‌آموزانی که قادر به جهش هستند که از توانایی‌های ذهنی خوبی برخوردارند، این شیوه نسبت به شیوه مرسوم در گذشته از لحاظ غربال کردن دانش‌آموزانی که توانایی شناختی مناسبی دارند، برتری دارد ولی جهش تحصیلی صرفاً با ارزیابی‌های هوشی و گرفتن تست هوش انجام می‌پذیرد و حوزه‌های دیگر رشد، به ویژۀ مهارت‌های اجتماعی- عاطفی نادیده گرفته می‌شود.

 نمونه سوالات آزمون جهشی ابتدایی و متوسطه

 

نمونه سؤالات آزمون جهشی 1403 برای پایه بالاتر

بعد از قبولی در آزمون هوش، نوبت به شرکت در آزمون اصلی می‌رسد و دانش‌آموز باید در امتحانات همۀ دروس در شهریورماه شرکت کند. آزمون جهشی مانند آزمون عادی خردادماه دانش‌آموزان است و فرد باید تک‌تک دروس را بر اساس کتاب‌های درسی، کتاب‌های کمک‌درسی و نمونه سوالات رایج تمامی دروس مطالعه کند.

در اینکه مطالعه نمونه سؤال می‌تواند کمک‌کننده باشد، شکی وجود ندارد؛ اما نباید فراموش کنیم که مسیر میانبری برای قبولی در آزمون جهشی وجود ندارد. چون حتی اگر هم نمونه سؤالی داشته باشیم، نمی‌توانیم مطمئن باشیم که در امتحان قبول می‌شویم. چرا فرایند آموزش کتاب‌های درسی، سلسله مراتبی است و برای قبولی در این آزمون باید تمامی پیش‌نیازهای آموزشی رعایت شود. به عنوان مثال ما نمی‌توانیم بدون که اینکه ضرب بلد باشیم، رابطه توانی را درک کنیم. پس مطالعه نمونه سؤال به‌خودی‌خود مفید نبوده و باید آموزش به طور دقیق انجام شود. توصیه کارشناسان خبره این است که آموزش مقطع بعدی از اواسط سال تحصیلی به صورت آرام و پیوسته انجام شود و برای این کار از کتاب‌های کمک‌درسی با آموزش مفاهیمی استفاده شود. توصیه ما به داوطلبان شرکت در این آزمون این است که حتما بخش نمونه سوالات را مطالعه کنند.

 

جمع‌بندی

جهش تحصیلی یکی از متداول‌ترین روش از روش‌های موجود برای رفع نیازهای آموزشی دانش‌آموزان سرآمد است. دانش‌آموزانی را که موفق به جهش از یک پایه شده‌اند، به عنوان افرادی سرآمد و توانا نگریسته و بر این اساس از آن‌ها انتظار پیشرفت تحصیلی در مقاطع بالاتر و نیز موفقیت شغلی وجود دارد. با این حال، همه دانش‌آموزانی که برچسب جهشی به آن‌ها زده می‌شود، الزاماً این انتظارات را برآورده نمی‌کنند و در مواردی حتی از ادامه تحصیل در مقاطع دانشگاهی و یا موفقیت‌های حرفه‌ای نیز بازمانده‌اند.



تبلیغات:


نظرات شما

 نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.

عدد 1344 را در این کادر وارد کنید:

   خانم سولماز شهروندی
سلام مطالب ها بد نبود ولی هیچ نمونه سوالی برای من نیومد
من دوست داشتم بیشتر توضیح داده بشه و مطالب بهتری داشته باشه

از نویسنده ممنون ولی کیفیت متن ها را بلاتر ببربد


   آقای الیاس کعب عمیر


   خانم آینازموسوی
عالی است خیلی عالی


   خانم حدیث حزبازاده
امتحان جهش فارسی با جواب


   خانم فاطمه شفیعی
سلام من می خوام جهشی بخونم از پایه ی هفتم به نهم لطفا راهنماییم کنید و بگویید که از چه کتاب هایی سوال میارند ایا از درس هایی مانند هنر هم امتحان می گیرند؟
نمونه سوال های امتحان به چه صورت هست؟


   خانم فاطمه شفیعی
سلام من می خوام جهشی بخونم از پایه ی هفتم به نهم لطفا راهنماییم کنید و بگویید که از چه کتاب هایی سوال میارند ایا از درس هایی مانند هنر هم امتحان می گیرند؟
نمونه سوال های امتحان به چه صورت هست؟


   خانم آزاده
سلام دختر من برای دومین بار داره جهش میزنه اولین بار از پایه دوم به چهارم بود الان نیز میخواد از پایه هفتم به نهم جهش بزنه میتونید کسی که این مقطع هفتم به نهم رو جهش زده بهم معرفی کنید تا ازش سوالات و ابهامات ذهنی که برام پیش اومده رو بپرسم و این که نمونه سوالات جهش هفتم به نهم رو هوش و فضایی و ریاضی رو برام میفرستید

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، آزمون جهش تحصیلی عمدتاً شامل سؤال های هوش است. سؤال های هوش نیز به گروه های هوش ریاضی، هوش فضایی، هوش تصویری و غیره تقسیم بندی می شوند.
سوالات هوش در آزمون تیزهوشان به کار می رود . شما میتوانید با مراجعه به بانک سوالات سایت تیزلند از سوالات استعداد تحلیلی موجود در سایت استفاده کنید .
لینک : https://tizland.ir/qbank/find/


   خانم ایلی کاظمی
من گفتم نمونه سوال بگو که من اماده باشم برای جهش ولی تو توضیح میدی؟:(

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، آزمون جهش تحصیلی عمدتاً شامل سؤال های هوش است. سؤال های هوش نیز به گروه های هوش ریاضی، هوش فضایی، هوش تصویری و غیره تقسیم بندی می شوند.
سوالات هوش در آزمون تیزهوشان به کار می رود . شما میتوانید با مراجعه به بانک سوالات سایت تیزلند از سوالات استعداد تحلیلی موجود در سایت استفاده کنید .
لینک : https://tizland.ir/qbank/find/


   خانم یه نفر
جهشی خوندن بزرگترین اشتباهه که افسردگی شدیدی به دنبال داره من خودم جهشی نخوندم و الان خیلی راضی تر هستم


   خانم Kamelia
سلام خدمت همه
من جهش تحصیلی کردم واقعا سخت بود کلاس ششم واقعا ازتون میخام که بچتون اگر واقعاً علاقه ندارع لطفاً زورش نکنید چون بعدش افسردگی به همراه داره من چهار سال پیش جهشی خوندم نمیگم بده ولی اگه نکنید واقعا بهتره بذارید با زمان خودشون جلو برم سوالی داشتید در خدمتم


   خانم زهرا رضایی
سلام مطالب مفید بود اما اطلاعات لازم در خصوص اخذ نمونه سوالات جهش درج نشده و این امر باعث سر در گمی و اتلاف وقت والدین می شود لطفا اگه نمون سوال هست لینگ رو بفرستین

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، متاسفانه سوالات در این زمینه منتشر نشده است .


   خانم حسام حیاتی
سلام خسته نباشید پسرم کلاس چهارم درس میخوند برا جهش نام نویسی کردیم از مدرسه پنجم رو جهش بده برای مرحله اول که آزمون هوش هست از کجا نمونه سوال بیارم یا کتابی هست که باهاش تمرین کنم

پاسخ سرزمین تیزهوش ها :
سلام دوست عزیز، برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید.
لینک : https://tizland.ir/show/?id=12667


   خانم متین مقدس
ضمن سلام وخسته نباشید لطفاً بیشتر راهنمایی کنید درمورد است هوش نمونه سوالات چون واقعا ما والدین استرس زیادی داریم که خدایی نخواسته فرزندمون شکست تحصیلی داشته باشدبهرحال دانش آموز با انگیزه وذوق خود را دارد اماده میکند برای این مرحله بگذروند.وچیزی از ناموفق بودن درک نمیکنن مخصوصا مقطع ابتدایی ها،استرس والدین گرفتن




تبلیغات:
همین حالا در سرزمین تیزهوش ها عضو شوید!
چرا باید در سایت عضو شویم؟عضویت چه مزایایی دارد؟!

اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟


همین حالا عضو شوید! قبلاً عضو بوده‌اید؟ وارد شوید!

تبلیغات

برندینگ مدارس(3)
موسسه علامه حلی
ماه مهر
مجتمع آموزشی موعود
آینو
داناپلاس
راهنمای تیزهوشان نهم
راهنمای تیزهوشان ششم