معرفی کتابهای کمکدرسی فارسی نهم
برای تمام دانشآموزان تحصیل در پایۀ نهم از اهمیت خاصی برخوردار است. چرا که قرار است در این پایه سرنوشتسازترین و مهمترین انتخاب خود در زندگی را رقم بزنند. انتخاب رشته موضوعی مهم و حساس در این پایه است که موجب دلنگرانی بسیاری از دانشآموزان میشود. اگرچه علاقه و استعداد تاثیر به مراتب چشمگیری در این انتخاب دارند، با این وجود از اهمیت وضعیت تحصیلی دانشآموزان در این پایه نمیتوان غافل شد. در بسیاری از موارد همین علاقه و استعداد با داشتن عملکردی درخشان در یک درس تقویت میشود. بنابراین در انتخاب رشته زنجیرهای از عوامل که به هم وابسته هستند، دخالت دارند. قاعدتا در این زنجیره سهم وضعیت تحصیلی و میانگین نمرات دانشآموز در هر درس از دیگر عوامل بیشتر است.
ما در این مقاله با هدف ارتقای همین عامل کلیدی در دانشآموزان به بررسی و تفصیل درس فارسی نهم پرداختهایم. آشنایی با محتوای این کتاب میتواند در موفقیت شما در این درس تاثیر به مراتب چشمگیری داشته باشد. لازم به ذکر است که در کنار کتابهای درسی استفاده از تجهیزات کمک آموزشی نظیر کتاب های کمک درسی منجر به موفقیت بیشتر شما در امتحانات نهایی میشود. به همین منظور بخش پایانی این مطلب را به معرفی بهترین کتابهای کمکدرسی فارسی نهم اختصاص دادهایم.
لیست بهترین کتابهای کمکدرسی فارسی نهم
- 1. کتاب کارآموز فارسی نهم (مهروماه)
ویژگیهای کتاب کارآموز فارسی نهم:
- به خاطر سپردن واژهنامههای درس به درس
- مطالعۀ درس نامههای مختصر و کارآمد با پوشش کامل فارسی خوانداری و نوشتاری
- خودسنجی با تمرینهای تشریحی متنوع
- پرورش خلاقیت و تخیل با تمرین نگارشی منحصربهفرد در قالب جادوی واژگان
- جمعبندی آموختهها به یاری پرسشهای چهارگزینهای برای هر درس
- آشنایی با مفاخر ادبی در قالب نام نامههای مصور
- ارزیابیهای دورهای به همراه منتخبی از آزمونهای هماهنگ استانی املای فارسی و مهارت نوشتاری در انتهای کتاب
- 2. کتاب کار طلایی فارسی نهم کاگو
ویژگیهای کتاب کار طلایی فارسی نهم کاگو:
- درسنامه کامل و جامع: براساس ریز مفاهیم کلیدی هر درس
- تمرینهای کاربردی: برای یادگیری عمیق دانش آموز بر اساس استانداردهای کاگو 1400
- پرسشهای متنوع: برای پوششدهی انواع تیپهای سوال
- آزمونهای آنلاین: مرتبشده بر اساس کدهای مفاهیم کلیدی و توانایی تشخیص یادگیری
- یادگیری سریع و موثر: قابلیت ردیابی و تفکیک دانستهها از ندانستهها با کدهای مفاهیم کلیدی
- ü QRcode پاسخ: برای چک کردن درستی یا نادرستی پاسخ تمرینها و آزمونها
- 3. کتاب فارسی نهم ماجراهای من و درسام (خیلی سبز)
ویژگیهای کتاب فارسی نهم ماجراهای من و درسام:
- متن ساده و روان آموزشی
- درسنامه کامل و آموزش صفر تا صد فارسی و نگارش نهم
- دارای انواع نمونه سوالات تشریحی
- 4. کار فارسی نهم (خیلی سبز)
ویژگیهای کتاب کار فارسی نهم:
- مناسب دانشآموزان این پایه که میخواهند مطالب این درس را بهتر، دقیقتر و پایدارتر بیاموزند و مفاهیم در ذهنشان تثبیت شود کمک میکند.
- دارای درسنامهای کامل و کاربردی
- مطابق با مباحث هر درس، دارای تمرینهای متنوعی تشریحی و تستی
- 5. کتاب فارسی نهم سری سیر تا پیاز (گاج)
ویژگیهای کتاب فارسی نهم سری سیر تا پیاز:
- آموزش کامل، دقیق و آسان مفاهیم، تعاریف و اصطلاحات با اولویت اصلی تالیف در این ساختار آموزشی
- دارای بخش امتحان با هدف ارتقا معدل دانشآموزان
- دارای بخش تست که با هدف تثبیت مطالب آموزشی برای دانشآموزان با سوالات تستی طبقهبندیشده طراحی شده
معرفی کتابهای کمکدرسی فارسی نهم
در کل کتابهای کمکدرسی فارسی نهم شامل چهار مجموعه با عنوانهای کتاب کار فارسی نهم، کتاب تیزهوشان و نمونه دولتی فارسی نهم، کتاب آموزش فارسی نهم و کتابهای نمونه سوالات امتحانی فارسی نهم میشود. دانشآموزان با درنظر داشتن اهداف خود میتوانند بهترین کتاب کمک درسی نهم مورد نظر خود را تهیه نمایند. هر یک از این مجموعه کتاب با تمرکز بر مبحث خاصی اسباب موفقیت و پیشرفت دانشآموزان در کتاب فارسی را فراهم میکند.
کتاب کار فارسی نهم
کتابهای کار فارسی نهم با ارائه درسنامههای جامع به همراه تستهای تشریحی و تستی امکان موفقیت دانشآموزان در تمرینات و امتحانات کلاسی را فراهم میکنند. علاوه بر لیست ارائهشده، کتاب شاهکار فارسی نهم کلاغ سپید، کتاب کار فارسی نهم خیلی سبز و کتاب کارپوچینو فارسی نهم گاج از بهترین کتابهای کمکدرسی فارسی نهم در بخش کتاب کار هستند.
کتاب تیزهوشان و نمونه دولتی فارسی نهم
کتابهای آزمون تیزهوشان و نمونه دولتی را میتوان بانکی جامع از سوالات تستی پیشرفته دانست که دانشآموزان را برای ورود به مدارس برتر و شرکت در امتحانات نهایی آماده میکند. کتاب تیزهوشان فارسی نهم خیلی سبز، کتاب مرشد مسابقات فارسی نهم مبتکران و کتاب آی کیو فارسی نهم گاج را باید بهترین نوع کتاب کمک درسی تیزهوشان نهم فارسی دانست.
کتاب آموزش فارسی نهم
کتاب آموزش فارسی دستهای دیگر از کتابهای کمکدرسی فارسی نهم است که به شرح تفصیلی و جامع هر درس در کتاب فارسی میپردازد. در کنار کتابهای بالا، کتاب پیشتاز فارسی نهم خیلی سبز، کتاب فارسی نهم طالب تبار مبتکران و کتاب پرسمان فارسی نهم گاج را باید بهعنوان گلچین بهترین کتابهای آموزش فارسی نهم معرفی کرد.
کتابهای نمونه سوالات امتحانی فارسی نهم
ارائه خلاصهای از دروس هر فصل در کنار مجموعهای عظیم از سوالات امتحانی سالهای گذشته محتوای اصلی تشکیلدهنده کتابهای نمونه سوالات امتحانی فارسی نهم است. این مجموعه کتاب به شکل کاملا اختصاصی دانشآموزان را برای شرکت در امتحان پایه اول و دوم آماده میسازد. کتاب شب امتحان فارسی نهم خیلی سبز، کتاب ادبیات فارسی نهم اسفندیار و کتاب گلبرگ فارسی نهم گل واژه از بهترین کتابهای کمک درسی در این بخش است.
درس فارسی نهم
یکی از دروس مهم در پایه نهم کتاب فارسی است. وجود اشعار و داستان شیرینی این کتاب را تکمیل کرده است. رویکرد کتاب فارسی نهم مبتنی بر رویکرد مهارتی است. به عبارتی بر آموزش و تقویت مهارتهای زبانی و فرازبانی تاکید دارد. آشنایی با ویژگیهای گفتاری و آوایی زبان از جمله لحن، تکیه، آهنگ و دیگر مهارتهای زبانی از جمله دستاوردهای مطالعه این کتاب برای دانشآموزان پایه نهم است. دانش زبانی ادبی موجود در این کتاب ارتباط بسیار نزدیکی با محتوای هر درس دارد. این کتاب با هدف تقویت فرهنگ کتابخوانی، پرورش مهارت خوانداری، آشنایی با متون مختلف و ایجاد نشاط و طراوت ذهنی به ارائه بخشهایی با عنوان شعر و حکایت پرداخته است. تقویت سواد خواندن و ارتقای مهارت تفکر انتقادی دانشآموزان هم با ارائه پرسشهایی در بخش پایانی روانخوانی هر فصل امکانپذیر میشود.
خوب است بدانید که تقویت مهارتهای نوشتاری دانشآموزان هم مورد توجه مولفان این کتاب بوده است. درس نگارش و انشا در این زمینه بیشترین ارتباط را با مهارت نوشتاری در دانشآموزان دارد. به طور کلی کتاب فارسی نهم دارای شش فصل است و قالب هر فصل شامل ارائه دو درس، یک حکایت و یک بخش با عنوان روانخوانی میشود.
ابتدای این کتاب با ستایشی دلنشین از فردوسی حکیم آغاز میشود. بعد از پایان ستایش اولین فصل این کتاب با عنوان زیبایی آفرینش آغاز میشود. این فصل شامل دو درس با نامهای «آفرینش همه تنبیه خداوند دل است» و «عجایب صنع حق تعالی» است. درس اول این کتاب قصیدهای از اشعار سعدی و درس دوم آن بریدهای از کیمیای سعادت امام محمد غزالی است. جذابیت و شیرینی فصل اول کتاب با وجود اشعار شعرای بزرگ تکمیل شده است.
فصل دوم کتاب فارسی نهم عنوان شکفتن دارد. این فصل شامل دو درس، یک حکایت و روانخوانی است. ارائه متنهای تعلیمی از ویژگیهای بارز این فصل از کتاب فارسی نهم است. درس اول این کتاب با متنی درباره نوجوانی آغاز میشود و انتهای این درس با شعری از پروین اعتصامی خاتمه پیدا میکند. شیرینترین بخش این فصل به حکایت باغبان نیکاندیش اختصاص دارد. در نهایت فصل دوم این کتاب با درس چهارم با هدف موعظه و نصیحت در باب دوستی و آیین دوستیابی و ارائه اشعاری با همین محتوا به پایان میرسد.
درس پنجم کتاب فارسی نهم ادبیات آزاد یا بومی است که جز تکالیف دانشآموزان به حساب میآید. درس ششم، هفتم، هشتم، ارائه یک حکایت و بخش شعرخوانی تشکیلدهنده فصل سوم کتاب فارسی نهم است. عنوان این فصل سبک زندگی است و محتوای ارائهشده در این فصل همخوانی مناسبی با این عنوان دارد. درس ششم این کتاب با عنوان آداب زندگانی متنی از قابوسنامۀ عنصرالمعالی و سپس اخلاق ناصری خواجه نصیر است. حکایت این فصل با عنوان شو، خطر کن به ارائه سرگذشت امیر خراسان از چهار مقالۀ نظامی عروضی اختصاص دارد. درس هفتم با مقدمهای کوتاه از خرمشاهی دربارۀ جناب حافظ آغاز میشود. در ادامه غزل «یوسف گمگشته» به عنوان نمونۀ شعر حافظ برای دانشآموز ارائه شده است که به نظر میآید محتوای آن و زبان بهروز غزل، دانشآموز را جذب کند. درس هشتم عنوان «همزیستی با مام میهن» را دارد و در مقدمه آن، خوانش با شور و حرارت را از ویژگیهای لحن میهنی برشمردهاند. متن چند صفحهای این درس به جلوههای مختلف میهنپرستی از زمان دور و نزدیک پرداخته است. آخرین نوشته این فصل، شعری بسیار زیبا و پرمحتوا و داستانگونه از مخزنالاسرار نظامی است. درس نهم با عنوان راز موفقیت آغازگر فصل چهارم کتاب فارسی نهم است. این درس داستانی کوتاه از کودکی و مراحل رشد خواجه نصیرالدین طوسی است. درس دهم این کتاب با عنوان آرشی دیگر شعری طولانی از محمد دهریزی با موضوع جنگ است. محتوای این شعر در مورد قهرمانیها و دلاوریهای شهید حسین فهمیده است.
درس یازدهم این کتاب محتوایی کاملا عرفانی با عنوان زن پارسا دارد. دلنوشتهای شهید آوینی برای شهید جهانآرا بخش تشکیلدهنده روانخوانی این فصل است. موضوع اسلام و انقلاب اسلامی فصل پنجم این کتاب را تشکیل میدهد. درس دوازدهم با عنوان پیامآور رحمت به ارائه توصیههای پیامبر به ابوذر غفاری اختصاص دارد. همانطور که از نام این درس پیداست، محتوای این فصل اسلایم و دینی با بیان ادبی متوسط است. حکایت «سیرت سلمان» روایتی کوتاه از مردمداری و فروتنی سلمان فارسی در زمان امیری است که از روضه خلد محمد خوافی آمده است. عنوان درس سیزدهم این فصل آشنای غریبان و درس چهارم آن دارای عنوان پیدای پنهان است. بخش شعرخوانی این فصل با پنج دوبیتی از باباطاهر به پایان میرسد.
درس بعدی این کتاب هم با عنوان تکرار ادبیات آزاد و بومی به تکالیف دانشآموزان اختصاص دارد. در نهایت کتاب فارسی نهم با عنوان ادبیات جهان در فصل ششم خاتمه پیدا میکند. این فصل هم طبق فصول گذشته شامل دو درس و یک بخش با عنوان روانخوانی است. درس شانزدهم این کتاب، نامهای از ویکتورهوگو و درس هفدهم آن کتاب شازده کوچولو است. بخش روانخوانی این فصل حکایت «دو نقاش» یونانی از کتاب داستانهایی برای فکر کردن رابرت فیشر است. انتخابی که هم داستانی است و هم پایانی دارد که مخاطب را به تفکر وامیدارد. در پایان این کتاب با نیایشی از شاعر بزرگ سعدی مواجه میشویم.
در پایان باید به این نکته مهم اشاره کنیم که در پایان هر درس از کتاب فارسی نهم به معرفی نکاتی دستوری متناسب با محتوای همان درس اختصاص دارد که اسباب آشنایی بیشتر دانشآموزان با محتوای ادبی را فراهم میکند.
روش مطالعه فارسی نهم
برنامهریزی و آشنایی با روشهای مطالعه نقشی برجسته در پیشرفت و موفقیت تحصیلی دانشآموزان به ویژه در امتحانات نهایی این پایه دارد. مهمترین نکته در شیوه مطالعه هر درس، بهویژه درس فارسی، عدم مطالعه پیوسته و یکواخت آن است. بسیاری از دانشآموزان ترجیح میدهند مقاطع زمانی بلندمدت را برای مطالعه هر درس اختصاص دهند. این شیوه مطالعه اگرچه باعث سرعت بخشیدن به فرآیند مطالعه و یادگیری افراد میشود، اما در مقابل نتیجهای جز کاهش انگیزه و دلزدگی به دنبال ندارد. بنابراین گنجاندن زمانهایی کوتاه در بین ساعات مطالعه به عنوان زمان استراحت ضمن افزایش بازدهی و کارایی افراد موجب یادگیری بهتر دانشآموزان میشود.
نکته حائز اهمیت دیگر ان است که یادگیری مطالب در زان و شرایطی که افراد در وضعیت نامساعد روحی و جسمانی قرار دارند، به طور قابل توجهی افت پیدا میکند. بنابراین توصیه میکنیم در شرایطی که احساس خستگی و گرسنگی میکنید یا در حال تجربه احساسات منفی نظیر غم و خشم هستید، سراغ یادگیری مطالب درسی نروید. انتخاب محیط مناسب برای خواندن درس فارسی و عدم ایجاد وقفه بین یادگیری هر درسی که به تازگی آموختهای از دیگر نکات طلایی در فهم بهتر مطالب و محتوای کتاب فارسی نهم است. در نهایت دانشآموزان میتوانند با مطالعه نمونه سوالات امتحانی سالهای به گذشته ضمن تثبیت مطالب ذهنی در خود آماده شرکت در امتحان نهایی شوند.
بیشتر بدانید: معرفی بهترین کتابهای کمکدرسی زبان انگلیسی نهم
اهمیت استفاده از کتابهای کمک درسی در درس فارسی نهم
اگرچه در گذشته تصویری ناخوشایند از کتابهای کمک درسی وجود داشت؛ امروز اما میدانیم که این گروه از کتابها بیشترین سهم را در موفقیت دانشآموزان دارند. کتابهای کمک درسی با روشن کردن ابهامات ذهنی دانشآموزان و طرح سوالات مختلف شرایط را برای یادگیری و درک و فهم بهتر مطالب درسی فراهم میکنند. کتابهای کمکدرسی فارسی نهم را هم باید منبع کمکی اثربخشی دانست که با بررسی و تحلیل مطالب درسی این کتاب یادگیری نثرهای مختلف و اشعار دشوار این کتاب را سهولت میبخشد. کتابهای کمکدرسی فارسی نهم را میتوان کارآمدترین ابزار جهت یادگیری ویژگیهای گفتاری و آوایی این درس و ارتقای مهارتهای زبانی و فرازبانی دانشآموزان دانست. از مزایای استفاده از کتابهای کمکدرسی فارسی نهم یادگیری عمیق و اصولی این درس از سوی دانشآموزان است. ضمن اینکه احتمال فراموشی و حذف مطالب درسی از حافظه افراد بهطور قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: بهترین کتابهای کمکدرسی علوم نهم
جمعبندی
برای تمام دانشآموزانی که قصد انجام انتخاب رشتهای اصولی و آگاهانه دارند، آشنایی با کتابهای کمکدرسی فارسی نهم و شیوۀ مطالعه این دروس از اهمیت زیادی برخوردار است. ما تلاش کردیم در این حوزۀ اطلاعاتی کامل و جامع در اختیار شما قرار دهیم تا با موفقیت هر چه بیشتر این مرحله را پشت سر بگذارید. تجربیات شما نیز میتواند تکمیلکننده بحث ما باشد.
نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.
اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به 200 هزار نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟