هرآنچه باید از تاثیر معدل در کنکور 1404-1405 بدانید
در این سالهای اخیر روش برگزاری کنکور به کلی تغییر کرده است. حالا کنکور به جای آنکه صرفاً یک آزمون بزرگ پایانی باشد، تبدیل به یک پروسه از سوابق تحصیلی و چند آزمون به هم پیوسته شده است. سوابق تحصیلی از نتایج امتحانات نهایی سالهای یازدهم و دوازدهم ۶۰ درصد تراز کل کنکور را شامل میشود و همین نکته کافی است تا تاثیر معدل در کنکور کاملاً عمیق و تعیین کننده باشد.
بیشتر بخوانید: زمانبندی آزمون سراسری 1404 اعلام شد/ شروع ثبتنام از 25 آذر
شرط معدل در کنکور سراسری نداریم و قرار است تا تمامی داوطلبین در ارائه معدل نهایی نیز با یکدیگر رقابت کنند. هر کس که بتواند معدل نهایی بالاتری در سالهای یازدهم و دوازدهم کسب کند، قطعا از پتانسیل بهتری برای موفقیت در نتایج نهایی کنکور برخوردار است. از طرفی اهمیت معدل در کنکور آنقدر جدی است که حالا طراحی سوال برای آزمونهای نهایی سختگیرانه شده و این آزمونها با نگاه کاملاً حرفهای برگزار میشوند. برای موفقیت در کنکور باید استراتژی داشته باشید و ارتقاء معدل بخشی از این برنامهریزی است. در این مقاله از تیزلند به بررسی تاثیر معدل در کنکور میپردازیم و از چالشهای آن صحبت خواهیم کرد.
نحوه اعمال سوابق تحصیلی در کنکور سراسری
روش برگزاری کنکور سراسری صرفاً یک آزمون پایانی نیست. بلکه یک پروسه طولانی است که از امتحانات نهایی سال یازدهم آغاز شده و تا دو مرحله آزمون کنکور پایان مییابد. به این ترتیب هر داوطلب باید این پروسه نسبتاً طولانی را سپری نماید. سوابق تحصیلی شامل معدل امتحانات نهایی سالهای یازدهم و دوازدهم بخش پررنگی از نتایج کلی کنکور را شامل میشوند. تاثیر معدل در کنکور برای این ۲ سال پایانی به قرار زیر است:
- معدل نهایی سال یازدهم ۲۰ درصد از تراز نهایی کنکور را شامل میشود.
- معدل نهایی سال دوازدهم ۴۰ درصد از تراز نهایی کنکور را شامل میشود.
- آزمون پایانی کنکور در دو نوبت برگزار شده که بهترین نتایج داوطلب در این آزمونها در کل ۴۰ درصد از تراز نهایی کنکور را شامل میشود.
به این ترتیب تاثیر معدل در کنکور با در نظر گرفتن نتایج امتحانات نهایی هر دو سال پایانی یازدهم و دوازدهم ۶۰ درصد از تراز نهایی کنکور است.
چه کسانی باید از قطعی بودن تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری نگران شوند؟
روش برگزاری کنکور سراسری به هر شکل که باشد، برای دانشآموزان سختکوش نگران کننده نیست. اما این روش برگزاری کنکور برای دانشآموزان ضعیف و یا دانشآموزانی که به هر علتی نتایج امتحانات نهایی را جدی نگرفتهاند، چالش برانگیز است.
تا همین چند سال پیش کسب معدل بالا در امتحانات مدرسه هیچ تأثیری در نتایج کنکور سراسری نداشت. همین نکته کافی بود تا خیل بسیار دانشآموزان بدون توجه به امتحانات نهایی تمام پتانسیل خود را برای افزایش مهارتهای کنکوری و روشهای تستزنی صرف کنند. حتی گاهاً با دانشآموزانی روبرو بودیم که از حاضر شدن در کلاسهای درس مدرسه امتناع میکردند. از تفاوت های مدارس تیز هوشان در کنکور همین نکته ساده اما کلیدی است. چرا که حضور دانش آموز در این مدارس جدی گرفته میشود. زیرا حالا و با روش جدید برگزاری کنکور سراسری ماجرا کاملاً متفاوت شده است. دانشآموزان ضعیف و یا کسانی که نتوانستهاند معدل نهایی مناسبی خصوصاً در امتحانات نهایی سال یازدهم کسب کنند، حالا باید نگران سوابق تحصیلی در روش جدید برگزاری کنکور باشند.
بیشتر بخوانید: بررسی چالشهای تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور/ افزایش درصد قبولی دهکهای پایین در کنکور
مشمولان تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور
هر کسی میتواند برای ثبت نام کنکور سراسری اقدام کند. تاثیر معدل در کنکور براساس سوابق تحصیلی برای تمام داوطلبین چه فارغالتحصیلان نظام آموزش جدید و یا قدیم اعمال خواهد شد، اما نحوه اثربخشی و چگونگی محاسبه این تأثیر تا حدودی متفاوت است.
- تاثیر معدل در کنکور برای داوطلبین نظام جدید ۶۰ درصد است که شامل ۲۰ درصد از نتایج امتحانات نهایی سال یازدهم و ۴۰ درصد از نتایج امتحانات نهایی سال دوازدهم میشود. این تأثیر معدل در تمام رشتههای ریاضی و فیزیک، تجربی، علوم انسانی، هنر و زبانهای خارجی اعمال خواهد شد.
- تاثیر معدل در کنکور برای داوطلبان نظام قدیم نیز ۶۰ درصد است، با این تفاوت که تنها نتایج امتحانات سال سوم دبیرستان آنها لحاظ خواهد شد. چرا که در نظام قدیم تنها امتحانات پایانی سال سوم دبیرستان به شکل نهایی مانند آنچه شاهد هستیم برگزار شده است.
راهکارهای افزایش معدل کتبی داوطلبین کنکور
تاثیر معدل در کنکور آنقدر جدی است که نمیتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد. این در حالی است که فرصتهای از دست رفته شرایط را برای آمادگی کامل در کنکور دشوارتر میکند. هر دانشآموز از آغاز سال یازدهم در پروسه طولانی کنکور وارد شده و تا پایان سال دوازدهم باید برای کسب بالاترین معدل در امتحانات نهایی تلاش کند. از طرفی لازم است تا خودش را برای روشهای تستزنی و مطالعه به سبک کنکوری نیز آماده نماید. اولین توصیه برای افزایش معدل کتبی، تلاش جدی از همان آغاز سال یازدهم است. اما ممکن است دانشآموز سال دوازدهمی باشید که معدل سال یازدهم شما مناسب نیست و حتی ممکن است هماکنون در دوران پشت کنکور به سر میبرید و با چالش معدل در هر دو سال یازدهم و دوازدهم روبهرو هستید. از دانشآموز یازدهمی تا داوطلب سال دوازدهمی و یا پشت کنکوری باید برای افزایش معدل کتبی اقدام کنند، اما استراتژی این دانشآموزان به کلی متفاوت است.
-
راهکار افزایش معدل کتبی دانشآموزان سال یازدهمی:
اگر دانشآموز سال یازدهم هستید، بدون دغدغهی کنکور کاملاً جدی برای مطالعه عمیق دروس آماده شوید. به بهانه مطالعه برای کنکور اهمیت حضور در مدرسه را شوخی نگیرید. یادگیری عمیق برای درک کامل مفاهیم کتاب از همان کلاسهای مدرسه آغاز میشود. کاملاً منظم در کلاسهای درس شرکت کنید و مشارکت فعال داشته باشید. یک برنامهریزی دقیق درسی را در پیش گرفته و به برنامه خود پایبند باشید. با روشهای استاندارد مطالعه هر نوع درس آشنا شوید. نمونه سؤالات امتحانات نهایی سالهای قبل و یا آزمونهای آزمایشی شبیه به امتحانات نهایی از مدرسه خود و حتی مدارس دیگر را تمرین کنید. در یک کلام شب امتحانی نباشید تا بتوانید معدل نهایی خود در سال یازدهم را بالا برده و اولین قدم پروسه طولانی کنکور را محکم و مطمئن بردارید. اهمیت مدارس تیز هوشان در کنکور همین نکته است که برای مطالعه حرفه ای دانش آموزان در این سال کلیدی برنامه ریزی جدی دارند.
-
راهکار افزایش معدل کتبی دانشآموزان سال دوازدهم:
ترمیم معدل تنها راهکار بالا بردن معدل نهایی سال یازدهم برای دانشآموزان در سال دوازدهم است. به هر حال نمیتوانید به سادگی از کنار ۲۰ درصد تاثیر معدل در کنکور مربوط به نتایج امتحانات سال یازدهم عبور کنید. این در حالی است که ترمیم معدل یازدهم مادامیکه برای درسهای سال دوازدهم و حتی کنکور آماده میشوید، دشوار است.
تمرکز دانشآموزان سال دوازدهمی باید بر دروس سال دوازدهم باشد. همچنان مهم است که آگاهانه در کلاسهای درس حاضر شده و مشارکت فعال داشته باشید. برنامهریزی کنید و نمونه سوالات امتحانات نهایی و یا آزمونهای مدرسه و دیگر مدارس را تمرین کنید تا سهم بیشتری از 40 درصد معدل سال دوازدهم کسب کنید. در ادامه این دانشآموزان میتوانند برای ترمیم معدل یازدهم اقدام کنند. بهترین استراتژی مطالعه تشریحی دروس تخصصی سال یازدهم است. چرا که علاوه بر ترمیم معدل با مطالعه مجدد این دروس برای آمادگی کنکور نیز اقدام کردهاند.
-
راهکار افزایش معدل کتبی دانشآموزان پشت کنکوری
برخی از داوطلبین کنکور، بازماندگان از سالهای قبل هستند که اصطلاحاً دوران پشت کنکوری را سپری میکنند. این عده به دلایل مختلف نتوانستهاند نتایج ایدهآل در کنکور سال گذشته را کسب کنند و ترجیح دادهاند تا یکسال دیگر برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنند. تاثیر معدل در کنکور این داوطلبین نیز اعمال میشود و اتفاقا جمع بزرگی از آنها با چالش معدل کم در سالهای یازدهم و دوازدهم روبهرو هستند.
این داوطلبین نیز باید کاملاً جدی و با برنامهریزی برای ترمیم معدل اقدام کنند؛ اما اولویتگذاری آنها ترمیم معدل سال دوازدهم خصوصاً دروس تخصصی این سال باشد. ترمیم معدل برای هر دو سال یازدهم و دوازدهم سخت و زمانبر است. بنابراین بهترین استراتژی تمرکز بر دروس تخصصی سال دوازدهم و سپس دروس تخصصی سال یازدهم است تا علاوهبر آمادگی امتحان تشریحی از پتانسیل مطالعه دروس تأثیر گذار در کنکور نیز استفاده کنند.
معدل بالای چند در کنکور تأثیر دارد؟
تاثیر معدل در کنکور رقابتی است. به این معنا که هر اندازه بتوانید در امتحانات نهایی سالهای یازدهم و دوازدهم موفقتر ظاهر شده و معدل بالاتری کسب کنید، پتانسیل بهتری برای کسب تراز بالاتر و در نهایت رتبه بهتر دارید. دانشآموزی که در امتحان نهایی دروس تخصصی و یا عمومی 20 میگیرد، قاعدتاً از حداکثر تاثیر معدل در کنکور استفاده خواهد کرد.
طبق برآوردها میانگین معدل امتحانات نهایی رشتههای تجربی و یا ریاضی در حدود 11.5 الی 13.5 است. این مقدار در رشته علوم انسانی حتی کمتر است. به این ترتیب کافی است معدل نهایی شما بالای ۱۴ باشد تا لااقل از حدود ۵۰ درصد داوطلبین کنکور جلو باشید. اما این مقدار به هیچ حالت کافی نیست. برای ورود به جمع رتبههای برتر و موفقیت بهتر برای کسب تراز بالاتر باید برای حداکثر معدل در کنکور تلاش کنید.
تأثیر معدل پایین در کنکور
اگر چه شرط معدل در کنکور سراسری اعمال نشده است، اما روش برگزاری این آزمون به شکلی است که دانشآموزان با معدل پایین عملاً از گردانه رقابت جدی کنار گذاشته میشوند. تأثیر معدل برای کسب ۶۰ درصد نمره تراز نهایی کنکور قطعی است. کافی است امتحانات نهایی سالهای یازدهم و دوازدهم را جدی نگیرید تا از این ۶۰ درصد محروم شوید. قاعدتاً دانشآموزان با معدل پایین کمتر از ۱۴، پتانسیل بسیار کمی برای کسب تراز مناسب از این ۶۰ درصد دارند. به این ترتیب با وجود آنکه هر کسی با هر معدل و تراز برای ثبت نام کنکور سراسری اقدام میکند، اما عملاً دانشآموزانی که معدل خوبی ندارند از توان رقابت با دیگر دانشآموزان برخوردار نیستند و صرفاً درصدهای بالای کنکور نمیتواند برای کسب تراز بالا کافی باشد. توصیه میکنیم که دانشآموزان در هر مقطع تحصیلی یازدهم و یا دوازدهم، درس خواندن به روش تشریحی را جدی گرفته و برای امتحانات نهایی و کسب بالاترین معدل کوشا باشند.
آیا نمره امتحانات نوبت اول در کنکور تأثیر دارد؟
در روش جدید برگزاری کنکور سراسری نتایج دانشآموز در امتحانات نهایی اهمیت بالایی دارد، اما امتحانات نوبت اول شامل این موضوع نمیشود. تمام امتحانات نوبت اول به صورت داخلی و با نظارت فضای مدرسه برگزار میشوند و از آنجا که رویکرد نهایی ندارند، معدل کسب شده در امتحانات نوبت اول تأثیری در نتایج کنکور نخواهد داشت. ولی این دلیل نمیشود تا برای این امتحانات آماده نشوید.
امتحانات نوبت اول در هر دو سال یازدهم و دوازدهم به نوعی تمرین و فضایی شبیهسازی شده از امتحانات نهایی هستند. این امتحانات بهترین فرصت است تا در شرایط واقعی نزدیک به آزمون نهایی مهارتهای درسی خود را محک بزنید و بهتر و با دید قویتر برای موفقیت و کسب نمرات عالی در امتحانات نهایی آماده شوید و از تاثیر معدل در کنکور نهایت استفاده را ببرید.
بیشتر بخوانید:مزایای تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور/ ارتقای نیم نمرهای معدل دانشآموزان
سؤالات متداول
- معدل سال دهم در کنکور تأثیرگذار است؟
- خیر، اما ۱۰ درصد از سوالات کنکور با توجه به منابع درسی تخصصی سال دهم طراحی میشوند.
- تأثیر معدل سال یازدهم در کنکور چه مقدار است؟
- تاثیر معدل در کنکور ۶۰ درصد است که از این مقدار ۴۰ درصد برای معدل سال دوازدهم و ۲۰ درصد برای معدل سال یازدهم است.
- تاثیر معدل برای داوطلبین کنکور نظام قدیم نیز اعمال میشود؟
- بله. تاثیر معدل در کنکور برای تمام داوطلبین کنکور اعم از نظام جدید و قدیم است.
تبلیغات:
نویسنده مطلب : منا جعفرنژاد
نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.
تبلیغات:
اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟