تطبیق واحد نظام قدیم به جدید برای ترک تحصیلیها
تغییر و تحول ایجادشده در نظام جدید آموزشی و تفاوتهای آن با نظام قدیم شرایط ادامۀ تحصیل و دریافت دیپلم را برای متقاضیانی که متعلق به نظام قدیم آموزش هستند، دشوار ساخته است. در بسیاری از موارد متقاضیان ادامل تحصیل و دریافت دیپلم طبق آییننامه نظام جدید دچار سرگردانی میشوند. تعداد زیادی از این افراد به دلیل عدم آگاهی از آییننامهها و قوانین تطبیق واحد بعد از تلاشهای بسیار دچار ناکامی و شکست میشوند. به همین منظور ما در این مقاله تصمیم گرفتیم با پرداختن به موضوع تطبیق واحد امکان دریافت مجدد دیپلم و تطبیق واحد را برای متقاضیان سهولت ببخشیم. شما نیز اگر از متقاضیان تطبیق واحد یا دریافت دیپلم مجدد هستید، در این مقاله همراه ما باشید.
برای آن دسته از متقاضیان دریافت دیپلم مجدد که متعلق به نظام آموزشی قدیم هستند، شرایط دریافت دیپلم مجدد تنها شرکت در آزمون تمامی دروس پایۀ دوازدهم و کسب نمره قابل قبول در آنهاست.
تطبیق کارنامههای نظام قدیم با دروس دوره اول و دوم متوسطه نظام جدید آموزشی
در نوزدهم خرداد ماه 1399 بخشنامهای با عنوان فرایند تطبیق کارنامههای تحصیلی دانشآموزان نظامهای مختلف آموزشی و طلاب حوزههای علمیه با دروس دوره دوم آموزش متوسطه در ساختار نظام جدید آموزشی و تحصیل در مدارس بزرگسال جهت اجرا به ادارات کل آموزشوپرورش ابلاغ شد. طبق این بخشنامه تبصره یک بند «د» به شیوهنامه تطبیق کارنامههای دورههای مختلف تحصیلی با دروس دورههای اول و دوم متوسطه نظام جدید آموزشی اختصاص دارد. مراحل انجام تطبیق کارنامههای قدیم به دروس دوره اول و دوم متوسطه نظام جدید به شرح زیر است:
تشکیل کارگروه در سطح ادارات آموزشوپرورش شهرستان / منطقه / ناحیه
کارگروهی متشکل از مدیر آموزشوپرورش شهرستان، منطقه یا ناحیه به عنوان رئیس کارگروه، مسئول سنجش و ارزشیابی تحصیلی به عنوان تنظیمکننده تطبیق کارنامه و دبیر کارگروه، مسئول آموزش دورههای تحصیلی مربوط به عنوان عضو کارگروه، مسئول حراست منطقه به عنوان عضوی دیگ از کارگروه و یکی از مدیران شاغل رسمی مدارس بزرگسال به عنوان عضو آخرین کارگروه انتخاب میشوند. هدف از تشکیل این کارگروه بررسی و ارزیابی صحت و اعتبار مدارک ارائهشده از سوی متقاضیان و تطبیق و تایید آن است. لازم به ذکر است که اعضای این کارگروه توسط رئیس منطقه انتخاب میشوند.
تطبیق کارنامههای دورههای مختلف تحصیلی با دروس دورههای اول و دوم متوسطه نظام جدید آموزشی
بعد از تشکیل کارگروه متقاضیان تطبیق کارنامههای دورههای مختلف تحصیلی طبق مراحل زیر درخواست خود را اجرایی میکنند:
در گام اول لازم است متقاضی تطبیق واحد و ادامه تحصیل در نظام جدید به اداره آموزشوپرورش آخرین منطقۀ تحصیلی خود مراجعه کرده و ضمن ارائه درخواست کتبی خود، مدارک تحصیلی نظام آموزش پیشین را به کارشناس سنجش و ارزشیابی تحصیلی ارائه دهد.
در گام دوم مسئول سنجش و ارزشیابی تحصیلی درخواست کتبی متقاضی را به همراه مدارک هویتی و تحصیلی او جهت بررسی و تایید نهایی به کارگروه ارائه میدهد. لازم به ذکر است مدارک هویتی و تحصیلی مورد نیاز در این مرحله عبارتند از:
- تصویر شناسنامه و کارت ملی
- تصویر استعلام سوابق تحصیلی دانشآموزان انتقالی نظام قدیم
- تصویر تاییدشده ریزنمرات دستنویس دبیر
- تصاویر دفتر آمار و امتحانات و نمونه برگ 257 امتحانات نهایی متقاضی تطبیق (این مدرک بعد از مهر و امضای مدیر مدرسه از طریق اتوماسیون اداری به کارشناس سنجش و ارزشیابی تحصیلی منطقه ارائه میشود)
در مرحلۀ سوم کارگروه تشکیل داده شده به بررسی و ارزیابی مدارک متقاضی میپردازند. سپس مدارک تحصیلی و هویتی متقاضی را مهر و امضا میکنند و جهت بارگذاری در سامانه امین و انجام فرآیند تطبیق واحد، دوباره به کارشناس سنجش و ارزشیابی تحصیلی برگشت داده میشوند.
در این مرحله کارشناس سنجش و ارزشیابی تحصیلی مدارک متقاضی را بعد از تایید اعضای کارگروه در سامانه امین بارگذاری و فرآیند تطبیق واحد را روی آن انجام میدهد. ذکر این نکته حائز اهمیت است که نحوۀ تطبیق و شیوه بارگذاری مدارک در سامانه متناسب با نوع کارنامه و نظام آموزشی متقاضی انجام میشود. در نهایت کارشناس سنجش و ارزشیابی تحصیلی کارنامه تطبیق را در دو نسخه به چاپ میرساند. نسخه اول این کارنامه بعد از چاپ و مهر و امضا جهت ثبتنام و ادامه تحصیل به متقاضی ارائه میشود. نسخه دوم این کارنامه در بخش کارشناسی سنجش و ارزشیابی تحصیلی منطقه بههمراه صورت جلسه بایگانی میشود.
بعد از تایید مدارک و ارائه کارنامه از سوی کارشناسی سنجش و ارزشیابی تحصیلی متقاضی جهت ادامۀ تحصیل به یکی از مدارس بزرگسالان، ایثارگران یا آموزش از راه دور مراجعه کند و با ارائه کارنامه تطبیق و مدارک قبلی خود، طبق آییننامه آموزشی دوره دوم متوسطه شیوه نیمسال_واحدی مصوب دوازدهمین جلسه کمیسیون معین شورای عالی آموزشوپرورش، فرآیند ثبتنام و ادامۀ تحصیل خود را تکمیل میکند.
کارنامههای تحصیلی دوره آموزش ابتدایی و دورۀ اول آموزش متوسطه تا زمان فراهم شدن شرایط انجام تطبیق به صورت سیستمی، در آخرین محل اخذ مدارک تحصیلی متقاضی، به شیوه دستی تطبیق داده میشود و متقاضیان میتوانند مطابق آییننامههای ارزشیابی تحصیلی_تربیتی دورۀ مربوط، پس از انجام فرایند تطبیق واحد در یکی از مدارس بزرگسالان، ایثارگران یا آموزش از راه دور یا به صورت داوطلب آزاد ثبتنام کنند و ادامۀ تحصیل دهند.
جدول تطبیق سوابق تحصیلی نظام قدیم به جدید
در این بخش از مقاله جدولی تحت عنوان تطبیق سوابق تحصیلی نظام قدیم به جدید به شما ارائه میدهیم که با توجه به تاثیر معدل در کنکور مطالعه این جدول برای دارندگان مدرک دیپلم نظام قدیم و جدید میتواند مفید باشد:
بیشتر بدانید: مراحل و شرایط ادامه تحصیل بعد از ترک مدرسه
شرایط دریافت دیپلم مجدد در رشته قبلی طبق نظام آموزشی جدید
دریافت دیپلم مجدد یک امکان خاص است که از سوی ادارۀ آموزشوپرورش تنها برای گروه خاصی از متقاضیان درنظر گرفته شده است. این گروه خاص شامل افراد زیر میشوند:
- افرادی که موفق به دریافت دیپلم در نظام قدیم شدهاند.
- افرادی که علاقهمند به اخذ ذیپلم مجدد در رشتهای غیر از رشته تحصیلی خود هستند.
- افرادی که تمایل دارند علاوه بر دیپلم شاخههای نظری دیپلم شاخه کار و دانش را هم دریافت کنند.
طبق آییننامۀ ادارۀ آموزشوپرورش افرادی که دارای مدرک دیپلم در شاخههای نظری و کار و دانش هستند، امکان دریافت دیپلم مجدد در همان رشته قبلی را ندارند؛ بنابراین فرصت دریافت دیپلم تنها برای رشتههایی غیر از رشتۀ تحصیلی متقاضی وجود دارد.
شرایط دریافت دیپلم مجدد در رشتههای متناظر طبق نظام آموزشی جدید
طبق آییننامۀ آموزشی ادارۀ آموزشوپرورش دارندگان دیپلم نظام جدید و قدیم که تمایل به انتخاب رشته کنکور دارند، تحت شرایط خاصی میتوانند موفق به دریافت دوباره دیپلم در شاخه نظری یا کار و دانش شوند. برای آن دسته از متقاضیانی که دارای دیپلم نظام جدید هستند، دریافت مجدد دیپلم طبق مراحل زیر انجام میشود:
- مراجعه به اداره آموزشوپرورش شهرستان/ منطقه و ناحیه محل اخذ دیپلم
- اعمال تطبیق دروس مشترک با نظام جدید آموزشی
- حضور در مدارس بزرگسالان به عنوان داوطلب آزاد
- شرکت در آزمون دروس تطبیقدادهنشده (در صورت موفقیت در این آزمون متقاضیان موفق به دریافت دیپلم مجدد در رشته مورد نظر خود خواهند شد)
برای آن دسته از متقاضیان دریافت دیپلم مجدد که متعلق به نظام آموزشی قدیم هستند، شرایط دریافت دیپلم مجدد تنها شرکت در آزمون تمامی دروس پایۀ دوازدهم و کسب نمره قابل قبول در آنهاست.
دریافت دیپلم مجدد در رشته ریاضی فیزیک
طبق آییننامۀ آموزشی ادارۀ آموزشوپرورش دارندگان مدرک دیپلم نظام جدید و نظام قدیم که متقاضی اخذ دیپلم مجدد در رشتهای دیگر هستند، برای دریافت دیپلم ریاضی فیزیک باید دروس زیر را اخذ و در امتحانات نهایی آن شرکت کنند. لازم به ذکر است که تنها در صورت کسب نمره حد نصاب موفق به دریافت دیپلم مجدد در این رشته خواهند شد.
- تعلیمات دینی
- عربی، زبان قرآن 3
- فارسی 3
- نگارش 3
- هندسه 3
- حسابان 2
- ریاضیات گسسته
- زبان خارجه 3
- تربیت بدنی 3
- فیزیک 3
- شیمی 3
- سلامت و بهداشت
- مدیریت خانواده و سبک زندگی
- علوم اجتماعی
دریافت دیپلم مجدد در رشته علوم تجربی
طبق آییننامۀ آموزشی ادارۀ آموزشوپرورش دارندگان مدرک دیپلم نظام جدید و نظام قدیم که متقاضی اخذ دیپلم مجدد در رشتهای دیگر هستند، برای دریافت دیپلم علوم تجربی باید دروس زیر را اخذ و در امتحانات نهایی آن شرکت کنند. لازم به ذکر است که تنها در صورت کسب نمره حد نصاب موفق به دریافت دیپلم مجدد در این رشته خواهند شد.
- تعلیمات دینی 3
- عربی و زبان قرآن 3
- فارسی 3
- نگارش 3
- زبان خارجه 3
- تربیتی بدنی 3
- شیمی 3
- سلامت و بهداشت
- مدیریت خانواده و سبک زندگی
- علوم اجتماعی
- زیستشناسی 3
- ریاضی 3
- فیزیک 3
بیشتر بدانید: قانون تبصره و تک ماده برای دانشآموزان متوسطه دوره دوم
دریافت دیپلم مجدد در رشته علوم انسانی
طبق آییننامۀ آموزشی ادارۀ آموزشوپرورش دارندگان مدرک دیپلم نظام جدید و نظام قدیم که متقاضی اخذ دیپلم مجدد در رشتهای دیگر هستند، برای دریافت دیپلم علوم انسانی باید دروس زیر را اخذ و در امتحانات نهایی آن شرکت کنند. لازم به ذکر است که تنها در صورت کسب نمره حد نصاب موفق به دریافت دیپلم مجدد در این رشته خواهند شد.
- تعلیمات دینی 3
- فارسی 3
- نگارش 3
- زبان خارجی 3
- تربیت بدنی 3
- عربی 3
- علوم و فنون ادبی 3
- جغرافیا 3
- تاریخ 3
- ریاضی و آمار 3
- جامعهشناسی 3
- فلسفه 2
- مطالعات فرهنگی
- سلامت و بهداشت
- مدیریت خانواده و سبک زندگی
دریافت دیپلم مجدد در رشته علوم و معارف اسلامی
طبق آییننامۀ آموزشی اداره آموزشوپرورش دارندگان مدرک دیپلم نظام جدید و نظام قدیم که متقاضی اخذ دیپلم مجدد در رشتهای دیگر هستند، برای دریافت دیپلم علوم و معارف اسلامی باید دروس زیر را اخذ و در امتحانات نهایی آن شرکت کنند. لازم به ذکر است که تنها در صورت کسب نمره حد نصاب موفق به دریافت دیپلم مجدد در این رشته خواهند شد.
- فارسی 3
- نگارش 3
- زبان خارجی 3
- تربیت بدنی 3
- سلامت و بداشت
- مدیریت خانواده و سبک زندگی
- علوم و فنون ادبی 3
- ریاضی و آمار 3
- فلسفه 2
- علم معارف قرآنی 3
- اصول عقاید 3
- احکام 3
- اخلاق 3
- عربی 3
- جریانشناسی اندیشههای معاصر
- تاریخ 3
دریافت دیپلم مجدد در شاخه کار و دانش
طبق آییننامۀ آموزشی نظام جدید دورۀ دوم متوسطه، برای آن دسته از افرادی که متقاضی دریافت دیپلم مجدد در شاخه کار و دانش هستند، کارنامه قبولی در دروس عمومی، انتخابی، اختیاری، شایستگی پایه و کارورزی از آنها پذیرفته میشود. این افراد لازم است در دروس زیر نمره حد نصاب را کسب کنند تا موفق به دریافت دیپلم مجدد در یکی از شاخههای کار و دانش شوند.
- ارائه گواهینامه دروس مهارتی
- گذراندن دروس شایستگیهای فنی رشته مورد نظر خود
- تعلیمات دینی 3 (دینی، اخلاق، قرآن 3، عربی و زبان قرآن 3) در یکی از رشتههای مهارتی شاخه کار و دانش
جمعبندی
ما در این مقاله تلاش کردیم با شرح کامل جزئیات مربوط به تطبیق واحد و تطبیق دیپلم امکان ادامۀ تحصیل و دریافت دیپلم مجدد را برای متقاضیان دوره نظام قدیم سهولت ببخشیم. شما نیز سوالات و دغدغههای ذهنی خود را در باب تطبیق واحد و تطبیق دروس برایمان در کامنتها بنویسید تا در فرصتی دیگر به آن پرداخته شود.
تبلیغات:
نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.
تبلیغات:
اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟