سرزمین تیزهوش‌ها

مرجع آموزشی همۀ دانش‌آموزان باهوش سرزمینمان، ایران

معرفی و لیست دانشگاه‌های آزاد ایران کد مطلب : 12776 | چاپ | لینک‌کوتاه | نظرات

معرفی و لیست دانشگاه‌های آزاد ایران

یکی از دانشگاه‌های معتبر در سراسر دنیا دانشگاه آزاد است که ورود به آن شرایط خاصی دارد؛ در این مطلب علاوه بر توضیح شرایط ورود به دانشگاه با یا بدون کنکور، لیست دانشگاه‌های آزاد ایران را آورده‌ایم تا به داوطلبان برای انتخاب رشته کمک کرده باشیم.

. . . . . . . . . . . . .

قبولی در کنکور و ادامه تحصیل در دانشگاه از آرزوهای بزرگ هر دانش‌آموزی است. تعدد دانشگاه و مراکز آموزشی مختلف در ایران انتخاب رشته را برای بسیاری از افراد با دشواری روبه‌رو کرده است. ما در این مقاله تصمیم داریم با معرفی یکی از مراکز آموزشی شناخته‌شده و معتبر در ایران، دشواری این مسیر را برای شما سهولت ببخشیم. دانشگاه آزاد یکی از همین مراکز معتبر است که این روزها محبوبیت خاصی بین داوطلبان پیدا کرده است. شما هم اگر مایلید بیشتر از این مرکز آموزشی بدانید، ادامه مطلب را همراه ما باشید.

 

معرفی دانشگاه آزاد و شرایط ورود به آن

برای آن دسته از داوطلبانی که تصمیم به ثبت‌نام کنکور 1401 دارند، معرفی دانشگاه‌ها می‌تواند راهی میان‌بر برای داشتن انتخابی سنجیده و هوشمندانه باشد. این مقاله به معرفی دانشگاه آزاد اختصاصی و شرایط ورود به آن اختصاص دارد.

 بعد از اینکه دانشگاه‌های سراسری در ایران به رشد و توسعه قابل توجهی دست پیدا کردند، بسیاری از مراکز خصوصی فعالیت خود را در جهت ادامه تحصیل دانشجویان شروع کردند. برخی از این مراکز برای پذیرش دانشجو کنکور جداگانه خود را دارند و برخی دیگر از طریق همان کنکور سراسری اقدام به پذیرش دانشجو می‌کنند. دانشگاه آزاد یکی از همین مراکز توسعه‌یافته است که هر ساله برای پذیرش دانشجو اقدام به برگزاری کنکور مجزا می‌کند. این دانشگاه برای بسیاری از رشته‌ها شرایطی را فراهم کرده است تا دانشجو بتواند بدون شرکت در کنکور امکان تحصیل در آن رشته را پیدا کند.

 

 از آنجایی که دانشگاه آزاد یکی از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین دانشگاه‌ها در میان داوطلبان است، متقاضی برای ورود به این دانشگاه زیاد است. به همین دلیل دانشگاه آزاد اقدام به پذیرش دانشجو بدون کنکور کرده است که این فرصت تنها شامل بعضی از رشته‌ها می‌شود.

 

تاسیس رسمی دانشگاه آزاد اسلامی به دو سال بعد از انقلاب اسلامی یعنی اردیبهشت‌ ماه 1361 برمی‌گردد. جالب است بدانید که قبل از انقلاب هم دانشگاهی با همین نام در ایران وجود داشت که با مدیریت شخصی به نام عبدالرحیم احمدی فعالیت خود را از سال 1350 آغاز کرد و در سال 1355 موفق به اعزام دانشجویان ممتاز  به دانشگاه‌های برجسته جهان شد. با شروع انقلاب فعالیت این دانشگاه هم به کلی متوقف شد و تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی جای این موسسه را در ایران پر کرد.

امروزه دانشگاه آزاد اسلامی در ایران عنوان اولین و در جهان عنوان پنجمین مرکز آموزشی و پژوهشی را به خود اختصاص داده است. به این نکته مهم هم باید اشاره کنیم که دانشگاه آزاد به لحاظ جمعیت از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های جهان به شمار می‌آید. بنابراین جای هیچ تردیدی نیست که تحصیل در این دانشگاه می‌تواند با تحصیل در دانشگاه‌های سراسری برابری کند. چه بسا که دانشجویانی بوده‌اند که با ورود به این دانشگاه‌ها راه موفقیت برایشان بیشتر هموار شده است. با این حال انتخاب با خود شماست که کدام دانشگاه را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کنید؛ ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای ادامه تحصیل تقدیر خود را به دست شانس و اقبال نسپارید و با در نظر گرفتن سه فاکتور زیر بهترین انتخاب را برای خود رقم بزنید. این سه فاکتور عبارتند از:

  • اساتید
  • دانشجویان
  • شرایط آموزشی

این سه فاکتور مهم تاثیر به مراتب چشمگیری در تعیین کیفیت آموزشی یک دانشگاه دارند. دانشگاه آزاد اسلامی را هم می‌توان از دسته دانشگاه‌هایی دانست که با رعایت سه فاکتور بالا به موفقیت‌های بزرگی در حوزه آموزش دست پیدا کرده است. حالا اگر علاقه‌مند  شدید که از دانشگاه آزاد بیشتر بدانید، همراه ما باشید تا شرایط ورود به این دانشگاه را در اختیار شما قرار دهیم.

از آنجایی که دانشگاه آزاد یکی از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین دانشگاه‌ها در میان داوطلبان است، متقاضی برای ورود به این دانشگاه زیاد است. به همین دلیل دانشگاه آزاد اقدام به پذیرش دانشجو بدون کنکور کرده است که این فرصت تنها شامل بعضی از رشته‌ها می‌شود. ما در ادامه ابتدا به شرایط ورود به دانشگاه با کنکور می‌پردازیم و سپس شرایط ورود به این دانشگاه را بدون کنکور به شما معرفی می‌کنیم.

 اسامی دانشگاه‌های آزاد اسلامی

 

شرایط ورود به دانشگاه آزاد با کنکور

ثبت‌نام کنکور این دانشگاه همزمان با کنکور سراسری و تاریخ برگزاری آن از طریق سایت سازمان سنجش به داوطلبان اطلاع‌رسانی می‌شود. ثبت‌نام در کنکور دانشگاه آزاد دارای دو شرط عمومی و اختصاصی است. این شروط عبارتند از:

شرایط عمومی

  • اعتقاد به دین اسلام یا ادیان الهی
  • نداشتن سوء پیشینه و عدم عضویت در گروه‌های انقلاب
  • عدم اعتیاد به مواد مخدر و نداشتن هیچ‌گونه فساد اخلاقی

شرایط اختصاصی

  • اولین شرط ثبت‌نام در کنکور دانشگاه آزاد داشتن مدرک پیش‌دانشگاهی یا دیپلم است. برای آن دسته از افرادی که دارای مدرک کاردانی هستند هم امکان ثبت‌نام در کنکور وجود دارد.
  • برای آن دسته از دانشجویان روزانه‌ای که قصد ورود به دانشگاه آزاد دارند، انصراف از دانشگاه تا تاریخ 25 اسفند ماه 1401 الزامی است.
  • هیچ مانعی برای تحصیل در دانشگاه آزاد برای دانشجویان دوره شبانه، نیمه‌حضوری، مجازی، پردیس خودگردان، مجازی و دانشگاه آزاد وجود ندارد.
  • نداشتن مشکلات مربوط به نظام وظیفه از دیگر شرایط اختصاصی ورود به دانشگاه آزاد برای آقایان است.

 

 

بیشتر بدانید: لیست دانشگاه‌های دولتی

 

شرایط ثبت‌نام در دانشگاه آزاد بدون کنکور

برای آن دسته از دانش‌آموزانی که موفق به کسب رتبه قبولی در کنکور سراسری نشده‌اند، تحصیل در  دانشگاه آزاد بدون کنکور یک فرصت طلایی است. این دانشگاه در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا داوطلب می‌پذیرد. نکته مهم اینکه پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی به دو صورت کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته است. در حالت اول یعنی کارشناسی پیوسته داوطلبان بعد از گرفتن مدرک دیپلم وارد این دانشگاه شده و پس از گذراندن 4 سال موفق به دریافت مدرک کارشناسی خود می‌شوند. در حالت دوم که کارشناسی ناپیوسته است، دانشجویان بعد از گرفتن مدرک کاردانی به مدت 2 سال در دانشگاه آزاد مشغول به تحصیل می‌شوند و در نهایت مدرک کارشناسی ناپیوسته خود را از این مرکز آموزشی دریافت می‌کنند.

شرایط ورود به دانشگاه آزاد بدون کنکور در مقطع کارشناسی پیوسته

  • داشتن مدرک دیپلم نظام قدید یا جدید
  • برخورداری از توانایی‌های لازم جهت ادامه تحصیل در رشته انتخابی

شرایط ورود به دانشگاه آزاد بدون کنکور در مقطع کارشناسی ناپیوسته

  • داشتن مدرک کاردانی با معدل 12 به بالا
  • متناسب بودن توانایی فردی با رشته‌های ورزشی و تربیت‌بدنی
  • گذراندن 20 واحد جبرانی برای داوطلبان دوره کاردانی پیوسته

 

لیست دانشگاه‌های آزاد تهران

معمولا آغاز فعالیت هر موسسه و مرکزی از پایتخت کشور یعنی تهران صورت می‌گیرد. دانشگاه آزاد اسلامی هم از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین اجازه دهید معرفی کامل دانشگاه‌های آزاد ایران را از تهران آغاز  کنیم. لیست دانشگاه آزاد تهران به شرح زیر است:

  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

این دانشگاه دارای 14 دانشکده در 3 پردیس دانشگاهی است که مکان تاسیس این پردیس‌ها در سوهانک، پونک و پیچ شمیران واقع شده است. از نظر رتبه علمی باید بگوییم، این دانشگاه به واسطه چاپ مقالات ISI مقام هفتم را در میان کل دانشگاه‌های ایران کسب کرده است.

  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

یکی دیگر از دانشگاه‌های موفق آزاد اسلامی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال واقع در خیابان شهید صدوقی است. این دانشگاه در همین لحظه دارای 10 دانشکده، 500 نفر  اعضای هیئت علمی و 141 فضای آزمایشگاهی است.

 

بیشتر بدانید: لیست دانشگاه‌های غیرانتفاعی

 

  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق

سومین دانشگاه آزاد تهران، دانشگاه آزاد واحد تهران شرق است که شامل دانشکده های علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم انسانی و هنر و معماری می‌شود.

  •  دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

موسسه فنی و آموزش عالی سما نام پیشین این دانشگاه آزاد است. در سال 1386 بعد از جدا شدن واحد تهران سما از سازمان سما تغییر نام این موسسه به دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب صورت پذیرفت.

  •  دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

آخرین دانشگاه آزاد تهران واحد تهران جنوب است که محوریت کار خود را رشته‌های فنی و مهندسی قرار داده است. در حال حاضر این دانشگاه ر مقطع کارشناسی ارشد هم دانشجو می‌پذیرد.

 

لیست دانشگاه‌های آزاد شهرهای مختلف ایران

شهریه زیاد دانشگاه آزاد مانعی برای ادامه تحصیل داوطلبان شهرستانی در دانشگاه‌های آزاد تهران است. به همین منظور ما با در ادامه مطلب به معرفی لیست دانشگاه آزاد در شهرستان‌ها می‌پردازیم.

 

https://360x.ir/tizland.ir/ads/1401/baner/uniazad-min.jpg

 

 

لیست دانشگاه‌های آزاد دارای رشته‌های بدون کنکور

بخش پایانی معرفی لیست دانشگاه آزاد را به معرفی دانشگاه‌های آزاد بدون کنکور در سراسر ایران اختصاص داده‌ایم. شما می‌توانید برای آگاهی بیشتر از لیست رشته‌های بدون کنکور به سامانه سنجش مراجعه نمایید. لیست دانشگاه آزاد بدون کنکور به شرح زیر است:

 لیست دانشگاه‌های آزاد بدون کنکور

مزایا و معایب ثبت‌نام در دانشگاه آزاد

به طور کلی دیدگاه افراد نسبت به دانشگاه سراسری خوشبینانه‌تر و مثبت‌تر از دیگر دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی است. این را می‌توان از واکنش افراد هنگام شنیدن قبولی در دانشگاه پیام نور یا آزاد کاملا مشاهده کرد. با این حال ما همه ما می‌دانیم که قبولی در هر دانشگاهی مزایا و معایب خاص خودش رُا به دنبال دارد؛ حتی اگر آن دانشگاه، دانشگاه دولتی و سراسری باشد.

در ادامه مطلب قصد داریم با ارائه فهرستی کامل از مزایا و معایب دانشگاه آزاد، روی تمام باورهای اشتباهی که در مورد این دانشگاه وجود دارد، خط بطلان بکشیم. اگر شما هم از علاقه‌مندان تحصیل در این دانشگاه هستید، ادامه مطلب را از دست ندهید.

مزایای تحصیل در دانشگاه آزاد

  • برخورداری از امکانات رفاهی و تفریحی مناسب
  • بهره‌مندی از حضور اساتید به‌نام و برجسته کشور
  • تدریس کامل دروس توسط اساتید
  • تازه تاسیس بودن این دانشگاه و بهره‌مندی از کیفیت آموزشی بالا
  • اعتبار بالای مدرک دانشگاه آزاد

معایب تحصیل در دانشگاه آزاد

  • شهریه بالای تحصیل در این دانشگاه
  • فضای رقابتی بسیار پایین دانشگاه آزاد که منجر به بی‌انگیزه شدن بسیاری از دانشجویان شده است.
  • فراگیر شدن دانشگاه آزاد در سراسر کشور که موجب آسیب دیدن سطح علمی این دانشگاه‌ها شده است.

 

 

بیشتر بدانید: لیست دانشگاه‌های پیام ‌نور

 

جمع‌بندی

جای هیچ شک و تردیدی نیست که قبولی در کنکور و ادامه تحصیل در دانشگاه از فاکتورهای بسیار مهم و تاثیرگذار در موفقیت شغلی افراد است. این روزها شاهد تنوع و گوناگونی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی هستیم، به‌گونه‌ای که در بسیاری از موارد انتخاب رشته و دانشگاه محل تحصیل برای خیلی از داوطلبان با دشواری همراه شده است. ما در این مقاله تلاش کردیم تا با معرفی کامل دانشگاه آزاد و ارائه لیست دانشگاه آزاد در تهران و شهرستان‌ها دشواری این مسیر را برای داوطلبان سهولت ببخشیم. سوالات شما در این حوزه ضمن تکمیل مطالب ما می‌تواند روشن‌کنندۀ مسیر دیگری باشد.

 



تبلیغات:


نظرات شما

 نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.

عدد 1557 را در این کادر وارد کنید:


تبلیغات:
همین حالا در سرزمین تیزهوش ها عضو شوید!
چرا باید در سایت عضو شویم؟عضویت چه مزایایی دارد؟!

اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟


همین حالا عضو شوید! قبلاً عضو بوده‌اید؟ وارد شوید!

تبلیغات

برندینگ مدارس(3)
موسسه علامه حلی
ماه مهر
مجتمع آموزشی موعود
آینو
داناپلاس
راهنمای تیزهوشان نهم
راهنمای تیزهوشان ششم