نحوۀ برنامه ریزی در ایام عید نوروز ویژه آزمون تیزهوشان
نوروز جبران بسیاری از عقب افتادگیها و تکرار مطالب گذشته است. ایجاد آرامش و دلگرمی که شما را تا حد زیادی به هدفتان نزدیک میکند.در دوران نوروز بیشتر دانشآموزان به دلیل تعطیلی مدرسه و نبود درسهای مدرسه دچار سر درگمی میشوند و با این سوال مواجه میشوند:
چگونه برای تعطیلات برنامهریزی کنیم؟
کدام درسها را در برنامه قرار قرار دهیم؟
در اینجا میخواهیم به شما دانشآموزان عزیز کمک کنیم تا بتوانید یک برنامهریزی صحیح و قابل اجرا داشته باشید نه آنقدر باز که احساس کسالت کنید و نه آنقدر فشرده که در همان دو روز اول خسته شده و از اجرای برنامه صرف نظر کنید.
برای داشتن یک برنامهریزی مناسب ابتدا دانشآموز باید وضعیت خود را بررسی کند و ببیند در کدام یک از گروهای زیر قرار دارد.
گروه اول:دانش آموز از اول مهر درسهای نهم را همراه مدرسه خوانده و تست زده و همچنین دروس هشتم را نیز خوانده و تست زده.
گروه دوم: دانش آموز از اول مهر فقط درسهای نهم را خوانده و تست زده و برای هشتم کاری نکرده.
گروه سوم: دانش آموز از اول مهر فقط درسهای نهم را خوانده طبق برنامه مدرسه واصلاً تست کار نکرده است و درسهای هشتم نیز کار نشده است.
زمانی که دانش آموز وضعیت خود را در گروههای بالا مشخص کرد.اقدام به برنامهریزی برای هر گروه در طول نوروز متفاوت است.
گروه اول: به این گروه توصیه می شود با استفاده از روش بازیابی اطلاعات (در مقاله روش مطالعه توضیح داده می شود) اقدام به مرور درسهای نهم و هشتم کند.
همچنین توصیه میشود یک شب در میان یکی از آزمونهای تیزهوشان یا نمونه دولتی سالهای قبل را کار کند و شب بعد به بررسی سوالات بپردازد.
همچنین تست استعداد تحلیلی را نیز هر روز در برنامه قرار دهند.
گروه دوم: به این گروه توصیه میشود با استفاده از روش بازیابی اطلاعات اقدام به مرور درسهای نهم کند.
با توجه به زمان محدود عید برای درسهای هشتم دانشآموز باید درسهایی خود را الویتبندی کند.
برای الویتبندی میتواند از ضریب درسها استفاده کند به عنوان مثال درسهایی که ضریب بالاتری دارند و برای دانشآموز سادهتر هستند در الویت اول مطالعاتی قرار گیرند.
این گروه نیز مانند گروه قبل باید حل تستهای استعداد تحلیلی را هر روز در برنامه داشته باشند.
همچنین توصیه میشود دو شب در میان آزمونهایی تیزهوشان و نمونه دولتی سالهای قبل را کار کنند.
گروه سوم: به این گروه توصیه میشود ابتدا توجه خود را روی دروس نهم متمرکز کنند. ابتدا به مرور درسهای نهم بپردازد و در کنار مرور، تست زدن روی درسهای نهم را آغاز کنند.
با توجه به زمان محدود نوروز توصیه میشود که ابتدا تستهای آزمونهای ورودی سالهای قبل را به زمان امتحان خود موکول کنند ولی مانند دو گروه قبل باید هر روز حل تست استعداد تحلیل را در برنامه قرار دهند.
در آخر هر سه گروه میتوانند برای برنامهریزی مناسب به هر درس بر طبق دو معیار زمان اختصاص دهند.
معیار اول میزان ضریب درس در آزمون به این صورت است که واحد مطالعه هر درس بر اساس ضریب درس مورد نظر باشد.
مثلا ضریب درس ادبیات برای رشتۀ تجربی وریاضی دو میباشد به ازای هر یک واحدی که به ادبیات اختصاص میدهیم برای رشتۀ تجربی چهار واحد از زمان را به ریاضیات و برای رشتۀ ریاضی پنج واحد را به ریاضیات اختصاص دهیم.
معیار دوم میزان تسلط دانشآموز در درس مورد نظر است مثلا ممکن است فردی در درس ریاضی مهارت بالایی داشته باشد و در درس زبان ضعیف باشد این فرد میتواند مقداری از زمان ریاضی را به زبان اختصاص دهد.
در پایان یادمان باشد که نوروز بهترین فرصت برای جبران عقب افتادگیها و سبقت از رقبا است و این کار فقط با یک برنامهریزی صحیح انجام میشود.
نویسنده مطلب : هدی عابدی
نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.
اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به 200 هزار نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟