سرزمین تیزهوش‌ها

مرجع آموزشی همۀ دانش‌آموزان باهوش سرزمینمان، ایران

حداقل نمره و معدل برای انتخاب رشته نهم کد مطلب : 14140 | چاپ | لینک‌کوتاه | نظرات

حداقل نمره و معدل برای انتخاب رشته نهم

شرط نمره و معدل برای انتخاب رشته نهم تا دهم در تمامی رشته‌ها وجود دارد و ممکن است در نظر گرفتن حداقل نمرات دروس خاصی نیز برای انتخاب رشته ضروری باشد؛ اطلاعات بیشتر در مورد هر رشته در این مطلب موجود است.

. . . . . . . . . . . . .

در برخی کشورها، برای انتخاب رشته نهم، نیاز به داشتن حداقل نمره و معدل وجود دارد. با این حال، این مقادیر در هر کشور و حتی در هر استان یا شهر ممکن است متفاوت باشد. به علاوه، در بسیاری از جوامع، علاوه بر نمره و معدل، دیگر عواملی مانند علاقه و استعداد فرد نیز در انتخاب رشته نهم مورد توجه قرار می‌گیرند.

در ایران، برای انتخاب رشته نهم، داشتن حداقل معدل ۱۴ الزامی است. با این حال، برای ورود به برخی رشته‌های تحصیلی خاص، مانند ریاضی و فیزیک، نیاز به نمرات بالاتر و استعداد و علاقه فرد به این رشته‌ها وجود دارد.

برای تحصیل در رشته‌های نهم دورۀ متوسطه در ایران، پس از انتخاب رشته مورد نظر، دانش‌آموز باید دورۀ سه‌سالۀ متوسطه را در آن رشته تحصیل کند. در طول این دوره، دانش‌آموزان درس‌های عمومی و درس‌های تخصصی رشته خود را دریافت می‌کنند و پس از پایان دوره دوم متوسطه، می‌توانند در آزمون ورودی دانشگاه شرکت کنند و به تحصیل در دانشگاه پیوست.

هر سال ممکن است شرایط و مقررات ورود به رشته‌های مختلف تحصیلی تغییر کنند؛ بنابراین برای اطلاعات دقیق‌تر، به وزارت آموزش‌و‌پرورش و یا مدارس مربوطه مراجعه کنید.

 

 

 

شرط نمره و معدل در انتخاب رشته نهم به دهم

انسان‌ها در طول زندگی خود با انتخاب‌های فراوانی روبرو هستند. انتخاب رشته نهم به دهم یکی از این تصمیمات مهم است. یکی از مهم‌ترین دلایل اهمیت انتخاب رشته این است که دیگر انتخاب‌های مهم زندگی تأثیر می‌گذارد. ادامه تحصیل در دانشگاه، انتخاب شغل، تشکیل خانواده و... انتخاب انجام می‌شود و کل زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

لازم است اطلاعات گسترده و دقیقی در اختیار دانش‌آموزان قرار گیرد تا آن‌ها با آگاهی کافی بتوانند انتخاب رشته مناسبی داشته باشند. اطلاعات کافی و مناسب به آن‌ها کمک می‌کند تا مجبور به ترک تحصیل، تغییر رشته و جابه‌جایی مدرسه در طول دوران تحصیل نشوند. انتخاب رشته بد باعث می‌شود دانش‌آموز هدف درستی در ابعاد مهم زندگی‌اش یعنی تحصیل و در آیندۀ شغل نداشته باشد. بنابراین بی‌توجهی به این مسئله می‌تواند آثار مخربی در آینده به دنبال داشته باشد. در ادامه، فرایند انتخاب رشته نهم به دهم را به طور کامل بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

در بسیاری از سیستم‌های آموزشی، شرط نمره و معدل برای انتخاب رشته نهم تا دهم وجود دارد. با این حال، قوانین مربوط به این موضوع ممکن است در هر کشور و حتی در هر سیستم آموزشی داخلی متفاوت باشد.

در بعضی سیستم‌ها، شرایط انتخاب رشته ممکن است بر اساس معدل عمومی یا معدل دروس خاصی محاسبه شود. برای مثال، ممکن است دانش‌آموزان حداقل یک معدل مشخص (مانند ۱۴ از ۲۰) را به دست آورند تا بتوانند رشته خاصی را انتخاب کنند.

علاوه بر معدل، ممکن است در نظر گرفتن نمرات دروس خاصی نیز برای انتخاب رشته ضروری باشد. برای مثال، دانش‌آموزانی که می‌خواهند رشته ریاضی و فیزیک را انتخاب کنند، باید دروس ریاضی و فیزیک با نمرۀ قبولی را داشته باشند.

 

حداقل معدل و نمره در انتخاب رشته ریاضی

دانش‌آموزان باید پس از اتمام پایه تحصیلی نهم نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند. رشته ریاضی از رشته‌های گروه نظری است و همان‌طور که از اسم رشته پیداست، دانش‌آموز باید در دروس ریاضی قوی باشد. تنها دانش‌آموزانی که مفاهیم ریاضی و فیزیک را به خوبی درک می‌کنند، می‌توانند آیندۀ خوبی داشته باشند. پس از گذشت زمان مفاهیم ریاضی و فیزیک پیچیده خواهد شد.

دانش‌آموزان پایه نهم برای انتخاب رشته ریاضی و فیزیک نیازمند عواملی هستند تا دسترسی انتخاب رشته‌ ریاضی و فیزیک به آن‌ها داده شود.

شرایط مورد نیاز برای دانش‌آموزانی که تصمیم دارند رشته‌ ریاضی فیزیک را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند، به صورت زیر است: نمرۀ درس ریاضی و علوم در سه سال متوسطۀ اول با ضریب 3 محاسبه خواهد شد. حداقل نمره در درس علوم 14 و در درس ریاضی 15 است. در مجموع 35 امتیاز از فرم‌های هدایت تحصیلی را شامل می‌شود. حداقل معدل لازم برای دانش‌آموزان داوطلب رشته ریاضی فیزیک معدل بالای 14 است.  شرط آخر برای انتخاب این رشته این است که مجموع 3 نمره دروس ریاضی و علوم در سه پایه هفتم، هشتم و نهم کمتر از ضریب 42 نباشد.

 

حداقل معدل و نمره در انتخاب رشته تجربی

به طور کلی، برای ورود به رشته‌ تجربی در دانشگاه‌های ایران، داوطلبان باید در آزمون ورودی سراسری یا کنکور شرکت کنند. امتیاز کنکور بر اساس معدل دانش‌آموزی و نمرات دروس مشخص شده است. با توجه به رتبه داوطلبان در کنکور، آن‌ها می‌توانند رشته‌های تحصیلی مختلف را انتخاب کنند. رشته‌های تجربی شامل رشته‌های علوم پایه مانند ریاضیات، فیزیک، شیمی و زیست‌شناسی هستند.

همان‌طور که می‌دانید برای انتخاب رشته علوم تجربی در دبیرستان‌ها شرط معدل در نظر گرفته شده. اگر دانش‌آموزان نتوانند این حداقل معدل را کسب کنند از انتخاب رشته علوم تجربی محروم خواهند بود. در حال حاضر ۴۶ درصد از دانش‌آموزان دورۀ دوم متوسطه در رشته علوم تجربی تحصیل می‌کنند.  با توجه به ظرفیت محدود پذیرش رشته‌های علوم تجربی در دانشگاه‌ها مشکلاتی برای دیپلم‌های علوم تجربی ایجاد شده است.

 

حداقل معدل و نمره در انتخاب رشته انسانی

به طور کلی، برای ورود به رشته‌های انسانی در دانشگاه‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی معمولا معدل بالایی لازم است. معدل مورد نیاز ممکن است در هر سال تحصیلی و بین دانشگاه‌ها متفاوت باشد.  همچنین، رشته‌ انسانی محدودیت‌هایی مثل آزمون ورودی دارند که علاوه بر معدل، نمره آن آزمون نیز مهم است.

مجموع سه نمرۀ پذیرفته‌شده در دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، در سه پایه متوسطه (هفتم، هشتم و نهم) کمتر از 42 نباشد.

مجموع نمرات دروس در این سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 378 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را با ضریب آن جمع نماییم. حاصل جمع آن را با تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته حداقل باید 14 باشد.

نمرۀ زبان و ادبیات فارسی در سه سال اول متوسطه با ضریب 4 محاسبه می‌شود. نمرۀ درس مطالعات اجتماعی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می‌شود. نمرۀ درس عربی در سه سال اول متوسطه با ضریب و محاسبه می‌شود.

پس از کسب شرایط لازم برای ورود به این رشته  باید یک نگاه کلی داشته باشیم که در این سه سال متوسطه چه دروسی بایستی یاد بگیریم. برای کنکور کدام درس‌ها از اهمیت بالاتری برخوردار هستند و چه رشته‌های دانشگاهی می‌تواند انتخاب کرد. در مجموع چشم انداز کلی به آینده‌ای که پیش روی ما هستند داشته باشیم تا با ذوق و علاقه مسیر را طی کنیم. تک‌تک این لحظات است که باعث پیشرفت ما می‌شود لذت ببریم.

 

 

حداقل معدل و نمره در انتخاب رشته فنی حرفه‌ای

در ایران، حداقل معدل و نمره برای انتخاب رشته فنی حرفه‌ای به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله سیستم و شرایط آموزشی هر دوره و نحوه سنجش و ورود به آن دوره. به طور کلی، در برخی رشته‌های فنی حرفه‌ای، نیاز به گذراندن آزمون ورودی و به دست آوردن نمره قابل قبول است.

در سال‌های اخیر، سیستم آموزش فنی حرفه‌ای در ایران تغییراتی را تجربه کرده است و به سیستم "دروس مشترک" و "دروس تخصصی" تقسیم شده است. هر دوره‌ای دارای سرفصل‌های خاصی است و بر اساس نوع دوره، معدل و نمره مورد نیاز می‌تواند متفاوت باشد.

در حوزه آموزش فنی حرفه‌ای، دوره‌های کاردانی حداقل معدل مورد نیاز برای ورود به آن‌ها ممکن است حدود ۱۰ تا ۱۵ باشد. در دوره‌های کارشناسی ارشد فنی حرفه‌ای، نیاز به کسب مدرک کارشناسی ارشد در رشته مرتبط و اخذ نمره قابل قبول در آزمون ورودی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی است.

.نمرۀ درس ریاضی 1 اول متوسطه بدون تبصره و حداق 10 باشد  و مجموع سه نمرۀ پذیرفته‌شده خرداد یا شهریور کمتر از 30 نباشد. درس‌های ریاضی، علوم تجربی و حرفه و فن در سه پایۀ دورۀ راهنمایی بدون ضریب کمتر از 30 نباید باشد.

مجموع نمرات درس‌های مرتبط با رشته مد نظر را انتخاب کرده و باید توجه داشت که از همان ابتدا کار با هدف و انگیزه کامل مسیر را پیش ببرید، تا بتوانید مهارت کافی در هر درس پیدا کنید. توجه داشته باشید هر درسی که از آن نمره بگیرید در آینده می‌تواند یک شغل و تخصص مجزا باشد.

 

حداقل معدل و نمره در انتخاب رشته کار و دانش

 در انتخاب رشته کار و دانش باید مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس‌های ریاضی و کار و فناوری در سه پایه دوره اول  بدون ضریب  کمتر از 36  نباشد.

نمره درس ریاضی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 و نمره درس کار و فناوری در سه سال دوره متوسطه  اول با ضریب 3 محاسبه می‌شود.

مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطۀ اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 180 باشد؛ یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم، معدل رشته باید حداقل 12 باشد.

 

تاثیر معدل هفتم و هشتم

در پاسخ به سوال آیا معدل هفتم و هشتم در انتخاب رشته تأثیر دارد؟ باید بگوییم بله معدل هفتم و هشتم می‌تواند بر انتخاب رشته تأثیرگذار باشد. در بسیاری از سیستم‌های آموزشی، اطلاعات مربوط به عملکرد تحصیلی در سال‌های قبلی نیز در نظر گرفته می‌شود. در نظر گرفتن هدایت تحصیلی دانش‌آموزان را به رشته‌های مناسب تحصیلی هدایت کند.

در بعضی سیستم‌های آموزشی، معدل هفتم و هشتم برای انتخاب رشته دبیرستان نقش مهمی ایفا می‌کند. این معدل می‌تواند به‌عنوان یک شاخص اولیه برای ارزیابی توانایی و علاقه دانش‌آموز در رشته‌های مختلف استفاده شود.

به علاوه، معدل هفتم و هشتم همچنین ممکن است تأثیری در فرایند ورود به مدارس و دبیرستان‌های خاص داشته باشد. در برخی مدارس، این معدل‌ها همراه با سایر فاکتورها مانند آزمون ورودی، مصاحبه، یا سایر شاخص‌های ارزیابی دیگر در نظر گرفته می‌شوند.

 

معدل هفتم و هشتم نقش مهمی در پایه نهم دارد

در کل، معدل هفتم و هشتم می‌تواند به عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار در انتخاب رشته تحصیلی در نظر گرفته شود. باید توجه داشت که تأثیر دقیق آن بستگی به سیستم آموزشی دارد. قوانین و مقررات مدرسه یا دانشگاهی که در آن اقدام به انتخاب رشته می‌کنید تأثیر بسزایی دارد.

بهترین راهکار کلی برای بیان تمام مطلب این است که خواندن درس با تمرکز بالا، منظم و صحیح همراه با علاقه و اشتیاق و از همان سال دهم به صورت مداوم تا سال دوازدهم به شما کمک می‌کند. این امر باعث می‌شود شما بهترین امکانات در دورۀ متوسطه اول را داشته و همین‌طور باعث گرفتن نتایج عالی و افزایش اعتمادبه‌نفس شما در زنگی را همراه خواهد داشت. نتایج این تلاش‌ها موجب آینده‌ای درخشان و پیامدهای مثبت برای آینده شما می‌شود. برای آشنایی مخاطبان و درک بهتر اهمیت معدل هفتم و هشتم تجربیات خود را به اشتراک بگذارید.

 

نویسنده مطلب : زهرا مدرسی


نظرات شما

 نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.

عدد 1892 را در این کادر وارد کنید:
همین حالا در سرزمین تیزهوش ها عضو شوید!
چرا باید در سایت عضو شویم؟عضویت چه مزایایی دارد؟!

اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به 200 هزار نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟


همین حالا عضو شوید! قبلاً عضو بوده‌اید؟ وارد شوید!

تبلیغات

نواندیشان هیوا
راهنمای تیزهوشان نهم
راهنمای تیزهوشان ششم