روند و مراحل انتخاب رشته نهم به دهم
از مهمترین انتخابهای هر انسان در زندگیاش انتخاب رشته است چرا که آیندۀ هر فرد، مخصوصا آیندۀ شغلی تا حدودی بستگی به رشتۀ انتخابی دارد. همچنین از یاد نبرید انتخاب رشتهای که در آن استعداد و علاقه دارید به شما در ساختن آِیندۀ دلخواهتان کمک میکند و رضایت شما را از زندگیتان بالا میبرد.
آگاهی از مراحل انتخاب رشته نهم به شما کمک میکند این دوره را بهراحتی بگذرانید و با خیال راحت رشتهای را انتخاب کنید که درصد موفقیت بیشتری در آن دارید. ما در تیزلند با جزییاتی از مراحل انتخاب رشته نهم همراه شما هستیم.
مراحل کلی انتخاب رشته نهم به دهم
به طور کلی انتخاب رشته نهم چهار مرحله دارد که در ادامه توضیح دادیم:
- اول از همه باید امتحانات نیمسال دوم تمام شود؛
- بعد از امتحانات حالا باید آماده شرکت در آزمونهای مشاورهای شوید؛
- در مرحله سوم، فرمهای هدایت تحصیلی را کامل میشود؛
- در نهایت بر اساس نتایج بهدستآمده، رشته مناسبتان را انتخاب میکنید.
منظور از نتایج بهدستآمده در مرحله چهار،م بررسی نتایج 6 ملاک مهم وجود است که هر یک امتیاز مخصوص به خود را دارد و در نهایت جمع این امتیازها 100 می شود و به دانشآموز در انتخاب رشته مناسب کمک میکند و همچنین ما راهنمای انتخاب رشته نهم به دهم در تیزلند به شما کمک میکنیم با آگاهی بیشتری از مراحل انتخاب رشته نهم به انتخاب رشته دست بزنید.
ملاکهای موثر در انتخاب رشته نهم عبارتند از:
- نظر دانشآموز (10 امتیاز): با استفاده از اطلاعاتی که مشاوره مدرسه میدهد و کاربرگهایی که دانشآموز پر میکند علایق او تا حدودی مشخص میشود و در انتخاب رشته تاثیر میگذارد.
- عملکرد تحصیلی دانشآموز( 35 امتیاز): با بررسی نمرات دانشآموز در دروس متوسطه اول و گرفتن میانگین از دروس اختصاصی هر رشته، عملکرد تحصیلی هم در انتخاب رشته تاثیر خود را میگذارد.
- نظر دبیران و والدین (15 امتیاز): با توجه به شناختی که دبیران از دانشآموز و علایق او پیدا کردهاند، و همچنین شناختی که والدین از فرزند خود دارند نظر خود را میگویند و در انتخاب رشته به دانشآموز کمک میکنند. نظر دبیران 10 امتیاز و نظر والدین 5 امتیاز دارد.
- آزمونهای مشاورهای(30 امتیاز): در طول سال تحصیلی مشاوره مدرسه، آزمونهایی مانند آزمون استعداد، آزمون شخصیت و رغبت میگیرد که در انتخاب رشته مناسب موثر هستند
- نظر مشاوره ( 10 امتیاز): مشاور تحصیلی پس بررسی ملاکهای بالا، نظر دانشآموز، عملکرد تحصیلی دانشآموز، نظر دبیران و آزمونهای مشاورهای نظر نهایی خود را میدهد.
در نهایت و با توجه به امتیازهای شما در یکی از رشتههای نظری ریاضی و فیزیک، علوم تجربی و انسانی و معارف اسلامی و یا در یکی از رشتههای کار و دانش به تحصیل میپردازید.
شاید برای شما هم سوال باشد که هدایت تحصیلی چگونه انجام میشود و مراحل هدایت تحصیلی چیست؟ روی دکمه زیر کلیک کنید تا با جزییات هدایت تحصیلی در مراحل انتخاب رشته نهم آشنا شوید.
بیشتر بخوانید: «مراحل هدایت تحصیلی در انتخاب رشته نهم به دهم»
نحوه انتخاب رشته اینترنتی نهم به دهم
انتخاب رشته نهم در سالهای قبل در سایت همگام انجام میشد ولی سال قبل در سایت پادا دانشآموزان مراحل انتخاب رشته را طی کردند.
مراحل انتخاب رشته نهم در سایت پاداد به ترتیب زیر است:
- اول به سایت سایت پادا میروید
- سپس گزینه٬ی آموزشی را انتخاب میکنید و روی مشاهده کارنامه کلیک میکنید
- با استفاده از کد ملی و رمز عبور وارد سامانه میشوید
- بخش انتخاب رشته نهم را انتخاب میکنید و فرم شماره 6 رشتهی تحصیلی را مشاهده خواهید کرد
- در این مرحله فایل اولویتبندی مناسب با خودتان را دریافت خواهید کرد
- و در نهایت رشتهی تحصیلی مناسب با امتیازتان و علاقهتان را انتخاب میکنید و به مدرسه مراجعه می٬کنید.
دانشآموزان عزیز در هنگام انتخاب رشته حتما به علاقه، استعداد و نمرات خود توجه کنید و ملاک انتخاب رشتهتان چشم و هم چشمی و یا اجبار والدین نباشد چرا که با انتخاب رشته شما بعدا رشتهی تحصیلی دانشگاه٬تان و در نهایت شغلتان را انتخاب خواهید کرد و اگر این انتخاب از روی اجبار باشد رضایت شما را در پی نخواهد داشت. پس بهتر است با انتخاب آگاهانه از این که به سیل عظیم کسانی که از شغل خود ناراضیاند بپیوندید، جلوگیری کنید.
جمعبندی
آگاهی از مراحل انتخاب رشته نهم به شما دانشآموز عزیز کمک میکند بدون سردرگمی پا در مسیر انتخاب رشته بگذارید. ما در این مقاله برای شما از ملاکهای مهم انتخاب رشته نهم که شامل: نظر خود دانشآموز، عملکرد تحصیلی، نظر والدین و دبیران، آزمونهای مشاورهای و نظر مشاوره گفتیم و همچنین مراحل انتخاب رشتهی اینترنتی را به طور کامل توضیح دادیم. حالا شما به ما بگویید که فکر میکنید برای تحصیل در کدام رشته مناسبتر هستید؟
تبلیغات:
- نحوه انتخاب رشته اینترنتی نهم به دهم چگونه است؟
- شروع مراحل انتخاب رشته نهم چه زمانی است؟
- ملاکهای مهم انتخاب رشته نهم چیست؟
-
نحوه انتخاب رشته اینترنتی نهم به دهم چگونه است؟
انتخاب رشتهی دانشآموزان نهم با مراجعه به سایت پادا انجام میشود
-
شروع مراحل انتخاب رشته نهم چه زمانی است؟
پس از امتحانات نوبت دوم، مراحل انتخاب رشته شروع میشود.
-
ملاکهای مهم انتخاب رشته نهم چیست؟
نظر خود دانشآموز، عملکرد تحصیلی، نظر والدین و دبیران، آزمونهای مشاورهای و نظر مشاوره از ملاکهای مهم و موثر در انتخاب رشته نهم است.
نویسنده مطلب : سیده سوسن تفاخ
نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.
آقای امیر علی
DFUTEEIHSSSE
تبلیغات:
اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟