شرایط انتخاب رشته نهم به دهم
تحصیل در مقطع دهم متوسطه بهخاطر شرایط انتخاب رشته نهم، جذاب و متفاوت است. در این سال، شما مسیر تحصیلی و شغلیتان روشنتر از گذشته شده است. تا حدودی فهمیدهاید که میخواهید در آینده چهکاره شوید. بههمینخاطر، سراسر شور و انگیزه هستید.
برای اینکه تحصیل در متوسطه دوم عالی طی شود، باید درباره شرایط انتخاب رشته نهم اطلاعات زیادی کسب کنید. باید بفهمید چگونه میتوانید در رشته موردعلاقهتان تحصیل کنید. اینگونه برای ساختن شرایط لازم، تلاش میکنید و امتیازها و نمرات موردنیاز را به دست میآورید. اگر قصد ورود به مقطع دهم متوسطه را دارید، این مقاله را تا پایان بخوانید.
برای تحصیل در رشته دلخواهتان در پایه دهم، باید شرایط لازم را کسب کنید. داشتن حداقل نمرات و معدل برای دروس تخصصی تنها بخشی از این شرایط است.
شرایط عمومی انتخاب رشته نهم به دهم
بعد از پشت سر گذاشتن مقطع نهم متوسطه، باید برای ادامه تحصیل انتخاب رشته کنید. باید از بین رشتههای ریاضی فیزیک، علوم تجربه، انسانی، فنی و حرفهای و کار و دانش، یکی را انتخاب کنید.
شرایط انتخاب رشته نهم برای همه این رشتهها مثل هم نیست اما در بعضی جاها اشتراکاتی وجود دارد. میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به راهنمای انتخاب رشته نهم به دهم مراجعه کنید. به طور کلی شرایط عمومی انتخاب رشته نهم به دهم عبارتاند از:
- باید در زمان تعیینشده انتخاب رشته کنید. این کار بعد از امتحانات خردادماه پایه نهم انجام میشود.
- برای انتخاب رشته باید در آزمونهای مشاوره شرکت و فرم هدایت تحصیلی را پر کرده باشید.
- باید امتیاز لازم را برای انتخاب رشته موردعلاقهتان به دست آورده باشید. برای این موضوع به کارنامه سه سال گذشته شما در متوسط اول و نمرات کسبشده نگاه میکنند.
این شرایط عمومی و اولیهای است که هر دانشآموز برای انتخاب رشته باید داشته باشد. بااینحال باید بدانید با دارابودن این شرایط، تضمینی نیست که در رشته و مدرسه موردعلاقهتان درس بخوانید. ممکن است بعضی از دانشآموزان امتیاز بالاتری نسبت به شما داشته باشند. این امتیاز هم شامل نمرات تحصیلی بالاتر و هم امتیاز داشتن سهمیه مناطق، خانواده ایثارگران، جانبازان و... است.
شرایط انتخاب رشته ریاضی فیزیک
اگر به محاسبات و کار با اعداد و ارقام علاقه دارید، باید رشته ریاضی فیزیک را انتخاب کنید. شما باید شرایط انتخاب رشته نهم را برای تحصیل در این رشته داشته باشید:
- درس ریاضی: میانگین نمره سهساله حداقل 14 - مجموع سه نمره درس ریاضی در پایههای هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از 42 شود.
- درس علومتجربی: میانگین نمره سهساله حداقل 13 - مجموع سه نمره درس علومتجربی در پایههای هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از 42 شود.
- معدل کل باید حداقل 14 باشد.
شرایط انتخاب رشته علومتجربی
دانشآموزانی که دوست دارند در رشتههایی مثل علوم پزشکی، داروسازی و... درس بخوانند در پایان مقطع نهم باید رشته تجربی را انتخاب کنند. تحصیل در این رشته هم شرایط خاصی دارد:
- درس علومتجربی: میانگین نمره سهساله حداقل 14 - مجموع سه نمره درس علومتجربی در پایههای هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از 42 شود.
- درس ریاضی: میانگین نمره سهساله حداقل 13 - مجموع سه نمره درس ریاضی در پایههای هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از 42 شود.
- معدل حداقل برابر با 14 باشد.
شرایط انتخاب رشته انسانی
اگر دوست دارید به خانواده علومانسانی کشور اضافه شوید و در این حوزه ایفای نقش کنید، باید شرایط انتخاب رشته نهم را برای رشته انسانی به دست آورید. مجموعه نمرات هریک از دروس تخصصی این رشته در سه سال متوسطه اول و به طور جداگانه، نباید کمتر از 42 باشد؛ همچنین:
- زبان و ادبیات فارسی: میانگین نمره سهساله حداقل 14
- مطالعات اجتماعی: میانگین نمره سهساله حداقل 13
- زبان عربی: میانگین نمره سهساله حداقل 12
- معدل حداقل برابر با 14 باشد.
شرایط انتخاب رشته فنی و حرفهای
گروه دیگری از دانشآموزان هستند که به رشتههای فنی علاقه دارند. آنها دوست دارند دانش تئوری و عملی لازم را برای کار در یک مهارت حرفهای به دست آورند. برای تحصیل در رشته فنی و حرفهای باید شرایط زیر را داشته باشید:
- برای هریک از دروس ریاضی، علومتجربی و کار و فناوری در مجموع سه سال متوسطه اول حداقل نمره 30 کسب شود.
- مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته باید بالای 120 باشد.
- معدل حداقل برابر با 12 باشد.
- در آزمون ورودی مدارس فنی و حرفهای که برای بعضی رشتهها برگزار میشود، پذیرفته شوید.
شرایط انتخاب رشته کار و دانش
اگر دوست دارید سریعتر وارد بازار کار علوم فنی و مهارتی شوید، باید درباره شرایط انتخاب رشته نهم در رشته کار و دانش تحقیق کنید. این رشته هم طرفداران زیادی دارد بهویژه آنهایی که از دروس تئوری بدشان میآید. راه ورود به رشته کار و دانش داشتن شرایط زیر است:
- حداقل نمره 12 را برای درسهای کار و فناوری و ریاضی کسب کرده باشید.
- مجموع نمرات دروس ریاضی و کار و فناوری در سه سال متوسطه اول هرکدام جداگانه کمتر از 36 نباشد.
- معدل حداقل برابر 12 باشد.
جمعبندی
در این مقاله با شرایط انتخاب رشته نهم به دهم آشنا شدید. شما به هر رشتهای اعم از رشتههای نظری یا عملی علاقهمند باشید، باید حداقل شرایط لازم برای تحصیل در آن را به دست آورید.
برای ارزیابی آمادگیتان برای تحصیل در یک رشته به کارنامه سهساله متوسطه اول، فرم هدایت تحصیلی و آزمونهای مشاوره نگاه میکنند. ممکن است به رشتهای علاقهمند باشید که ظرفیت آن در منطقه شما پر باشد. در این صورت یا باید در رشته دیگری تحصیل کنید و یا منطقه خودتان را تغییر دهید.
شرایط برای ورود به رشتههای نظری مثل ریاضی فیزیک، سختتر از رشتههای فنی است. در این رشتهها باید نمرات بالاتری در دروس تخصصی کسب کنید. این به معنای کمارزش بودن رشتههای فنی و حرفهای و کار و دانش نیست. اگر به علوم فنی علاقهمند هستید، میتوانید با تلاش شخص موفقی در این حوزه شوید. مهمترین چالش شما برای انتخاب رشته نهم به دهم چیست؟ نگرانیها و دغدغههای خودتان را برای ما بنویسید.
تبلیغات:
- شرایط عمومی انتخاب رشته نهم به دهم چیست؟
- شرایط اختصاصی انتخاب رشته نهم به دهم چیست؟
- آیا شرایط انتخاب رشته نهم به دهم برای رشتههای فنی آسانتر از رشتههای نظری است؟
-
شرایط عمومی انتخاب رشته نهم به دهم چیست؟
باید در زمان مقرر انتخاب رشته کنید. باید فرم هدایت تحصیلی را تکمیل و در آزمونهای مشاوره شرکت کرده باشید. همچنین حداقل نمرات لازم را برای انتخاب رشته موردعلاقهتان به دست آورده باشید.
-
شرایط اختصاصی انتخاب رشته نهم به دهم چیست؟
این شرایط شامل میانگین نمرات دروس تخصصی مربوطه با احتساب ضرایب است. همچنین مجموع نمرات کسبشده در دروس تخصصی هم برای ارزیابی لحاظ میشود.
-
آیا شرایط انتخاب رشته نهم به دهم برای رشتههای فنی آسانتر از رشتههای نظری است؟
بهطورکلی بله. باوجوداینکه تحصیل در بعضی رشتههای فنی احتیاج به قبولی در آزمون ورودی دارد؛ اما حدنصاب نمرات دروس تخصصی برای پذیرش در این رشتهها کمتر از رشتههای نظری است.
نویسنده مطلب : بهراد باقری
نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.
تبلیغات:
اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟