سرزمین تیزهوش‌ها

مرجع آموزشی همۀ دانش‌آموزان باهوش سرزمینمان، ایران

معرفی رشته انسانی کد مطلب : 10557 | چاپ | لینک‌کوتاه | نظرات

معرفی رشته انسانی

در این مقاله به تعریف کلی از این رشته ، مزایا و معایب، شرایط ورود به این رشته، رشته ها و تخصص دانشگاهی و همچنین موقعیت شغلی و آینده کاری این رشته می پردازیم.

. . . . . . . . . . . . .

اولویت مهم ورود به رشته انسانی علاقه مندی و قوی بودن در حفظ دروس می‌باشد. رشته‌ انسانی در بین پنج رشته دبیرستانی قرار دارد و دانش‌آموزان در زمان ورود به پایه دهم ، باید رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند زیرا با این کار آینده تحصیلی و شغلی‌شان را نیز تعیین می‌کنند.

اگر به رشته‌های حقوق، حسابداری، روان‌شناسی، مدیریت، فلسفه، جامعه‌شناسی و کلیۀ رشته‌های مربوط به علوم انسانی علاقه‌مند هستید و در درس‌های حفظی قوی هستید، رشتۀ علوم انسانی می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

 

اگر به مواردی مانند روابط عمومی و سخنوری، مهارت‌های ارتباطی و حفظیات علاقه‌مند هستید و یا در این زمینه‌ها قوی می‌باشید رشته انسانی مناسب شما بود زیر فاکتورهای اشاره شده از نیازهای اصلی رشته‌های دانشگاه‌های این رشته می‌باشد و همچنین آینده شغلی شما نیز به این موارد ارتباط مستقیم دارد.

 

رشته تحصیلی انسانی، از گرایش‌های شاخه متوسطه نظری می‌باشد. در اصل علوم انسانی دانش‌هایی که به مطالعه و بررسی رفتارهای انسانی اعم از رفتارهای فردی یا اجتماعی هستند، می‌باشد. برای موفقیت کامل در این رشته علاوه بر علاقه‌مندی به علوم انسانی و قدرت حافظه خوب، توانایی علمی در دروسی چون ادبیات، عربی، تاریخ، جغرافیا، فلسفه و منطق و مطالعات‌ اجتماعی از نیازهای اصلی به حساب می‌آیند. اکثر مشاغلی که محور اصلی آن‌ها انسان می‌باشد.

 

 مزایا و معایب رشته انسانی

  •  مزایا
  •  امکان ورود به رشته‌های حقوق ، حسابداری ، مدیریت و...
  •  رقابت کمتر در کنکور نسبت به سایر رشته‌ها
  •  فرصت شغلی مناسب بدون محدودیت مکان خاص
  •  معایب
  •  عدم روابط عمومی بالا برابر آینده‌ای ناموفق
  •  اشباع اکثر رشته‌ها به دلیل پذیرش در موسسات بدون کنکور
  •  آوردن رتبه زیر 10 هزار کشوری جهت پذیرش در رشته‌های خوب دانشگاه دولتی
 

شرایط ورود به رشته انسانی

 از نظر معدل و نمرات هم شرایطی طبق آیین نامه‌های جدید برای انتخاب رشته انسانی نهم تعریف شده که به شرح زیر است:

  •  مجموع سه نمره پذیرفته شده در درس‌های مطالعات‌ اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، عربی در سه پایه متوسطه (هفتم ، هشتم ،نهم) کمتر از 42 نباشد.
  •  مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 378 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 14 باشد.
  •  نمره زبان و ادبیات فارسی در سه سال اول متوسطه با ضریب 4 محاسبه می‌شود. نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه میشود و نمره درس عربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 2 محاسبه می‌شود.

پس از کسب شرایط لازم برای ورود به این رشته باید یک نگاه کلی داشته باشیم که در سه سال متوسطه چه دروسی بایستی یاد بگیریم و اینکه برای کنکور کدام درس‌ها از اهمیت بالاتری برخوردار هستند و چه رشته‌های دانشگاهی می‌تواند انتخاب کرد و در مجموع چشم انداز کلی به آینده‌ای که پیش روی ما هستند داشته باشیم تا با ذوق و علاقه مسیر را طی کرده و از تک‌تک لحظات که باعث پیشرفت ما می‌شود لذت ببریم.

 

بیشتر بخوانید: معرفی رشته ریاضی فیزیک 

 

دروس تخصصی رشته انسانی در طول تحصیل

  •  پایه دهم

ریاضی و آمار 1، اقتصاد، علوم و فنون ادبی 1، عربی، زبان قرآن 1، تاریخ 1، جغرافیای ایران، جامعه شناسی 1، منطق

  •  پایه یازدهم

ریاضی و آمار 2، علوم و فنون ادبی 2، عربی، زبان قرآن 2، تاریخ 2، جغرافیای2، جامعه شناسی 2، فلسفه، روانشناسی

  •  پایه دوازدهم

ریاضی و آمار 3، علوم و فنون ادبی 3، عربی، زبان قرآن 3، تاریخ 3، جغرافیا 3 (کاربردی)، جامعه‌شناسی 3، فلسفه (آشنایی با فلسفه اسلامی)

 

کنکور رشته انسانی

پس از اتمام سه سال متوسطه می‌توان در کنکور این رشته شرکت نمود در اصل کنکور راه ورود به رشته و دانشگاه مورد علاقه شما خواهد بود پس اگر می‌خواهید برای آینده خود تصمیم بگیرد باید از روز اول مدرسه برای کنکور برنامه‌ریزی کرد و تمامی دروسی که برای کنکور خواهد آمد مطالعه نمود تا با موفقیت در کنکور بتوان به بهترین دانشگاه راه پیدا کرد.

 

رشته‌های دانشگاهی مرتبط با رشته انسانی

جامع‌ترین لیست رشته‌های ارائه شده در دفترچه انتخاب رشته کنکور انسانی که در سایت سنجش قرار داده می‌شود. که لیست کامل رشته‌های دانشگاه رشته تجربی شامل موارد زیر می باشد:

  •  رشته‌های زیر گروه یک

حقوق- علوم قضایی – فلسفه - کارشناسی تربیت مربی عقیدتی و سیاسی - دبیری علوم دینی - دبیری الهیات و معارف اسلامی - زبان و ادبیات فارسی - دبیری زبان و ادبیات فارسی - زبان و ادبیات عربی - دبیر زبان و ادبیات عربی - مترجمی زبان عربی - ادبیات و زبان عربی - الهیات و معارف اسلامی - کاردانی تربیت معلم قرآن - علوم قرآنی - علوم اسلامی - الهیات - معارف اسلامی و ارشاد - معارف اسلامی و حقوق - علوم دینی و معارف اسلامی - علوم قرآن و حدیث - معارف اسلامی و علوم سیاسی - معارف اسلامی و الهیات - فقه و حقوق اسلامی - فقه و حقوق حنفی - فقه و حقوق امامی - فقه و حقوق شافعی - کارشناسی فقه - کاردانی امور حقوقی و کنسولی - پلیس قضایی - حکمت اسلامی و فلسفه

  •  رشته‌های زیر گروه دو

خبرنگاری - علوم اجتماعی - دبیری علوم اجتماعی - علوم ارتباطات اجتماعی - مددکاری اجتماعی

  •  رشته‌های زیر گروه سه

مدیریت - مدیریت دولتی - امور بانکی - حسابداری - علوم اقتصادی- اقتصاد صنعتی - اقتصاد حمل و نقل - رشته بانکداری - کاردانی امور مالی و مالیاتی - امور گمرکی- صنایع چاپ - مدیریت جهانگردی - مدیریت مسافرتی و جهانگردی - مدیریت صنعتی - مدیریت بیمه - کاردانی امور بیمه - مدیریت بیمه اکو - خدمات امور اداری - مدیریت امور بانکی - مدیریت و کمیسر دریایی - مدیریت فرهنگی و هنری - کارشناسی خبرنگاری - کاردانی امور دفتری - کارشناسی تولید سیم - مدیریت بانکداری - مدیریت دفاعی

  •  رشته های زیر گروه چهار

تاریخ - جغرافیا - علوم سیاسی - روابط سیاسی - علوم امنیت سیاسی - عملیات کشوری - اطلاعات نظامی - علوم انتظامی - اطلاعات و ضد اطلاعات - جغرافیای سیاسی- باستان‌شناسی

  •  رشته های زیر گروه پنج

روانشناسی - علوم تربیتی - راهنمایی و مشاوره - مطالعات خانواده - کتابداری - دبیری تربیت بدنی و علوم ورزشی

 

 بیشتر بخوانید: معرفی رشته تجربی

 

شرایط شغلی و بازار کار

دانش‌آموزان بایستی براساس شناخت خود از رشته‌ها، بازار کار آن‌ها و سطح درآمد رشته‌ها اقدام به انتخاب رشته کنند. با وجود اهمیت علاقه‌مندی در انتخاب رشته باید به موارد بسیار مهمی همچون بازار کار و درآمدی که می‌توان از اشتغال در شغل مرتبط با رشته انسانی به دست آورد، توجه لازم را داشت. اطلاع از لیست مشاغل انسانی و به دنبال آن بازار کار و درآمد حاصل از مشاغل گنجانده شده در این رشته به مراتب می‌تواند به داشتن انتخاب رشته‌ای بهتر و منطقی‌تر برای فرد کمک کند. در بین رشته‌های علوم انسانی در ایران، رشته‌های حسابداری، مدیریت، حقوق و در عصر جدید روانشناسی و علوم تربیتی، از بازار خوب و پردرآمدتری برخوردار هستند.

شغل‌های با استخدام قطعی رشته انسانی؛ رشته‌های دانشگاه فرهنگیان شامل، آموزش ابتدایی، آموزش تربیت بدنی، آموزش کودکان استثنایی، آموزش الهیات، آموزش تاریخ، آموزش جغرافیا، آموزش زبان عربی، آموزش زبان و ادبیات فارسی، آموزش علوم اجتماعی می باشد. در واقع شما با تحصیل در این رشته‌ها معلم می شوید و پس از فارغ التحصیلی زیر نظر آموزش و پرورش فعالیت خواهید داشت.



تبلیغات:

نویسنده مطلب : مهدی حاجی نژادیان



نظرات شما

 نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.

عدد 1926 را در این کادر وارد کنید:

   خانم


   آقای حبیب ریگی
واقعا،چیز های مفید برای،دانش آموزانی مثل من.با آینده،شغلی خود زندگی،تازه خودشون آشنا می شنده،ممنون،سپاس گذاریم از شما،،،اگر کتاب های ،در مورد رشته ،علوم انسانی،می آوردید عالی بود،
باز هم سپاس گذارم،،،تشکر




تبلیغات:
همین حالا در سرزمین تیزهوش ها عضو شوید!
چرا باید در سایت عضو شویم؟عضویت چه مزایایی دارد؟!

اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟


همین حالا عضو شوید! قبلاً عضو بوده‌اید؟ وارد شوید!

تبلیغات

موسسه علامه حلی
ماه مهر
آینو
داناپلاس
راهنمای تیزهوشان نهم
راهنمای تیزهوشان ششم