معرفی رشته ریاضی فیزیک
اولویت مهم ورود به رشته ریاضی و فیزیک علاقهمندی و قدرت یادگیری مطالب مربوط به این دروس میباشد. دانشآموزانی که بهرههوشی بالا و سرعت عمل ذهنی خوبی دارند، موفقیت بیشتری به دست میآورند. قدرت تجزیه تحلیل و تجسم اجسام فضایی از دیگر تواناییهای لازم برای موفقیت در این رشته میباشد.
اگر دارای خلاقیت برای ایجاد یک روش نوین در صنعت یا اختراع ابزار جدید هستید و یا علاقه شدید به این بحث دارید و میخواهید آن را با دید علمی جلو ببرید و به قول معروف ادیسون آینده شوید همین رشته مناسب شما بوده زیرا که با کلا وارد بحث چالشی علوم فیزیک و ریاضی هر شاخهای علمی خواهید شد.
رشته تحصیلی ریاضی و فیزیک، از گرایشهای شاخه متوسطه نظری میباشد. دروس اصلی و مهم این رشته درس ریاضی و فیزیک است. دانش ریاضی از پیش نیازهای اصلی برای موفقیت در این رشته محسوب میشود؛ بنابراین دانشآموزانی که وارد رشته ریاضی و فیزیک میشوند باید به درس ریاضی علاقهمند باشند.
اکثر مشاغل فنی و مهندسی، از طریق تحصیل در رشته ریاضی و فیزیک قابل دسترسی خواهد بود و از آنجا که جهان در حال صنعتی شدن میباشد. نیاز جامعه ما نیز به رشتههای فنی و مهندسی خیلی زیاد است. رشته ریاضی از نظر رشتههای دانشگاهی و مشاغل مربوط به آن از متنوعترین رشتههای موجود در دوره متوسطه است.
مزایا و معایب رشته ریاضی و فیزیک
همانطور که از نامش به چشم میخورد در این رشته بیشتر روی علوم ریاضی و فنی – مهندسی بحث میشود و دانشآموزانی که قصد انتخاب این رشته را دارند، باید از مهارت و استعداد کافی در دروس ریاضی، فیزیک و هندسه برخوردار باشند. بهطورکلی باید گفت افرادی در این رشته موفق میشوند که از قدرت تجزیه و تحلیل و حل مسئله و هوش بالایی برخوردار باشند.
پس میتوان گفت از معایت این رشته عدم موفقیت آیندۀ شغلی افرادی که علاقه ای به تجزیه تحلیل مسائل دروس ریاضی و فیزیک نداشته و همچنین اعتمادی به پشتکار در مطالعه این دروس ندارد. اما دانشآموزانی که قدرت بالای در این زمینه داشته باشند و با رتبه خوب در کنکور و ورود به دانشگاههای مادر ایران وارد عرصه بزرگ صنعت جهانی خواهند شد و موفقیت بالای را کسب خواهند کرد.
شرایط ورود به رشته ریاضی و فیزیک
- مجموع سه نمره پذیرفتهشده خرداد یا شهریور هر یک از درسهای ریاضی و علوم تجربی، در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از 42 نباشد.
- نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه میشود.
- مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 252 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 14 باشد.
پس از کسب شرایط لازم برای ورود به این رشته باید یک نگاه کلی داشته باشیم که در سه سال متوسطه چه دروسی بایستی یاد بگیریم و اینکه برای کنکور کدام درسها از اهمیت بالاتری برخوردار هستند و چه رشتههای دانشگاهی میتواند انتخاب کرد و در مجموع چشم انداز کلی به آینده ای که پیش روی ما هستند داشته باشیم تا با ذوق و علاقه مسیر را طی کرده و از تک تک لحظات که باعث پیشرفت ما می شود لذت ببریم.
دروس تخصصی رشته ریاضی و فیزیک در طول تحصیل
- پایه دهم
ریاضیات، هندسه1، فیزیک1، شیمی1 و آزمایشگاه علوم تجربی1
- پایه یازدهم
حسابان1، هندسه2، فیزیک2، شیمی2 ، آمار و احتمال، زمین شناسی و آزمایشگاه علوم تجربی2
- پایه دوازدهم
حسابان2، هندسه3، فیزیک3، شیمی3 ، ریاضیات گسسته
کنکور رشته ریاضی و فیزیک
پس از اتمام سه سال متوسطه میتوان در کنکور این رشته شرکت نمود در اصل کنکور راه ورود به رشته و دانشگاه مورد علاقه شما خواهد بود پس اگر میخواهید برای آینده خود تصمیم بگیرد باید از روز اول مدرسه برای کنکور برنامهریزی کرد و تمامی دروسی که برای کنکور خواهد آمد مطالعه نمود تا با موفقیت در کنکور بتوان به بهترین دانشگاه راه پیدا کرد.
رشتههای دانشگاهی مرتبط با رشته ریاضی و فیزیک
اکثر رشتههای دانشگاهی مرتبط با رشته ریاضی فیزیک، شامل رشتههای فنی و مهندسی هست. که لیست کامل رشتههای دانشگاه رشته ریاضی و فیزیک شامل موارد زیر است:
- رشتههای علوم پایه
- ریاضیات و کاربردها – علوم کامپیوتر – آمار
- فیزیک
- شیمی کاربردی – شیمی محض
- رشتههای مهندسی
- مهندسی عمران – مهندسی شهرسازی – مهندسی معماری – معماری داخلی – مهندسی نقشه برداری
- مهندسی برق – مهندسی کامپیوتر – مهندس رباتیک – مهندسی مکانیک
- مهندسی مواد و متالوژی – مهندسی پلیمر – مهندسی شیمی – مهندسی نفت – مهندسی معدن
- مهندسی هوافضا – مهندسی پزشکی – مهندسی اپتیک و لیزر – فیزیک مهندسی
- مهندسی صنایع – مهندسی صنایع غذایی – مهندسی صنایع و سیستمهای مدیریت
- مهندسی ساخت و تولید – مهندسی بهرهبرداری راه آهن – مهندسی حمل و نقل ریلی
- مهندسی مکانیک بیوسیستم (کشاورزی) – مهندسی نساجی
- مهندسی دریا – مهندسی ماشینآلات دریایی – مهندسی کشتی – مهندسی انرژی مهندسی ایمنی صنعتی
- رشتههای دبیری و تدریس
- آموزش ریاضی – آموزش فیزیک
- آموزش ابتدایی
- آموزش تربیت بدنی
- آموزش کودکان استثنایی
- رشتههای مدیریتی
- مدیریت صنعتی – مدیریت بازرگانی – مدیریت و بازرگانی دریایی
- مدیریت فرهنگی هنری – مدیریت بیمه – مدیریت امور بانکی – مدیریت مالی
- مدیریت کسبوکارهای کوچک – مدیریت دولتی
- سایر رشته ها
- حسابداری – اقتصاد – اقتصاد کشاورزی – هتلداری – هنرهای چند رسانهای – مددکاری اجتماعی – گردشگری
- فناوری اطلاعات و ارتباطات – امنیت اطلاعات – امنیت اقتصادی – امنیت بین الملل – امنیت نرم – پژوهشگری امنیت
- معارف اسلامی و ارشاد – علوم قرآن و حدیث – ادیان و مذاهب – تاریخ اسلام – زبان و ادبیات عربی – فلسفه و عرفان اسلامی
شرایط شغلی و بازار کار
برای پاسخ به این سوال که بازار کار کدوم رشته در رشته ریاضی فیزیک بهتره، نمیشه یه حکم قطعی داد. شاید بتوان گفت بازار رشتههای مهندسی در رشته ریاضی بهتر از رشتههای علوم پایه هست ولی ممکنه برای همه صادق نباشد. برخی معتقد هستند که اغلب رشتههای مهندسی مانند مهندسی کامپیوتر و مهندسی برق به دلیل تقاضای زیاد اشباع شدهاند و نمیتوانند درآمد بالایی داشته باشند. اما باید توجه داشت که اگر تنها به عنوان یک فرد عادی و صرفا به دلیل داشتن مدرک دانشگاهی بخواهید در هر زمینهای نه تنها مهندسی به فعالیت بپردازید ، موفق نخواهید شد و به دلیل نداشتن تخصص درآمد بالایی هم نخواهید داشت. عوامل مهم درآمدزایی در تمامی رشتههای تحصیلی داشتن علاقه و کسب تجربه ، خلاقیت ، مهارت و به روز نگه داشتن اطلاعات در زمینه شغلی خود، از میباشند.
طبق آمار منتشر شده در سال 1399 درصد اشتغال رشتههای ریاضی در مقطع کارشناسی برابر :
تبلیغات:
نویسنده مطلب : مهدی حاجی نژادیان
نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.
تبلیغات:
اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟