معرفی و لیست هنرستانهای دارای رشته سینما
یکی از مهمترین و اصیلترین رسانههای قرن حاضر، سینما است. در کشور ما سینما از قدمت زیادی برخوردار است. تولد سینما در ایران مصادف با ورود نخستین دوربین فیلمبرداری (دستگاه سینماتوگراف) در زمان مظفرالدینشاه، در سال ۱۲۷۹ خورشیدی بود. سینما هنری است که با ضبط تصویر و ترکیب آن با صدا مفهوم خاصی را به مخاطب منتقل میکند. هنر سینما در شکل دادن به شیوههای تربیتی و عاطفی و جنبههای فرهنگی زندگی ما چه بهطور مستقیم و چه بهطور غیرمستقیم نقش بهسزایی دارد و حتی میتواند فرصت تجربههای جدید را فراهم میکند. آموزش فیلمسازی در ایران با پیدایش رشتههای مرتبط در دانشگاههای کشور پیش از انقلاب آزاد شد و رشته سینما نیز در دانشگاههای ایران تأسیس شد. هدف این تربیت افراد متعهد و متخصص در این رشته است تا نیازهای جامعه را در زمینههای مختلف هنر سینما پاسخگو باشد. سینما از رشتههای پرطرفدار و مناسب برای این دسته از دانشآموزان در هنرستان و همچنین دانشگاه است. انتخاب یک هنرستان مناسب که بتواند در شکوفایی استعداد و توسعه فردی فرزندان مؤثر باشند و دارای رشته موردنظر ما خیلی اهمیت دارد. به همین دلیل در این مقاله تصمیم گرفتیم مطالبی درباره هنرستانهای دارای رشته سینما در ایران آماده کنیم. همراه ما باشید.
معرفی رشته سینما در هنرستان
در این که یکی از انتخابهای مهم و سرنوشتساز هر دانشآموزی، انتخاب رشته دورۀ متوسطۀ دوم است، هیچ شک و شبههای وجود ندارد. امروز برخلاف گذشته انتخاب رشته نهم به دهم، تنها محدود به رشتههای تجربی و ریاضی نمیشود و دانشآموزان علاقهمند به هنر و فن، وارد هنرستان میشوند و میتوانند در رشتههای جذابی ادامۀ تحصیل دهند. رشته سینما یکی از این رشتههای جذاب است که در هنرستان تدریس میشود. رشته سینما در هنرستان جز رشتههای زمینه خدمات محسوب میشود. دانشآموزانی که تمایل دارند از دبیرستان در رشته سینما درس بخوانند، باید وارد هنرستان یا فنی حرفهای شوند و در شاخه هنر دیپلم بگیرند. دانشآموزان پس از پایان هنرستان و بدون نیاز به پیشدانشگاهی میتوانند در کنکور هنر شرکت کنند و وارد کاردانی پیوسته (فوقدیپلم) سینما شوند. پذیرش در این رشته برخلاف سایر رشتههای هنری همچون آهنگسازی، ارتباط تصویری و غیره که آزمون عملی دارند، نیازمند مصاحبه و آزمون عملی نیست.
هنرآموزان رشته سینما در طی سه سال تحصیل، دروس تخصصی زیر را یاد میگیرند:
اگر كسی بخواهد رشته سینما را در دانشگاه ادامه دهد، جذب دانشگاههای هنر در تهران، اراك، بوشهر و شمال كشور میشود و میتواند در دانشگاه غیرانتفاعی سپهر در اصفهان هم ادامه تحصیل دهد و دیپلمههای سینمای هنرستان نیز وارد فضای عملی سینما میشوند و در زمینههای شغلی این رشته که شامل موارد زیر هستند، مشغول به کار شوند:
- کارگردانی سینما و تولید برنامههای سینمایی
- فیلمنامهنویسی و نویسندگی
- کارشناس سینما و فیلمساز در برخی نهادها و ادارات دولتی
- دستیار کارگردان در شبکههای مختلف و مراکز مختلف صدا و سیما
- دستیار فیلمبردار
- دستیار تدوین و نورپردازی
- طراحی گریم و ماسک
- طراحی و نقاشی صحنه
همانند هر رشته دیگری پیشنیازهای برای ورود به این رشته وجود دارد. از جمله این پیشنیازها میتوان به علاقه به دروس رشته هنر در هنرستان، قدرت تخیل قوی، داشتن تفکر سیستمی و اندیشه گروهی، توانایی برقراری ارتباط موثر با افراد توانایی مدیریت و هدایت فنی و هنری، شکیبایی و داشتن پشتکار اشاره کرد.
هنرستانهای رشته سینما در تهران
توجه به این نکته ضروری است که رشتۀ هنر در همۀ هنرستانها ارائه نمیشود و تنها هنرستانهای خاصی این رشته را دارند که شاید در همۀ مناطق موجود نباشد. شرایط ورودی هنرستانهای مختلف نیز برای پذیرش هنرآموز متفاوت است. در تهران تنوع مدارس بیشتر است و بهترین هنرستان های تهران بیشتر رشتههای پرطرفدار را ارائه میکنند. به این ترتیب علاقهمندان به رشته سینما در استان تهران انتخاب راحتتری خواهند داشت. در ادامه به فهرستی از هنرستانهای دارای رشته سینما در تهران به تفکیک نوع مدرسه ارائه میکنیم:
هنرستانهای رشته سینما در ایران
با توجه به مطالبی که گفتیم، رشته سینما یکی از رشتههای پرطرفدار در میان دانشآموزان است. اما هر مدرسهای این رشته را ندارد. بررسیها نشان میدهد که در شهرهای مختلف هنرستانهای هنرهای زیبا تأسیس شده است و این مدارس درصد زیادی از هنرستان های دارای رشته سینما را تشکیل میدهند. هنرستانهای هنرهای زیبا زیرمجموعۀ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند. تحصیل در این هنرستانها رایگان نبوده و شامل هزینه میشود و چون معمولاً رشتههای هنری پرهزینه هستند، شهریه این هنرستانها نزدیک به شهریه هنرستانهای غیردولتی است. شرایط اختصاصی شرکت در آزمون ورودی (نظری-عملی) رشته سینما در برخی از این هنرستانها به صورت زیر است:
- آشنایی حدودی با درک تصویر و بازیگری
- توانایی داستانگویی و روایت خلاقانۀ یک قصّه کوتاه از روی تصاویر در حد کتابهای هنر دورۀ متوسطۀ اول
در ادامه لیستی از هنرستانهای ایران که رشته سینما را ارائه میکنند، مشاهده میکنیم.
جمعبندی
در این مقاله با هنرستانهای دارای رشته سینما آشنا شدیم. یادمان باشد که قبل از آشنایی با رشتهها و دروس هنرستان، باید این مدارس را بهخوبی بشناسیم و هنرستانهای شهرمان را شناسایی کنیم.
نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.
اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به 200 هزار نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟