سرزمین تیزهوش‌ها

مرجع آموزشی همۀ دانش‌آموزان باهوش سرزمینمان، ایران

. . . . . . . . . . . . .

 

صفر تا صد ثبت نام در کنکور سراسری برای دبیرستانی‌ها

 

ثبت نام کنکور

 

از جمله توانمندی‌های پیشرفته ذهن انسان، توانایی کسب معلومات است که برای بشر امکان پیشرفت علمی و کسب تمدن‌های پیشرفته را مهیا کرده است. به همین دلیل ورود به دانشگاه به خصوص دانشگاه‌های دولتی و شروع مرحله تحصیلات عالی، برای اکثر دانش‌آموزان اتفاق مهمی محسوب می‌شود و آزمون ورودی به آن‌ها، عرصه رقابتی بزرگ برای دانش‌آموزان سراسر کشور است. در کشور ایران کنکور سراسری نمونه کاملی از آزمون سرنوشت‌ساز محسوب می‌شود. آزمون سرنوشت‌ساز به معنای آزمونی در مقیاس وسیع است که بر مبنای نتایج آن، تصمیماتی بزرگ در مورد فرد اتخاذ می‌شود که برای او دارای تبعات مهم شخصی، سیاسی و اجتماعی هستند.

ورود به دانشگاه از طریق ثبت نام کنکور سراسری، باعث ایجاد فرصت‌های عادلانه و برابر برای همه داوطلبان می‌شود. زیرا این آزمون سراسری برای داوطلبان سراسر کشور در شرایطی یکسان برگزار می‌شود و سوالات آن با هدف یکپارچه‌سازی محتوا و نظام نمره‌دهی طراحی می‌شود و می‌تواند به‌عنوان آزمونی استاندارد، دروازه ورود به آموزش عالی باشد. در واقع دانسته‌های علمی داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها از طریق آزمون کنکور به طور دقیق و عادلانه مورد سنجش قرار می‌گیرد. هدف از ایجاد کنکور، شناسایی استعدادها در دورافتاده‌ترین نقاط کشور است و همین امر می‌تواند مزیتی مهم و دلیل ماندگاری آن در طول سال‌ها باشد. در این مقاله به بررسی تخصصی ثبت نام کنکور سراسری برای تمامی رشته‌ها پرداختیم. اگر درباره روند ثبت‌نام کنکور کارشناسی ابهامی دارید، با ما همراه باشید.

 

فرآیند انتخاب رشته و ثبت‌نام کنکور سراسری نیازمند دقت و آگاهی کامل از مراحل آن است. ثبت‌نام رشته‌های با آزمون دانشگاه‌های سراسری، از طریق سایت سازمان سنجش انجام می‌شود.

 

تاریخچه برگزاری کنکور سراسری در ایران

سازمان سنجش آموزش کشور زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مسئول اصلی برگزاری کنکور سراسری برای ورود به دانشگاه‌های دولتی است. از زمان برگزاری اولین کنکور سراسری در ایران تا به امروز، رفته‌رفته بر اهمیت کنکور سراسری افزوده شد. تا جایی که تاثیر خود را بر کیفیت آموزشی، محبوبیت و امکانات مدارس مختلف نیز گذاشت. با نگاهی به لیست مدارس تهران متوجه می‌شویم که پرطرفدارترین آن‌ها، مدارسی هستند که برنامه‌ریزی مدون و موفقیت‌آمیزی برای کمک به موفقیت دانش‌آموزان در کنکور سراسری داشته باشند.

 

پیش از پایه‌گذاری کنکور سراسری در ایران، هر دانشگاهی شیوه گزینش مخصوص به خود را داشت و شامل امتحان، مصاحبه علمی یا ترکیبی از این دو بود. اما به‌تدریج متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها به خصوص دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، افزایش یافت. برای نخستین بار دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، امتحانی هماهنگ جهت گزینش متقاضیان برگزار کرد. پس از آن دانشکده‌های فنی و حقوق نیز اقدام به برگزاری امتحان هماهنگ کردند. در نتیجه افزایش رقابت برای ورود متقاضیان به دانشگاه‌ها، ایده برگزاری و ثبت نام کنکور سراسری در ایران شکل گرفت. در سال 1341، اولین امتحان سراسری برای ورود به دانشگاه‌ها برگزار شد.

اما در روند برگزاری آزمون به این منوال، متقاضیان سراسر ایران مجبور بودند برای شرکت در آزمون دانشکده‌های مختلف بارها به تهران یا سایر شهرها سفر کنند. برای حل این مشکل هیئتی متشکل از اساتید و مسئولان دانشگاه‌های ایران و با نام هیئت مسابقات ورودی دانشگاه‌ها، ایجاد شد. مسابقه‌ای که بعدها به کنکور تغییر نام پیدا کرد. با این تغییرات، اولین کنکور سراسری ایران در سال 1342 برگزار شد. اما برگزاری کنکور با اعمال این تغییرات نیز دوام زیادی نداشت. زیرا در آن سال، شیوه برگزاری کنکور و مشکلاتی که برای هماهنگی‌ها پیش آمد، باعث انتقاد جامعه علمی و بازگشت مجدد به روال سابق شد. اما از آن جایی که همچنان داوطلبان ورود به دانشگاه‌های دولتی رو به افزایش بود و رقابت‌ها در حال شدت گرفتن بود، کنکور گزینه‌ای منطقی و چاره‌ساز به نظر می‌رسید.

در سال 1347 با تاسیس وزارت علوم و راه‌اندازی واحدی به نام مرکز آزمون‌شناسی (سازمان سنجش آموزش کشور امروزی)، برگزاری کنکور سراسری دوباره در دستور کار قرار گرفت. در نتیجه این تلاش‌ها بالاخره در 15 مرداد سال 1348 آزمونی یک‌پارچه برای رشته‌های متنوع تمامی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی برگزار شد. در ابتدا منابع آزمون کاملا مشخص نبود و سوالات نیز به صورت پاسخ‌های کوتاه طراحی شده بود. تعداد کل شرکت‌کنندگان در اولین کنکور رسمی ایران، 47 هزار و 703 نفر و رقابت بر سر 12 دانشگاه و 30 رشته تحصیلی بود. با گذشت زمان و نمایان شدن عیوب و نارسایی‌های موجود در این شیوه سنجش، تغییراتی اعمال شد و در سال 1354 سازمان سنجش آموزش کشور جایگزین مرکز آزمون‌شناسی شد.

تغییر در ثبت نام کنکور باعث شد مواردی مانند معدل امتحانات نهایی ششم متوسطه، نوع مدرک، جنسیت، وضعیت نظام وظیفه و سهمیه منطقه نیز در قبولی کنکور تاثیرگذار شوند. با وجود وقفه‌هایی که به سبب تحولات انقلاب اسلامی در برگزاری کنکور سراسری ایجاد شد، مجددا برگزاری آن از سال 1361 در رشته‌های پزشکی، فنی و مهندسی، کشاورزی، معارف اسلامی، الهیات و معارف اسلامی از سر گرفته شد. رویدادهایی مانند افزوده شدن سهمیه‌های مختلف و تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در همین سال اتفاق افتاد.

 

ثبت نام کنکور سنجش

 

مراحل کلی ثبت نام کنکور سراسری کارشناسی به تفکیک رشته

فرآیند انتخاب رشته و ثبت نام کنکور سراسری نیازمند دقت و آگاهی کامل از مراحل آن است. ثبت‌نام رشته‌های با آزمون دانشگاه‌های سراسری از طریق سایت سازمان سنجش انجام می‌شود. برای آن که به درستی در رشته مورد علاقه خود ثبت‌نام کنید، از انجام دقیق مراحل زیر مطمئن شوید:

  1. مراجعه به سایت ثبت‌نام کنکور سراسری: این سایت به نشانی sanjesh.org مرجع شما جهت ثبت‌نام کنکور سراسری است.
  2. دانلود دفترچه ثبت ‌نام کنکور سراسری: پیش از ثبت‌نام در کنکور سراسری لازم است که با دقت جزئیات دفترچه ثبت‌نام را مطالعه کنید. این دفترچه برای آگاهی بیشتر و راهنمایی داوطلبان ثبت‌نام کنکور سراسری منتشر می‌شود و رعایت نکات مندرج در آن، جهت ثبت‌نام کنکور سراسری الزامی است.
  3. آماده کردن مدارک و اطلاعات مورد نیاز برای ثبت ‌نام کنکور کارشناسی: این اطلاعات شامل مواردی مانند اطلاعات فردی و تحصیلی، معدل، کد نظام وظیفه و سهمیه است. شما با داشتن شماره دانش‌آموزی، کد منطقه و سال تولد می‌توانید اطلاعات دیگری مانند کد سوابق تحصیلی دیپلم و پیش‌دانشگاهی را از سایتی زیر نظر سازمان آموزش پرورش به نشانی dipcode.medu.ir مشاهده و دریافت کنید. این کد از آن جهت اهمیت دارد که نمایانگر سوابق تحصیلی شما بوده و جهت اعمال سوابق تحصیلی به میزان حداکثر 30 درصدی به صورت تاثیر مثبت در نمره کل نهایی، مورد استفاده سازمان سنجش قرار می‌گیرد.
  4. پرداخت هزینه ثبت نام کنکور سراسری: این مرحله با خرید کارت اعتباری و دریافت سریال ثبت‌نام کنکور سراسری و وارد کردن سریال 12 رقمی روی کارت اعتباری در جایگاه مشخص شده در سایت ثبت‌نام، انجام می‌شود. این هزینه برای تمامی گروه‌های آزمایشی یکسان است.
  5. تکمیل فرم ثبت‌نام: بهتر است پیش از انجام این مرحله، فرم پیش‌نویس درج شده در انتهای دفترچه ثبت‌نام کنکور سراسری را تکمیل کنید. در ادامه به توضیح بخش‌های مختلف این فرم می‌پردازیم تا به درستی در جریان ثبت‌نام کنکور کارشناسی قرار بگیرید:
  • بند اول تا نهم: اطلاعات فردی و شناسنامه‌ای داوطلب
  • بند 10 تا 24: بخش مربوط به بررسی مدرک تحصیلی دیپلم و پیش‌دانشگاهی
  • بند 25: مشخص کردن اقلیت‌های دینی
  • بند 26 تا 28: مربوط به سهمیه‌های مختلف کنکور سراسری
  • بند 29: جهت تعیین نوع معلولیت داوطلبان دارای معلولیت
  • بند 30: جهت وارد کردن کد پیگیری داوطلبان اتباع خارجی
  • بند 31: مخصوص داوطلبان متقاضی صندلی چپ‌دست و سهمیه بهیاری
  • بند 32 تا 34: تعیین وضیت داوطلب از نظر دانشجو روزانه، غیرروزانه، اخراجی و انصرافی بودن
  • بند 35 و 36: مختص داوطلبان شاغل رسمی و پیمانی و محل خدمت داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه بهیاری
  • بند 37 تا 39: بخش انتخاب گروه آزمایشی امتحانی و زبان امتحانی (تجربی، ریاضی فیزیک، انسانی، هنر و زبان)
  • بند 40 تا 44: اگر علاقه‎مند به انتخاب رشته دانشگاه پیام نور، غیرانتفاعی، دانشگاه امام صادق، دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی باشید، از طریق این بخش آن را مشخص می‌کنید.
  • بند 44 تا 54: بخش آخر نیز مختص انتخاب حوزه امتحانی، درج آدرس و اطلاعات تماس داوطلب است.

مراحل عنوان شده در بالا برای ثبت نام کنکور سراسری تمامی رشته‌ها صادق است.

 

زمان ثبت نام کنکور

 

شرایط شرکت در کنکور سراسری کارشناسی به تفکیک رشته

شرایط شرکت در کنکور نظام جدید به دو بخش عمومی و اختصاصی قابل تقسیم هستند. این شرایطی که تمام داوطلبین هر پنج گروه آزمایشی ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان‌های خارجه می‌بایست دارا باشند. متقاضیان تنها در صورت دارا بودن تمامی این شرایط مجاز به ثبت‌نام و شرکت در آزمون سراسری کنکور می‌شوند. در ادامه به ذکر تمامی این شرایط می‌پردازیم.

1)  شرایط عمومی

  • اعتقاد به دین اسلام و یا یکی از ادیان ذکر شده در قانون اساسی کشور
  • نداشتن اعتیاد به هیچ‌گونه مواد مخدر
  • عدم سوء پیشینه کیفری
  • عدم دشمنی با نظام جمهوری اسلامی ایران
  • عدم سوء پیشینه اخلاقی

 

 

بیشتر بدانید: معرفی انواع دانشگاه‌ها در ایران

 

 

2)    شرایط اختصاصی

  • دارا بودن دیپلم نظام آموزشی جدید 3-3-6 در شاخه‌های نظری، فنی و حرفه‌ای و کار و دانش که تا 31 شهریور 1401 دریافت شود و یا دیپلم 4 ساله نظام قدیم آموزش متوسطه یا مدرک کاردانی
  • داوطلبانی که تحصیلات خود را در مقطع کاردانی رشته‌های آموزش غیرپزشکی به پایان رسانده باشند، در صورتی مجاز به شرکت در آزمون کنکور هستند که مدرک مربوط به خدمات قانونی خود را حداکثر تا تاریخ 31 شهریور 1401 و یا 30 بهمن 1401 دریافت نمایند. بنابراین این دسته از داوطلبین ملزم به ارائه گواهینامه پایانه دوره طرح نیروی انسانی خود هستند.
  • زمانی که داوطلبین اقدام به ثبت نام کنکور می‌کنند، نباید دانشجوی دوره‌های روزانه باشند. افرادی که در سال 98 و قبل از آن، در دوره روزانه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی پذیرفته شده‌اند و قصد شرکت مجدد در کنکور را دارند، باید حداکثر تا 25 اسفند ماه 1401 از دانشگاه انصراف دهند.
  • آن دسته از متقاضیانی که در کنکور 1401 مجاز به تحصیل در یکی از دانشگاه‌های روزانه شوند، نمی‌توانند در رشته‌های روزانه کنکور سال 1401 شرکت کنند. مگر در صورتی که علاقه‌مند به تحصیل در رشته‌های غیرروزانه باشند.
  • دانش‌آموختگان رشته‌های تحصیلی مورد نیاز وزارت بهداشت (مشمولین خدمات اجباری قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان در مقطع کارشناسی که باید حداکثر تا تاریخ 31 شهریور 1401 و یا 30 بهمن ماه 1401 خدمات خود را به پایان رسانده باشند، در صورت قبولی در دوره دکتری عمومی پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی می‌توانند دوره خدمات قانونی خود را پس از اتمام تحصیل با مقطع جدید بگذرانند.
  • دانش‌جویان دوره نوبت دوم (شبانه)، دانشگاه آزاد، نیمه‌حضوری، مجازی، ظرفیت مازاد و پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور و دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی-غیرانتفاعی و... (به شرط نداشتن مشکل نظام وظیفه برای آقایان)، می‌توانند بدون انصراف از دانشگاه، در کنکور سراسری سال 1401 شرکت کنند. اما این داوطلبان در صورت موفقیت در کنکور و قبل از ثبت‌نام در رشته محل جدید، باید از دانشگاه قبلی خود انصراف قطعی داده و گواهی مربوط به آن را به موسسه پذیرنده ارائه کنند.
  • متقاضیان نباید از نظر سازمان نظام وظیفه محکوم به ممنوعیت از تحصیل باشند.
  • گواهی پایان خدمت سربازی و یا معافیت از آن برای داوطلبین آقا الزامی است.

علاوه بر شرایط ذکر شده در بالا برای برخی رشته‌ها مانند هنر و زبان‌های خارجه شرایط دیگری نیز وجود دارد. برای مثال داوطلبین رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی می‌توانند گروه هنر و یا زبان را به عنوان گروه آزمایشی دوم انتخاب کنند.

 

شرایط ثبت نام کنکور سراسری

 

تعداد دفعات مجاز برای شرکت در کنکور کارشناسی

هر سال متقاضیان زیادی در کنکور سراسری رشته‌های مختلف شرکت می‌کنند که در میان آن‌ها داوطلبینی با شرایط متفاوت‌تر نیز وجود دارد. ممکن است دارا بودن شرایط متفاوت از بقیه باعث نگرانی این داوطلبین از ایجاد مشکل در فرآیند ثبت‌نام شود. برای مثال کسانی که قبلا سابقه شرکت در آزمون سراسری را داشته‌اند و اکنون مجددا قصد شرکت در آزمون کنکور کارشناسی را دارند. به همین دلیل برای رفع نگرانی و کسب اطمینان از مجاز بودن ثبت‌نام برای این دسته از متقاضیان، به بررسی تعداد دفعات مجاز برای شرکت در کنکور سراسری می‌پردازیم. اگر قصد شرکت مجدد در کنکور سراسری را دارید، علاوه بر در نظر گرفتن شرایط و ضوابط و رفع محرومیت‌ها، بهتر است به تغییرات کتب درسی و بخش‌های حذف یا اضافه شده آن‌ها نیز دقت کنید. مطالعه نمونه سوالات کنکور سراسری برای این منظور می‌تواند مفید باشد.

 بنابر گفته معاون سازمان سنجش آموزش کشور، محدودیتی در تعداد دفعات شرکت در آزمون سراسری وجود ندارد و در صورتی که داوطلبان مشکل نظام وظیفه نداشته باشند، می‌توانند هر چند بار که می‌خواهند، در کنکور کارشناسی ثبت‌نام کنند. به این معنا که داوطلبان آقا تنها دو بار متوالی می‌توانند در کنکور سراسری شرکت کنند، مگر آن که دارای کارت معافیت از سربازی باشند. البته برای این مشکل راه‌حل‌هایی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها داوطلبان آقا نیز بتوانند بدون محدودیت بیش از دو بار در کنکور سراسری ثبت‌نام کنند. متقاضیان آقا می‌توانند از طریق انتخاب رشته کنکور سراسری و یا ثبت‌نام در رشته‌های بدون کنکور، در یکی از دانشگاه‌های آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی، علمی کاربردی یا پردیس خودگردان ثبت‌نام کنند و بلافاصله پس از پذیرش، درخواست مرخصی برای دو ترم کنند. در این صورت این داوطلبین برای ثبت‌نام در کنکور سال بعد مجاز خواهند شد و در صورت قبولی نیز می‌توانند پس از پرداخت شهریه ترم اول، از دانشگاه محل تحصیل خود نیز انصراف دهند.

البته داوطلبانی که در حال تحصیل در یکی از دانشگاه‌های روزانه باشند، باید قبل از 20 اسفند ماه همان سال اول تحصیلی، انصراف داده و سپس در کنکور سراسری ثبت‌نام کنند. اما در صورتی که داوطلبی در یکی از دانشگاه‌های روزانه قبول شده باشد چه اقدام به ثبت‌نام کرده باشد و چه نکرده باشد، می‌تواند در کنکور سال بعد شرکت کند. ولی متاسفانه مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه‌های روزانه نخواهد بود و در صورتی هم که برای بار دوم در دانشگاه‌های روزانه قبول شوند، ملزم به پرداخت شهریه دانشگاه شبانه خواهند شد (مگر آن‌که رشته پذیرفته شده داوطلب، پزشکی، دندان‌پزشکی یا داروسازی باشد). در واقع این دسته از دواطلبان تنها می‌توانند وارد سایر دوره‌های تحصیلی مانند شبانه (نوبت دوم)، پردیس خودگردان، غیر انتفاعی و پیام نور شوند.

 

 

موارد ممنوعیت برای شرکت و ثبت نام کنکور سراسری

محرومیت از شرکت در کنکور سراسری را می‌توان بزرگ‌ترین دغدغه داوطلبان به شمار آورد. اما شما با شناخت دقیق شرایط و ضوابط ثبت نام کنکور کارشناسی می‌توانید تا حد زیادی از این نگرانی بکاهید. برخی از موارد محرومیت از شرکت در کنکور سراسری در سال‌های اخیر باطل شده است. از آن جایی که این شرایط هر سال دچار تغییر و تحولات جزئی می‌شوند، لازم است به صورت بروز، در جریان موارد ممنوعیت برای شرکت در این آزمون بزرگ قرار بگیرید. در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم:

 فارغ‌التحصیلان رشته پزشکی که مشمول طرح نیروی انسانی اجباری هستند.

  1.  دارا بودن منع نظام وظیفه برای آقایان. در صورتی که این متقاضیان قبلا در مقاطع کاردانی، کارشناسی یا دکتر عمومی تحصیل نداشته و وارد غیبت هم نشده باشند، اما پیش از اعلام نهایی نتایج کنکور مشمول نظام وظیفه شده باشند، می‌توانند مشمول رفع این محرومیت شوند. در صورتی که داوطلب دارای شرایط ذکر شده باشد، باید در زمان مقرر دفترچه اعزام به خدمت را تکمیل کرده و هم‌زمان در کنکور و انتخاب رشته 1401 شرکت کند. این دسته از داوطلبان در صورت قبولی در دانشگاه، می‌توانند از معافیت تحصیلی بهره‌مند شده و از خدمت ترخیص شوند.
  2. پذیرفته‌شدگان دوره روزانه سال قبل (در همه مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)، قادر به انتخاب رشته در دوره‌های روزانه نیستند. البته این بند از موارد محرومیت در حال گذراندن مراحل باطل شدن است و دانش‌جویان در صورت انصراف قطعی تا 20 اسفند ماه از دانشگاه محل تحصیل خود، می‌توانند در آزمون شرکت کنند.

تمام داوطلبان کنکور سراسری که از سال 63 به بعد، دو بار در دوره روزانه و در یک رشته محل روزانه پذیرفته نهایی شده باشند، محروم از ثبت‌نام در کنکور هستند. این بند از محرومیت نیز بنا بر رای دیوان عدالت اداری در حال باطل شدن است و برای کسب اطمینان از ابطال آن باید منتظر دفترچه ثبت‌نام کنکور سراسری سال 1401 ماند.

 

زمان ثبت نام کنکور

 

ثبت نام در کنکور  1401-1400

با توجه به اطلاعیه سازمان سنجش که مجری و برگزارکننده کنکور است، زمان ثبت‌نام کنکور سراسری 1401 یکشنبه 10 تا 30 بهمن‌ماه 1400 بود و برگزاری هم کنکور ۱۴۰۱ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در روزهای ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ تیرماه سال ۱۴۰۱ انجام شد؛ نتایج آن نیز همانند سنوات گذشته اواسط مردادماه ۱۴۰۱ اعلام می‌شود.

انتخاب رشته داوطلبان پس از اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری ۱۴۰۱ آغاز می‌شود و نتایج داوطلبان بورسیه و با شرایط خاص در پایان مردادماه صورت می‌گیرد و نتایج آن نیز قبل از مهرماه و اوایل دهه سوم شهریورماه از طریق سایت سنجش آموزش کشور اعلام خواهد شد تا داوطلبان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی از ابتدای سال تحصیلی وارد دانشگاه‌ها شوند.

 

بیشتر بدانید: اخبار کنکور سراسری

 

مهم‌ترین تغییرات کنکور 1401

طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور تغییرات آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ بر مبنای دو قانون مصوب سال ۹۲ مجلس و اصلاحیه سال ۹۵ مجلس و همچنین قانون اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا می‌شود.

دفترچه و پاسخ‌نامه آزمون ارتقاء پیدا کند، به این معنی که یک دفترچه عمومی و دو دفترچه تخصصی به همراه یک پاسخ‌نامه عمومی و دو پاسخ‌نامه تخصصی در بین داوطلبان توزیع شود. بر این اساس سوالات به صورت محتوایی و از متن کتب درسی طرح خواهد شد. تعداد سوالات، تعداد دفترچه‌ها و تعداد پاسخ‌نامه‌ها نسبت به گذشته متفاوت خواهد بود. هر دفترچه یک پاسخ‌نامه دارد و هر درس یک ستون پاسخ‌دهی دارد.

 

زمان پاسخگویی به دفترچه سوالات کنکور 1401

زمان دفترچه‌ها هم متفاوت خواهد شد که یا ۷۰ دقیقه‌ای و یا ۸۰ دقیقه‌ای خواهد بود. دفترچه اول و پاسخ‌نامه اول که داده می‌شود پس از پاسخ‌گویی داوطلب جمع‌آوری می‌شود و بعد دفترچه دوم و پاسخ‌نامه دوم داده می‌شود.

بنابراین مهمترین تغییر کنکور ۱۴۰۱ را تغییر شکل پاسخ‌نامه است که پاسخ‌نامه ۳۲۰ گزینه‌ای که تا سال ۱۴۰۰ بود با تغییراتی به شکل پاسخ‌نامه سال ۱۳۸۸ تغییر می‌کند و پاسخ‌نامه‌های جدید با بلوک‌بندی مشخص هم امنیت آزمون را افزایش می‌دهد هم داوطلبان راحت‌تر پاسخ می‌دهند.

سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد؛ در کنکور امسال امنیت دفترچه‌ها و پاسخ‌نامه‌ها تا سه برابر ارتقاء پیدا می‌کند. یک دفترچه عمومی و ۲ دفترچه تخصصی و یک پاسخ‌نامه عمومی و یک پاسخ‌نامه تخصصی خواهیم داشت.

 

بیشتر بدانید: انواع سهمیه برای مدارس

 

تاثیر سهمیه در کنکور 1401

تغییرات سهمیه‌های داوطلبان دانشگاه‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی می‌شود، در این زمینه جلساتی هم تشکیل شده است اما این تغییرات به کنکور ۱۴۰۱ نمی‌رسد و در نتیجه ما شاهد تغییراتی در سهمیه‌ها نخواهیم داشت و اگر هم تصمیم‌گیری در زمینه سهمیه‌های ورود به دانشگاه اتفاق بیفتد، از کنکور سال ۱۴۰۲ اعمال خواهد شد.

یکی از تغییراتی که کنکور ۱۴۰۱ خواهد داشت،اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش ظرفیت پذیرش در رشته‌های پزشکی خواهد بود که بر اساس این مصوبه سال جاری ۲۰ درصد به ظرفیت پذیرش داوطلب در این رشته‌ها اضافه خواهد شد.

افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی در کنکور 1401

در سال ۱۴۰۰ ما تعداد ۸۰۰۰ دانشجوی پزشکی در دانشگاه‌ها پذیرش کردیم که براساس مصوبه جدید شورا این ظرفیت با افزایش ۲۰ درصدی یعنی ۱۶۰۰ نفری به ۹۶۰۰ خواهد رسید که آیین‌نامه اجرایی افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی توسط وزارت بهداشت ابلاغ خواهد شد، پس از اعلام این آیین‌نامه، جزئیات آن در دفترچه شماره ۲ به اطلاع داوطلبان خواهد رسید اما این پذیرش‌ها برای داوطلبان مناطق محروم خواهد بود که البته نحوه توزیع آن توسط وزارت بهداشت اعلام می‌شود.

ظرفیت پذیرش داوطلبان بهیاری امسال قطعی و ضریب آن چهار خواهد بود در واقع از سال ۱۴۰۱ در تمام دوره‌های روزانه، شهریه‌پرداز و دانشگاه آزاد این تغییرات اعمال می‌شود.

طبق اظهار نظر دکتر پورعباس رییس سازمان سنجش آموزش کشور، دیگر کنکور به معنای واقعی نداریم. ۶۰ درصد سوابق تحصیلی در نظر گرفته می‌شود و ترکیبی از سوابق تحصیلی و آزمون نتیجه سنجش فرد را نشان می‌دهد. اینکه یک سال فرد درس می‌خواند و در چهار ساعت نتیجه اش مشخص می‌شود استرس زیادی به داوطلب وارد می‌کند.

 

تعداد سوالات کنکور 1401

جزئیات دفترچه‌های کنکور ۱۴۰۱ نیز به این صورت است؛یک دفترچه عمومی با پاسخ‌نامه مجزا با ۱۰۰ سؤال و ۷۵ دقیقه وقت درنظر گرفته ‌شده است. این دفترچه‌ها شخصی‌سازی شده و مختص هر داوطلب است. در آزمون اختصاصی گروه ریاضی دو دفترچه درنظر گرفته شده است. دفترچه شماره ۲ شامل درس‌های ریاضیات با ۵۰ سؤال و ۸۰ دقیقه زمان و دفترچه شماره ۳ شامل درس فیزیک با ۴۰ سؤال و ۵۰ دقیقه زمان، شیمی با ۳۰ سؤال و ۳۰ دقیقه زمان در سه پاکت و در سه نوبت به داوطلبان داده می‌شود.

دفترچه‌های گروه تجربی کنکور ۱۴۰۱: در این گروه نیز ۲ دفترچه اختصاصی درنظر گرفته شده است، دفترچه شماره ۲ شامل ریاضی و زیست‌شناسی است. ریاضی ۳۰ سؤال با ۵۰ دقیقه، زیست شناسی ۵۰ سؤال با ۴۰ دقیقه و در مجموع ۸۰ سؤال با ۹۰ دقیقه درنظر گرفته شده است.

دفترچه سوم این گروه شامل فیزیک، شیمی و زمین‌شناسی است. فیزیک ۳۰ سؤال با ۳۷ دقیقه، شیمی ۳۵ سؤال با ۳۷ دقیقه، زمین‌شناسی ۲۰ سؤال با ۱۶ دقیقه و در مجموع ۸۵ سؤال با ۹۰ دقیقه درنظر گرفته شده است.

بهیاران نیز دفترچه اختصاصی دارند که شامل ۳۵ سؤال با ۲۰ دقیقه زمان است.

در گروه علوم انسانی دو دفترچه اختصاصی دارند، دفترچه شماره ۲ شامل درس ریاضی با ۲۰ سؤال و ۲۵ دقیقه زمان، اقتصاد ۱۵ سؤال با ۱۰ دقیقه، زبان فارسی ۳۰ سؤال با ۳۰ دقیقه زمان، علوم اجتماعی ۲۰ سؤال با ۱۵ دقیقه زمان و در مجمو ۸۵ سؤال با ۸۰ دقیقه زمان درنظر گرفته شده است.

دفترچه شماره ۳ این گروه شامل زبان عربی ۲۰ سؤال با ۱۵ دقیقه، تاریخ و جغرافیا ۳۰ سؤال با ۲۵ دقیقه. فلسفه و منطق ۲۰ سؤال با ۲۰ دقیقه، روانشناسی ۲۰ سؤال با ۱۵ دقیقه و در مجموع ۹۰ سؤال با ۸۰ دقیقه درنظر گرفته شده است. گروه هنر یک دفترچه اختصاصی با ۱۶۵ سؤال و ۱۶۰ دقیقه زمان و گروه زبان با ۷۰ سؤال و ۱۰۵ دقیقه زمان درنظر گرفته شده است.

معدل داوطلبان کنکور 1401

داوطلبان باید در درج معدل خود توجه داشته باشند، چرا که مغایرت در معدل، قبولی آنها را ملغی می‌کند. پنج نوبت فرصت به داوطلبان داده می‌شود تا معدل خود را اصلاح کنند، در غیر این صورت در صورت مغایرت، قبولی آنها در کنکور ۱۴۰۱ ملغی می‌شود.

 

زمان دریافت کارت ورود به جلسه کنکور 1401

 کارت‌ ورود به جلسه به همراه راهنمای شرکت در آزمون از روز یکشنبه مورخ 5 تیر لغایت روز سه‌شنبه 7 تیر 1401 برای مشاهده و چاپ بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفته و لازم است داوطلبان به سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org  مراجعه و با وارد کردن شماره سریال کارت اعتباری ثبت‌نام (12 رقمی)، شماره شناسنامه یا شماره پرونده و کدپیگیری ثبت‌نام (16 رقمی) و نام و نام‌خانوادگی، کدملی و سریال شماره شناسنامه، کارت شرکت در آزمون را چاپ کنند.

با توجه به دریافت اطلاعات شناسنامه‌ای متقاضیان از سامانه ثبت احوال، امکان ویرایش اطلاعات شناسنامه‌ای وجود ندارد. لذا چنانچه مغایرتی در اطلاعات مندرج در بندهای 1، 2، 3، 4 و 13 کارت شرکت در آزمون داوطلبان وجود داشت ضروری است درخواست کتبی خود را به همراه تصویر شناسنامه یا کارت ملی حداکثر تا تاریخ 12 تیر از طریق آدرس https://darkhast.sanjesh.org  به سایت سازمان ارسال کنند.

در صورت مغایرت در برخی از اطلاعات ثبت‌نامی مانند فاقد عکس، اشتباه عکس و یا معلولیت لازم است به باجه‌های رفع نقص مطابق با شهر محل سکونت خود و جداول مندرج در «اطلاعیه اعلام زمان برگزاری، نحوه‌ دریافت کارت‌ و محل رفع نقص کارت شرکت در آزمون سراسری» در روزهای سه‌شنبه 7 تیر لغایت روز جمعه 10 تیر از ساعت 8:30 تا 12:00 و 14:00 تا 18:00 به نماینده این سازمان مستقر در باجه مراجعه کرده و اطلاعات خود را ویرایش کنند.

 

بیشتر بدانید: شرایط فارغ‌التحصیلی از دوره دوم متوسطه (پایۀ دوازدهم)

 

جمع‌بندی

کنکور، آزمونی سرنوشت‌ساز است که دانش‌آموزان با شرکت در آن، آینده شغلی و تحصیلی خود را رقم می‌زنند. بنابراین شرکت در کنکور سراسری و ورود به دانشگاه، پیش از هر چیز نیازمند شناخت و کسب آگاهی دقیق از مراحل، روند، شرایط و قوانین آن است. در این مطلب به طور کامل به بررسی این شرایط و ضوابط پرداختیم. شما با دانستن آن‌ها می‌توانید به طور مطمئن و بدون نگرانی به ثبت نام کنکور کارشناسی بپردازید. شما تا کنون در روند ثبت ‌نام کنکور سراسری با چه مشکلی مواجه شدید و برای رفع آن چه کاری انجام دادید؟

 


  1. زمان ثبت‌نام کنکور سراسری 1401 چه تاریخی است؟
  2. مراحل ثبت‌نام کنکور سراسری چیست؟
  3. شرایط ثبت‌نام کنکور سراسری چیست؟
  1. زمان ثبت‌نام کنکور سراسری 1401 چه تاریخی است؟


    با توجه به شرایطی که به دلیل شیوع بیماری کنکور رخ داد یکی از دغدغه های اصلی دانش آموزان تاریخ دقیق این آزمون است.
    زمان ثبت نام کنکور سراسری 1401 به احتمال بالا مطابق با هر سال، بهمن‌ماه 1400 خواهد بود.
  2. مراحل ثبت‌نام کنکور سراسری چیست؟


    ثبت نام در کنکور فرآیندها و مراحل ویژه ای دارند که لازم است دانش‌آموز به طور کامل با آن آشنا شود.
    پنج مرحلۀ ورود به سایت سنجش، دانلود دفترچه ثبت‌نام، تکمیل مدارک، پرداخت هزینه و تکمیل فرم، برای ثبت‌نام کنکور سراسری وجود دارد.
  3. شرایط ثبت‌نام کنکور سراسری چیست؟


    در این بخش به این موضوع پرداختیم که چه افرادی شرایط و صلاحیت شرکت در کنکور سراسری را دارند.
    شرایط شرکت در کنکور به دو بخش عمومی و اختصاصی قابل تقسیم هستند و تمام داوطلبین هر پنج گروه آزمایشی ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان‌های خارجه می‌بایست این شرایط را دارا باشند.


نظرات شما

 نظرات شما بسیار ارزشمند هستند. به دیگران کمک کنید تا بیشتر بدانند. نظرات شما توسط کارشناسان بررسی، تایید و پاسخ داده می شوند. اگر ایمیلتان را وارد کنید، پاسخ کارشناسان برای شما ایمیل می شود.

عدد 1754 را در این کادر وارد کنید:
همین حالا در سرزمین تیزهوش ها عضو شوید!
چرا باید در سایت عضو شویم؟عضویت چه مزایایی دارد؟!

اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟


همین حالا عضو شوید! قبلاً عضو بوده‌اید؟ وارد شوید!