سرزمین تیزهوش‌ها

مرجع آموزشی همۀ دانش‌آموزان باهوش سرزمینمان، ایران

. . . . . . . . . . . . .

 

مدارس تیزهوشان - تیزلند

 

مدارس تیزهوشان نوع خاصی از انواع مدارس دولتی ایران هستند که از نظر مالی مستقل عمل می‎کنند و با شرایط تعیین‌شده‌ای اقدام به پذیرش و ثبت‌نام دانش‌آموزان می‌کنند. با وجود این‌که منابع تحصیلی مدارس تیزهوشان با دیگر مدارس دولتی یکسان است، اما سطح آموزش و پرورش در این مدارس بسیار بالاتر از سطح مدارس عادی است، زیرا این مدارس از امکانات آموزشی، شیوۀ تدریس، تکالیف درسی و برنامۀ آموزشی متفاوت و کادر اداری و آموزشی گزینش‌شده‌ای برخوردار هستند. مسئولیت مدیریت و نظارت روی این مدارس، بر عهدۀ ارگانی به نام معاونت آموزشی استعدادهای درخشان (سمپاد) است که در کنار آموزش به انتشار کتاب‌های مکمل در دروسی مانند ریاضی، علوم و ادبیات نیز مشغول است. جالب است بدانید که مدارس تیزهوشان با وجود مخالفان و موافقان بسیار در مقولۀ جداسازی دانش‌آموزان تیزهوش، در سرتاسر جهان در حال فعالیت هستند و در همۀ کشورها دارای قوانین خاصی جهت ثبت‌نام دانش‌آموزان هستند. مدارس تیزهوشان در کشور ما از سابقۀ درخشان و کارنامۀ بسیار خوبی برخوردار است. به همین دلیل، هرساله برای پذیرفته شدن در این مدارس، رقابت علمی شدیدی در قالب آزمون سالانه و هماهنگ کشوری بین دانش‌آموزان شکل می‌گیرد. از شرایط ثبت‌نام مدارس تیزهوشان اطلاع دارید؟ می‌دانید یک مدرسۀ تیزهوشان دارای چه امکانات و ویژگی‌هایی است؟ پاسخ هر سؤالی که دربارۀ مدارس تیزهوشان داشته باشید، در این مطلب گنجانده شده است.

 

 تحصیل در مدارس تیزهوشان یا سمپاد، رؤیایی دست‌نیافتنی برای اغلب دانش‌آموزان و والدینشان محسوب می‌شود. رؤیایی که رسیدن به آن سخت به‌نظر می‌رسد، اما با برنامه‌ریزی و اطلاع از جزئیات آن می‌توان به‌سادگی در آزمون این مدارس قبول شد.

 

 

 مدارس سمپاد

 

چه کسانی می‌توانند به مدرسه تیزهوشان بروند؟

شاید با توجه به نام مدارس تیزهوشان، فکر کنید که تنها عامل مؤثر در ورود به این مدارس و قبولی در آزمون تیزهوشان، ضریب هوشی بالای دانش‌آموزان است، اما این تصور اشتباه است. زیرا داشتن پشتکار مهم‌ترین عامل برای موفقیت در هر کاری، ازجمله قبولی در آزمون تیزهوشان است. بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت که دارا بودن هر دو عامل هوش و پشتکار می‌تواند ضامن شما برای ورود به این مدارس باشد. ورود به مدارس تیزهوشان نیازمند دارا بودن شرایط اختصاصی و عمومی در کنار هم است و تنها در صورت رعایت آن‌ها می‌توان در آزمون ورودی آن شرکت کرد. داشتن تابعیت ایرانی ازجمله شرایط اولیه و عمومی ورود به مدرسه تیزهوشان است. اما دانش‌آموزان غیرایرانی نیز می‌توانند با قبول شرایطی خاص در این آزمون شرکت کنند و در صورت قبولی وارد مدارس تیزهوشان شوند. شرط عمومی دیگر برای شرکت در این آزمون، کسب مقیاس خیلی خوب در نوبت دوم تمامی دروس پایۀ پنجم و ششم ابتدایی است.

سمپاد هر سال با برگزاری و تصحیح اوراق آزمون تیزهوشان، اسامی دانش‌آموزان را به ترتیبِ بالاترین نمرۀ کسب‌شده، فهرست‌بندی می‌کند و از شمارۀ یک تا جایی که ظرفیت مدارس تیزهوشان تکمیل شود، به‌عنوان پذیرفته‌شدگان اعلام می‌کند. همان‌طور که واضح است همۀ متقاضیان شرکت در آزمون ، باید در حال تحصیل در پایۀ ششم ابتدایی بوده و متقاضیان شرکت در آزمون تیزهوشان نهم به دهم باید در حال تحصیل در پایۀ نهم باشند. علاوه‌براین، دانش‌آموزان ششم ابتدایی در صورتی می‌توانند در آزمون تیزهوشان شرکت کنند که تمام دروس خود را در سال تحصیلی پنجم ابتدایی با نمرۀ خیلی خوب پشت سر گذاشته باشند، یا حداکثر در یک درس نمرۀ خوب و در باقی دروس نمرۀ خیلی خوب گرفته باشند. دانش‌آموزان مشغول به تحصیل در پایۀ نهم نیز باید در سال هشتم حداقل معدل 19 را کسب کرده باشند. بنابراین، دانش‌آموزان با داشتن همۀ این شرایط مجاز به شرکت در آزمون هماهنگ کشوری تیزهوشان می‌شوند.

 مدارس استعدادهای درخشان

 

شرایط ثبت‌نام مدارس تیزهوشان برای پایه‌های مختلف

در صورتی که قصد شرکت در آزمون تیزهوشان را دارید، می‌توانید با رعایت شرایط و ضوابطی اقدام به ثبت‌نام در مدرسۀ تیزهوشان کنید. توجه داشته باشید که ملاک پذیرش و ثبت‌نام در مدارس تیزهوشان، تنها نمرۀ قبولی در آزمون تیزهوشان بوده و معدل و سهمیه‌های مختلف روستایی، شاهد و جانبازان تأثیری در نتیجۀ آزمون نخواهد داشت. در این بخش، شرایط ثبت‌نام در مدارس تیزهوشان ششم به هفتم و نهم به دهم را برایتان شرح می‌دهیم:

  • دانش‌آموزان تنها در صورت پذیرفته ‌شدن در آزمون تیزهوشان می‌توانند اقدام به ثبت‌نام مدارس کنند.
  • در مرحلۀ اول پس از اعلام ظرفیت‌ها، باید براساس محل سکونت خود در سال تحصیلی گذشته، مدرسۀ تیزهوشان موردنظرتان را انتخاب کنید. در صورت وجود چند مدرسۀ تیزهوشان دورۀ اول و دوم در شهرستان محل سکونت، می‌توانید به ترتیب اولویت خود حداکثر سه مدرسۀ دبیرستان دورۀ اول یا دوم تیزهوشان را انتخاب کنید.
  • همان‌طور که در بخش قبل عنوان شد، شرکت‌کنندگان آزمون نیزهوشان نهم به دهم در هنگام ثبت‌نام، تنها مجاز به انتخاب یک رشتۀ تحصیلی هستند. هنگام پذیرش نهایی مدارس دورۀ دوم متوسطه تیزهوشان برای رشته‌های تحصیلی ریاضی‌ فیزیک، علوم تجربی، ادبیات و علوم انسانی، براساس کسب شرایط احراز رشته، مطابق با آیین‌نامه هدایت تحصیلی دانش‌آموز صورت می‌گیرد.
  • دانش‌آموزان پذیرش‌شده در دورۀ دوم متوسطۀ تیزهوشان، در سال اول امکان تغییر رشته را ندارند. این دانش‌آموزان در پایه‌های بعدی، در صورت دارا بودن شرایط تغییر رشتۀ تحصیلی و کسبِ کفِ امتیاز قبولی در رشتۀ موردنظر در آزمون ورودی دبیرستان، می‌توانند اقدام به تغییر رشته کنند.
  • در صورتی که دو دانش‌آموز دوقلو در آزمون تیزهوشان ششم به هفتم یا نهم به دهم شرکت کرده باشند و یکی از آن‌ها نمرۀ قبولی را کسب کرده باشد، دیگری نیز در صورت کسب حداقل 80 درصد نمرۀ آخرین نفر پذیرفته‌شده، می‌تواند به‌صورت مازاد بر ظرفیت ثبت‌نام کند.
  • دانش‌آموزانی که در مقطع نهم مدرسۀ تیزهوشان مشغول به تحصیل هستند، در صورت داشتن حداقل معدل 16 می‌توانند بدون شرکت در آزمون تیزهوشان نهم به دهم، وارد مقطع دهم این مدارس شوند.

همۀ دانش‌آموزان پذیرفته‌شده در آزمون تیزهوشان ششم به هفتم، برای ثبت‌نام می‌توانند به سایت «hoosh.medu.ir» بروند و پذیرفته‌شدگان آزمون تیزهوشان نهم به دهم باید به سایت «azmoon.medu.ir» مراجعه کنند. دانش‌آموزان باید در این سایت با وارد کردن کد ملی و رمز ورود هم‌گام، به صفحۀ شخصی خود وارد شوند و با تکمیل کردن فرم تقاضانامه، ثبت‌نام را تکمیل و مدارک مورد‌نیاز را بارگذاری کنند.

 مدارس تیزهوشان دخترانه

 

ورود به مدارس تیزهوشان بدون آزمون

ورود بدون آزمون به تمام موارد لیست مدارس علامه حلی و دیگر مدارس تیزهوشان، تنها در یک صورت امکان‌پذیر است و آن‌هم برای دانش‌آموزان مشغول به تحصیل در دورۀ هفتم و هشتم این مدارس. در صورتی که معدل کل سالانۀ هر دو پایۀ هفتم و هشتم این دانش‌آموزان بالای 17 باشد، می‌توانند بدون آزمون وارد پایۀ دهم این مدارس شوند. البته، گروهی از دانش‌آموزان مشغول به تحصیل در پایۀ نهم مدارس تیزهوشان که معدل کل سالانۀ آن‌ها در نوبت خرداد و در یکی از پایه‌های هفتم یا هشتم حداقل 17 باشد و در پایۀ دیگر (هفتم یا هشتم) بین 16 تا 99/16 باشد، در صورت تأیید شورای دبیران مدرسه و تصویب در شورای مدرسۀ محل تحصیل فعلی خود، و پس از صدور مجوز ادارۀ استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان استان، می‌توانند بدون شرکت در آزمون ورودی دبیرستان‌های دورۀ دوم استعدادهای دخشان، در پایۀ دهم این مدارس مشغول به تحصیل شوند.

 

ظرفیت پذیرش و رتبه‌بندی مدارس تیزهوشان

همان‌طور که در بخش‌های قبلی عنوان شد، دانش‌آموزان قبل از شرکت کردن و  قبولی در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان، می‌بایست با توجه به محل تحصیل خود در سال تحصیلی گذشته و به ترتیب اولویت، حداکثر تا سه مورد از دبیرستان‌های تیزهوشان دورۀ متوسطه اول و دوم را انتخاب کرده و مراحل ثبت‌نام خود را طی کنند. این مرحله نیز مانند مراحل دیگر باید با دقت و بررسی قبلی انجام شود. بر همین اساس، ضروری است تا از ظرفیت پذیرش و رتبه‌بندی تمام مدارس تیز‌هوشان اطراف خود آگاهی داشته باشید. ظرفیت مدارس تیزهوشان را می‌توانید در زمان ثبت‌نام در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان، از طریق سامانۀ مدارس یا استعداد‌های درخشان مشاهده کنید. پذیرش دانش‌آموزان در مدرسۀ تیزهوشان نیز براساس اولویت‌های انتخاب‌شده و ظرفیت مدارس تیزهوشان انجام می‌شود. بنابراین پس از قبولی در مدرسه و اولویت انتخاب‌شده، امکان تغییر آن وجود نخواهد داشت. ظرفیت پذیرش مدارس تیزهوشان در هر سال نسبت به سال‌های گذشته دارای تغییراتی بوده و در هر یکی از استان‌های کشور متفاوت است. اما به‌طور میانگین این ظرفیت برای آزمون ششم به هفتم مدارس تیزهوشان بین 40 تا 60 نفر برای هر مدرسه و برای آزمون نهم به دهم مدارس تیزهوشان بین 30 تا 50 نفر برای هر مدرسه است. با اطلاع از ظرفیت سال‌های گذشته می‌توانید تا حدودی ظرفیت‌های مدارس را در سال جاری پیش‌بینی کنید. اولویت‌بندی انتخاب مدارس تیزهوشان در هنگام ثبت‌نام باید براساس عواملی مانند سطح کیفیت مدرسه، فاصله نسبت به منزل، ظرفیت پذیرش و شانس قبولی در آن انتخاب شود. برای آنکه اولویت‌بندی درستی داشته باشید، از بین عوامل ذکرشده موردی را انتخاب کنید که برای شما اهمیت بیشتری دارد. رتبه‌بندی مدارس تیزهوشان عامل مهمی است که می‌تواند به شما در انتخاب اولویت‌بندی مدارس کمک کند. این رتبه‌بندی براساس عواملی مانند میزان سواد و دانش معلمان و در درجۀ بعد سطح تحصیلات آن‌ها تعیین می‌شود. علاوه‌براین، سطح علمی دانش‌آموزان و افتخارات علمی که کسب کرده‌اند در این رتبه‌بندی تأثیرگذار است.

با نگاه کردن به لیست مدارس فرزانگان و علامه حلی، متوجه تعداد بالای آن‌ها در سراسر شهرهای کشور می‌شویم. این مورد یکی از بزرگ‌ترین محاسن مدارس تیزهوشان است که سبب می‌شود دانش‌آموزان بدون دغدغه و صرف وقت برای رفت و آمد، در نزدیکی محل سکونت خود تحصیل کنند.

 مدارس تیزهوشان پسرانه

 

رشته‌های تحصیلی هنرستان و مدارس تیزهوشان

اغلب دانش‌آموزان و خانواده‌ها تصور می‌کنند که مدارس استعدادهای درخشان محلی هستند که دانش‌آموزان را به سمت رتبه‌های برتر کنکور و المپیادی شدن سوق می‌دهد، اما مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان، سنجش و شناسایی دانش‌آموزان و سپس هدایت آن‌ها به سمت مسیری که به آن علاقه‌مند هستند را مهم‌ترین وظیفۀ خود می‌داند. شاید برای شما جالب باشد که بدانید مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان، در همین راستا در قالب طرحی به نام «سمپاد مهارتی» به‌تازگی اقدام به ثبت‌نام رشته‌های مهارتی در هنرستان‌های سمپاد کرده است. هنرستان‌های تیزهوشان برای دانش‌آموزان فنی و حرفه‌ای و در رشته‌های برق، مکاترونیک، کامپیوتر، فتوگرافیک، گرافیک، خیاطی و چهره‌سازی (ویژۀ دختران)، دانش‌آموز جذب می‌کند. این مدارس تنها در هفت استان کشور که شامل زنجان، البرز، یزد، سمنان، همدان، خراسان رضوی و خوزستان می‌شود، پذیرش دانش‌آموز دارند که در مجموع، ظرفیت‌ هر استان شامل 260 نفر برای رشته‌های مهارتی برق، کامپیوتر، خیاطی و چهره‌سازی می‌شود. این اقدام برای ایجاد فرصت‌های برابر در انتخاب رشته‌های مختلف انجام شده است. همچنین با این اقدام به نیاز صنایع کشور به نیروی کار متخصص نیز پاسخ داده می‌شود. به این ترتیب، دانش‌آموزان علاقه‌مند می‌توانند در رشته‌های فنی نیز با فرصت‌های برابر با رشته‌های نظری ادامه تحصیل بدهند. علاوه‌براین، چنین اقدامی سبب می‌شود که تمرکز دانش‌آموزان روی رتبۀ برتر کنکور شدن، کاهش بیابد و آنها به سمت کار پژوهشی سوق پیدا کنند. این کار پژوهشی در مدارس سمپاد به صورت کار پژوهشی در موضوعات واژه‌گزینی، صنایع دستی، مهندسی صنعتی، علوم و اعصاب شناختی، لیزر و فوتونیک، هوافضا و ژنتیک اجرا می‌شود. شرایط و نحوۀ ثبت‌نام و پذیرش در هنرستان‌های تیزهوشان مانند دیگر مدارس تیزهوشان است.  

 

ویژگی‌ها و امکانات مدارس سمپاد

مدارس سمپاد در کشور ما محبوبیت و شهرت زیادی دارند. اما می‌دانید دلیل این محبوبیت چیست و این مدارس از نظر ویژگی‌ها و امکانات چه برتری و تفاوتی نسبت به دیگر مدارس عادی سطح کشور دارند؟ اولین تفاوت مدارس تیزهوشان و دیگر مدارس، در پذیرش دانش‌آموزان است. شناخت و پرورش استعدادهای درخشان در میان دانش‌آموزان هدف اصلی این مدارس است. به همین منظور، توانایی و استعداد دانش‌آموزان، به کمک آزمون‌های ورودی سنجیده می‌شود. در این قسمت، مهم‌ترین ویژگی‌ها و امکانات مدارس تیزهوشان را برایتان بیان می‌کنیم:

  • تلاش برای بهره‌گیری از حداکثر توان دانش‌آموزان: روش آموزش و تدریس در این دسته از مدارس به شکلی است که توسط روش‌های متنوع آموزشی، به ایجاد فهمی عمیق در دانش‌آموزان کمک کرده و سبب ایجاد روحیۀ مشارکتی در دانش‌آموزان می‌شود. درنتیجه دانش‌آموزان با مشارکت در یادگیری و انجام فعالیت‌های عملی، یادگیری عمیق و غیرسطحی خواهند داشت. برنامه‌ریزی آموزشی در این مدارس به شکلی است که از حداکثر توان ذهنی دانش‌آموزان در امر یادگیری بهره می‌گیرد.
  • گزینش کادر اداری: در این مدارس تمام افراد کادر آموزشی و اداری به صورت گزینشی استخدام می‌شوند. هدف از این کار، بهره‌گیری از افراد متخصص و ماهر در امر تدریس و مدیریت است. بنابراین معلمان این مدارس متشکل از افراد باسابقۀ تدریس با مدارج علمی بالا هستند.
  • برگزاری آزمون‌های استعدادیابی: در این مدارس سنجش میزان پیشرفت دانش‌آموزان و تعیین سطح علمی آن‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین دلیل، هر سال در مدارس تیزهوشان آزمون‌های پیشرفت تحصیلی برگزار می‌شود. این کار، علاوه‌بر تعیین میزان پیشرفت دانش‌آموزان، می‌تواند باعث تقویت مهارت تست‌زنی شده و نقاط ضعف و قوتشان را به آنها نشان دهد.
  • گزینش دانش‌آموزان: تنها دانش‌آموزان با استعدادهای برتر می‌توانند به تحصیل در این مدارس بپردازند که این امر سبب افزایش فضای رقابتی در میان آن‌ها خواهد شد.
  • استفاده از کتاب‌های کمک آموزشی: استفاده از منابع و کتاب‌های مکمل در این مدارس بسیار رایج است. این ویژگی سبب می‌شود که برای دانش‌آموزان جای هیچ مشکل و ابهام درسی باقی نماند.

تمام مدارس تیزهوشان زیر نظر سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان فعالیت می‌کنند و از نظر مالی به صورت کاملاً مستقل عمل می‌کنند. بودجۀ این مدارس توسط خیرین و کمک‌های سازمان سمپاد تأمین می‌شود. به همین دلیل، دانش‌آموزان در ازای تحصیل در این مدارس، سالانه مبلغ مشخصی را به‌عنوان شهریه پرداخت می‌کنند. مبلغ این شهریه برای تمام مدارس تیزهوشان یکسان نیست و بسته به سطح امکانات رفاهی ارائه‌شده،  می‌تواند متفاوت باشد. امکانات رفاهی مدارس تیزهوشان می‌تواند شامل آموزش‌های هوشمند، سالن‌های ورزشی، کتابخانه، بهره‌مندی از تجهیزات و وسایل هوشمند، میزان ساعات آموزشی و استفاده از تخصص و مهارت معلمان برجسته باشد. البته، توجه داشته باشید که خوابگاه دانش‌آموزی جزء خدمات رفاهی قابل ارائه در مدارس تیزهوشان به شمار نمی‌آید.

 مزایا و معایب مدارس تیزهوشان 

ثبت‌نام در هنرستان تیزهوشان یا سمپاد مهارتی

سمپاد مهارتی یا هنرستان‌های تیزهوشان، هدف نخبه‌پروری در رشته‌های فنی و حرفه‌ای را دنبال می‌کند. مدارس سمپاد مهارتی در سال تحصیلی 1400-1401 در استان‌های تهران، زنجان، قزوین و اصفهان شروع به پذیرش دانش‌آموز کردند. داوطلبان ثبت‌نام در این هنرستان‌ها هم مانند داوطلبان مدارس تیزهوشان ملزم به رعایت همان شرایط و قوانین هستند. ثبت‌نام در آزمون سمپاد مهارتی در تاریخی که سایت سازمان‌ استعدادهای درخشان اعلام می‌کند، آغاز می‌شود. هنرستان‌ها در هر دو پایۀ تیزهوشان نهم به دهم و ششم به هفتم پذیرش دانش‌آموز دارند. داشتن تابعیت ایرانی، اشتغال به تحصیل در پایۀ نهم برای متقاضیان تیزهوشان نهم به دهم و اشتغال به تحصیل در پایۀ ششم برای متقاضیان تیزهوشان ششم به هفتم، ازجمله شرایطی هستند که داشتن آنها ضروری است. همچنین دانش‌آموزان باید حداقل معدل 19 را در نوبت دوم پایۀ هشتم کسب کرده باشند. متقاضیان با دارا بودن شرایط عمومی و اختصاصی شرکت در آزمون تیزهوشان، می‌توانند با مراجعه به سایت اعلام نتایج مدارس سمپاد «azmoon.medu.ir» ثبت‌نام کنند. در این سایت ابتدا باید فرم اطلاعات خود را کامل کرده و پس از پرداخت هزینۀ ثبت‌نام، رسید نهایی را دریافت کنند. زمان برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در تاریخ 20 و 21 فروردین ماه خواهد بود.

 

کتاب‌ها و برنامه درسی مدارس تیزهوشان

در مدارس استعدادهای درخشان علاوه بر کتاب‌های آموزش و پرورش که در تمام مدارس تدریس می‌شود، از کتاب‌های کمک‌آموزشی و تکمیلی نیز استفاده می‌شود؛ هر چند که ساعات درسی مانند دیگر مدارس، 30 ساعت در هفته است. مدارس تیزهوشانِ سراسر کشور به دلیل دارا بودن کادر آموزشی متفاوت، از کتاب‌های تکمیلی مختلفی استفاده می‌کنند. به علت سطح علمی بالای دانش‌آموزان، برنامۀ درسی در این مدارس به شکلی است که یادگیری دانش‌آموزان در سطحی بالاتر از کتاب‌های آموزش و پرورش اتفاق می‌افتد.

 

بررسی وضعیت ثبت‌نام مدارس تیزهوشان 1401-1400

دانش‌آموزان متقاضی شرکت در آزمون تیزهوشان، با مراجعه به سایت ثبت‌نام می‌توانند مراحل ثبت‌نام خود را تکمیل کنند. دریافت کد پیگیری در انتهای فرایند ثبت‌نام، این امکان را برای دانش‌آموزان فراهم می‌کند که بتوانند همۀ مراحلی را که برای ثبت‌نام آزمون تیزهوشان طی کرده‌اند، پیگیری کنند و از روند ادامۀ آن مطلع شوند. با دریافت این کد، مراحلی مانند پرداخت هزینه، دریافت دفترچه، ویرایش ثبت‌نام و موارد دیگر قابل پیگیری است. برای دانش‌آموزانی که قصد شرکت در آزمون تیزهوشان ششم به هفتم را دارند و در سامانۀ «hoosh.medu.ir» اطلاعات ثبت‌نام خود را تکمیل کرده‌اند، یک کد با عنوان کد رهگیری ثبت‌نام تیزهوشان ارسال می‌شود. با استفاده از این کد، مراحل بعدی، مانند ویرایش اطلاعات، دریافت دفترچه و کارت ورود به جلسۀ آزمون تیزهوشان قابل انجام می‌شود. دانش‌آموزانی که از طریق سایت «azmoon.medu.ir» در آزمون تیزهوشان پایۀ نهم به دهم ثبت‌نام کرده‌اند نیز می‌توانند به محض پرداخت هزینۀ شرکت در آزمون تیزهوشان و تکمیل اطلاعات ثبت‌نام، کد پیگیری خود را دریافت کنند. بنابراین، وضعیت ثبت‌نام در آزمون مدارس تیزهوشان تنها با در دست داشتن کد پیگیری قابل بررسی است. اگر در هرکدام از مراحل ثبت‌نام دچار مشکل شدید، مشاورۀ تحصیلی تیزهوشان می‌تواند به شما کمک کند.

 

 ثبت‌نام مدارس تیزهوشان 

نحوه پیگیری اخبار مدارس تیزهوشان

سازمان سمپاد در هر سال تحصیلی، تاریخی را به‌عنوان زمان اعلام نتایج آزمون تیزهوشان اعلام می‌کند. دانش‌آموز در تاریخ اعلام‌شده می‌توانند به سایتی که از طریق آن ثبت‌نام را انجام داده‌اند مراجعه کرده و با توجه به پایۀ تحصیلی خود، نتایج را مشاهده و در صورت عدم قبولی کارنامۀ خود را دریافت کنند. هم‌زمان با اعلام نتایج آزمون، نشانی دقیق دبیرستان‌های استعدادهای درخشان نیز اعلام می‌شود. دانش‌آموزان پذیرفته‌شده می‌توانند با مراجع به‌موقع به دبیرستان محل قبولی خود، ثبت‌نامشان را تکمیل کنند. سامانۀ سمپاد با آدرس «sampad.medu.ir» نیز سامانه‌ای برای دانش‌آموزان مشغول به تحصیل در مدارس تیزهوشان است که با استفاده از آن می‌توانند تمامی اخبار مدارس تیزهوشان، امتحانات تیزهوشان، ثبت‌نام آزمون تیزهوشان و تمام اخبار مربوط به سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان را پیگیری کنند. همچنین، بسیاری از سایت‌های خبری، اخبار مربوط به مدارس تیزهوشان را تحت پوشش قرار می‌دهند و شما با مراجعه به سایت‎های معتبر خبری می‌توانید در جریان اخبار مدارس تیزهوشان قرار بگیرید.

 

جمع‌بندی

مدارس تیزهوشان از بهترین مدارس سطح کشور هستند که روی شناسایی و پرورش درست دانش‌آموزان بااستعداد تمرکز دارند. دانش‌آموزان با تحصیل در این مدارس از حداکثر توانایی خود درجهت موفقیت و یادگیری استفاده می‌کنند. در این مقاله، به تمام مراحل از ثبت‌نام در آزمون گرفته تا ثبت‌نام در مدرسۀ تیزهوشانِ پذیرفته‌شده اشاره شد. برای آنکه از تحصیل در مدرسۀ تیزهوشان رضایت کامل داشته باشید، لازم است به تمامی مراحل ثبت‌نام مانند انتخاب اولویت مدرسۀ تیزهوشان، وارد کردن اطلاعات صحیح هنگام ثبت‌نام و کسب آگاهی از ویژگی‌ها و امکانات این مدارس آگاهی کامل داشته باشید. شما چه تجربه‌ای در زمینۀ ثبت‌نام مدارس تیزهوشان دارید؟

 



همین حالا در سرزمین تیزهوش ها عضو شوید!
چرا باید در سایت عضو شویم؟عضویت چه مزایایی دارد؟!

اعضای سایت می توانند نمونه سوالات و فایل های آموزشی را دانلود کنند. همینطور، بعضی از مطالب فقط به اعضای سایت نمایش داده می شود. اطلاعات مهم، تغییرات مهم آموزشی به اعضای سایت اطلاع رسانی می شود. اعضای سایت هیچ محدودیتی در استفاده از امکانات سایت ندارند و می توانند در تمام آزمون های آنلاین شرکت کنند و از تمام امکانات سایت و بخش اعضا استفاده کنند.
همین حالا نزدیک به یک میلیون نفر دیگر هم عضو فعال سایت سرزمین تیزهوش ها هستند. چرا شما به این خانواده بزرگ نمی پیوندید؟


همین حالا عضو شوید! قبلاً عضو بوده‌اید؟ وارد شوید!

تبلیغات

موسسه علامه حلی
ماه مهر
آینو
داناپلاس
راهنمای تیزهوشان نهم
راهنمای تیزهوشان ششم