معرفی و لیست دانشگاه‌های دولتی ایران کد مطلب : 12767 | لینک : https://tizland.ir/show/?id=12767

معرفی و لیست دانشگاه‌های دولتی ایران

منتشر شده در: سرزمین تیزهوش ها :: پایه دوازدهم (متوسطه دوره دوم) :: کنکور :: انتخاب رشته

دسترسی به لیست دانشگاه‌های دولتی روزانه و شبانه در ایران یکی از نیازهای داوطلبین کنکور به هنگام انتخاب رشته دانشگاه است. در این مطلب لیست دانشگاه‌های دولتی تهران و ایران را مشاهده می‌کنید.

یکی از دغدغه‌های داوطلبان کنکور، نوع رشته محل انتخابی است. اینکه همه داوطلبان و والدین آن‌ها به دانشگاه دولتی فکر می‌کنند، بر هیچ‌کس پوشیده نیست. همه دوست دارند با پذیرش در این دانشگاه‌ها از امکانات رایگان و دولتی استفاده کنند؛ اما مسئله دیگری که باید به آن توجه داشت، این است که همه دانشگاه‌های دولتی رایگان نیستند.

از طرفی ممکن است که داوطلب به دلیل ناآشنایی در انتخاب رشته اشتباه کرده و شانس‌ پذیرش در دانشگاه دولتی را از دست بدهد؛ بنابراین تمامی داوطلبان باید با شرایط ثبت‌نام کنکور، شرکت در کنکور، انتخاب رشته و... آشنا باشند تا بتوانند از تمامی فرصت‌های خود به‌خوبی بهره ببرند.

ما در این مقاله سعی داریم تا با معرفی و لیست دانشگاه‌های دولتی به داوطلبان کمک کنیم که در زمان انتخاب رشته کنکور با آگاهی بهتری این کار را انجام دهند. درصورتی‌که شما نیز در کنکور سراسری شرکت کرده و منتظر اعلام نتایج اولیه و انتخاب رشته هستید، حتماً این مقاله را بخوانید.

 

 دانشگاه‌های دولتی دارای ظرفیت محدود بوده و بهترین و بالاترین سطح و رتبه علمی را در میان دانشگاه‌های ایران دارند.

 

معرفی دانشگاه دولتی و انواع آن

یکی از مواردی که همواره در ثبت‌نام کنکور مشاهده می‌کنیم و در ثبت نام کنکور 1401 نیز به آن اشاره شده بود، موضوع یک آزمون برای ورود به دانشگاه‌های دولتی، آزاد، پیام‌نور و... است. البته تقریباً تمامی داوطلبان کنکور سعی دارند تا با شرکت در کنکور سراسری، وارد دانشگاه دولتی شوند؛ اما کنکور سراسری و نتیجه آن می‌تواند داوطلب را به سمت دانشگاه‌های دیگر سوق دهد.

دانشگاه‌های دولتی یا سراسری، مجموعه دانشگاه‌هایی هستند که به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وابسته بوده و بخش اعظم هزینۀ تحصیل در این دانشگاه‌ها توسط دولت پرداخت می‌شود؛ بنابراین یکی از مزایای این دانشگاه‌ها تحصیل رایگان در دورۀ روزانه و هزینه پایین برای سایر دوره‌های دانشگاه‌های دولتی است؛ اما افرادی می‌توانند تحصیل رایگان داشته باشند که از نظر سطح علمی در سطح بالایی از دیگر رقبا پیشی بگیرند.

ظرفیت این دانشگاه‌ها محدود بوده و بهترین و بالاترین سطح و رتبه علمی را در میان دانشگاه‌های ایران دارند. اساتید این دانشگاه‌ها از بهترین اساتید کشور هستند و دانشجو در طول تحصیل می‌تواند خدماتی چون خوابگاه و سلف (استفاده از غذاخوری با داشتن ژتون در هر وعده غذایی) را به‌صورت رایگان دریافت کند.

 

دانشگاه‌های دولتی شامل دانشگاه‌های روزانه، شبانه، پیام نور، مجازی و پردیس خودگردان می‌شود.

 

البته دانشگاه‌های دولتی انواع مختلفی دارند که عبارت‌اند از:

1-  دانشگاه‌های روزانه

دانشگاه‌های روزانه، دانشگاه‌هایی هستند که تمامی خدمات تحصیل، خوابگاه و سلف در آن‌ها رایگان بوده و نیازی نیست که دانشجو هزینه‌ای برای این خدمات پرداخت کند. مدرک این دانشگاه‌ها بسیار معتبر بوده و تنها دانشجویانی در این دانشگاه‌ها پذیرش می‌شوند که بتوانند با رتبه‌های خوب از سد کنکور بگذرند.

البته در کنار تمامی مزایای این دانشگاه، اگر داوطلب در یکی از این دانشگاه‌ها پذیرفته شده و از ثبت‌نام در دانشگاه منصرف شود، به مدت یک سال از شرکت در کنکور سراسری محروم خواهد شد؛ همچنین در بیشتر رشته‌ها، دانشجویان این دانشگاه تعهد به خدمت دارند؛ یعنی برای گرفتن مدرک باید طبق قوانین دانشگاه در یک دورۀ تعیین‌شده برای کشور خدمت کنند.

 دانشگاه روزانه تهران

 

2-  دانشگاه‌های نوبت دوم (شبانه)

دانشجویانی که در دانشگاه‌های نوبت دوم یا شبانه پذیرش می‌شوند، مانند دانشجویان دوره‌های روزانه و در کنار آن‌ها در سر کلاس نشسته و از تمامی خدمات و اساتید به طور مساوی بهره می‌برند. تنها تفاوت دانشگاه‌های روزانه و شبانه در این است که دانشجویان دوره‌های شبانه باید مبلغی را به‌عنوان شهریه به دانشگاه پرداخت کنند.

3- دانشگاه نیمه‌حضوری (پیام ‌نور)

دانشگاه‌های پیام ‌نور نیز ازجمله دانشگاه‌های دولتی بوده و زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند؛ اما این دانشگاه‌ها نیز برای هر رشته شهریه‌ای را در نظر گرفته‌اند.

از طرفی تحصیل در دانشگاه‌های پیام‌نور برای خانم‌های خانه‌دار یا افراد شاغل بسیار مناسب است؛ زیرا این افراد الزامی برای حضور در کلاس‌های تئوری ندارند و تنها در امتحانات آخر ترم باید در دانشگاه حضور داشته باشند.

4-    دانشگاه مجازی

امروزه برخی از دانشگاه‌های دولتی و آزاد در برخی از رشته‌ها، دوره‌های مجازی دارند. در این دوره‌ها دانشجو از طریق اینترنت در کلاس حضور خواهد داشت و تنها در امتحانات آخر ترم باید به دانشگاه مراجعه کند.

5-   پردیس‌های خودگردان

این دانشگاه‌ها شعبه‌هایی از دانشگاه‌های دولتی هستند؛ اما دانشجو باید برای تحصیل شهریه پرداخت کند. ورود به این دانشگاه‌ها به دو صورت (کنکور سراسری و یا به‌صورت بدون کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی) انجام می‌شود.

 

بیشتر بخوانید: انواع دانشگاه در ایران

 

لیست دانشگاه‌های دولتی تهران و کرج

تهران به‌عنوان پایتخت ایران دارای بهترین دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی است. در این استان بیش از 30 دانشگاه دولتی وجود دارد که عبارت‌اند از:

در شهر کرج نیز چندین واحد پیام‌نور و پژوهشکده‌های زیادی وجود دارند که از نظر سطح علمی در جایگاه بسیار خوبی هستند؛ اما دانشگاه‌های دولتی و مهم شهر کرج عبارت‌اند از:

 

لیست دانشگاه‌های دولتی اصفهان

دانشگاه‌های دولتی در شهر زیبای اصفهان عبارت‌اند از:

  1.  دانشگاه اصفهان
  2.  دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
  3.  دانشگاه صنعتی اصفهان
  4.  دانشگاه هنر اصفهان
  5.  شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
  6.   دانشگاه پیام‌نور اصفهان
  7.   مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
  8.   دانشگاه فنی و حرفه‌ای اصفهان
  9.   دانشگاه علوم و فنون نظامی امیرالمؤمنین

 

بیشتر بخوانید: لیست دانشگاه‌های غیرانتفاعی

 

لیست دانشگاه‌های دولتی شیراز

شهر شیراز در کنار دانشگاه‌های پیام‌نور، آزاد و...، چهار دانشگاه دولتی بزرگ را در خود جای‌ داده است که عبارت‌اند از:

  1.   دانشگاه شیراز
  2.   دانشگاه صنعتی شیراز
  3.   دانشگاه هنر شیراز
  4.   دانشگاه علوم پزشکی شیراز

 

لیست دانشگاه‌های دولتی مشهد

شهر مقدس مشهد دارای دانشگاه‌های بسیار معتبر با سطح علمی بالاست. در این شهر مهم ایران، سه دانشگاه دولتی معتبر وجود دارد که عبارت‌اند از:

  1.   دانشگاه فردوسی مشهد
  2.   دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  3.   دانشگاه علوم اسلامی رضوی

  

دانشگاه روزانه ایران

 

 

لیست سایر دانشگاه‌های دولتی ایران

علاوه بر شهرهای تهران، شیراز، اصفهان و مشهد، در مراکز تمامی استآن‌های کشور دانشگاه‌های دولتی وجود دارد.

 

 

بیشتر بخوانید: لیست دانشگاه‌های پیام‌نور

 

 

و...

 

 لیست دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی که ثبت‌نام بدون کنکور در برخی از رشته‌ها دارند، هر سال توسط سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می‌شود.

 

دانشگاه‌های دولتی بدون کنکور ایران

در سال‌های اخیر ثبت‌نام بدون کنکور در برخی از رشته‌های دانشگاهی امکان‌پذیر شده است و داوطلبان می‌توانند در برخی از رشته‌ها بدون کنکور و از طریق سوابق تحصیلی، در دانشگاه‌ دولتی و غیردولتی ادامه تحصیل دهند. ثبت‌نام رشته‌های بدون کنکور دانشگاه آزاد، دولتی، علمی کاربردی و... در هر سال در دو نوبت مهر و بهمن انجام می‌شود.

لیست دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی که ثبت‌نام بدون کنکور در برخی از رشته‌ها دارند، هر سال توسط سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می‌شود. داوطلبان می‌توانند برای نوبت مهرماه، از مرداد و برای نوبت بهمن از دی‌ماه، ثبت‌نام خود را باتوجه‌به لیست رشته‌های ارائه‌شده انجام دهند.

دانشگاه‌های پیام‌نور و پردیس‌های خودگردان به‌عنوان زیرمجموعه‌ای از دانشگاه‌های دولتی، ثبت‌نام بدون کنکور را در برنامه خود دارند. در این ‌بین امکان ثبت‌نام بدون کنکور در برخی از رشته‌ها در دانشگاه دولتی (روزانه یا شبانه) نیز وجود دارد که در زمان ثبت‌نام در دفترچه انتخاب رشته و از طریق سازمان سنجش آموزش کشور به اطلاع داوطلبان خواهد رسید.

 

مقایسه دانشگاه دولتی و آزاد

در مقایسه دانشگاه‌های دولتی و آزاد باید به این مسئله توجه داشته باشید که دانشگاه آزاد اسلامی نیز همانند دانشگاه دولتی از اعتبار بسیار بالایی برخوردار است. واحدهای تحصیلی ارائه‌شده در دانشگاه آزاد در مقاطع مختلف (کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) به دانشجویان ارائه می‌شود.

اساتید خوب، امکانات رفاهی و تحصیلی مناسب، ساختمان‌های تازه‌ساخت و مدرن از مزایای تحصیل در دانشگاه‌های آزاد هستند؛ همچنین تعداد واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد بسیار زیاد بوده و در هر شهر یک واحد دانشگاهی وجود دارد؛ بنابراین افراد می‌توانند در شهر محل سکونت خود وارد دانشگاه شوند.

درهرحال تفاوت عمده دانشگاه آزاد و دانشگاه دولتی در هزینه‌های تحصیل و دانشگاه است. در دانشگاه آزاد، دانشجو باید تمامی هزینه‌ها را پرداخت کند و دولت هیچ تعهدی در قبال هزینه‌های تحصیل ندارد.

مدرک دانشگاه آزاد نیز یک مدرک معتبر بوده و با توجه‌به تجهیزات و امکانات دانشگاه و اعضای هیئت‌علمی و مرتبه آن‌ها، اعتبار آن بیشتر هم خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید: لیست دانشگاه‌های آزاد

 

جمع‌بندی

دانشگاه دولتی، دانشگاهی است که مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و دارای انواع مختلفی (دانشگاه روزانه، نوبت دوم، پیام‌نور، مجازی، پردیس خودگردان) است. کسانی که در کنکور از سد رقبا می‌گذرند و وارد یکی از این دانشگاه‌ها می‌شوند، از سطح علمی بالایی برخوردار بوده و می‌توانند واحدهای درسی خود را با اساتید برجسته‌ای بگذرانند.

با توجه ‌به لیست دانشگاه‌های دولتی، تقریباً در مرکز تمامی استآن‌های کشور دانشگاه دولتی وجود دارد و داوطلبان می‌توانند با کمی تلاش و پشتکار بیشتر در شهر خود وارد دانشگاه دولتی روزانه شوند و رایگان تحصیل کنند. درصورتی‌که درباره دانشگاه دولتی سؤال بی‌جوابی برایتان باقی‌مانده است، در زیر همین مقاله برای ما بنویسید تا جواب سؤال خود را حتماً بگیرید.

سرزمین تیزهوش ها - tizland.ir
https://tizland.ir/show/?id=12767